106875
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • ffxi
    Egy gyilkos agya

Izgalamas volt de volt pár nagybaki, ezért:

6/10

• repro
    követeljük vissza a mellbimbós batmanrucit!!!
  • Blasta
    Nemtom, de ez nem rossz dolog, mondjuk a 4 batman-re nemsok szükség van, szvsz :-)
  • Iori
    váhh, viasaton lesz Brad Pitt hétvénge (7.,Fight Club és az Interjú a Vámpírral) minden szombaton leadnak egyet. Aztán még leadják a 4 batmant, mi történt velük?
  • Jano
    Vártam, hogy valaki felhozzza azt a mocskos férget.
  • Mike at home
    ezek szerint Shrek is magyar :)
  • Mike at home
    ez jo
  • Mike at home
    ja akkor nem egeszen ugyanaz, mert itt Ben, sajat maga hozta letre a szornyet, ami felfalta/megolte azokat akiket utalt
  • ffxi
    Alapok amiket jobban kellett volna ráírányítani:

"PL. biblia titkos folytatása, törikönyvből kimaradt részek, különböző kultúrák legendáinak átka stb."

• ffxi
    Erről van szó, mondjuk akinek fingja sincs ezekről a középkori történtekről annak unalmas, mint én például. Ki kellett volna tárkozni ezeket, így okosodik is az ember, nem csak érdekesnek találja. De ahogy elmontad, hogy táplálkozik vmiből az már érthető, csak a filmben nem ezt tették. Nem nincs semmilyen jel rá, hogy így erősödik a szörny. Csak hoppá ő nyeli el az embereket, ez így unalmas, gyenge történetileg. Alapot jobban kellett volna kimutatni.

• Blasta
    Én mindig tuttam :-DDDD
  • Montanosz
    na megis találtam)):

"....Történészek biztos tényként állítják, hogy a nálunk ismeretlen, ám az angolszász meseirodalomban jól ismert mesefigura, az ogre voltaképpen a magyarokat jelenti.
    A középkorban ugyanis, mint ismeretes, a kalandozó magyarokat Európa-szerte rettegték. A tõlük való félelem és az irántuk való gyûlölet miatt Nyugat-Európában emberhúsevõ, vérivó szörnyekként beszéltek róluk, és nevükkel a rosszalkodó gyermekeket ijesztgették. A francia, majd innét az angolba is átment „ogre” elnevezés, amely mint az emberevõ szörny mesealakja vonult be a középkori mitológiába, a magyaroknak a középkorban elterjedt „Ugri” (ugor) nevébõl ered, miként a Hungary, Ungarn stb. nevek is (amelyeket – némi túlzással – így már Ogreországnak is fordíthatnánk)...."
  • Loál János #23026
    A csecsemővért ivó magyarokkal hasonlóképp. :)
  • Montanosz
    azé má' a szörnyekkel vigyázzunk, mármint a valóság alapjával)))
    amerikába az ogre mint például shrek a ongri kifejezésből került át.
    a csecsemővért ivó magyarokat hívták így a kalandozások alatt és ez ment at a köztudatba ogre-ként.
    a mumusnak is biztos van valami hétköznapi története)))
  • PetruZ
    Már most nem azért, de ez nem a készítők kitalációja. Ha jól emlékszem, a félelemből (esetenként a gyermekekből) táplálkozó boogeyman / mumus - sztori valami kelta/gall eredetű, a középkorban már ismert volt, és talán az írekkel került át az Újvilágba is (de erre nem mernék mérget venni). Több híres amcsi író is írt belőle történeteket (pl. Stephen King (A mumus, Az), vagy a Sheckley-Silverberg sci-fi írópáros (Kísértet-5)). De ugyanez volt az alapja pl. a Monsters Inc.-nek is.
    A filmet nem láttam, nem tudom, mi a poénja, de az alapmese létezik, és be tudja f*satni a kölykök egy részét. :)
  • Loál János #23023
    Köszi a spoilereket!
  • Boroskóla
    Egyszer nézhető, semmi több.
  • Mike
    "Azért mert egy gyerek létrehozott egy szörnyet a félelmével"

ilyen már volt
    a gyerek pedig Ben (Bobby Edner)

The Day the World Ended
    http://www.imdb.com/title/tt0272575/
  • Sephi
    Csattanos? Akko megnezuk ma :D
  • Boroskóla
    Skleton Key
    Nem valami pörgős történet, de a végé a csattanó tetszett.

6/10
  • ffxi
    Azért mert egy gyerek létrehozott egy szörnyet a félelmével az nagy VÍÍÍÍÍÍC!!!!!

Semmi alapja nincs a horrorságnak. PL. biblia titkos folytatása, törikönyvből kimaradt részek, különböző kultúrák legendáinak átka stb. Ilyesmik nagyon izgalmassá tudják tenni egy horrorfilmet, de azért mértékkel. Csak ne essenek át a készítők a ló túloldalára.

• Sephi
    Azert pont annyira jo nem volt mert mar nem volt utese dramai alapon. Ilyet mar lattunk. Viszont odaragadol a Tv elott es nem alszol el. Ez a lenyeg.
  • CSOCSO
    nem emlexem hogy ertettem e mert regen lattam de tenyleg szar..
  • CSOCSO
    :D:D:D en mar megmondtam regesreg
  • CSOCSO
    a hitek rwanda szerintem tobb mint jo
  • Sil3nt
    The Amityville Horror [2005]_______[ A retteges Haza 2005]

1979-es filmnek a remake-e, mely nem is sikerult rosszul. Kezdve azzal, hogy a story meg volt adva, ami nem nagy story, de nem is B kategoria.
    Igaz az egesz film teli volt B kategorias horror elemekkel, kezdve a "halalos" haztol a halott emberekig, es igen kiszamithato volt az egesz. Ilyenbol eleg sokat kaptunk mostanaban [The Ring 1-2, Bujocska stb...] Igy nem sok ujitast hoz a horror vilagba, de nem is szegyeniti meg eme mufajt.
    Szineszek nem rosszak, de szamomra kevesek voltak, hianyzott beloluk valami ami kell egy ilyen filmhez.
    Nem sorolnam B kategoriaba, de attol nem all messze.
    Egyszer boven nezheto es izgalmas is, attol fuggoen, hogy kiszamithato es az elmaradthatatlan happy end, amit ha kihagytak volna a filmbol joval hatasosabb lett volna. [de sok a volna]

---> 5/10
  • Sil3nt
    en is lattam, de ha jol tudom ketto reszes volt --tehat Joey - 2x01-02 mivel season nyito resz(ek).
    Igen alex jo no es nekem sem tetszett az uccso pillanatok, azt hittem komolyan csinalja joey, de azt tenyleg elbaxtak...varjuk a folytatast.
  • ffxi
    Boogeyman!!!!!!!!!

Ritka szar!!! Nem is értettem!!!!

• Nyiri
    Hogy elkurtak a Joey 2x01-t. Mi a faszert kellett szetbaszni a Alex es Joey kozti szalat. Alex nagyon jo no :D Ugy tudtam hogy ez lesz.
  • SASboy
    Az tuti :D
  • Sephi
    Miert a bombas/ugratos/leakasztos jelenet a legjobbb!!1111
  • SASboy
    Transporter 2

Gyenge story sok lehetetlen dologgal.

3/10
  • Mike
    szerintem is fantasztikus, azzal együtt, hogy én az FF-fel nem játszottam, mivel ocsmánynak tartottam az átvezető animok közötti grafikát (tudom, én vagyok a hülye, de ez van)
    kérdésem még1x: erről könyv nincs?
  • Mike
    annyira azért nem ismeretlen, ő játszotta a főszerepet Spielberg Nap Birodalmában, még kiskorában
  • Rafaelo
  • Mike
    na igen, ha valami nem szájbarágós, és gondolkodni is kell, sőt mozaikdarabkákból összerakni valamit, akkor az már egyből szar
  • Loál János #23002
    Haggy, inkább adide a Lady Vengeance-öt.
  • Blasta
    Rohatt téker!!!!!
  • Loál János #23000
    Nekem is az kéne.
  • Sephi
    Hotel Rwanda -

Oszinen nekem teccet ez a film. Elmult evekben nem igazan lehetett latni ilyet. Pasziv film azaz se rosz de se jo. Egyszer nehzeto mert tanulsagos! Ezert is mondtam en a Janinak hogy "fiu, fiu mindig legyen sor a haznal mert soha sem tudhatod...". :D

Kontrol -

Nem tudok vele betelni. Igy tobszoros megnezesre egyre jobban figyelem meg a dolgokat es egyre jobban teccik.