106873
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Bucser
    Alacsony költségvetés.... MEg mi rengeteg szereplő??? a nagy részük számítógépes grafika..... Nem vitatom, hogy jó film (meg is van mind a 3 GYU extra dvd-s változat) De nem mondanám róla, hogy alacsony költségvetésű.. azért olyan erényeket ne találjunk már ki PJ-nek meg amiknek nincs alapjuk...

NEm lett rossz tisztességes iparosmunka. DE Nem tett hozzá semmit!!!! ÉS ez így jó. Mert ez "csak egy tisztességes iparosmunka" (nekem személy szerint a Frighteners messze sokkal jobban tetszett mint PJ "nagy filmjei")
  • Bucser
    pffff nekem az sem:D Amikor a vagány amerikai pilóták hősöset játszanak és egyedül megszívatnak 7 japánt:D na persze:D Meg köztudott hogy a P40-es egy lajhár volt A TZerohoz képest.. és olyan hibákat követnek el repülés közben amit egy Europát angliai csatát megjárt veterán biztos nem követne el. Nem beszélve az ismételt jelenetekről (mikor 3 egymás mellett lévő hajó robban fel) amik szörnyen idegesítettek:)
  • artschi
    Állj, vagy lő a mamám!
    Most sasoltam meg, kiba' nagy :D
    10/10
  • SASboy
    sztem ez eléggé offtopik lett

Zathura

Délutáni családi filmnek elmegy, de semmi több. Kisgyerekeknek lehet tetszeni fog. Nálam 4/10
  • Jano
    Jaja, bár én sokkal véresebbet vártam. :| Pedig az effektek jók voltak.
  • Bandew
    Persze, hogy alacsony költségvetésűek, mégpedig jóval olcsóbbak mint a GYU. De a GYU akkor is alacsony költségvetésű! Ennek szabályai vannak. Ha egy ilyen filmet (ennyi szereplő, statiszta, díszlet, makett, anim, tervezők, kivitelezők) 100 milla alatt készítenek el, az alacsony költségvetésnek számít.
    Épp ezért nem maradt elég pénz a marketingre, bár ez felesleges is lett volna, nézve mekkora rajongótábora van Tolkiennek.
  • Bandew
    Te egy igen érdekes interjút láthattál...
    PJ olyan helyen is forgatott, ahol gyerekkorában GYU-sat játszott.
  • Iori
    Michael Bay az akció jelenetekben nagyon ott van
  • Blasta
    Nekem a pearl harbor-ban egyedül az a fél óra jön be, míg a támadást mutatják, az sztem igencsak profi lett.
    Az előtte és utána történtek meg okádás
  • nxfn
    fú, pedig erőteljesen untam magam a film alatt. :{
    olyan vótmá érzést váltott ki belőlem
  • Snecie Smicie
    én most láttam először, és igencsak langyos, mondhatni csak ennyi váltott ki belőlem :
  • Seten

Hát, ha egy "junoszty" tv-n nézted akkor biztos az lehetett. :)

• Rafaelo
    nám :(
  • Mike
    mi vagy te, amerikai?
  • Mike
    pedig 7 ev melo
    gondolkodj el ezen egy kicsit magus
    mielott leszolod mas munkajat
    7 even at nem egy lakokocsiban uldogelt kavet kortyolgatva
    majdnem a fele eleted
  • Mike
    "de NEM a pénz motiválta az elkészítését"

EBBEN latom a lenyeget

eppen ezert nem mukodik az SW
  • nxfn
    deszar volt a pearl harbor tegnap :{{
  • Dynamic
    Az nem "szopatás" volt.Amelie másokon segített de magán nem tudott, mert egy álomvilágban élt és félt, hogy csalódás éri ezért nem ment el odáig sosem, hogy konkrétan megismerkedjen a sráccal.Szerintem.Nekem tetszett.Nem az a ripacskodó harsány vígjáték inkább egy kellemes, vidám mese.
  • SASboy
    Nekem sem tetszett.
  • Blasta
    Fúúú, hát ekkor jön az ízlések és pofonok dolog :-)
    Engem Amelie karaktere annyira idegesített a marha játékaival, ahogy a csóró srácot sz*patta, meg a többi elvont marhasága, hogy sz kééész :-)
    Abban igazat adok, hogy a film hangulata első osztályú, de más nekem nem jött be.
  • Rafaelo
    king kong 8/10

jackson buzi? má megint volt egykét jelenet ahol férfiak szemeztek egymással
    meg mintha a tv studios jelenetben is egy nőnek öltözött férfi lett volna :O
  • magus
    na allj, nem azt ketlem, hogy akkora gazsiert kepes e logisztikai feladatok megoldasara, hanem, hogy mit hozott ki egy tutisiker konyvbol. ez a konyv, egy egyertelmuen ertelmezheto szoveg, semmi olyan nincs benne ahova akar egy pici kis egyeni gondolkodast kellett volna bele vinnie, ez egy iparos munka. az effektekhez, s a latvanyhoz semmi koze, marpedig a filmet gyakorlatilag az adta el. meg csak azt se lehet mondani, hogy osszefogott x ezer embert egy csatajelenethez, nem, azt is ugyes szakemberek csinaltak. az, hogy milyen film lett belole nem izgat tul sok embert, ekkora marketinggel ami megelozte, lehetetlen volt, hogy bukjon, ahogy az uj star warsok is egy kalap szarhoz voltak hasonlithatoak, megis minden kissrac star warsos bogrevel rohangalt.
  • Iori
    hülye vagyok nem elvetemült, szóval olyan vki aki mindenben a hibát, a rosszat keresi, de nem ugrik be h most mi ez a szó :)
  • Iori
    Amélie csodálatos élete

Ez nem film, ez több annál. Amélie karaktere egyszerűen annyira rokonszenves hogy még a legelvetemült nézőt is magával ragadja. Audrey Tautou annyira illik ehhez a szerephez, a naívsága és tekintete egyszerűen aranyosak :))). A kis francia város hangulata szinte közvetlenül átjön a képernyőn keresztül és a zene is annyira illett hozzá. De számomra amit a legjobban átadott az az optimizmusa. Szinte erőt lehel a nézőbe, jobb ez minden gyógyszernél! 2 órán keresztül sikerült minden rossz dolgot elfeljtenem és csak az élet szép oldalát látni, legutóbb az Elizabethtownál éreztem ilyesmit de ott is csak szigóruan az utolsó 10 percben.

10/10 (méltó helyen áll az IMDBn)
  • SASboy
    Banlieue 13

Nagyon hangulatos francia film egész jó storyval, szereplőkkel sok akcióval és nagyon jó zenével. 8/10
  • Bucser
    Ja és alacsony költésgvetésű mondjuk a reservoir Dog vagy a kevin Smith első filmje a Shop Stop... mert 1 milla alatt készültek vagymert összesen (írd és mond) 35 000 dolárból készült... még ha 3 film is készült a 200 millából akkor is nagyköltségvetésű filmek...
  • Bucser
    PJ a film elkészítése előtt nem olvasta a GYU-t... Ahogy azt a DVD-n látható interjúban is említi...
  • Bandew
    Egy kis tévedésben vagy! Nem azért lett olcsó, mert egyszerre forgatták le, hanem azért forgatták le egyszerre, mert nem kaptak akkora támogatást. Azért én megnézném, hogy hogyan csinálsz meg egy ilyen nagyszabású filmet, ilyen "kevés" pénzből úgy, hogy ennyire jó adaptáció és ilyen sikeres legyen.

Ha a legkisebb fogalmad lenne arról, hogyan készült a GYU, biztos, hogy jobban megbecsülnéd. HIHETETLEN nagy munka áll mögötte, ami mindenképp tiszteletreméltó, akár tetszik a film, akár nem, és mivel az egészet PJ fogta össze, így semmiképp sem nevezhető rossz rendezőnek. A GYU előtt PJ neve nem mondott sokat a világnak, volt egy-két baromira agyament horrorja, meg a Mennyei Teremtmények, ami ugyan jó, de nem alkotott maradandót a filmvilágban. És ezek után ő mindent megtett, hogy támogatást szerezzen, amit meg is kapott (két stúdiótól is ugyanis egyik sem látott benne akkora jövőt, hogy annyit adjanak, amennyi kellenne) pedig biztos vagyok benne, hogy PJ olyannak tűnt a fejesek szemében, mint egy ambíciózus kissrác, akinek mániája a GYU. Mert így is van. És ezért is sikerült neki. Ez a trilógia hihetetlen pénzt mozgatott meg, de NEM a pénz motiválta az elkészítését! Ez tény! Na és miért? Mert akkor nem ilyen lett volna.
    És a film hivatalosan igenis alacsony költségvetésű!
  • Iori
    a tengerentúli bevételek egyes része nem az eredeti forgalmazót, gyártót illeti meg, legalábbis így tudom
  • zaki
    http://www.boxofficemojo.com/
  • Mike at home
    az SW adatai érdekelnének
  • zaki
    ezek csak az amcsi bevételek, amiket írtál
  • Mike at home
    eueket az adatokat honnan nézed?
  • Iori
    hihetetlen de igaz :D
  • Sephi
    Sahara 130 mila ?:DDDDD Az a szar??
  • Mike at home
    utólag én is rájöttem :)
  • Iori
    pénzügyileg értettem
  • Mike at home
    igaz, hogy egy ember nem számít és pénzügyileg fix nem volt bukás az SW 1-2-3
    sőt ha fizetnék az imdb pro-ért még meg is tudnám nézni a pénzügyi adatokat
  • Mike at home
    szvsz pont azért bukhatott volna mert hatalmas a rajongótábora

az én szememben pl. a SW folytatás hatalmas bukás az ős epizódokhoz képest
  • Iori
    a pénz sok minden, de nem minden minden :D