106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Nem tudom a John Carpenter fele The Thing-re miert mondja mindenki azt, hogy horror.
Meg az IMDB-n is ezt irjak, pedig, nagyon raeroszakolt kijelentes, ha a horrormufajt egy lapon emlitjuk vele.
Teszem hozza gyorsan, hala istennek.
A Thing inkabb egy Sci-fi/thriller/akcio, mint Scifi/thriller/horror csak abban az idoben amikor keszitettek, kimagasodott a latvanyi megvalositasaban, az akkori filmek kozul.Pontosabban nem csak latvanyilag, hanem egeszeben is, pedig akkor volt igazan a horror mufaj viragzasa.
-
Én Miike-fan vagyok, eddig gyakorlatilag az összes filmje tetszett. Nekem leglább 7-5 pontos. :)
Alien, The Thing... Ilyen színvonalú sci-fi horror nem ugrik be. Persze rengeteg B-kategóriás (vagy attól lejjebb) próbálkozás volt, ami szórakoztató, de ezeket a műveket nem igazán tudták megközelíteni sem. Esetleg az Event Horizon-t lesd meg, ha még nem láttad.
Én más irányba fordultam, és keleten leltem rá a nekem tetsző vonalra (pl. Miike ugyebár :)), de ilyen szörnyes horrorokat arra se nagyon lelni. :-| Más jellegűek viszont akadnak tömkelegével. Jó színészekkel, jó effektekkel, sok izgalommal, esetleg undorítóságokkal. :O)) -
Ja, és gondolom, te se nagyon tudsz mondani olyan mai horrorfilmet, ami egyrészt tényleg horror, másrészt nyomába ér a The Thingnek vagy az Aliennek... :-(
De cáfolj meg, örülnék neki, ha mégse lenne igazam abban, hogy ma már nincsenek horrorfilmek...
Persze bárki megcáfolhat :-) -
Nekem talán egyedül a "kiri, kiri, kiri, kiriiii" tetszett belőle, de egyébként hamar el fogom felejteni...
Te hányast adnál rá? -
Hát puszi az imdb-s kollégának a remek összevetésért. :-|
Nekem ennél jobban tetszett, a zsákos jelenet überjó. :O) -
Ja, és természetesen nem horror, ma már nincsenek horrorfilmek. Ez is csak nagy jóindulattal thriller... -
Audition
Valaki azt írta az IMDb-n, hogy egy filmet látott, ami a The Thingnél brutálisabb horror, és az ez. Most megóvok mindenkit: nem az, sőt. Egyáltalán nem brutális a film,
SPOILER
van benne összvissz egy fejlevágás (amit nem is mutatnak rendesen), némi tűszurkodás, láblevágás (szintén nem mutatják rendesen) meg egy gyomorforgatónak szánt jelenet. Ennyi.
SPOILER vége
Egyébként meg elég szokványos kis thriller néhol egész jó lynches megoldásokkal, de nagyon felejthető.
A lynches megoldások miatt +1 pont, úgyhogy 6/10 -
Kanál #27270 most megy Heri Peter 3 tv-ben annyira nem tud lekotni hogy hihetetlen :P konyv jobb.. sokkal -
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
10/10 -
Gonosz Falu
Megvettem mert egy kis 5.1 ijesztgetésre vágytam és mert ócsó volt(590 Ft).Hát többet nem is ér.Christina Riccis horror/thriller-szerűség.Nem csokiztam össze magam tőle és a vége is totál kitalálható.
4/10 -
Spoilerbe meseld el az alternativ veget kerlek.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!En azt lattam amikor kiderul hogy a kicsaj olte meg mindet es a vegen semmi baja nem lesz mert aldozatnak agya ki magat -
luckyboi #27266 létezik hogy egy svéd film lenne? elég szőkék voltak úgy emléxem..:) na megnézem valahol a neten megvan-e valakinek:) -
Seten #27265
ÁÁ, kész vagyok. Egyik felirat sem passzol a filmhez, mindegyik siet. Még az angol is. : (
-
Hoz_Hun #27264 Lady Snowblood
Tarantíno sokat emlegetett Véreshó Úrnő-je. Nem egy mai film, de érthetően kult. Annak idején biztos nagyot ütött. Nekem tetszett. Az emeberek leszurkodása nagyon jól megvan benne csinálva. A csaj is jó, mondjuk furcsa belegondolni, hogy korban már az anyám lehetne (a filmben kb 25 lehet). -
Hoz_Hun #27263 Ultraviolet
No comment,... és nem azért mert olyan jó volt. Annyira nem rossz mint ahogy az IMDB értékeli. Mila Jovovic fanoknak kötelező darab, mert jól domborít benne. Nekem felejtős film.
A 13. emelet
Hát ez viszont nagyon ott volt. Azt hittem valami misztikus horror lesz vagy ilyesmi, de közben egy nagyon jó misztikus krimi.
Belső ember
Szokásos minőségű Denzel Wasington film (azaz jó). Izgalmas, bár kitalálható történettel. -
A film négy fiatalról szól akik eltüntek egy magán iskolából két csajról és két hapsiról van szó akik pár napra lemennek egy földalatti bunkerbe az elején még jó móka volt az egész de a végére kész rémálommá válik minden !!!!
Ja és elég sok mindent kivágtak a filmből egyrészt a hosszuság másrészt a durvaság miatt !!!
De az alternativ befejezése nagyon odabasz leesett az állam mikor megnéztem !!! -
LSG #27261 Ha arra a filmre gondolsz, amiben a fickó egy újságból hívta a házhoz a médiumot, akkor esetleg Besökarna lehet az. Ebben voltak olyan részek hogy csavarokkal volt lezárva a padláson egy kis rész és amikor fent voltak elkezdtek kicsavarodni a csavarok. Éjszakánként döngő lépteket hallottak fentről, stb...
Végül is valami démon volt fent... Remélem erre a filmre gondoltál. -
Az melyik te? Kicsajal es azzal a bunkerrel? -
Tegnap volt a Gödör cimű film a Tv2-n hajnali 1:00-kor
szerintem egész jó film volt !!!! Nálam a film 10/7,5.
Mivel a film megvan Dvd-n is igy az alternativ befejezést is láttam !!!!
-
Széftörők:
Eleje kicsit lanyhán indul, aztán nagyon bedurvul. :D Vannak benne jó poénok, aminek nagyot lehet röhögni, de néha kicsit ritkásan vannak elszórva :(. George Clooney bebizonyította, hogy vígjátékban is szar... :/ Egy dolog, ami még zavart, hogy a film végén még vártma a csattanót, de nem jött :( Befejezetlen volt.
De azért a hétköznapokra kitűnő film :) -
React #27257 Öhm, lenne egy kérdésem/kérésem! 2-3 éve láttam 1 filmet, a címe: Libiomfi
Jó pár éve meg akarom szerezni, de se videókazettán, se dvd-n nem adták ki, szóval a bárki tud vmi infóval segíteni honnan tudnám megszerezni, letölteni, azt nagyon megköszönném! :)Libiomfi -
The little man
Én eddig a wayans testvérek összes vígjátékát imádtam, a white chicks-től a horrorra akadva kettőig.De erről a filmről már nekem is be kell ismernem hogy egy istentelenül nagy szar lett.(Az imdb bottom 100-as listáján a 10. helyre ugrott a film a megjelenése óta)
2/10
Click
Ez viszont egész jó volt
8/10 -
luckyboi #27255 hát én nem vagyok valami ikontörténész vagy mi, de bisztosss :D -
gondolom a "zsidócsillag" aka Dávid-csillag (6 ágú) = pentagramma :D (5 ágú csillag :P) -
luckyboi #27253 Nna keresek egy filmet, ki tudja mi ez:
műfaj: horror
színes, köbö 70-80 körül készülhetett
Tipikus "kísértetházas" film, kiscsalád odaköltözik, iszonyat nagy fából készült ház, pajtával. A kislány aki játszik benne, úgy emléxem h egy ilyen zsidócsillag szerűségbe állva védi meg magát a gonosztól...asszem. Régen láttam, de nagyon odavágott, az M1en adták több éve. Ennyiből ha vki tud tippeket adni, azt megköszönném! Písz -
The Fast and the Furious: Tokyo Drift
Tökéletes popcornmovie. Pont azt kaptam, amit vártam tőle: autók, versenyek, jó csajok. 7/10 -
A film az más, te a filmiparról beszéltél.
A hírhedtség az inkább negatív jelleggel bír, de ha egyszer valaki nagy produkciókban szerepel, az eleve híres.
Jah és szerintem a 95% kicsit sok. :-)
Persze ha a film üzleti részéről beszélünk lehet benne valami, hisz a film mindig is nagy pénzeket mozgatott meg, de nagyon kevés filmnél érzem azt, hogy ez CSAK a pénzről szól. -
An American Haunting
ijesztgetős 19.sz elején játszódó filmecske, de inkább dráma. valami igaz történeten alapul, első amcsi kísértetjárta házról volt anno feljegyzés és abból. Donald Sutherland játssza a főszerepet. Látványilag nem rossz, viszont: a sztori nem viszi el a hátán, sőt egyre unalmasabb lesz, és egy elég "húzomaszámat" megoldást kínál....
tipikus 5/10 mely max csak 7/10 lehetett volna, ha ki is hozzák belőle a maximumot -
Megnéztem ma amúgy a Fiókot. Hát nem estem tőle hanyatt. A szinkron meg hozta a jófajta magyar igénytelenséget :P Csajnak olyan borzalmas hangja volt, hogy sértette a fülem. -
Hát a film akárhogy is vesszük a színház rokona. Mégha nemkivánt terhesség útján is jött létre, és ma már javítóba is kéne küldeni.
Hírnév = Ha valakit elismernek a munkája révén. Nem keverendő össze a hírhedtséggel.
Áhh mindegy ennek nincs értelme, a lényeg hogy mára 95%ban a popcornról szól a mozi. -
Vagy tudod vagy nem, nincs mit magyarázni. -
Pont ezt írtam le a zárójelben, hogy nem minden esetben látod azt az energiát.
Ezt a kijelentésedet, hogy a filmipar művészet lenne (vagy volt akármikor), nem tudom elfogadni.
Hírnáv - pénz, gazdagság - pompa, nem sok különbség van közöttük.
De ez is emberfüggő. Ha valakit semmi más nem motivál, csak a pénz és a hírnév, az elég gáz, de ha valaki tényleg szereti a színészetet és sok pénz kereshet vele, az nem feltétlenül rossz. De szvsz nagyon kevés ilyen ember van. -
Akkor magyarazd el nekem milyen modon kene megertenem kerlek. -
Valahogy én ezt a más munkákba fektetett energiát nem látom. A színészi játék pofátlánul ócska. Lásd SW episode x. Bluescreen az egész, arra nem veszik a fáradtságot, hogy keressenek egy szép helyszínt a filmnek. Ugyanaz igaz a filmiparra, mint az autóiparra. Ma már nem számít a minőség, csak a költség minimalizálás, profit maximalizálás. Már nem a filmnézőkért gyártanak filmet, hanem a szólárium bérletért. Filmipar régen ugyanolyan művészet volt, mint a színház vagy a festészet.
Miért szánalmas, ha valaki hírnévért cisnál filmet? Szerintem inkább az a gáz, ha valakinek csak a dollárjel villog a szemében. -
Te félreértettél, én a magam módján megértettem a Mullholland Drive-ot.
Ennek nem ez a lényege! Ha megnézek egy pl egy krimit, annak valszeg csavaros története lesz, de érthetőnek kell lennie. Az MD-nál nem fontos a történet érthetősége, mert teljesen más módon kell "érteni".
Valóban fontos, hogy megértsd a filmet, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a történetet kell érteni. -
Karib tenger 2
Szerintem nemérte el az első szintjét.Vagy csak túlsokat vártam tőle.
Volt pár poén,és azért a látványvilág is megvolt.
A vége jó,nyitvahagyták,jöhet a 3.rész.
7/10
Tokio Drift
A maga nemében megállta a helyét,helyenként jó részekkel.Autók,helyszín rendben,bár több éjszakai életet eltudtamvolna benne képzelni.
Sztori nemsok,de nagyon nemis volt itt lényeg.Ezt a részét azért az első rész übereli,de talán a második is.Mindenesetre ha a műfaját nézzük,kikapcsol.
7/10
Egyébként én úgyosztályzom magamban a filmeket,hogy a saját stílusán belül,hisz ugye nemlehet mondjuk e 2 filmet sem összevetni és mégis egyformát kapott.
És speciel engem mennyire kötött le. -
Miert te elvezel egy olyan filmet amit nem ertesz meg?
DL filmejinek forumjain tobb hozzaszolas van mint akarhol. Valami eszmeletlen micsoda teoriakat le tudnak kapni az emberek.
0101448 -
"Mi abban a jo film hogy senki sem erti."
Miért feltétlenül rossz, ha nem átlátható a történet? -
"De régen a hírnévért mentek hollywoodba az emberke, nem a pénzért."
Sztem ugyanolyan szánalmas mind a kettő.
"Régen nagyon izzasztó volt kitalálni, hogy egy "80-90 méteres""
Az első King Kong óta nem hiszem.
Amúgy ha rendező lennél, miért ne döntenél a számítógép mellett? El sem hiszed, mennyire megkönnyíti a munkát és több energiát lehet belefektetni más munkálatokba (amely természetesen nem minden esetben történik meg). -
Prof William #27238 Sponyabob Múvi!
Agyeldobás felsőfokon. Amikor jött David Hasseloff visítottam aröhögéstől! ekkoradebilséget! Ráadásul azthittem csak bevágták oda egy jelenetét de nem! Ott dumált meg égette magát +a félelmetes mellizom rakéta... ÁÁÁÁÁÁ!