106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Galy
    RAmza ne hagyd magad!
  • LezLee
    Olvasd el a jogszabályt öcsisajt!
    Nem az újjamból szoptam ezeket. Ezek tények, ha tetszik, ha nem.
    Nem az követ el bűncselekményt aki "fogyasztja", hanem aki üzleti célból terjeszti.
    Ez néhány országban a droggal is így van, úgyhogy nézz utána kicsit jobban, mielőtt oktalanul beszólsz.
  • Ramza
    Ezt ugye nem gondoltad komolyan?
    És ha boltból ételt lopsz, akkor nem követsz el addig bűncselekményt, amíg el nem kezded árulni?
    Loál.

(másik kedvencem a "24 órán belül le kell törölni" bullshit, aminek ugyanennyi az igazságtartalma)
  • LezLee
    szard má le :))
    különben is amíg nem terjeszted pénzír a letöltött játékokat és filmeket, addig nem követsz el bűncselekményt.

Szóval bekaphatja a BSA :))
  • zaki
    lol, most elszégyelltem magam, holnaptól minden filmet megveszek eredetiben, persze a játékokat, és a zenéket is. havi 2-300 ezer elég lenne a cdkre
  • zaki
    na jó nem most, 10 perce lett vége :P
  • zaki
    Volt egyszer egy amerika. 11-kor kezdtem el nézni, most lett vége :) 9/10
  • Galy
    És még?
  • Loál János #14240
    Hanem?
  • Galy
    a horrorfilmek nem számítanak! pfffff!
  • Loál János #14238
    Fú, én pont harmadik lettem, sazl...
  • Galy
    Az Amerikai Mozgókép Szövetség (Motion Picture Association of America, MPAA) felmérése szerint minden negyedik internetező letöltött már legalább egy filmet az internetről, és emiatt több milliárd dolláros kár érte a filmipart

piszony!
  • Ramza
    Amit a második felében írsz, azzal teljesen egyetértek, de az első felével nem.
    Éppen az a lényege szvsz, hogy _nem_ azon az úton megy végig, amit számra megírtak, hanem képes megváltoztatni azt (és ebbe bele is hal).

A "mondanivalóhoz" még néhány gondolat:
    odaadás, önfeláldozás, tisztaszívűség

A dvd extráiból egyébként kiderül, hogy a rendező tulajdonképpen Donnie-t egyfajta angyalként - tágabb és durvább értelmezés szerint: megváltóként - képzelte el.
  • PREMIERE1
    (Spartan)

Kicsit nehezen hámozódott ki a sztori, de a közepén beindult. Amolyan Ronin szintű utalások voltak egészen addig, míg nevén nem nevezték az elrabolt lányt - bár virágnyelven -, hogy ki is ő.

Val Kilmer amolyan profi CIA-Ranger-Mesterlövész combóként nyomozott. Furcsa volt Ed O'Neil (Al Bundy:) elnökként. :)

Spoiler:

Szóval, elrabolnak egy lányt, aki véletlenül egyben az elnök lánya - bár ezt az emberrablók nem tudják -, mert az elnök le sem szarja a lányát, csalja az asszonyt is, a lánya meglátogatása csak ürügy, hogy félrekefélhessen, még a titkosszolgálatot is elküldi, na eközben rabolják el a lányt. Val meg amolyan profiként lesz a csapat tagja, aki nyomoz az ügyben. Végigjárják az embereket az emberrablástól számítva, akik láthatták a lányt. Kit szép szóval, kit keményebben győznek meg. A feladat érdekében - míg a sajtó el nem kezdi keresni a lányt van ideje a csapatnak megtalálni - minden lehetséges. Még rendőrt is lehet ölni, stb.. (A film amúgy érdekes módon mutatja be az "esetleges" amerikai felfogást. Tudjuk, hogy ez van - illetve gondoljuk - mégis, a "Sakál napja" című film óta nem világítottak rá arra, hogy az állam, mi mindent eszközt felhasznál a "biztonsága" érdekében ...) Amint a sajtó megneszeli az ügyet, abban a pillanatban, bár meg tudnák találni a lányt, leállítják az akciót, mert mert. (Közre játszik benne, hogy a csaj amolyan balhés kiscsaj, aki állandóan rosszat tesz, és gondolják, hogy így megszabadulhatnak tőle mindörökre. A választások előtt minden ilyen hír - szerintük (elnöki tanácsadó, kampányfőnök, egyéb nagyarcok) - negatív bombaként robbanhat. Úgy állítják be az esetet, hogy a csaj a tanárával kefélt, és elsüllyedt a hajójuk, amiben mindketten, bekábítózva haltak meg, pedig a lány ekkor már Dubaiban van ...

Azonban Val feka társa okos (a fekák amerikában okosak, bár ez nem szűrődik át a valóságban a bandázásukról készült filmekben), rájön, hogy kamu az egész, és sok-sok hulla árán hazakerül a lány.
  • Bucser
    Kurt Vonnegut novellái alapján készült MAjomház című film első részét.:) Ebben 3 kicsi történet volt... de magát a szerzőt imádom és nem vallott szégyent.. nagyon jók voltak ezek is...
  • BADE
    De a legdúrvább,hogy inkább 18,mint 13 évesek!Az amcsik szeretnek egy kicsit túlozni.
  • Bucser
    A mondanivalója??? Szerintem az, hogy minden úgy jó ahogy van az életeben ahogy elrendeltetett és el kell fogadni külöben sokkal roszabb dolgok is történhetnek...

Donnie a végén boldogan fekszik vissza az ágyába meghalni, hisz tudja, hogy a lány akit szeret túléli... és a Srácnak sem lesz semmi baja aki elüti a lányt... Nekem nagyon tetszett.. bár néha elég durva:) Pláne amikor Frank leveszi a sisakot a moziban... Meg mikor Donnie a fejébe húzza azt a kapucnit... attól a nézuéstől kész vagyok.. már csak az hiányzik olyankor, hogy follyon a nyála.. és elaludni sem tudnék a nézésétől...
  • Roll
    Én láttam, ha a Keménykötésüekre gondolsz.
    Vin Disel a főszerplője. Nagyon ócska movie volt.
  • Police88
    Látta valaki a "Nehézkötésüek"-et?(vagy valami ilyesmi a címe) Milyen?
  • Sephi
    Azt a filmet sajnos mi nem ertettuk meg :( Lehet megint vagy tul keson neztuk :(
  • Ramza
    13 - sokkal nézhetőbb volt annál, amire számítottam.
    Csak annyit fűznék hozzá a filmhez, hogy ha ilyenek a 13 évesek, akkor baseball-ütővel kéne verni a fejüket jól.
  • wizy
    na megnéztem az Amerikai pite3-at. Nekem nagyon bejött, csakugy mint az előző két rész. Van benne egy-két olyan poén, ami már nagyon idegelő, de ezektől eltekintve, nekem teszett.
  • CalebJoe
    Most néztem meg a Túl Mindenen-t szerintem nem rossz film jobb mint az a vicc Tripla X.

• CalebJoe
    Most néztem meg.
    Szerintem nem rossz film ,jobb mint az XXX.

• PREMIERE1
    Spartan
    (Jó volt)
  • Sephi
    Aszem eddig 14 film volt ami hasonlitott ehez. Szal maga a story nagy rokaboros baromsag. Semmi erdekeseg nem volt benne. Depp jateka viszont nagyon jo volt mint mindig :)
  • BADE
    Tegnap este megnéztem A titkos ablak c. filmet.Szerintem nagyon eltalálták.Annyit még,hogy Johny Depp a főszereplő.
    8/10
  • FREAK
    pedig elég gáz :)
  • Jano
    Akkor olvasd el azt a kommentet, amire Ramza válaszolt.
  • winnie
    a szikla nevű pankrátorról van szó
  • Gnome
    Hi...lenne ket kerdesem

Nemreg vettem meg DVDn a Donnie Darcot es a Felelem es retteges Las Vegasban-t es ezen a hetek keritettem is rajuk idot...

szoval Donnie Darco:..Valaki elmagyarazna hogy mi a mondanivaloja a filmnek?..Tetszeni nagyon is tetszett csakhat nemnagyon ertettem a veget..

Felelem es Reszketes Las Vegasban:..Ez a film is erdekes volt..itt vegulis a mondanivalot megertettem csak azt nem hogy mit is kerestek Las Vegasban?:P

csocsó...a Szikla=The Rock=WWF-es "birkozo" pankrator etc...nem a film...
  • CSOCSO
    szikla??? szar film??? hat inkabb most nem kelnek ki magambol...
  • winnie
    ízlések és pofonos, de szerintem az amazonas kincsénél nem sok jobb akciófilm volt tavaly. vagy ha igen, akkor nem jut eszembe:)
  • Ramza
    Ja, kár hogy a "Szikla" legjobb filmjei se nagyon mennek 2 pont fölé egy tizes listán
  • winnie
    ja, megjgyzem, nekem a fülke HOSSZÚ volt, szóval egy picit untam.

ellenben most már dvdripben is kijött az 'emelt fővel' (walking tall) c. the rock-film, ami kemény 74 perc, szóval, ha valami, akkor AZ rövid:) ellenben izgalmas:)
  • winnie
    ha tetszett, akkor csekkolt a mozdulatlan túsz c. filmet (liberty stands still) - valamivel a fülke előtt mutatták be, s ugyanez a sztorija - talán egy fokkal jobban is sikerült
  • wizy
    na megnéztem a Fülkét
    Nekem tetszett. magya a történet, hogy CF egy telefonfülkében is milyen veszélyekbe keveredik, meg hogy hogy szivatja KS:-)) 10/8-----> rövid!!!!!
  • Sephi
    Jaja! KS -nek a hangja rulez :)
  • wizy
    :-)) eredeti szinkron?:-) igen, angolul nézem meg
  • Bucser
    Csak ajánlani tudom... nagyon jó!!!
    de csakis eredeti szinkronnal...