106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Azért nem vészes.
Mégis milyen bicepszed van néked?
-
háááát, nekem nem jön be. ez egy csontrakéta. vastagabb a bicepszem, mint a csaj combja. sry az offért -
ööö..öööööö
-
G_ArchAngel #15044 Guinevere, azaz Keira Knightley - Love Actually Juliet-je, vagy a Pirates of C. Elisabeth-je:
-
G_ArchAngel #15043 nah, túl vagyok a "King Arthur"-on is...
hát, vérengzésben nem marad el a történelmi kaladfilmektől (Bravehearth, Joan d'Arc...), de vmi kraft hiányzott belőle - kicsit lassúnak tűnt az utolsó félóráig, amit egyetlen csata töltött ki:)
Jah, és ellehet felejteni a típikus kerekasztal lovagjai és Merlin típusú hősöket - ezek inkább a pokol lovasai nem lovagok:)
Nekem bejött: 8,5/10
és a gót íjászlány, nyami:D -
Mikó... -
G_ArchAngel #15041 részemről befejeztem... -
1) Nem vagyok indiánszakértő, sem történész, csak olyan amatőr történelembúvár, akit érdekel ez a korszak (is).
2) Innentől kezdve nézeteidet leszel szíves a polfórumban terjeszteni, ott biztos találsz magadnak testvérkéket, akiknek a vállára ráborulhatsz és elsírhatjátok egymásnak a bajaitokat...
-
Jó elkanyarodtunk a topiccímtől. -
G_ArchAngel #15038 ok, mint indiánszakértővel felesleges veled vitáznom, úgyis csak Cooper könyvekből és lengyel/cseh/ndk filmekből ismerem a történelmüket...
teljesen mindegy hányan haltak meg: az amerikaiak nem csak embereket öltek, hanem egy kultúrát, népet, hagyományt és történelmet tiportak a sárba - ez pedig még súlyosabb bűn, mint a németeké!
A mai napig nem értem, hogy egy ilyen múlttal rendelkező ország/nép miként meri magát a világ csendőrének nevezni és pálcát törni más nemzetek felett... -
1) Miféle két indián törzs közötti háború? A sziú-csejenn háború időszaka alatt történt a Vadnyugat teljes meghódítása, ez a két nagy nép a hódítók ellen harcolt, nem egymással. Ezeken kívül szinte az összes más törzs is érintett volt a történésekben, ki így, ki úgy. Az utolsó összecsapás pedig 1890 telén volt, ez volt a híres Wounded Knee-i mészárlás, amelyre egyáltalán nem büszkék az amerikaiak. De lehetne említeni pl. a Custer veresége előtt pár nappal történt írtást is.
2) A spanyolok népírtása: nézz utána pöttyet, mi volt Cortez és Pizzaro taktikája...
3) Franciák és angolok: Ez se semmi... Ezek nem az indiánokat írtották, hanem egymást. Sőt, az indiánok is ebben az időben egymással voltak elfoglalva, mintsem ezzel a két európai nemzettel. Ne az "Utolsó mohikán" legyen már a történelmi forrásod...
-
Kolbasz #15036 Tisztában vagyok vele, hogy miről szól a film. Ha elolvasod a hozzászólásomat, nem is azt írtam, hogy miről szól, hanem, hogy mit éreztem a film nézése közben, hogy milyen gondolatok kavarogtak a fejemben. -
Ezzel egyetértek, csak tudod ők nem azok az EMBEREK, akik a gázkamrákban haltak meg. Ez nem összekeverendő!!!!!! -
G_ArchAngel #15034 egyáltalán nem vicces...
állítólag páréven belül több, mint egy millióan lesznek - és csak elenyésző részük hajlandó a munkával közelebbi kapcsolatot felvenni: sajnos sokan a PM hivatalokba járnak majd 4-6 gyerekkel segélyért, miközben otthon Mercedes áll az udvarban - a rosszabbik része, hogy ezt a terhet már addigra 8millió magyarnak kell elviselnie...
bocs az off-ért, befejeztem... -
Ja, én a Dark city-hez hasonlítanám, az is nagyon király volt. -
Gondoltam elsüti valaki ezt a poént, pedig ha bele tudnál gondolni ez egyáltalán nem vicces. Na de nem vagyunk egyformák. -
Takeshi Kitano: Dolls (Bábok)
Rájöttem, hogy ma már, főleg USA-ban nem csinálnak igazi drámát. Ebben a filmben mindenki meghal, nincs happy end. Nagyon történet sincs, csak a belső tartalom. Kell hozzá türelem illetve hangulat, mert nagyon lassú film. Nem mondom, hogy mindig élveztem, a Zatoichi jobban tetszett. de nem rossz film. Jobban kéne hozzá ismerni a japán kultúrát, a japán jelképrendzsert.
-
egyetértek -
mpeg4, dvd, vagy mozii? -
G_ArchAngel #15028 ugye?
de Te sem tudnád könnyen értékelni, vagy máshoz hasonlítani - kicsit művészfilm jellege is van... -
G_ArchAngel #15027 és még ennyien maradtak???:((( -
G_ArchAngel #15026 Te most két indián törzs közötti háborúról beszélsz? mert én nem...
Hanem a spanyolok, angolok, franciák népírtásairól...
Igaz, nem 4 év alatt tették meg azt amit a nácik, hanem közel 400 alatt, de nem hinném, hogy 400e őslakos lett volna csak az áldozat... -
Nyiri #15025 Kulonbseg az annyi = Kulonbseg talan annyi. -
Nyiri #15024 Tok mindegy mennyi embert olsz meg ha ugyanaz az indok... En is ugy vagyok vele, hogy az amerikai neger/indian gyulolet es gyilkolas miatt egyaltalan nem kulonbozteti meg oket a naciktol. Kulonbseg az annyi, hogy az amcsik buszkek a tortenelmukre. -
Igaz. Ha jól tudom itt Magyarországon csak félmillió körüli cigány áldozat volt. Na erről ennyit... -
Kapjál már az agyadhoz és ne terjessz hülyeségeket. Légy szíves hiteles forrást megadni arról, hogy sokkal több indiánt lemészároltak. Az én forrásom Dee Brown, aki maga is indián és megírta a magyarul is megjelent "A Vadnyugat története indián szemmel" c. igen vaskos történelmi munkáját, részletesen feldolgozva mindent, főleg az 1865-1890-es sziú-csejenn háború időszakára koncentrálva (és mint ahogy a cím is mutatja: indián szemmel). Ő nem ír milliós pusztításokról, az egész időszak alatt legfeljebb néhány százezerre teszi az őslakos áldozatok számát. Molnár László Miklósnál 400,000-es adat olvasható, ami korabeli katonai - tehát kissé feltupírozott - forrásból származik. Ez a szám nagyjából megegyezik a csak 1941. júliusa és decembere között elpusztított zsidók számával...
-
Ez tényleg nagyon király film! -
G_ArchAngel #15020 Lehet, hogy engem azért fogott meg mert mindig az indiánokkal szimpatizáltam, és a rohadt amcsikat meg utálom - furcsa belegondolni, hogy az emberek hogy tekintettek a nácikra, pedig milyen elenyésző a megölt zsidók száma a kiírtott indiánokhoz képest, akik ráadásul őslakosok voltak...
Mindegy, ez már történelem... -
szerintem bekattantal.. a truman show baromira nem arrol szol hogy a sok millio fasz nezi az csakot... hanem arrol hogy a csako nemtud semmirol... node mindegy.. amugy jo film..es egy valosagsokk musor nem igazan vetheto ossze ezzel... -
Hát, mit is mondhatnék. Nem rossz, én 8/10 et adok rá, azért mert a végén könnycsepp nállam nem volt, de egy kellemesen jó hangvitelű kalandfilmre sikerült, attól függetlenül hogy előre sejthető volt mi lesz a végkifejlete a versenynek, a csattanó azért nem maradt el, és bizony ez sokat lendített a film megítélésében.
Szerintem akinek annakidején bejött a Farkasokkal táncoló - Kevin Costner-el -, annak ez is egyik kedvence lesz.
-

-
Na elég. Nagyon felkeltette az érdeklődésemet, és miután a betervezett Dr. Moreau elmaradt, megnézem a Hidalgót. Majd leírom én is a véleményemet róla. Go! -
G_ArchAngel #15015 visszatérve a Hidalgo-ra - még most is belehúzogatok pár jelenet miatt - aki tudja minnél előbb nézze meg, ha a Return of the King nem idén lett volna, akkor ez lenne a kedvencem...
Minden pillanatában tökéletes kaland/western film Omar Sharif-fel és Viggo Mortensen-nel (gyk: Aragorn:D)...
A vége pedig, na nem lövöm le, de nem gondoltam volna, hogy 28 éves fejjel könnycseppeket törlök ki a szemem sarkából egy film hatására... -
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de vannak olyan filmek amiknek ha elolvasom a tartalmát, vagy a kritikáját, és érdektelennek tűnik, az istenért nem tudom megnézni. Sőt van hogy leülök és az első 10 perc után Go! - menekülök. Ilyen a Kárhozottak királynője, meg az Elefánt is többek között. Tudom rossz szokás, mert már ráqrtam egy két így lehúzott filmmel, és amikor később megnéztem leesett az állam. -
G_ArchAngel #15013 ez ahol Aaliyah volt a vámpírkirálynő?
mert nekem az tetszett - bár én nagy vámpír/drakula rajongó vagyok:) -
Roll #15012 Megnéztem a Kárhozottak királynőjét, sajnos.
Nagyon gyenge, szerintem. -
ELEFÁNT
Elég vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. A felépítése kicsit zavaros volt, nem sikerült a több idősíkon való ábrázolásmód. A menete teljesen ok volt, a jellemek is kidolgozottak voltak. Néha erőltetett volt, pár rész meg kifejezetten röhejes, de azért jó volt. Néha teljesen felesleges dolgokat raktak bele.
6/10 -
Fél szemmel sasolom a Tv-ben a "Rémségek szigetét" vagy mit Michael Caine-el. Eszembe jutott a The Quiet American, vazzzz..., hogy az mekkora film! -
az bitos, hogy Jim Carrey utánozhatatlan, egyedi stílusa van :) -
Ha már itt tartunk, nekem a Minden6ó is nagyon bejött. Nagyon jó színész ez a "Jim gyerek"!