106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Sokra mentünk veled... 
Mondjuk jobb is, már nem bánnám, ha megnézné mindenki végre és lehetne ugrani, kezd kissé unalmas lenni, hogy minden 2. nap flame-be torkollik a topik ezen darabok miatt. -
jefferson83 #34575 Szerintem még nincs hozzá, én az 1 CD-s verziót láttam. A minőséggel így sem volt gond. -
Gathavor #34574 Ma: Grindhouse-Planet terrorXDXD
No komment:D -
gabr #34573 Oké... kuki! ;) -
Mindez kellemetlen lenne. Csakhogy ilyesmit én nem láttam a filmben, bár mindez talán azzal magyarázható, hogy a verekedésnél sem feltétlenül erre koncentráltam... Ellentétben veled. -
gabr #34571 Ok, nincs semmi baj, ha neked nem kiábrándító, és nem kellemetlen egy összevissza lengő pénisz, valamint nagytotálban látható, lehajolos végbélnyílás... -
Édesistenem... Ha egy filmben egy szaunában/zuhanyzóban verekednek férfiak, akkor azt kötelező jelleggel úgy kell bemutatni, hogy még csak véletlenül se látszódjon mondjuk a seggük vagy a farkuk, ami amúgy elég alap lenne. Miután ezt a kommentedet elolvastam, kicsit féltem, hogy egy direkt provokatív jellegű "csakazértismegmutatjuk" jelenet lesz belőle és már előre féltem, de persze Cronenberg nem ilyen ócska szinten mozog.
Abszolút normális jelenet, nem az a tipikus szemellenzős, műmájer baromság, amit az amcsi filmekhez kényelmesített agyunk elvárna, inkább olyan, amilyennek mindig és mindenhol lennie kellett volna. Egyáltalán nem volt sem kiábrándító, sem kellemetlen. Így utólag maximum a torz kommented az.
Mintha magyar filmet néznél? Jó lenne, ha már itt tartanánk... -
örülök,hogy meg tudtalak nevettetni -.-
szerinted az a 2000 ember,aki leszedte a feliratot,ha nem tehetné meg,hogy letölti netről a filmet,akkor megnézné moziban?a válasz egyértelműen NEM!
pont úgy gondolkodnak a filmstúdiók,és az ASVA-ások (vagy t*köm tudja melyik szervezet foglalkozik ezzel),mint te:aki leszedi,az megnézné moziban/megvenné DVD-n.ez nem így működik!viszont így lehet milliárdos károkat hazudni...
végig kéne gondolnod a dolgokat,mielőtt nagy szavakat használsz! -
Lusta voltam leírni, maradt a google. Bár elsőre tényleg ijesztőnek tünik a film, azért egész jól meg lehet érteni. 2.-3. megnézésre főleg :D
Egyébbként jól láttad a dolgot, mindenki drogos.. :)
Addig is:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A történet főszereplője Robert Arctor, aki a drogosok között él, lévén az Orange Megyei Kábítószer-ellenes Csoport egyik tagja. Munkája megköveteli az észrevétlen beépülést, ezért ő is keményen kábítószerezik, feletteseivel pedig ún. maszkafanderen keresztül találkozik, így még ők sem tudják, ki ő, és hogyan néz ki valójában. Saját magáról is jelentést tesz, mint egy átlagos drogosról. Egy nap feladatot kap: saját maga megfigyelésével bízzák meg (természetesen a feladatot adó felettes nem tudja, hogy a megfigyelő ugyanaz a személy, mint a megfigyelt), mert gyanúsan viselkedik. Arctor pedig kezd szétesni, a kábítószer már túlságosan tönkretette szervezetét, agyát. Egy idő után nem tudja, hogy a megfigyelt személy saját maga.A film végén egy intézetbe kerül, ahová az olyan embereket viszik, akik már teljesen leépültek a drogtól. A sors iróniája, hogy kiderül: a kábítószert, ami után nyomoz, pont az intézmény mezőgazdasági telepén termelik...
A könyvről egy picike info: http://www.ekultura.hu/mutat.php?id=2786
No és a filmbőn a ki-kicsoda bemutató:
http://www.szegedlive.hu/filmkritika/kamera-altal-homalyosan--a-scanner-darkly-.php
Meg is jött a kedvem az újboli megnézéséhez. :) -
Hát, akkor tört rám az érzés, hogy valami nem kóser, amikor elszállt a gázpedál, és elkezdték szerelni. Na onnantól olyan érzésem volt, hogy mindenki hülye abban a filmben. Aztán most újra elkezdtem nézni ennek fényében, és azt látom, hogy végig mindenki hülye a főnöktől kezdve a pszichiáteren át a főszereplőig. Mind drogos. Nem az emberek 20%-a, ahogy az elején állították, hanem 100%. :-))
Talán érdemes lenne elolvasni a K. Dick művet, csak azt sem mindig értem.
De azt megköszönném, ha spoilerbe leírnátok, hogy mi miért van a filmben valójából, mert nem nagyon értettem, hogy ki kinek a míje, ki a drogos, ki nem, hasonlókat. -
Valaki írta, hogy látta a 30 days of night-ot.. Esetleg a 2CD-s screener verzióhoz nem tud feliratot? Szétkeresetem az agyam, de semmi.. Az 1CD-sek hez van.. =( -
:D a párbeszédek hatalmasak voltak benne.. megérteni is meg lehet nagyjából.. hangulat :D és jó sokat kell emészteni :D Kár lett volna kihagyni, és nem ijeszti el az embert a többszöri megnézéstől. Az én esetemben legalábbis :D -
Most néztem: Kamera által homályosan.
Vélemény: ???
Philip K. Dick ..ez mindent megmagyaráz. :-) -
utolsó belövés
no comment................
10/8 -
Az egyik kedvenc háborús filmem.
-
Gathavor #34561 Egy csomóan a 300-hoz hasonlítják... Még nem láttam ( mármint a Beowulfot) de szerintme nagyon nincs köze a 300-hoz (trailer alapján). Vagy látványban annyira hajaz rá? -
Gathavor #34560 Black Hawk down
Pörgős, akciódus és nagyon látványos. Ridley Scott egyik legjobb filmje. -
gabr #34559 Vicces vagy... nézd meg a http://www.opensubtitles.org/hu oldalt, ott a iszonyat szar TS Beowulf már kétezer letöltésnél jár a magyar felirat... -
Eastern Promises
David Cronenberg egyre inkább kezd elszakadni a Videodrome, Meztelen ebéd, eXistenZ, Karambol -féle hús és fém, képzelet és kábult valóság közti ellentétet és párhuzamot feszegető ámokfutásaitól, ami nem túl örömteli. Minden más viszont nagyon is az, így kaptam egy kiváló filmet a Londonban fészkelő orosz maffia egyik sofőrjéről, történetet egy árva kisbabáról és bizonyosságot affelől, hogy nem Aragorn volt Viggo Mortensentől a csúcs.
Jó kis film, nem próbál epikus méreteket ölteni és ez nagyon jót tesz neki, illetve annak ellenére, hogy még csak látszólag sem próbálja kerülgetni a kliséket, végig egyedi marad! A Cronenberg-hangulatot nem lehet utánozni.
8/10 -
drjones #34557 5000-et? szerintem többet. Minimum 15-re tippelném. Feltéve ha tényleg jó a film, mert ha szar, az nagyon gyorsan elterjed és a kutya sem megy el moziba, max DVD-n veszik meg, de azt csak ha leoccsózzák... -
greger #34556 Oldschool.
2003-as vígjáték, de itthon csak DVD-n jött ki nem olyan rég.
A cast magáért beszél: Luke Wilson, Vince Vaughn, Will Ferrel.
remek kikapcsolódás volt, 1-2 könnyezve röhögős résszel, 10/7,5 -
elhiszed,hogy lesz*rják!?TC verzió?ugyan már!főleg egy ilyen filmnél.szerintem ilyen esetekben max 500 embert "veszítenek" -
gabr #34554 Azért a magyar fogalmazók megint profik... több mint 1 hónap... tényleg nem tűnik fel senkinek, hogy addig már lesz minimum TC verzió, hozzá magyar felirattal? Jó, nem vesztenek sok látogatót, mondjuk 5000-ret, de amikor már nálunk a 15.000-res nézőszám iszonyat siker, akkor elgondolkodtató... -
gabr #34553 Én is, jó vot! -
én láttam -
drjones #34551 Sziasztok!
AvsP Requiemet látta már valaki? érdemes rá időt vesztegetni? -
bcrics #34550 Ne hagyd magad, Pitkin!
(A Stitch in Time, 1963)
Norman Wisdom-mal az élen...A legnagyobb Komikus...Szeretem..Az az arcjáték páratlan!!!!
-
Seten #34549
Buhera Mátrix
Kizárólag 30 éven felülieknek! Magyar vígjáték csak az effajta humor kedvelőinek. Badár, Mucsi, Scherer, no comment.
(ajánlott még a könyv elolvasása is)
-
Nyers, de senkit nem bánt. Max polgárpukkasztó!
-
Micsoda modor. -
Úgy hogy kijött:) -
bcrics #34545 Off
Azt láttátok már hogy túl sok sört ittam és utána bezabáltam toroskáposztából,...mindezt 1 lánykollégiumban????
És kurvára fáj a gyomrom..eheh..nem baj, szado vagyok...
nálam 9\10
On -
bcrics #34544 amerikai pita 6??hogy a picsába???? -
Javítva:
Azért mert szerencsére kihagyták az ósdi fingós poént! -
hát engem 15 évesen megütött a Rekviem egy álomért. És tényleg nem (csak) a drogról szól. amúgy fosnak lehet nevezni sok filmet (ken parkkal az élen) de erre ráaggatni azért merész -
Amerikai Pita 6 (Beta House)
10/7 Azért hét mert nem volt benne fingós poén! Na meg a csajok azok
-
szerintem sem :-) -
bcrics #34539 lófasz film!!!!majd hétvégén moziban kiderül hogy vásznon milyen...de szerintem nem a filmel leszek elfoglalva:) -
Hasutasok 2/10 (Csak a Hernádi melle miatt nem 1-et adtam rá) -
Requiem For A Dream 9/10
sokkoló,nyers,elgondolkodtató