106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Mike
    aaaaaaaattóóóóóóól csaaaaaaaaaaaaaaaaaak meeeeeeeeeegggalssszzziiiiiik aaaa sszzááááááádddddddddddbbbbbbaaaaaaaannnnnnnnn aaaaaaa tttttttttteeeeeeejjjjjj
  • Mike
    szvsz a mostani, 1-2. rész sokkal sterilebb
  • Cat #11520
    megnéztem tegnap a runaway juryt
    főszereplők John Cusack, Gene Hackman, Dustin Hoffman, Rachel Weisz

érdekes film a fegyvergyártókról; az alaptörténet annyi, hogy egy ficko bekattan, 11 embert kinyir a munkahelyén, köztük egy brókert is, akinek a felesége beperli a fegyvergyártót, mondván hogy közvetett felelőssége van (a gyilkos fejbelötte magát). A film az esküdtek kiválasztásánál történő manipulációkról (a családi, anyagi hátterük predesztinálja az itéletet is) szól, de a film álláspontja szerint egyértelműen a fegyvergyártók felelősek, pl. vajon ki a célközönsége az ujjlenyomat nélküli markolatos fegyvereknek (nyilván a bünözök), a boltos semmit nem tesz ha egy ember havonta 25 fegyvert vesz (vajon miért veszi? hogy bünözöknek eladja) stb.

szal a lényeg hogy a fegyvergyártó kihasználja a törvény adta lehetőségeket, és szarik rá hogy évente 25ezer ember hal meg mert felelőtlenül bárkinek eladja azokat, és ezek megakadályozására semmit nem tesz

10 ből 6.5 pont
  • Ramza
    Jó, az egy dolog, hogy fasz vagy, de nem erről szól most a történet
  • Blasta
    Én ezt meg se néztem....
  • Ramza
    Öt perce gondolkozom, hogy azért nem érkezett erre reakció, mert mindenki számára egyértelmű, hogy fake, vagy azért, mert senki nem vette észre.
    Mindenesetre ügyesen összevágta a srác a Gyűrűk ura visszaemlékezéseiből és abból a 8-10 éves sárkányos filmből.
  • Sephi
    Mar aze' is bazz... John Logan volt a gladiator otletadoja is es a Samurai-e is.

Foleg azer koppintas mert Jams Clavell Shogun regenye veletlenul is kurvara hasonlit a Samuraira szal errol ennyit.
  • Takezó
    nah ez a válasz mingyá' jobban teccik ;) és az ajánlat is jobb :))
  • DecenS
    Bezzeg a te cinizmusoddal mennyivel többek leszünk. Meg ez a fórum is.
    Dr Csernyus ajánlata: üljön be egy kulturtörténeti előadásra, ahol néhány órát arra szánnak, hogy a japán életfelfogást, világlátást próbálják elmagyarázni megértetni a hallgatósággal.
  • Takezó
    Jah jó...
    1) nehézgéppuskás dolog: "morális mondanivaló"...
    2) És ezek a dolgok is mind-mind nagyon sokat nyújtottak neked, mindegyik végighallgatásával valamivel több lettél... ---> Dr. Csernus ajánlata: több olvasás...
  • Augustus Gigo
    ehézgéppuskák ellen nincs kardforgató virtus. Búcsúzni kell a fényes középkortól...
    Az összes beszélgetés Katsumotoval, a virágokról, a japán életről, megnyugvásról ,különböző értékekrőlstb...
  • Takezó
    Hmmm, megosztanád velünk is ezeket a "morális mondanivalókat", melyeket ez a szenzációs halivúdi Sógunmásolat tartalmaz? Mondjuk pl az is egy, hogy ha valaki megöli a házastársunkat, smároljuk le a gyilkost és adjuk oda a kedvesünk legnagyobb értékét neki (értsd: páncél)? :))))
  • Augustus Gigo
    Számomra a szamuráj több morális modnanivalót tartalmaz, mint a gladiátor. Én is a galdiátort nézném meg újra, mivel az emészthetőbb sok látványo akcióval, de a felszín mögött nincs benne annyi, mint ebben.
  • Blasta
    Nem beszélve arról , hogy az egész film egy koppintás.
  • Blasta
    A samurai több??????
    Semmivel sem.
    Viszont gagyibb, sablonosabb, klisésebb...
  • Alien
    érdekes bennem fel sem merült a Gladiátor. Szerintem nem lehet összehasonlitani a két filmet.

de ha már itt tatunk, nekem talán valamivel jobban tetszik Az Utolsó Szamuráj, mint a Gladiátor. Mind a kettő remek film, de talán az USz nálam előrébb van
  • Takezó
    jajjj azé nem kéne túlmisztifikálni :DDD
  • DecenS
    Szvsz a Gladiator egész más műfaj, mint a Samurai. A Gladiator egy grandiózus akciófilm, történelmi háttérbe helyezve. A Samurai lényegesen több. Elsősorban nem is akció dominál benne, hanem egy életút megváltozása, az értékek felismerése és feltámadása.
  • LittleL
    És a 2010 Űrodüsszeia,
    az sem rossz 8/10
    Roy Schneider jót alakított
  • Sephi
    Pahh te nem tudgyatok mirol beszeltek baaz! Mesze nem veszi fel a versenyt a Samurai a Gladiatorral.
  • Alien!
    én is megnéztem,valóban kicsit Gladiátorosra sikerült,de nem lett olyan kolosszális...Jó film,csak sztem én nem nézném meg mégeccer,ellenben a Gladiátorral....
  • Blasta
    ANnak a filmnek mi tetszett a végében?????????????????????
  • Augustus Gigo
    Engem vhogy a gladiátorra emlékeztetett a film,d e nagyon
  • Augustus Gigo
    nálam
  • Augustus Gigo
    Nekem is nagyon teccett a film,a vége is jól sikerült.
  • Alien
    én ma néztem meg Az Utolsó Szamuráj-t, nekem tetszett, szerintem jó film
  • RelakSfromhome
    Nemtudom, de tegnap mikor a robbanás előtt Hansonló kirohnt a bunkerből, mintha egy üveglapon tükröződött volna :D
  • a.carkey
    Jó az! :) Nézzél Buck Rogerset! Na annak vannak ám "nemsemmi" megoldásai vagy egy korai Star Treknek! :)
  • RelakSfromhome
    Meg volt egy rész a Babylon5-ben, mikor két szerelő szemszögéből mutattak egy konfliktust. Hála istennek az állomáson nem lehetett hallani, mikor az űrben felpukkantak a hajók. Az okosabbja fel is világosította a másikat, hogy az űrben nem terjed a hang (kívül persze hangorkán, de mindegy)
  • Sephi
    Ja az ultralol :)))

Emiiliioooo !!! :)))
  • Tikal #11492
    2001 űrodüsszeia

semmi űrhajo zaj, csak csend és nyugalom....
  • RelakSfromhome
    Diszkópatkányok: BRUTÁÁÁÁLISAN HÜLYÉK :D
  • Blasta
    Hát a Solaris az nem eksön az tény.
    Erősen lélektani film, sci-fihez nem sok köze van, csak a környezet
  • FREAK
    sajna nem láttam
  • Dynamic
    Nem mai darab a My Little Eye, most néztem meg, de szerintem kár volt rá időt vesztegetni.Fassság.
    3/10
  • DecenS
    Mondjuk azért ez alól is van kivétel; pl. a Solaris (George Clooney) (bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy régi orosz film remake-je)
  • FREAK
    pontosan erre gondoltam én is

mintha muszáj lenne minden űrben játszódó filmnek akciófilmnek lennie! bullshit...
  • DecenS
    alapjában véve az a baj az űrfilmekkel, hogy elmennek a scifiből az akció kategória felé, arról nem is beszélve, hogy a scifi helyett is inkább már csak "fi" létezik... a sztori nem igazán követi a napról napra bővülő fizikai ismereteinek és az újabb és újabb tényeket, amiket a csillagászok adnak közre a világegyetem megismerésével kapcsolatban
  • mukika
    Freddy Vs. Jason!!! :P Király!!!

8,5/10...
  • FREAK
    igen, rémlett vmi, de nem voltam benne biztos

az szvsz még lehet etalon űrfilmeknek