106870

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Le Pink Panther
Limonádé, hiába A kategóriás színészek. -- 4/10
Running Scared
"OMFG holy shit, fuck, put the gun down kid! FUCK"
Klippszerű, B múvi, klisékkel, erős jelenetekkel (erőszakos), minden esetre nekem sokkal jobban tetszett, mint a 4 tesó. Képi megvalósítás nagyon fasza, több szál, 1 éjszaka, sok vér, maffia, volt ebben minden. A 100 rendőrautó a végén nem maradhat el :)
7/10 mert néha leül, meg a sztori az egy ... rossz :) -
Silent Hill - 6/10
egyszer nézhető. -
X men 3!!! Nagyon tetszett(megrögzött képregényfan:P) -
28 days later
Egész jó volt, de a vége szerintem gagyi. 6/10
Hotel Rwanda
Nagyon tetszett a film. Az 1994-ben kirobbant polgárháborút mutatja be Ruandában sok kegyetlenséggel. 9/10 -
angelus #26316 Csajozós Film 10/2
fúúúúújjjjjjj... ötlet jó volna de hát... fújjjjj
Büszkeség és Balítélet 10/7
Aranyos, kedves film, egyszer érdemes megnézni
Da Vinci-Kód 10/9 és 10/3
Barátnőmmel néztem meg moziba, én olvastam a könyvet, nekem nagyon tetszett... Ő sajnos nem olvasta, és azt mondta h neki ez így egyszerre nagyon sok volt... -
Where The Truth Lies - egy különleges film
Atom Egoyan filmje. Néhol 10/10-es öszhatás (hang-kép-hangulat-szövegek), de a sztori kicsit lötyög...
8.5/10 -
Az angol beteg
8.5/10
Nagyon szép film volt, bár 1-2 részt feleslegesnek éreztem benne. -
Túszdráma
Nem volt rossz.
7/10 -
a Date Moviehoz visszaterve.. a 13 eves ocsem vegigrohogte... szal elertunk a korszakhoz ahol egy pisi kakis vigjatek kiskoruaknak keszul.. majkol dzsekszonos pedofil poenokkal meg asztalnal ulos elelvezos remegos jelenetekkel..a buzis hazvezetos reszrol nem is beszelve.. persze az ocsem mindegyiken rohogott... -
én először olvastam a könyvet,annyira izgalmas volt,hogy le sem tudtam tenni
A film nekem olyan semmitmondónak tűnt,mindenre túl hamar rájöttek,nem volt semmi izgalom.Legalábbis nálam nem kellett Pampers-t cserélni:) -
fateless - sorstalansag
hat.. nem is tudom mit mondjak.. szepen megcsinaltak ahhoz kepest hogy magyar volt. a zene is tok jo volt de valahogy megis minden reszlet kisse uresnek tunt....nem tudott elegge elszomoritani, valahogy nem tudott magaval rantani hogy aterezzem az egeszet.
es minden kepvaltas fade outtal volt megoldva... ami egy kicsit idegesitonek volt -
Há mire van a fórum?
-
Baze azt elvezem hogy annyira tul tudtok nyuzni egy tamat hogy az mar faj :D -
Alapesetben én se olvasok minden filmhez tartozó könyvet. De itt úgy érzem a könyv ráhatása nagyságrendekkel nagyobb, mint az általános esetekben. Vegyük például azt a pár tűntetést, betiltást, ellenkezést különböző országokból, azok nem csak a film ellen, hanem a könyv ellen is irányultak. Szerintem ebben az esetben a valódi objektív látást mind két mű ismerete adja amivel értékelni lehet az alkotást.
Egyébként adtam vélemény a filmről, írtam, hogy jó kis krimi-fiction, meg úgy alapvetően tetszett. -
Én nem olvastam a GYU regényt. Anélkül is megvan a véleményem a filmről, ami pozitív. Semmi szükségem a regény ismeretére, a film így is kerek, egész és grandiózus volt.
Pláne úgy, hogy nem rajongok a fantasyért mint műfajért. -
Nem.
A film különálló, önálló mű, objektív értékeléséhez nem szükséges az alapmű (jelen esetben a könyv) ismerete.
Ha te el szeretnéd olvasni, semmi akadálya, sőt valószínüleg jobban fog tetszeni mint a film, de a filmnek a könyv ismerete nélkül tudnia kell szórakoztatni és objektív véleményt kialakítani. -
Számomra a GYU igazán jó adaptáció volt. Ennél többet nem nagyon lehetett volna kihozni a könyvből, hogy élvezhető film lehessen. -
Hát ez az, a story az egyetlen közös, amit azért a filmben ált. picit átalakítanak. De ettől még nem ugyanaz. -
Még egy aspektus:
Peter Jackson és stábja mennyire nőtt fel a könyvhöz? -
A filmet akarom értékelni és ehhez fontos tudni mennyit hozott ki a rendező a könyvből. A film önmagában egy érdekes kis krimi-fiction, de mögötte áll a több, mint világsiker könyv, ami viszont már más megvilágításba helyezi a filmet. -
Egy könyv általában sokkal részletesebb a filmnél, jóval több háttérinfóval szolgál a mozinál. Viszont ha egy filmet csak az alapjául szolágló könyv elolvasása után tudunk objektíven értékelni, megette a fene az egészet. -
En a story meneterol beszelek. -
Ezzel nem értek egyet. Teljesen más műfaj a kettő, sosem lehet azonos élmény egy könyv és egy film. -
A Konyv es a film ugyanaz. Annyi hogy fimbol hianyzik par helyszin es par cselekvest modositottak. -
Miért?
A film egy különálló mű, a könyv nélkül is teljességgel értékelhető és élvezhető (avagy élvezhetetlen), nem követeli meg, hogy elolvasd a könyvet. Szépen is néznénk ki, ha az eredeti köny elolvasása nélkül értékelhetetlen lenne egy-egy film. -
Da Vinci
Végső vélemény majd a könyv beszerzése / elolvasása után.
Előljáróban: a film jó volt!
-
Na akkor ezt is megbeszéltük, ahány ház, annyi szopás ;) -
Bocs elnéztem:) -
nem tudom demagógia alatt melyik részét érted:) De ízlések és pofonok:) nekem a Traffic volt rettentően unalmas annó:) (mármint az első óra) -
Nekem amúgy nem jött be a film.
A Traffic (amit ugye csak íróként jegyez) viszont egyik kedvencem, de a sziriána nagyon demagóg szvsz. -
Ez volt Gagan első rendezése, sry :-) -
Seten #26289
A film mondanivalója az tényleg nagyon üt, csak az első egy óra valami rohadt unalmas.
-
" milyen poen akart lenni "
Esetleg szar?? mint az egész film maga?:) -
jut eszembe.. a motoros resznel az milyen poen akart lenni hogy a vagasnal mar fekete csavo ult a motoron???
mert nem vagom... minek tettek oda egy 190 centis kigyurt fekete allatot a csaj helyebe????? -
Akkor majd meglesem, ha megtalálom valahol. -
Hát itt nézd meg. Nem a sármos keménylegényt adja bólogató fejjel. Hatalmas szakálla van meg van hízva és írtózatosan jól játszik. Nekem sem szívem csücske de ez a film megéri... ÉS nem miatta kb ha 20 percet szerepel benne. Pedig ő a főszereplő. annyira a történéseken van a hangsúly, hogy a szereplők csak asszisztálnak a sztorihoz ahogy egy jó filmben kell. Adj neki egy esély6t. ja és felirat nélkül senki ne próbálja meg. rengeteg benne a szinkronizálatlan arab szöveg. -
Ha már a vígjátékoknál tartunk...
Scary Movie 4... ilyen egy ocska szar filmet régen láttam. Egyedül a végén lévő Tom Cruise vs Oprah rész volt benne jó. Minden más ultragagyi, fapofájú szereplők. Áhh botrányosan szar volt. -
George Clooneyt nagyon nem bírom, mint színész :( -
Syriana (2005)
Stephen Gagan első rendezése. George Clooney és Matt Damon főszereplésével nagyon jól megkomponált politikai/gazdsági összeesküvés film ami bizony nagyon is megállja a helyét. Az elemek annyira illenek egymáshoz hogy akár igaz is lehetne a sztori. Egy kis bepillantást enged, hogy vajon az USA-ban ki kapcsolható le korrupcióért és vajon milyen alkuk köttetnek egy egy örökösödés hátterében. És vajon miért lesz egy haladó szemléletű herceg kitaszított és a féleszű öccse az örökös.
Csak ajánlani tudom mindenkinek. 9/10
u.i.: Először Harrison Fordnak ajánlották a a George Clooney által játszott Bob szerepét aki visszautasította és elmondása szerint az eddigi egyetlen visszautasítás amit megbánt:) a Film nagyon jó volt. -
az a baj ezzel a filmmel. meg sok mostani vigjatekkal hogy minden poent szarra eroltetnek... akkora teret adnak neki hogy sajat perceket kapnak.. pl mennyire szarfos poen volt mikor frodoek bemennek az ekszerboltba??? es nekiallnek meg alkudozni hogy ja nemar.. csak 50? meg agyonverik gandalfot.. hat lol.. anno egy csupasz pisztolyban az ilyen jellegu poenok max annyi teret kaptak hogy a fohos mogott latni lehetett valamit... es azokon jokat is rohogtunk...
mondjuk most a fohos mogotti jackson poenon se lehetett rohogni..szvsz szanalom..