106870
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • The Garrett
    private ftp sry
  • fifi
    Köszönöm hogy eldöntöd egy film tetszés-nem tetszés alapján milyen ember is vagyok én!
  • Bucser
    Szerintem Michael Keaton is nagyon jót alakított... (Jó Kim Basinger az újságíró szerepben elég butuska volt) És Tim Burton meg nagyon jól megvalósította a látványvilágot...
  • CSOCSO
    honnan honnna honnann???? ugye nem torrent? de ha nem akkor honnnann?? arghh
  • Hentes Bill #17705
    szvsz a legjobb képregény-adaptáció
  • artschi
    Batman
    1989
    Tim Burton klasszikus filmje volt az 1. Batman-es film (javítsatok ki, ha tévedek). Jack Nicholsonnál jobb Jokert nem is választhatott volna, de a többiek nem nyújtanak kiemelkedő teljesítményt szvsz.
    8/10
  • The Garrett
    már szedem is :) thxa lelkesítő beszédet :D
  • Bucser
    hmmm Mivel animemegszállott vagyok érdekel a dolog:) Lehet le is szedem és megtekintem:)
  • PetruZ
    Casshern (2004)

Nos, ez is egy olyan film, amit csak szeretni, vagy csak utálni lehet, középút nincs. Előre szólok, hogy akinek kétoldali fájásai vannak a robotoktól, a misztikus szuperhősöktől meg a szamurájkardos párbajoktól, az még csak bele se pislantson...

Szóval a jövőben járunk, amikor at erősen kínai kommunista beütésű Keleti Blokk végső győzelmet arat és az egész Földre kiterjeszti a hatalmát. Mindössze egy kisebb terület, a titokzatos Hetes Zóna birtoklásáért folynak még gyilkos és kegyetlen küzdelmek. Ezalatt odahaza egy tudós prof azon munkálkodik, hogy klónozással és sejttenyésztéssel végre megoldja az emberiség problémáit és a természetes szervekkel gyakorlatilag öröklétet nyújtson a számukra. A tervét kinevetik, de egy multicég fantáziát lát a dologban és támogatják a prof kutatásait. Közben a prof fia hazafias érzelmektől fűtve beáll a seregbe és elmegy a Hetes Zónába harcolni.
    Egy év telik el és a prof semmire sem jut. Bármilyen testet is alkot, mindegyik élettelen hús csupán. A multicég már türelmetlen, legfőképpen annak idős és nagyon beteg vezetője, aki a prof kísérleteiben látja a gyógyulásának egyetlen esélyét is. Ráadásul a prof-ot személyes gondok is gyötrik: a fiáról semmi hír, mióta elment, a felesége pedig súlyos betegségben szenved, ami megvakítja és lassan elapasztja az életerejét. Ekkor valami váratlan dolog történik: egy titokzatos vihar nyomán valami kővillám (!) csap be a laborba (villámformájú, de kőből van és az égi fölé nyúlik...), mindenféle misztikus jelek kavarognak a levegőben... és az eddig halott testek életre kelnek. A mesterséges emberfaj a tudatára ébred és első gondolata a szökés, a menekülés. Kommandósok ölik őket, miközben próbálnak kijutni a laborból, kitör a káosz és ekkor érkezik haza a prof fia is - holtan, bár a szelleme is ekkor tűnik fel.
    Jó nagy kavarodás van: a menekülők közül néhányan kijutnak a szabadba és magukkal viszik a prof feleségét, majd eltűnnek a hegyekben; eközben a fiú testét felélesztik, de olyan változások mennek végbe benne, amelyek miatt egy nagy nyomású gömbbe kell zárniuk, hogy szét ne robbanjon (no comment...). A hegyekben a menekültek egy régi techno-templomot találnak, ahol megfogadják, hogy ezentúl az emberiség elpusztítására fognak törekedni. Óriási robothadseregek élén rohanják le az embereket és csak egyvalaki szállhat szembe velük: a gömbből kiszabadult és egy szuperruhát kapott fiú...

Nos, aki ismeri valamelyest a japán robotos-szuperhősös mangákat, azoknak nem lesz meglepő a sztori. A keletiek amúgyis félelmetesen értenek a nagyon komoly lelki drámák bemutatásához és a koherens történelemvezetéshez és abban itt sincs hiány: a prof, a felesége, az új emberek, a fiú és annak barátnője, a cégvezető két fia mind-mind kiemelt karakterek és a cselekmény folyamata során újabb és újabb csavarokkal kapcsolódnak össze egymáshoz, de úgy, hogy még a végére is maradnak olyan meglepetések, amelyek a film elején látott, addig jelentéktelen mellékszálnak gondolt eseményekhez kapcsolódnak. A film vége egész és kerek, nem marad ki semmi és minden magyarázatot nyer - de a várható happy end sem éppen teljesértékű.
    A látvány meg... nos, most olyat mondok, amiért biztosan fogok kapni, de vállalom: a Casshern e tekintetben (is) megüti a sokak számára etalonnak tartott GITS2-őt. A film élőszereplős, anime és 2D/3D CGI betétekkel és háttérrel tarkított, de ez olyan félelmetesen profi minőségben van megcsinálva, hogy az állam leesett. A neo-kommunista gigapoliszok látképe a mindenütt jelenlévő óriáskivetítőkkel és lelkesítő beszédekkel, a retro-stílusú járművek és zeppelinek látványa, az egyszerre többtucat sínen száguldó gigantikus vonatszerelvények tömény acél-tömegérzete, a Hetes Zóna helyszínein porózus fekete-fehérbe váltó színvilágú mocsok és lepusztultság képi megvalósítása mind-mind állkapocsszaggatók. A 3D-s robotok, mondhatni, szokványosak, bár azt azért el kell mondani, hogy a többezres robothadsereg látványa, amelyben minden egyes elem külön, önálló mozgásfázisokat végez (tehát van egy jelenet, amikor nem egyszerre lépkednek, mint egy "rendes" hadsereg), az azért rendesen odaver...
    Az egy-egy párbajok többnyire szamurájkardos összecsapások, kimagaslóan jó minőségben és drótozás nélkül megcsinálva (jó, kis repkedések vannak, de hát mégiscsak szuperhősökről van szó), a többi csata pedig monumentális. Különösen a végén, amikor az emberek megtámadják a templomot és előkerül egy óriás szuperrobot is...
    Azt kell mondjam, ez a film nekem jobban bejött, mint a GITS2. Élőbb, sztorivezetésben sokkal erősebb, és a főszereplők sem mondanak minden második megszólalásukban egy-egy magvas bölcsességet...
    Értékelés: 9/10
  • PetruZ
    :egyetért:
  • Bandew
    Ez örök vita, de szvsz kár feszegetni. Nekem sem jött be a film. Na és? Nem jelent semmit, csupán annyit hogy az emberek ízlése eltérő. És semmi olyat nem jelent, hogy valakinek nincs humorérzéke. Nevettem pár poénon, de attól még nem lesz számomra kiemelkedő alkotás.
  • Bandee1987
    Nah, tegnap újra megnéztem (vagy 5-ödjére) a Ryan közlegény megmentését. Ugyanolyan élveztem a filmet, mint anno, amikor először láttam.
  • Sephi
    Gyerekeknek? A gyerek azert rohog mert ott a halacska es uszik en meg azert mert majdnem 5 percenkent olyan poenok vannak benne amiket egy rendes vigajtekba nem talalat.

Neked nincs humorod ember azert nem erted , vagy tul buszke vagy hogy megnezel egy "gyerekeknek" keszult animacis filmet.

• I.C.ram
    Megnéztem a "Nyócker"-t. Nagyon szar film :( Humor nem sok van benne, viszont elég érdekes a vizuális megvalósítás.

4/10 Ez a 4 pont csak a vizuális dolgok miatt.
  • Bucser
    Az hogy bár gyerekeknek készül korántsem arról szól, hogy a gyereknek hogyan kell viselkedni a felnőttel hanem a felnőttnek a gyerekkel.. Szerintem a Shrek első része után No.1...
  • fifi
    Sosem tudtam megérteni mi tud olyan bombasztikus lenni egy gyerekeknek készült animációs/?/ filmen...

BOcs
  • Debi
    ...a többi "poén" :DDDD
  • Debi
    Hát ja elég gány film volt...egyedül Laszlo beszólásain röhögtem
    Enyi,kész,a többi poén nagyon gyenge...
  • Sephi
    Bocsanat de a Nemo az orok Nr.1
  • artschi
    Már megint bérgyilkos a szomszédom

Az első sem volt szvsz egy nagy durranás, de ez... a közepétől kezdve baromira szenvedtem...

3/10
  • The Garrett
    en a grafikan lepodtem meg nagyon, 1-2 jelenetnel komolyan elgondolkodtam ohgy ezt most rajzolták e vagy rendes makettek :D

• Blasta
    Az más :-)
  • Blasta
    Jaja, az nekem is jobban tecc.
  • Nyiri
    Egy turot :) Nalam a Monsters INC a legrosszabb pixar film. Nekem tetszett az Incredibles. Jobban tetszik mint a Nemo, mert az tul gyerekes, foleg a vege. Hiaba a csaladrol szol akkor is komolyabb, mint az eddigiek. Van benne halal (nem is egy), ami nem volt jelemzo a Pixar filmekre. A harcok kurva jol vannak megcsinalva.
  • Sephi
    Jo na talan a Monster Inc jobb volt na :D
  • Sephi
    Nem tudom kerem akkor ittam! :D
  • The Garrett
    most jön lefele a STALKER 1979. érdemes megnézni? vagy nyomjak 1 cancel -t? :)
  • Kandurex
    Így van, keves a poén :( amúgy 7/10?
  • Alien
    Az ördögűző - A Kezdet

Tegnap néztem meg moziban, tulajdonképpen nem rossz film szerintem :)

Spoiler

A vége felé már talán lehetett sejteni, hogy a csajba bújt bele az ördög, viszont nem értettem egy-két dolgot: 1: ha a csajban volt az ördög, miért a kissrác rángatózott állandóan? Vagy akkor még benne volt? 2: A végén a csajnak (vagyis az ördögnek) minek kellett a gyerek? Vagy csak egyszerű túszként vitte magával?
  • Nyiri
    Shaun of the Dead - Kicsit felve ultem le, merthat zombis es a multkorival is befurodtem. Mar az elejen az operatori munka es a vagasok miatt kezdett a tetszeni a film es vegig kurva jo volt. Ajanlom mindenkinek. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jo lesz!
  • Blasta
    Szvsz messze nem a legjobb, én is többet vártam tőle, de azért nem csalódtam. Jó kis film volt, de nem ez lesz az alap nálam ha Pixar-ról van szó.
  • Blasta
    "megalakitasa"
    ez milyen szó? :-)
  • Sephi
    Pedig szerintem eddig a legjobb Pixar alkotas vala :D
  • The Garrett
    The incredibles

Korántsem volt benen annyi poén mint az eddigi pixar filmekben, de jól szórakoztam rajta. (lehet csak a trailer miatt vártam többet, kitudja :P )
    A végén a kissrác nagyon üt :D:D:DD:D:D:D:D:D:DD:D:D:D:D
    ott lezuhantam a szekrol.

Összességében szerintem 7/10? szerintem....
  • Nyiri
    Nekem az tetszett mikor az en csuklomnak megfelelo vastagsagu bicepsszel rendelkezo csaj kilometerekre lott a nyillal. Fe se tudna huzni (en sem :)
  • Sephi
    King Arthur -

Hat nem volt se rosz de se tul jo. Birom azt az ilyen filmekben hogy a nagy csatakban a sima katonat a foszereplo egy esetleg ket utosbol megoli de a gonoszt-al felorakat harcol :D Eleg jo kis megalakitas vala de azert semmi kulonoset nem tapasztaltam. Eleg erdekes megalakitasa a tortenetnek amibol mar vagy 10 verziot lattam de na szodaval elmegyen :D
  • Roll
    Még csak most néztem meg a Fahrenheit 9/11-et, hát mit mondjak eléggé meglepett.
  • repro
    http://imdb.com/title/tt0360486/
    2005
  • The Garrett
    ááááá már megjelent? :D
    na erre rakeresek, hiányzik már valami véresbelezős ;)

Btw constantine mikor jön ki? A trélerbe csak annyi votl hogy Soon, de elég igéretes ahogy elnéztem ;)
  • dardevil
    Honnan tudtad, talán az RTL-Klubbnál dolgozol ?
    - 2004 dec. 25. 20.00 óra adja az RTL-Klubb

Ajánlom érdemes!