106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • FREAK
    "Olyan meg, hogy művészfilm szerintem nincsen"

Na asszem, akkor ezzel a következő 10 évre lezártam a veled folytatott filmes vitákat :)

(azért csak hogy tudd miről beszélsz, nézz meg egy szétlőtt koponyát, és olvass el egy erről szóló hírt, hogy megtudd, melyik sokkolóbb)

• Bandew
    Pedig ami sejtet az sokkal durvább tud lenni. Pl a Rettenthetetlen. Amikor kínozzák Wallacet nem mutatnak semmit és szvsz mégis sokkolóbb, mint a Passió. Olyan meg, hogy művészfilm szerintem nincsen.
  • FREAK
    10 évesen odavoltam értük, de már nem emlékszem, miért :)
  • Glpetyus
    sztem nagy részük tök jó(bár lehet ha ma látnám elsőre őket...:/
  • FREAK
    mondjuk nem a naturalizmus hiánya miatt
  • Glpetyus
    A kedvenc :Az ördög jobb és bal keze
  • FREAK
    talált, rosszul vagyok az ilyenektől :)
  • Glpetyus
    Az más kateg. abba nem "kell",hogy dőljön a vér:)
  • Nyiri
    Akkor nem szereted a TH&BP filmeket sem? Sosincs ver meg is szetvernek mindenkit :)
  • Glpetyus
    Hmmm...
  • FREAK
    engem megérintett, de nem a bohóc apuka, hanem a gyerek alakítása, nagy hatással volt rám az utolsó negyed óra
  • Nyiri
    Keresztapa 1-2-3
    Star Wars osszes. 1-2-4-5-6.
    Vissza a jovobe osszes 1-2-3
    Indy oszzes 1-2-3

Mar most tulleptem a 10-s hatart. Eleg hosszu listat irhatnek azokrol a filmekrol, melyeket mar ezerszer lattam es megsem unom meg.
  • Glpetyus
    Nekem tetszett a Passió
  • Glpetyus
    ide:)
  • Glpetyus
    Na ,te se az ő izlését "izéld"...:)
    Az élet szép jó film,de...:/
  • FREAK
    akkor már inkább Másvilág vagy 28 Nappal később, de ez csak az én véleményem
  • FREAK
    háááát Az élet szép egy remekmű, de nem háborús film, hanem művészfilm

kevered a kategóriákat és azok céljait, valamint eszközeit

igenis attól lesz jó egy HÁBORÚS film, hogy a háborút mutatja be, nem pedig egyes emberek lelki problémáit vagy mások nyűglődését - közelítenie kell a dokumentumhoz

a Passiót is rossz szemszögből nézed, az is tökéletes film, pontosan azt mutatja meg, amit más filmek nem mernek, a NYERS "valóságot" a maga rideg formájában

nekem már elegem van a sok sejtetett, szimbolizált jelenetből, igenis kell olyan film, ami egy az egyben beletolja az arcodba, hogy "EZ VAN, KELL VAGY NEM?"

gyűlölöm az olyan filmeket, ahol pl. nincs seb a lövések nyomán, vagy a szarrá lőtt hullák még egy utolsó akció erejéig feltámadnak, és a gonosz mindig meghal, mert a valóság NEM EZ, pont az ellenkezője
  • Glpetyus
    Nekem is tetszett,az utóbbi idők legjobb horrorja szvsz...de a listámba nem raknám semmiképp...
  • Bandew
    Nekem nagyon tetszett a Kör, pedig a horrofilmek 95%-a számomra kaki, de ez bejött.
  • Bandew
    Nem érted mire gondolok. Szvsz nem azzal kell "jó" háborús filmet csinálni, ha sok belet lát az ember. Ez az ami miatt a Passiót is nagyon bénának tartom.
    Nem beszélve a holocausos filmekről. Mindegyik annyira teatrális, hogy már elegem van belőle. AZ egyetlen jó ilyen film az Élet szép. Az tényleg egy nagyon jó megközelítés.
  • FREAK
    én igazából az "A kör" jelenlétét nem értem, ennyi erővel a "Sikoly 1-3" és a "Még mindig sejtem, hogy mindig is tudtam, hogy valaki már említette, hogy mit..." filmek is ott lehetnének
  • Glpetyus
    "Radírfej"
    :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
    érdekes film lehet...:)))
  • Glpetyus
    Hmmm-hmmm...
  • Glpetyus
    De ez legalább már közelített hozzá...

Tényleg volt még a Sztálingrád is ,azt is szeretem...
  • Bandew
    Már írtam. Csak az már jó rég volt, de hogy ne keress vissza (meg lehet változott is azóta):

Mulholland Drive
    Táncos a sötétben
    Dogville
    Gyűrűk Ura 1 és 3
    Rettenthetetlen
    Harcosok Klubja
    A kör
    Hatodik érzék
    Belleville randevú
    Radírfej
    Monthy Piton filmek
    Intim részek

Meg még sok...
  • FREAK
    ezt most nem értem

a háború ennél SOKKAL keményebb volt, ott nem félóránként láthatott az ember kiforduló beleket, hanem évekig folyamatosan ez ment

szerintem meg TÚL finom és visszafogott a film, ha nem Hollywoodban készült volna, sokkal durvább is lehetne, és még akkor sem lenne elég durva

egy igazi háborús filmnek olyannak kéne lennie, hogy a moziból a felénél kimenjen a nép fele, de ez ugye nem cél az álomgyárban........... :/
  • Glpetyus
    Amúgy nagy háborúsfilm-buzi vok,láttam szinte az összeset amit csináltak:)

De a Ryan előtt=
  • Glpetyus
    Így van !!
    Inkább írj listát,ha akarsz....:)
  • Bandew
    Nem kell összeveszni, ez csupán véleménynyílvánítás.
  • Bandew
    "nyers, naturalista és nincs hepiend, ezzel nálam már nyerő"

Ezzel a mondatoddal teljesen egyetértek, de én hozzátenném minden jelző elé a TÚL szót. :-D
  • Glpetyus
    Meg a 28 nappal késöbb is kira...
  • Glpetyus
    Az első és az utolsó az én listámba is illik
  • Glpetyus

Isten vagy
  • FREAK
    1492
    28 nappal később
    A Part
    Ötödik Elem

és a már említettek

majd ha még eszembe jut valami, beírom
  • Glpetyus
    Na ebbe ne menjünk bele,mert nem akarok veled is összeveszni..:))
    De:

Nem hatásvadász(az pl.a kill bill,ami nem rossz egyébként)

Tévedsz,ez azon néhány filmek egyike amelyik maximális élethűséggel mutatja be a háborút...
    Szakértők véleménye szerint...

Egyébként sok háborút láttá' má'????

(na csak belementem:PP)
  • FREAK
    szvsz ez nem igaz, sokkal tisztább képet ad a háborúról, mint a többi, hősi mítoszt feldolgozó háborús film

nyers, naturalista és nincs hepiend, ezzel nálam már nyerő

akkora történelmi részletekbe meg egyszerűen nem megy bele, hogy bármit is elferdíthetne
  • Bandew
    Mert egy szájbarágós hatásvadász film szvsz, ráadásul rosszul mutatja be a háborút, pedig elvileg az lenne a célja.
  • Bandew
    Nem fikázott senki. :-D
  • Glpetyus
    Egyébként ne engem fikázzatok,hanem írjatok ti is listát,ha lehet...:)
  • Glpetyus
    lol
    Mér utálod??
    Fejtsd ki plíz!!