106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • zaki
    Sajnos igen. Sehol sincs az első rész hangulatához képest.
  • Japep
    A királyság (The Kingdom)
    9/10 (sőt, lehet, hogy inkább 10/10... :D )

Nekem nagyon bejött, a színészek is jók benne, a megoldások is (hasonló a Miami Vice-hoz a kamera)...szerintem jól bemutatja az ottani helyzetet.
    A vége elég magható volt, ha olyan lennék, még lehet sírtam is volna... :S

• Seten

Nézesd meg most az "Alien"-t valakivel aki még nem látta. Lehet le fogja "ratyeszmuvi"-ni. Eltelt 28 év. :)

• precision
    Shoot 'Em Up

Agyatlan akciófilm. Próbáltam már az elején "kikapcsolni az agyam" és élvezni a filmet, de nem ment. Idegesítettek a túlzások. A hangulat az okés volt, na meghát Monica Belucci is istennő. De volt jópár jelenet amikor nem tudtam sírjak vagy nevessek. Nem akarok spoilerezni nézze meg mindenki. Összegezve nem volt valami jó film, egyszer nézhető kategóriába még éppen befér. 5/10.
  • Kandurex
    hát ja, csak ezt nem múltkor kell nézni, hanem amikor kijött a mozikba, akkor hatalmasat durrantott, megérdemelten,..
  • CSOCSO
    hat nem azert de multkor amikor meglestem en is ugy ereztem hogy halal ratyesz muvi... egyik alien filmmel se er fel..
  • precision
    Lecsót én is most néztem. Nekem is tetszett, eddig a Pixarban még nem nagyon csalódtam. 8/10 az én pontom is.
  • aimar21
    Predator 2 B kategorias akson film?. Sztem meg egy "alapfilm" mint az Alien 2. nalam mind2 10/10.
  • Seten

Pontosan.

• Z
    Jaja, a Kill Bill-ekben ő játszotta a főhőst a veszélyesebb jelenetek felvételekor is, nem?
  • CalebJoe
    Amiket mostanság néztem meg.

Beowulf 6/10
    A grafikát leszámítva elég gyenge eresztés.

The Prestige 9/10
    Kellemeset csalódtam benne nagyon jó film.

Lecsó 8/10
    Szokásos Pixar minőség vagyis aranyos kis film.

The Fountain 7/10
    Elég elvont film meg unalmas is, de azért nézhető volt.

• Riddick21
  • Seten

A csaj hivatásos kaszkadőr.

• Seten

"Ez az első film amiben 2 autót látsz elmenni egymás mellett"

Az az autópálya amire te gondolsz. Ez másról szólt. Tiszteletadás a régiek előtt (pl Vanishing Point).

• rcstuning
    Győr-Moson-Sopron?
  • vegicsek
    Most muszály leszek megnézni a Death Proof-t:)
  • desigo
  • Z
    Mea culpa! Valamit elfelejtettem leírni az egésszel kapcsolatban. Egy momentuma volt, ami viszont tényleg nagyon jó volt az autós résznek: Zoe Bell a motorháztetőn. Ríszpekt a csajnak. Azt kemény lehetett felvenni.
  • Z
    "Sőt, amiket írtál, hogy felhajt rámpára, megpördül, össze-vissza hajt, ilyen nem is volt benne." --- de azt attól függetlenül írtam. Úgy kezdtem, hogy továbbá utálom azt a trükköt...

Ez egy olyan lerágott csont, amit jó pár autós jelenetben lehet látni. Tarantino jó arc, és nem tett ilyet a DP-ba.
  • Kmarha
    szerintem meg felejtsd el NG-t, mert Tolvajtempóból van egy eredeti film is. No, az az egész film, az elejétől a végéig arról szól, ahogy a csodakocsi menekül a rendörök elől.
  • TomDantes
    Szerintem meg nagyszerű volt az autós ülözés. Nem ilyen CGI faszság, hanem régi hagyományos, igazi kaszkadőrös, "B"kategóriás, Grindhouse-os volt.
  • TomDantes
    Tolvajtempó? Hm az a Nicholas Cage film...pfff ha az neked jó volt...na mindegy.
  • CSOCSO
    rampara nem emlexem de igenis megpordult az autop es a fejere esett ha jol emlexem... ettol fuggetlenul tegnap lestem a filmet de nem emlexem hogy 10 percig autoztak volna:D:D:D:D mindegy.. amugy se volt egy nagyon nagy durranas az autos uldozeses resze... az volt poen hogy visszamentek a csakoert... ennyi.
  • CSOCSO
    haggyalmar ezzek az autosuldozessel.. szinte semmit nem csinalnak.. egymas mellett mennek es lokdosik egymast... autosuldozes.. lol...

lattad mar a bullitot? kozelmult. tolvajtempoban is ertelmesebb autokazasok voltak. sokkal komolyabb volt.
  • TomDantes
    Hát azért szerintem nem épp olyan volt a Dp-ben az autós üldözés mint a T3-ban.

Sőt, amiket írtál, hogy felhajt rámpára, megpördül, össze-vissza hajt, ilyen nem is volt benne.

• Z
    Én speciel hányok az autós üldözéses jelenetektől. Nekem az egész DP-ben a vége tetszett a legkevésbé, tehát az akciós üldözés. 2-3 perc még OK, de mikor 15-20 percen át csak mennek, és destruction derby-znek, na abból elegem lett.

És pont ezért utáltam meg a T3-at is. Amikor letalpalt daruskocsival "harcolnak".

De ez az egész 120-szal hajtok, csapkodok jobbra-balra az autómmal és közben mégis az úton maradunk egy nagy nevetséges marhasága a filmtörténelemnek.

Továbbá utálom azt a trükköt, mikor az egyik melléhajt a másik autónak, ráhúzza a kormányt, majd a meglökött autó nekifut egy előtte állónak, és azon, mint egy rámpán felszalad, a levegőbe emelkedik, majd hossztengelye körül megfordul, végül a tetején landol.
  • PetruZ
    Semennyire. :) Illetve hát a keleties hangulat megvan bennük, de a Kitano filmek önmagukban is elég eltérőek. Vannak gengszteres / rendőrösek (Brother, Violent Cop, Sonatine, ...), gyerekes / lazák (Kikujiro no Natsu, ...), meg kicsit elszállós / drámaiak (Hana-bi, Gohatto, ...). És persze a Zatoichi, a Battle Royale, meg ezek.
    Az biztos, hogy színészként és rendezőként is elég egyedi hangvételű figura. Ha a Zatoichi-vel kezdted, akkor szerintem a fenti sorrend szerint folytasd az ismerkedést vele. :)
  • TomDantes
    Na most komolyan sorold már mikor volt ilyen autós üldözés a közelmúltban! Komolyan basszus sorold már fel!
  • CSOCSO
    az elmult par honapban valoban nem volt musclecar autosuldozes no de ne felj... nemsokara jon az uj bullit....
  • Bucser
    PetruZ ugye te szoktál nagyüzemben keleti filmeket nézni?

A Takeshi Kitano által rendezettek milyenek hangulatban? Bővebben az érdekelne, hogy stílusban mennyire hasonlítanak a Zatoicihi-re?
  • TomDantes
    Aha.Mert szerinted sok olyan film van manapság amiben nincs CGI, ellenben Dodge Chager , Challenger, Chevy Nova üldözi egymást?
    Mert én nem tudok jobb autós üldözéses jelnetet mondani, legalálbbis mostanában nem volt ilyen.
  • rcstuning
    A halálbiztos vége igen meglepett, hogy nem volt semmilyen levezetés, egyszercsak szinte mozdulat közben vége lett. Azért ez a Tarantino nem gyenge... 8/10

Most néztem a Stendhal szindrómát... 4/10
    gáz
  • Sephi
    Mivan?
  • Sheltem
    "A filmtörténet egyik legjobb autósüldözését hagytad ki."

Ez az első film amiben 2 autót látsz elmenni egymás mellett? Ebben az esetben megértem az állításod.
  • [Jakuza]
    ???? Mit ? :DDDDDD
    Na neeee.
  • PetruZ
    Megint ugyanott vagyunk, ahol ezelőtt, ezen a topikon (is) már több tucatnyi esetben: itt mindenki a magánvéleményét írja le, többé-kevésbé (én jellemzően többnyire) szalonképes stílusban, még akkor is, ha nem fűzi bele minden mondatába a "szerintem" szót. Amíg azt írom, hogy "borzadály", vagy "sz*r" (netán "überfa*a", vagy "megakúl"), az az én véleményem, és ebből a szempontból számomra baromira érdektelen, hogy ki mitől van rosszul. Speciel én a véres szájjal ajnározóktól szoktam rosszul lenni, de ez legyen az én problémám. Addig a pontig, amíg át nem lépem azt a vonalat, hogy "ez egy sz*r, és akinek tetszik, az idióta / amcsi konzumzabáló", vagy "ez egy világbüntető, és akinek nem tetszik, az nem értette / hülye", mert akkor már nem a filmről, hanem a nézőkről mondok véleményt. Ezt pedig sohasem szoktam. Ez itt a "Filmek, amiket most láttunk" és nem a "Nézők, akiket film után láttam" topik...
    A másik meg: igen, nem néztem végig. Nem is titkoltam, leírtam többször is. Amit láttam, már az sem tetszett, de nem is adtam rá semmilyen értékelést, csak közöltem, hogy a látottak alapján szerintem a többi része is ugyanolyan gyenge és unalmas (és nem érdekel a filmtörténelem egyik legjobb autós üldözése sem). Tudod, én már csak olyan vagyok, hogy ha a vajaskenyér egyik vége ízre már avas, a kenyér meg száraz (pedig szemre mindkettő jó minőségűnek tűnt), akkor nem kezdem végigenni, hogy megnézzem, a másik fele is olyan-e... Sorry, tetszik, nem tetszik, ez van.

Pont, a témát a részemről befejeztem.
  • Seten

Végig sem nézted? :)
    A filmtörténet egyik legjobb autósüldözését hagytad ki.

• TomDantes
    Te meg menj a farncba...jó lesz ott neked. A jó büdös f@szért kötözkösz?!
    Kissé már unom az ilyen meg nyílvánulókat
  • TomDantes
    Akkor talán azt kéne írni hogy nem tetszett. Nem azt hohy ilyen-olyan sz@r.
    Ha nem tetszett, elfogadom, nem kell egyeznie az ízlésünknek.
    De egy film attól még jó lehet hogy neked nem tetszik. Ha valaki így írja azzal semmi bajom sincs.
    De a véres szájjal pocskoniázó emberektől már rosszul vagyok.
    De nem akarok én senkit sem lehülyézni meg megbántani.
  • Blasta
    Íííígy van!
    TomDantes: egyé szart, jóaz tutira! :)