106873

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
:D ott olyan kislányos -
Herkules Nyájjorkba! -
Ráning men. -.- -
Kettőt mondok: "Total Recall"! -
6 odik nap nagyon nemjo többi igen t3 is gagyi -
Csak egyet mondok: "Commando"! -
Majd az Ultraviolet :) -
Akkor is a regi Stalone es Swartzenegger muvik kibaszot utosek voltak. A 6-odik nap is kibaszot jo volt. Mindnek megvolt a remek vilaga es akciodus!
A mostani filmek meg csak kozelukben sem erhetnek! -
The Fog
juheeej... hurraa... 4/10... -
Hát az nincs benne :) -
Kwaidan (1964, http://imdb.com/title/tt0058279/)
Négy klasszikus japán kísértettörténet a '60-as évek távol-keleti mozistílusában elmesélve.
-The Black Hair: Egy szamuráj, miután ura elszegényedik, elhagyja szeretett feleségét, hogy egy távol élő úr szolgálatába szegődjön. Érdekházasságot köt egy gazdag család lányával, de a frigy boldogtalan, minduntalan volt asszonya jár az eszében. Mikor évek múltán a szolgálata lejár, hazatér, és újra találkozik a nővel, aki szintén változatlan hevességgel szereti őt. Együtt töltik az éjszakát, de másnap reggel borzalmas meglepetés éri a férfit...
-The Woman Of The Snow: Egy fiatal favágó és öreg társa egy szilaj hóviharban egy elhagyatott kunyhóban reked. A fiatalember az éjszaka közepén arra ébred, hogy egy halottsápadt nő hajol halálra fagyott társa fölé, aki őt is meg akarja ölni, de végül megkíméli, egy feltétellel: soha nem beszélhet senkinek arról, ami történt, különben neki is vége. Pár hónappal később a férfi találkozik egy fiatal, kedves lánnyal, akivel össze is házasodik, gyerekeik is születnek, boldogan élnek. Tíz év elteltével a lány még ugyanolyan fiatal, mint amikor megismerkedtek, és a férfi egy könnyű estén kifecsegi neki a titkát...
-Hoichi, The Earless: Ez egy ismertebb sztori, magyar fordításban is olvastam már. Hoichi egy vak zenész, aki a Shimonoseki szoros közelében lévő templomban él. Hétszáz évvel korábban itt zajlott le a Genji és a Heike klánok végső összecsapása, melynek során a Heike klán minden tagja meghalt, vagy önként a vízbe ölte magát. Hoichi ismeri a balladát, és van már némi hírneve is, így mikor egy éjszaka egy szamuráj jön érte, hogy rangrejtve utazó urához hívja, nem mond ellent a felkérésnek, bár a templomban senki sem tudja, hová tűnt. Egy éjszaka az apát utasítására követi őt két szolga. Hoichi a temetőbe, a Heike klán elhagyatott síremlékei közé tart...
-In A Cup Of Tea: Egy történet egy történetben. Egy író egy régi történetet jegyez le, amelyben egy szamuráj egy napon egy csésze tea színén egy ismeretlen arcot pillant meg. Az illető aznap éjszaka megjelenik előtte, és némi közjáték után a szamuráj megtámadja őt, de az idegen egyszerűen átsétál a falakon. Mi történt a szamurájjal... és mi lett az íróval?
Érdekes sztorik a szokásos lassú, hömpölygő japán stílusban előadva. A jelenetek nagy része (nem vagyok benne biztos, de sztem mindegyike) stúdióban lett felvéve, de nagyon ügyesen variáltak a színekkel, az időjárással és a hátterekkel, alig lehet kiszúrni ezt. A színészek arcmimikája - mint ahogy az ilyen stílusnál szokás - is nagyon ott van. Többnyire a dráma és a borzongatás dominál, de pl. az utolsó sztoriban van pár humorosabb rész is, feszültségoldónak. Egyedüli negatívum, hogy több helyen is el van nyújtva, de ki lehet bírni.
Értékelés: 7/10
-
jó csaj :) -
szvsz az egyik legjobb verekedos film... mert van benne jo sztori, jo szineszi alakitas, es jo zene... mi kell meg???... -
Pedig nagyon jól nyomta a harcművészeteket. -
nem vonul vissza, csak az ilyen bunyós filmeknek int búcsút -
Nem Jet Li hez képest volt meglepő, hanem úgy összességében az akció filmekhez mérve :)
Jet Linek is megvan a saját karaktere mindig. Általában visszahúzódóbb alkatot játsza. Sajnálom, hogy visszavonul, mert nem volt egy tehetségtelen színész sem. -
Mem tom', a trailer alapján lesz benne mindenféle bunyó és bemutató, meg halott gyerek és véres ruházat (lehet, hogy vmi megfélemlítés is van? így már érthető lehet a cím). :)
-
jaja, de nem értem hogy miért fordították le úgy hogy Fearless a Huo Yuan Jiat -
Azért volt meglepő ez a film, mert Jet Li-t eddig nem a színészi, mint inkább a - egyébként tényleg elismerésre méltó és valódi - harcművészeti oldaláról ismertük meg. Ez a film teljesen más, és bebizonyítja, hogy a klisékből és a tipikus kaptafa-egytucat akciófilmekből is lehet újszerű dolgokat építeni, ha a színészek a magukénak érzik azt (bár Freeman sztem rutinból hozta a figurát :) ). Azért a közeli képeken látszott, mennyire öreg már (idén tölti be a 43-mat), nem véletlen, hogy a Danny után már csak egy kínai filmet vállalt, amelyben a wushu alapítójának szerepét játszotta el (Huo Yuan Jia; mostanában került a mozikba), és mondta, hogy ezzel befejezte. Bár fűzik egy újabb filmhez, amelyben ismét Jason Statham lenne a partnere (de nem a The One folytatásától van szó, egész más a sztori)...
Egyébként a Danny pont a hetekben kerül(t) kiadásra itthon dvd-n is.
-
Pff :D -
Seten #25100
Ami a történelmi hűséget illeti, egy dolgot nagyon kihagytak:
Hogy az egész Pearl Harbor-i támadás előre megtervezett volt
(amerikai részről).
-
Ja és a zene is jó -
Danny the Dog:
Nagyon jó kis akciófilm! Nem ey nonstop eksön, de szerintem nem is baj. Elképesztő, hogy ez a Jet Li hogy verekszik. Nagyon jól csinálja ezt a "bevadult állat" szerű verekedést, amit nagyon jól kombinál más harcművészettel is. Arról nem is beszélve, hogy Jet Li egész jól játszotta a szerepét, ami azért nem túl gyakori az akció főhősöknél. Morgan Freeman is jó, de ugya csak a szokásos :). bob Hoskins is jól nyomja a rá szabott köpcös gengszter figurát :) A sztori sem volt rossz, bár nem először láthatjuk ezt a történetet sem. Vannak benne olyan dolgok, hogy teljesen mást várna az ember, mint ami történik, viszont vannak olyanok is, amiket előre lehet tudni, sajnos :( -
Seten #25097
Először megijedtem, hogy a Barátok közt ilyen sokba került? :))
-
Na látod arra már én sem emlékszem melyik rész melyik extráján volt. :) -
hat itt tudtak
az amcsi filmektol ne varj tortenelmi huseget
lasd Gladiator, Troja, Utolso szamuraj, stb -
Írd le kérlek nekem, hogy hol van az hogy alacsony költségvetésű kérlek mert nem fogok majd 16 órás anyagot átnyálazni mert te azt mondod... -
Fogd már fel, hogy nem "számomra" alacsony költségvetésű, hanem hivatalosan annak számít!!!!!!!!!!!!
Ha nem hiszed, hát fogd az extra DVD-ket, mert abban is szó van róla. -
tul lassu volt a bevezeto.. en elaludtam a lenyeg elott -
NA akkor csak néhány aprócska info a 3 LOTR filmről:
12/19/2001 The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Budget: $109,000,000
1st weekend Box office: $47,211,490
US Brutto: $313,837,577
Világszerte Brutto: $867,683,093
12/18/2002 The Lord of the Rings: The Two Towers
Budget: $94,000,000
1st weekend:$62,007,528
US Brutto bevét:$341,784,377
Világszerte brutto bevét: $924,291,552
12/17/2003 The Lord of the Rings: The Return of the King
Budget: $94,000,000
1st weekend: $72,629,713
US Brutto bevét: $377,027,325
Világszerte brutto bevét: $1,117,602,779
BArátok közt is ha ezt összeszámolod akkor az összköltség a triológiára:
$297,000,000
Forrás: The Numbers.com
Ez neked hol alacsony költségvetés????
A mátrix trilogía ugyancsak 300 millából készült... akkor az is low budget sorozat???
"Mert hülye azért nem vagyok"
-
Igazából nem tudom hol van ez alacsony költségvetésként számontartva de nem tudo nem filléres produkció számomra az ahol 100 milliós nagyságrendű összeget költenek (nem beszélve arról, hogy ezt nem az überdrága LA-ben költötték hanem Új Zélandon.) De akkor csak gratulálni tudok neked ha ez neked alacsony költségveté.. nem terveztetnék veled házat mert akkor lehet arra is azt mondanád, hogy alacsony költségvetés
-
Ja és Doolittle (valójában Dolittle) akcióját ismerem már elég régóta... (engem a csendes óceáni hadszíntér történései nem a film óta vonzanak.... hanem kb 8 éves korom óta ami idestova is 16 éve tart:D) -
Én ezt nem is kétlem, hogy 2 pilóta szétlőtt 7 gépet. Én azt kétlem, hogy az az 5 gép a seggükben volt mikor felszálltak és mégis lelőtték őket... ÉS azt kétlem, hogy az a 2 pilóta olyan amatőr módon repült volna mint abban a filmben.. (felhúzni Egy Zero előtt a gépet ami 3-szor jobban emelkedik mint a P40-es és nem lövik le 3 géppel a sarkában??? naneeeee....) A másik amit nem értettem, hogy miért volt a zerok hasa alatt torpedó??? a zerok nem tudtak torpedót vetni!!! -
Az most lényegtelen, mert épp a költségvetésekről van szó. Amúgy valóban nem voltak jók a színészek, bár szvsz inkább színpadias volt a játékuk, mintsem statisztai. -
Tegyük hozzá, hogy az a bazisok szereplő, úgy játszott mintha statiszták lennének. -
Proof [Bizonyítás]
Huhh..hát szerintem baromi jo filmem nézünk szembe. Anthony Hopkins megint nagyot alakít, de Gwyneth Paltrow is nagyot alakít. A története nagyon hasonlít az Egy csodálatos elme-re illetve a Good Will Hunting-ra, de mégis más. Bár a végére kicsit nagyobb bölcseletet mondtam volna ki, de mégis megfogott a film és élveztem. Persze nem egy vasárnapi üde film :) , de mégis jol esett.
---> 8.5/10 -
piztos a japan plotak sok szaket fogyasztottak bevetes elott :))))) -
Az alacsony költségvetést nem én találtam ki. HIVATALOSAN AZ! Tudom, hogy bazi sok pénz van benne, el is fogadnám, de tényleg annak számít. És igenis sok szereplő van benne, hisz itt még főszereplő sincs, annyira sokan játszanak benne. Itt nem a csatajelenetekről beszélek.
És sztem a GYU mindenképp említésre méltó munka. Ha megvan neked a bővített, akkor csak tudod miről beszélek. Az ottani extrák megdöbbentőek. Egy filmet sem dolgoztak ki eddig ennyire részletesen. Ha másért nem is, hát ezért beírta magát a filmtörténelembe. -
Seten #25082
Ha már ennyire okos vagy: a valóságban tényleg felszállt két amerikai pilóta és szétszopatta a japán gépeket. Mint ahogy Doolittle akciója is valóságos volt.
(Olvass csak utána) -
Ray:
Nagyon szeretem az afro-amerikaiak kultúráját, elfogult vagyok a témával kapcsolatban. Ennek ellenére számomra a film közepe élvezhetetlen volt, de a vége nagyon szép volt. Kár hogy az ilyen filmeket mindig az illető halála után kerül vászonra :(, de nagyon szép dolog az amerikaiaktól hogy így tisztelegnek a régi klasszikusok előtt, és időt, energiát fordítanak arra hogy egy ilyen filmet csináljanak hogy az utókor is lássa hogy Ray Charles mit tett a zenéért, közösségért.
7/10