106877

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
de abból van akis aranyosnak -
tekszaszi láncfűrészesen nem más arcokból összevart maszk van? :o -
Zat vaz boring. -
H20 (gyengébbek kedvéért nem há kettő ó hanem há húsz azaz halovín 20évvel később )na én eszt láttam mostanába nemelég hogy gagyi de a tekszaszi láncfűrészesen sokkal ijesztőbb volt ugyanez a maszk mint ezen az overálos faszon -
Haver mar latta az elso ket reszt a masodik evadbol. Olyan SMS-est kudott hogy jott hogy sirjak. -
Ezt nem ismerem, de pl. ott van a Better Tomorrow trilógia. Na az tényleg nem semmi film. -
Most fog menni a folytatás tudtommal (asszem 29-től). -
Roll #21952 Coach Carter (2005)
Most néztem meg és nagyon tetszett. Samuel L. Jackson a főszereplő, aki keménykezű eddzőt alakít a filmben, és embert farag a gettós négerekből.
8/10 -
Nem ismerem oket de mar a nevuk alapjan is gondolom hogy tok jok! -
Jaj, azt meg elfelejtettem megemlíteni a The New Guyjal kapcsolatban, az az, hogy a Soundtrackje nagyon jó, benne van a Salivától a Click Click Boom, amiért már eleve pluszpont, Saliva rulez! :-)) -
Three... Extremes (2004, http://imdb.com/title/tt0420251/)
Mi várhatunk akkor, ha három ázsiai kultrendezőt felkérnek arra, hogy készítsenek három rövidfilmet szülőhazájukra jellemző horror témában? Naná, hogy extrémitásokat... nem is keveset. :)
-A Box-ban (Doboz; Takashi Miike) keveredik az álom, a valóság, a szokványos Ju-On-os, Ringu-s japán kísértethorror, és egy bizonyos elfajzott perverzió. Sajna, ez a leggyengébb rész a háromból, zavaros és eléggé érthetetlen az egész, a vége sem valami ütős...
-A Dumplings-ból (Gombócok; Fruit Chan) megtudjuk, mire nem képesek a nők azért, hogy sohase öregedjenek meg, de ha ez netán mégis megtörténik, milyen áldozatot hajlandóak hozni, hogy újra visszafiatalodjanak. Tutkó, nyers, kemény. :)
-Végül pedig a Cut-ban (Vágás; Chak-woon Park) láthatunk egy híres színész-rendezőt, aki egy este hazaérve váratlanul másvalaki filmjében találja magát, elég különös körülmények között, és meg kell ölnie valakit, hogy megmenthesse a feleségét - ha akarja. Lám, ez történik, ha egy Phone Booth-szerű film a koreai zseni kezébe kerül... :D Ez a legjobb, mind közül.
Értékelés: 8/10 (átlag; egyenként: 6 - 8 - 10)
-
The New Guy
Kellemes kis ökörködés, meglepően érdekes, bár kicsit idióta film. Az idiótaság időnként nagyon túllő a célon, de azért összességében rendben van.
7/10 -
fasza film
-
"Amikor tukorrel allnak szemben es sajat ellenseguket latjak. Mind kurva jo otlet. A film meg mindig kurva jo :P"
ja, frankó ötlet amit aztán elcseszett azzal, hogy a két ellenség -akik mesterei a gyilkolásnak, kézi és egyéb fegyvereknek és amúgyis kb. 4-5 méter lehet a távolság- szépen belelő a tükörbe, totálisan elhibázva egymást. Röhej.
Amúgy tényleg nem rossz film. -
Csak hiszed. :) Szíves figyelmedbe ajánlom mondjuk a Hard Boiled-et. Az is Woo, csak még a hongkongi időkből, amikor még nem k*rvult el Hollywood-ban. Ég és föld a kettő. Az Ál/arc csak szánalmas másolata, utánzata ezeknek a korai mesterműveknek. :)
-
Jacket 8/10
egy ilyen tepsiben max 1 2 órát lehet kibirni mivel légmentes de a
többi oké -
részvétem -
Lattam a Batmant!!!!!1111 -
Nyiri #21941 Al/Arc az HBO-n megy most. John Woo egyik legjobb filmje meg mindig :) A zenes gyilkolas (gyerek fulen a fulhallgato kozben a nep irtja egymast. Amikor tukorrel allnak szemben es sajat ellenseguket latjak. Mind kurva jo otlet. A film meg mindig kurva jo :P -
RRRrrr
Eza film címe ... Amúgy belga-francia film. Ritka nagy baromság. Az őskorban játszódik.
8/10 -
Roll #21939 B-13 a bűnös negyed 2005
Most néztem meg a filmet. Ismét egy egész jó kis francia film. Damien és Leito a két francia "Bruce Lee" - aki látta tudja miről beszélek.
A sztorija egész jó, nem semmi gettó van a filmben, és a kocsik is jók benne.
7/10
-
Haggy. -
Komolyan? Jaj el sem tudod mennyire megnyugodtam. -
Jóvan. -
Battlestar Galactica - 

Megneztem a filmet es a 13 reszt. Azt kell mondjam hogy odabaszott rendesen a lelki vilagoban mert annyira megszeretem a szereploket es magukat a kulombozo esemenyeket hogy most hogy vege fizikai fajdalmat erzek a gondolatol hogy majd csak felev mulva nezhetem meg a masodik eveadot.
El kell hogy mondjam hogy minden idok egyik ,altalam gondolt , legjobb sci-fi sorozatat neztem vegig.
-
akos #21934 Túszdráma - egész yo vót! Pozitív meglepetés Brúsz papától.
7/10 -
Na, akkor lássunk egy bónuszt is, ami most kivételesen nem Miike - hanem Kitamura. :)
Aragami (2003, http://imdb.com/title/tt0362417/)
Ha Ryuhei Kitamura, akkor Versus (esetleg Down To Hell, netán Godzilla - Final Wars), de az Aragami valahogy sokkal kevésbé ismertebb. Megvan ennek is az oka, de erről később. Lássuk dióhéjban, mit is láthatunk bő egy órában:
Egy zivataros éjszakán két súlyosan sérült szamuráj kér bebocsájtást egy isten háta mögötti templomba. Egyikük hamar meghal, a másik viszont túléli, és csodálatosmód felgyógyul a halálosnak tűnő sebeiből. Vendéglátói, egy középkorú férfi és egy fiatal nő, elég különösen, de barátságosan viselkednek vele. Különös maga a hely is, a templom, és a benne lévő ismeretlen istenszobor. Még különösebb a középkorú férfi kérése: a szíves vendéglátásért cserébe csak egy dolgot kér - ölje meg őt párbajban. De meg lehet-e ölni azt az embert, aki a történelem egyik leghíresebb kardművésze - volt, több száz évvel ezelőtt... -, és most Aragami néven nem más, mint egy isten? Mi adhat okot erre? Aragami tudja a módját, és a szamurájnak rá kell jönnie: nincs más választása...
Nos, fura egy film ez. Tipikusan távol-keleti stílusú, sok beszélgetéssel, elmélkedéssel, hosszú hallgatásokkal és csendes, lassan hömpölygő eseményekkel - no meg persze pergő kardpárbajokkal. Fura azért is, mert mindösszesen öt szereplője van, de ebből egy a második perc környékén megmurdel, egy pedig csak a legvégén tűnik fel. De a legfurább Aragami története, ami csak lassan-lassan bújik elő a célozgatások, közhelyekkel és keleti bölcseletekkel tűzdelt párbeszédek közben. A film vége pedig nagyon ott van, bár regényben/novellában olvastam már hasonló csavart.
Értékelés: 7/10
Ui.1.: Csak japánfilm rajongóknak, a többiek kb. félóra után lehet, hogy feladják. Viszont akik a GITS-féle "mindig-közhelyekben-beszélek-mer'-azt-zabálják-a-nyugatiak" stílust várják, ne nézzék meg, számukra ez már túlságosan is puritán lesz, amihez le kellene szállniuk a lila gőzű filozófikus magasságokból. :)
Ui.2.: A filmtörténelem egyik legjobb kardozós jelenete van a film vége felé, amikor sötétben harcolnak, és csak a kicsapó szikrák világítják meg őket. Gyönyörű...
-
"Bocsesz, tegnap éjszaka a Rekka után már túl fáradt voltam, hogy még írjak is róla valamit, szóval most bepótoljuk az elmaradásokat."
Semmi baj! -
Bocsesz, tegnap éjszaka a Rekka után már túl fáradt voltam, hogy még írjak is róla valamit, szóval most bepótoljuk az elmaradásokat.
Full Metal Yakuza (1997, http://imdb.com/title/tt0299910/)
Takashi Miike barátunk ugyan már bebizonyította az Izo-val és az Ichi-vel, hogy mindenre képes, de azért nem árt megnézni azokat a filmeket sem, ahonnan elindult a perverzitás és a gyilkos vérfürdők belekkel szegélyezett, meggyalázott nőkkel kikövezett cuppogós ösvényén (ehh... ;) ). Az FMY is ebbe a sorba tartozik, kinőve a gengszerfilmekből, de még nem elérve az Ichi-ben látottakat.
Hősünk, Hagane, - mint a Miike filmek egy részében - az abszolút lúzer. Gyerekkora óta jakuza akar lenni, de az öccse hamarabb kerül be a szervezetbe, mint ő maga, és később, mikor végül csak bekerül ő is, olyan dicső feladatok jutnak a számára, mint például a vécépucolás. Gyáva, megalkuvó természete miatt még az egyszerű utcakölykök is megvetik és megszégyenítik, és a nőkkel is elég gyatrán áll. Egyszer, hét évvel ezelőtt találkozott egy klán végrehajtójával, aki rábíz egy pénztárcát, hogy őrizze meg a számára. Ő, Tousa, volt az egyetlen, aki egyáltalán valami érdeklődést tanúsított iránta. A végrehajtó most szabadul börtönbüntetéséből, és hősünket éri a megtiszteltetés, hogy az autóját vezesse. Mint kiderül, nem véletlenül. Tousa ugyanis hét évvel ezelőtt megölt egy főnököt, és a klánja bosszúért kiált. Hagane tökéletes balek, akiért nem kár, így a klánja odadobja koncként, Tousa mellett. A bérgyilkosok annak rendje és módja szerint végeznek is velük...
De mi az? Mi történik? Hagane egy ismeretlen helyen tér magához, és valahogy furán érzi magát a testében. Kiderül, hogy egy őrült doki megvásárolta a holttesteket a feketepiacon, és egy félig ember - félig gép kiborgot eszkábált belőlük, csak az előnyös tulajdonságokat megtartva. Így kapja meg Hagane Tousa hátát, kezét, lábát, szívét - és méretes szerszámát (Miike különös gondot fordít az ilyen részletekre :) ). Az érzelmeket, mint felesleges dolgot, a doki gépi úton kiiktatta belőle. Páncélborítása szinte áttörhetetlen, ereje sokszorosa az emberinek, és gyomra már csak közönséges fémhulladékokat dolgoz fel energiává. Ez a Hagane már nem az a gyáva lúzer, akinek ismerik. Ezt a Haganet már nem gyötri lelkifurdalás, és emberisége utolsó morzsáival véres bosszút fogad elárulóik ellen, akik még Tousa szerelmét is elrabolják és kegyetlenül megkínozzák...
Nincs mit hozzátennem. Nagyon durva közelítéssel japán Robocop - Terminator rip-off-nak mondhatnánk, de a másik oldalról, egyedi Miike stílusban, felismerhető későbbi Ichi jegyekkel.
Értékelés: 7/10
Ui.: "B"-rajongók figyelmébe ajánlom a nyelvelharapós-meghalós, kikötözéssel fűszerezett nekrofil jelenetet... ;)
Deadly Outlaw - Rekka (2002, http://imdb.com/title/tt0352465/)
Bár ez egy újabb Miike film, köze nincs a fent említett "vérvonalhoz". Itt inkább megpróbál visszanyúlni a korai jakuzás-triádos bandafilmes stílusához, több-kevesebb sikerrel, bár ez sem az a kimondottan hagyományos filmek sorába tartozik.
A főszereplő, Kunisada, itt most nem egy lúzer, hanem pont az ellenkező véglet: egy koreai-japán félvér, egy bizonytalan lelki egyensúlyú jakuza, aki a börtönben tudja meg, hogy az apját, aki klánfőnök volt, megölték. Mikor szabadul, klánja nem akar háborút a gyilkosokkal, és ebbe látszólag Kunisada is belenyugszik. A két klán közötti feszültség elsimítására felkért közvetítő klán viszont finoman elkezdi kavarni a sz*rt, minek következtében sikerül rávennie Kunisada-t, hogy beteljesítse bosszúját. De elkövetnek egy hibát: úgy hiszik, a vad jakuza csak egy távvezérelt fegyver, akit a használat után szét lehet szerelni, és el lehet tüntetni. Kunisada viszont életben marad, és elszabaduló dühét csak ellenfelei vérével tudja lehűteni...
Átlagos, ide-oda kavarós, eléggé zavaros hátterű gengszterfilm, ami különösebb súlypont és kitapintható tömeg nélkül hömpölyög másfél órán át, és még a vége sem különösebben izmos. Vannak benne túlzó jelenetek (pl. egy vállról indítható RPG nemigen tud elintézni egy egész irodaházat...), felkapott, majd érthetetlenül eldobott történetszálak (pl. a két koreai csaj szerepe), pár jobb akció (pl. amikor Kunisada egyedül, egy szál feszítővassal ver szét hat ember, de szó szerint :) ), sok klánok közötti kavarással (elsőre nem is fogtam mindent, hogy ki kivel van), semmi több. Nézhető, de nem Miike legjobbja.
Értékelés: 5/10
Ui.: Néminemű nemi elhajlás azért ebben is akad, ld. pl. az egyik főnököt, aki állandóan sz*patja magát, és van két homi szabadúszó bérgyilkos is. :)
-
propaganda lesz ez is -
akos #21929 Pedig szerintem teljesen egyértelmű, hogy pörl hárbor után a wtc lesz az amerikaiak második nagy hőseposza. -
htxvmcfglk -.- -
Letöltöm neked, kiírom téfétére meg cédére meg kazettára, hogy bepótolhazsd!!!!44444 -
Ááááá, nincs Hácsbéóm! D: -
Akinek esetleg lehetősége van HBO-t nézni most, akkor láthatja -szerintem- a világ legrosszabb hálivudi filmjét amiben ráadásul igen komoly sztárok játszanak!
Aki még nem látta a BUSSZÚÁLLÓKAT az ne hagyja ki semmi pénzért! :-))) -
Sehr gut kino! -
butterfláj hatás? -
Pfoai de regiaz a muvi :D -
Ronny #21921 Az én kis falum
nagyszerű cseh békebeli vígjáték.Esküszöm tízszer többet lehetett rajta nevetni mint a mai gagyi vígjátékokon(tisztelet a kivételnek)... -
Gondolhatod. De majs csak 5-6 ev mulva.