106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
RAmza ne hagyd magad! -
Olvasd el a jogszabályt öcsisajt!
Nem az újjamból szoptam ezeket. Ezek tények, ha tetszik, ha nem.
Nem az követ el bűncselekményt aki "fogyasztja", hanem aki üzleti célból terjeszti.
Ez néhány országban a droggal is így van, úgyhogy nézz utána kicsit jobban, mielőtt oktalanul beszólsz. -
Ramza #14246 Ezt ugye nem gondoltad komolyan?
És ha boltból ételt lopsz, akkor nem követsz el addig bűncselekményt, amíg el nem kezded árulni?
Loál.
(másik kedvencem a "24 órán belül le kell törölni" bullshit, aminek ugyanennyi az igazságtartalma) -
szard má le :))
különben is amíg nem terjeszted pénzír a letöltött játékokat és filmeket, addig nem követsz el bűncselekményt.
Szóval bekaphatja a BSA :)) -
lol, most elszégyelltem magam, holnaptól minden filmet megveszek eredetiben, persze a játékokat, és a zenéket is. havi 2-300 ezer elég lenne a cdkre -
na jó nem most, 10 perce lett vége :P -
Volt egyszer egy amerika. 11-kor kezdtem el nézni, most lett vége :) 9/10 -
És még? -
Hanem? -
a horrorfilmek nem számítanak! pfffff! -
Fú, én pont harmadik lettem, sazl... -
Az Amerikai Mozgókép Szövetség (Motion Picture Association of America, MPAA) felmérése szerint minden negyedik internetező letöltött már legalább egy filmet az internetről, és emiatt több milliárd dolláros kár érte a filmipart
piszony! -
Ramza #14236 Amit a második felében írsz, azzal teljesen egyetértek, de az első felével nem.
Éppen az a lényege szvsz, hogy _nem_ azon az úton megy végig, amit számra megírtak, hanem képes megváltoztatni azt (és ebbe bele is hal).
A "mondanivalóhoz" még néhány gondolat:
odaadás, önfeláldozás, tisztaszívűség
A dvd extráiból egyébként kiderül, hogy a rendező tulajdonképpen Donnie-t egyfajta angyalként - tágabb és durvább értelmezés szerint: megváltóként - képzelte el. -
(Spartan)
Kicsit nehezen hámozódott ki a sztori, de a közepén beindult. Amolyan Ronin szintű utalások voltak egészen addig, míg nevén nem nevezték az elrabolt lányt - bár virágnyelven -, hogy ki is ő.
Val Kilmer amolyan profi CIA-Ranger-Mesterlövész combóként nyomozott. Furcsa volt Ed O'Neil (Al Bundy:) elnökként. :)
Spoiler:
Szóval, elrabolnak egy lányt, aki véletlenül egyben az elnök lánya - bár ezt az emberrablók nem tudják -, mert az elnök le sem szarja a lányát, csalja az asszonyt is, a lánya meglátogatása csak ürügy, hogy félrekefélhessen, még a titkosszolgálatot is elküldi, na eközben rabolják el a lányt. Val meg amolyan profiként lesz a csapat tagja, aki nyomoz az ügyben. Végigjárják az embereket az emberrablástól számítva, akik láthatták a lányt. Kit szép szóval, kit keményebben győznek meg. A feladat érdekében - míg a sajtó el nem kezdi keresni a lányt van ideje a csapatnak megtalálni - minden lehetséges. Még rendőrt is lehet ölni, stb.. (A film amúgy érdekes módon mutatja be az "esetleges" amerikai felfogást. Tudjuk, hogy ez van - illetve gondoljuk - mégis, a "Sakál napja" című film óta nem világítottak rá arra, hogy az állam, mi mindent eszközt felhasznál a "biztonsága" érdekében ...) Amint a sajtó megneszeli az ügyet, abban a pillanatban, bár meg tudnák találni a lányt, leállítják az akciót, mert mert. (Közre játszik benne, hogy a csaj amolyan balhés kiscsaj, aki állandóan rosszat tesz, és gondolják, hogy így megszabadulhatnak tőle mindörökre. A választások előtt minden ilyen hír - szerintük (elnöki tanácsadó, kampányfőnök, egyéb nagyarcok) - negatív bombaként robbanhat. Úgy állítják be az esetet, hogy a csaj a tanárával kefélt, és elsüllyedt a hajójuk, amiben mindketten, bekábítózva haltak meg, pedig a lány ekkor már Dubaiban van ...
Azonban Val feka társa okos (a fekák amerikában okosak, bár ez nem szűrődik át a valóságban a bandázásukról készült filmekben), rájön, hogy kamu az egész, és sok-sok hulla árán hazakerül a lány. -
Kurt Vonnegut novellái alapján készült MAjomház című film első részét.:) Ebben 3 kicsi történet volt... de magát a szerzőt imádom és nem vallott szégyent.. nagyon jók voltak ezek is... -
De a legdúrvább,hogy inkább 18,mint 13 évesek!Az amcsik szeretnek egy kicsit túlozni. -
A mondanivalója??? Szerintem az, hogy minden úgy jó ahogy van az életeben ahogy elrendeltetett és el kell fogadni külöben sokkal roszabb dolgok is történhetnek...
Donnie a végén boldogan fekszik vissza az ágyába meghalni, hisz tudja, hogy a lány akit szeret túléli... és a Srácnak sem lesz semmi baja aki elüti a lányt... Nekem nagyon tetszett.. bár néha elég durva:) Pláne amikor Frank leveszi a sisakot a moziban... Meg mikor Donnie a fejébe húzza azt a kapucnit... attól a nézuéstől kész vagyok.. már csak az hiányzik olyankor, hogy follyon a nyála.. és elaludni sem tudnék a nézésétől... -
Roll #14231 Én láttam, ha a Keménykötésüekre gondolsz.
Vin Disel a főszerplője. Nagyon ócska movie volt. -
Látta valaki a "Nehézkötésüek"-et?(vagy valami ilyesmi a címe) Milyen? -
Azt a filmet sajnos mi nem ertettuk meg :( Lehet megint vagy tul keson neztuk :( -
Ramza #14228 13 - sokkal nézhetőbb volt annál, amire számítottam.
Csak annyit fűznék hozzá a filmhez, hogy ha ilyenek a 13 évesek, akkor baseball-ütővel kéne verni a fejüket jól. -
na megnéztem az Amerikai pite3-at. Nekem nagyon bejött, csakugy mint az előző két rész. Van benne egy-két olyan poén, ami már nagyon idegelő, de ezektől eltekintve, nekem teszett. -
Most néztem meg a Túl Mindenen-t szerintem nem rossz film jobb mint az a vicc Tripla X.
-
Most néztem meg.
Szerintem nem rossz film ,jobb mint az XXX.
-
Spartan
(Jó volt) -
Aszem eddig 14 film volt ami hasonlitott ehez. Szal maga a story nagy rokaboros baromsag. Semmi erdekeseg nem volt benne. Depp jateka viszont nagyon jo volt mint mindig :) -
Tegnap este megnéztem A titkos ablak c. filmet.Szerintem nagyon eltalálták.Annyit még,hogy Johny Depp a főszereplő.
8/10 -
pedig elég gáz :) -
Akkor olvasd el azt a kommentet, amire Ramza válaszolt. -
winnie #14219 a szikla nevű pankrátorról van szó -
Hi...lenne ket kerdesem
Nemreg vettem meg DVDn a Donnie Darcot es a Felelem es retteges Las Vegasban-t es ezen a hetek keritettem is rajuk idot...
szoval Donnie Darco:..Valaki elmagyarazna hogy mi a mondanivaloja a filmnek?..Tetszeni nagyon is tetszett csakhat nemnagyon ertettem a veget..
Felelem es Reszketes Las Vegasban:..Ez a film is erdekes volt..itt vegulis a mondanivalot megertettem csak azt nem hogy mit is kerestek Las Vegasban?:P
csocsó...a Szikla=The Rock=WWF-es "birkozo" pankrator etc...nem a film... -
szikla??? szar film??? hat inkabb most nem kelnek ki magambol... -
winnie #14216 ízlések és pofonos, de szerintem az amazonas kincsénél nem sok jobb akciófilm volt tavaly. vagy ha igen, akkor nem jut eszembe:) -
Ramza #14215 Ja, kár hogy a "Szikla" legjobb filmjei se nagyon mennek 2 pont fölé egy tizes listán
-
winnie #14214 ja, megjgyzem, nekem a fülke HOSSZÚ volt, szóval egy picit untam.
ellenben most már dvdripben is kijött az 'emelt fővel' (walking tall) c. the rock-film, ami kemény 74 perc, szóval, ha valami, akkor AZ rövid:) ellenben izgalmas:) -
winnie #14213 ha tetszett, akkor csekkolt a mozdulatlan túsz c. filmet (liberty stands still) - valamivel a fülke előtt mutatták be, s ugyanez a sztorija - talán egy fokkal jobban is sikerült -
na megnéztem a Fülkét
Nekem tetszett. magya a történet, hogy CF egy telefonfülkében is milyen veszélyekbe keveredik, meg hogy hogy szivatja KS:-)) 10/8-----> rövid!!!!! -
Jaja! KS -nek a hangja rulez :) -
:-)) eredeti szinkron?:-) igen, angolul nézem meg -
Csak ajánlani tudom... nagyon jó!!!
de csakis eredeti szinkronnal...