106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
igen, WW csapata kb 1500fő volt a 40ezer (akkori leghatalmasabb angol haderő) ellen, egy folyónál hídon átkelésnél vívták "a nagy csatát" nem mezőn (átcsalogatva az angol csapatokat, és kis csoportokban rajtuk ütve - jártam ott, az újraépített hídnál is), a kék pofafestés kelta hagyomány, az akkori skótok már réges régen nem használták, és WW híres fegyvere az akkori vezéreknek kijáró nagykard volt, ami nyakközéptől vádliig ért, és személyre szabva gyártották mindenkinek, nem pedig futás közben alakváltó rövidkard-buzogány-csatacsákány-kisbalta :))) - lényegtelen, persze... csak valahogy rosszabb a történelmi hűsége, mint a Rob Roy-nak (ami viszont meglepően jól sikerült) :D
tudod ez a skótok számára valahogy olyan, mintha nálunk a 7 vezért egy komoly filmben (nem a Vándorban) középkori csatapáncélos lovagoknak mutatnák be... -
Nem ez a lényeg!Volt egy William Wallace szabadságharcos, aki felkelt az angolok ellen és az általa verbuvált csapatokból olyan hadsereget csinált amivel néhányszor megfingatták az angolokat, majd végül elbukott.
Az hogy mi mellé a körítés(hogy megerőszakolták a nőjét, hogy végezték ki WW-t, hogyan támadtak az angolok stb.stb.) az akkor is lényegtelen. -
" bizonyos dolgok nem egészen úgy voltak ahogy a valóságban." - hát, nagyjából szinte semmi, eltekintve attól, hogy skóciában történt :DD -
De ha a Rettenthetetlen, valós történelmi eseményeken alapul akkor nem igazán mondható, hogy meseszerű.Abba most nem menjünk bele, hogy bizonyos dolgok nem egészen úgy voltak ahogy a valóságban.
A Gladiátor ellenben fikció(ami egyáltalán nem baj) és véleményem szerint nem feltétlenül a túlélésről szólt, hanem túlélésről és a bosszúról.Maximus, aki számtalan csatában részt vett természetes dolognak veszi, hogy bármikor meghalhat, nem fél a sorsától.Persze ez természetes dolog, hogy nem hagyja magát megölni, mindenki törekedne erre a helyében de ugyanakkor meg akarja bosszúlni a családja legyilkolását.
Ennek ellenére nekem is jobban tetszett a Gladiátor, de talán csak 1 ponttal:) -
Hát azért nem egészen. Pl nem hiszem, hogy valaha is megtörténhetett volna olyan, hogy egy gladiátor megöli a császárt, aztán meg a gladiátor holttestét tisztelegve kiviszik úgy, hogy a volt uralkodójukat le se szarják. :-D
De amúgy tényleg nagyon jó film volt. -
Én azért találom jobbnak a Gladiátort, mert a Rettenthetetlennek egyrészt már a címe is debil (Trabant motort imitálni persze jó), másrészt kicsit Robin Hood-os, meseszerű ez a "váltsuk meg a világot - de legalább szabadítsuk fel a népünket" történet
A Gladiátor egyetlen ember küzdelméről szól, akivel rondán kibasztak, és mindössze annyi a célja, hogy megvédje a szaros életét, ami ráadásul nem is sikerül neki, szóval SZERINTEM sokkal emberközelibb, átélhetőbb, nem olyan nagy távlatból mutatja be a személyes tragédiát mint a másik múvi.
UFF -
ugye? :D -
Na jó azért ez túlzás. :-D -
Az lehet, de azért a Trójai mondakör részben mégiscsak fantázia, a Rettenthetetlen pedig 100% történelem. -
Hát dehogynem!!!!!!
Lásd: Trója!
Aki ott meghalt, az nem is halt meg, aki mégis az nem akkor és aki valakivel összejött és elszökött az nem is vele szökött el...stb.
Hálivúd a legnagyobb hazug hely. Mindent alárendelnek a sikernek... -
Azért még Hoolywoodban sem folyamodnak radikális változtatásokhoz. -
winnie #13553 lol:) demagógia rulez. nem wallace miatt 'rinyáltam', hanem általánosságban 'rinyáltam'. a rettenhetetlen hollywood-i film, és nem egy hollywoody-i filmet ismerünk, ahol egy picit megváltozott a történelem. nem? -
Basszus ne rinyáljál már emiatt.
És ha töriből a skót felkelést tanuljátok, és elmondja a tanárod, hogy mikor halt meg William Wallace, akkor majd rá is mérges leszel, mert elmondta, hogy meghalt.
LOL -
winnie #13551 semmi nem kötelező, de tuti van egy csomó régi film, amit te sem láttál, én sem láttam. vannak vicces filmek, pl. a szeress, ha mersz (playing by heart), amiben van egy párbeszéd, ahol kitárgyalják az olyen híres, csattanós filmek csattanóját, mint a psycho vagy az aranypolgár. akkor pl. nagyon utáltam, hogy nem láttam még az aranypolgárt, és lelőtték a poént.
nyilván, neked mindegy a dolog, magasról sz*rhatsz azokra, (demokrácia van vagy mi) akik nem látták a rettenthetetlent, de én megmaradok a spiler tag-nél -
Furcsa nekem a Crowe féle sokkal jobban tetszik:) Egy kis kereszténységet vittek bele azzal, hogy átmegy a kapun:) TEtszett nagyon... -
Na és? De meg is hal! :-D -
kamuzol, mert a végén pont hogy feltámad bazzeg :D -
A Rettenthetetlen is egy történelmi film, minek bele spoiler??? -
Jól van akkor én is köcsög leszek:
A PASSIÓ VÉGÉN MEGHAL JÉZUS!!!!!!!!!!!!!!
MUHAHAHAHAHAHA
EZT TI SE GONDOLTÁTOK VOLNA HAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
nem, de hadd ne kelljen már spolier feliratokat benyomni, ha egy ősrégi filmről beszél az ember, nevetséges -
En pl nem lattam na. Mar regen meg akartam nezni es holnap meg is fogom de mar alapbol orommel ulok majd le... -
winnie #13543 nem mondod, hogy van olyan film, amit mindenki látott? -
hat azert wallace halala valamikor meg a szememet is be tudta nedvesiteni..szal mindenkeppen sokkal szebb!!! -
dehogy hal meg.... :) -
spoiler egy lassan 10 éves filmnél? :) -
Spoiler vaz... mi penteken akartuk megnezni de mar milyen jo hogy tudgyuk hogy gibson meghal... -
A rettenthetetlenben máshogy élte meg a saját halálát Gibson mint a Gladiátorban Crowe... De nagyjából tök ugyanaz... -
megnéztem ma moziban a Harry Potter 3-at... :)
nem volt rossz. bár lehetett volna sokkal jobb is. de az tény, hogy az első 2 résznél fényévekkel jobb... :) -
Fel vaok haborodva! Kimoderaltak egy szovegemet! Pahh..,, -
Na, az első mondattal egyetértek. A másodikkal meg nem. ;)
-
Nekem kb egy szinten vannak. -

-
a rettenthetetlen jobb mint a gladiator!! uberkiraly film:) -
:)
Nekem az is teccet'

-
A Rettenthetetlen sztem is iszonyat jó film, de amennyire jó, annyira rossz a Passió.
/nekem/ -
Azé' ebben a kategóriában még mindig a Rettenthetetlen a legnagyobb film(nekem az egyik kedvenc)
És szvsz Mel Gibson naon yó rendező!
-
A zenéje tényleg nagyon jó volt.
Meg persze a film is. :-) -
Elsőre nekem sem tetszett de másodikra megnézve angol szinkronnal meg minden bejött nagyon... Az akciórészeknél az idegrángást én sem szeretem:) -
Te tudod,nekem tetszett:) -
Számomra hatalmas... csalódás volt és nem a történelmi bakik miatt. Ha egy film bevallottan csak szemezget bizonyos eseményekből, akkor nem úgy nézem, hogy ez most egy hiteles feldolgozás lesz, ergo csak szórakozni kívánok rajta. Hát ezen nem sikerült. Én Ridley Scott korábbi filmjeit sem nagyon csípem, mégpedig a kamerakezelés miatt. Nekem egyszerűen nem jön be az idegbajos, össze-vissza rángatódzó, a "már-éppen-látnád-rendesen-de-végül-kib*ssza-oldalra" stílusa. Hosszú távon számomra kifejezetten zavaró és idegesítő, ettől teljesen kiesek a film hangulatából. Emiatt nem tetszett a film sem, a jó részek helyett csak a harag maradt meg bennem. Persze szigorúan szvsz.