106870
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • jefferson83
    Együttérzek, én is végigszenvedtem már egyszer :)
  • Blasta
    Hát baszki, ez a film már komolyan fájt :)
  • Z
    Ez az osztályzat...loál!
  • jefferson83
    Most mondd, kellett ez neked?
  • Blasta
    D-War
    ---------------
    OMFG/10

No comment
  • Kmarha
    kösz a javítást! :)

Denzelt viszont ki kell majd birnod, mert a film 70%-ban ő játszik.

Meg a filmmel is vigyázzat. Nem korszakalkotó, határokat ledöntő film (nem is ez a célja), újszerűséggel nem szolgálhat, de viszont pompás csemege lett szerintem a hasonló témájú filmek kedvelői számára (főleg hogy két és fél óra!! Azért ez manapság tényleg ritka :D)
  • Sheltem
    Szia

Apró javítás, remélem nem veszed okoskodásnak(gondolom csak elírtad): Gangster és nem Gangsters.

Amúgy énis hallottam, hogy óriási film alig várom, hogy lássam, annak ellenére, hogy én nem nagyon csípem Denzelt.
  • Kmarha
    American Gangsters

Ma korán kellett kellnem (számomra korán), és éjfél után még mindig nem tudtam aludni. Nos, olvastam valakitől, hogy a film egy tömény unalom, megnézem, láttom több mint két és fél óra, mondom ez az én filmem, jó lesz altatónak. Hát, aludtam vagy 2-3 órát, mert a film után kénytelen voltam elő venni a Maffia játékot! :D Már bocsánat az érintettektől, de ha ez valakinek unalmas, akkor milyen filmeket néz és szeret? A Crank féle értelem nélküli tömény akció szarságot (nem azért, a maga nevében és müfajában, a Crank nem volt rossz)?

Nem akarok megsérteni senkit, hiszen izlések és pofonok, de ez a film nem a popcorn mozi kedvelőinek készült, ők messziről kerüljék el! Számomra viszont évek óta a legjobb gengszteres film volt (nyomában eddig csak a Sopranos sorozat ért fel).

Nem az olasz maffiáról szól, a Keresztapa filmeknek a nyomába sem érhet, de a végeredmény egyszerüen lenyügöző (megjegyzésként, az imdb-en 8,5 ponton áll a film). És a film mellett felsorakozó nevek sem rosszak: Ridley Scott, Denzel Washington, Russell Crowe.

Hál isten Ridley Scott nem félt igazi filmet csinálni, szembe a manapság eluralkodó 80 percre kiélezett akciófilmekkel. És még igy sem jutott elég idő minden mélységében feltárni ennek az embernek a motivációit, környezetét. Remélem van belőle egy jóval hosszabb rendezői változat is!

Az American Gangsters a vietnámi háború idején kapcsolódik bele Frank Lucas életébe (a film igaz történet alapján készült, a drogbáró tényleg élt, és a net szerint nagyjából úgy is történt minden, ahogy azt megfilmesítették), ki Harlem fő gengszterének a sofőrje, tanitványa.. lényegében mindenese volt. És úgy dönt, hogy az öreg halála után, átveszi annak helyét és eszméit. Mert nem csak egy egyszerű bünözőről van szó. Nehéz lenne elmagyarázni milyen ember is ő, meg kell nézni, a filmből rendesen lejön.

Harlem megmentője, a családjáért mindent feláldozó, öszínte makacs ember, ki nem fél saját maga lepuffantani azt aki ellen szegül, és egy csepp lelkiismeret furdalása sincs azálltal, hogy droggal árasztja el az utcákat. Mert bizony rájön, hogyan tudná a háborut kihasználni a saját javára, és tiszta heroint becsempészni az országban. És nekilátt felépíteni a birodalmát. Előbb útóbb szembe kerül természetesen a maffia családokkal, a korrupt rendörökkel. És van még valaki, akiről ő semmit nem tud, egy ugyan megvesztegethetetlen, de izig vérig romlott emberrel, akinek egy új feladatot szánnak: kapja el a legnagyobb drogterjesztőket, bármi áron.

A film is két szálon fut, a rendőr és a gengszter főnök életét követhetjük nyomon, hogy a film végére, a kettő összefonodjon, olyan kapcsolatba ráadásul, amire én gondolni sem mertem :) Érdekes lesz, főleg hogy nem csak kitalált történet az egész. Nem lövök le poénokat.

Szerintem leirtam hogy nagyjából mire lehet számítani. Akit kicsit is érdekel a film, az nézze meg! Nálam magasan az élmezőnybe tartozik.

És persze mindig állíthatom, hogy a bajt elsősorban mi magunk hozzuk a fejünkre, de utána szorosan a nők és a családtagok következnek. :)

Kedvenc jelenetem mikor a testvérekkel leül elöször megbeszélésre, majd megláttja az utcán a terület fönőkét.. "Frank, képes lennél lelőnni fényes nappal, itt, mindenki szeme láttára?" :) Aki látta, az tudja..
  • Lipi1980
    Köszi!
  • Sheltem
    Azért ne legyünk pesszimisták ennyire. A trailerben fröcsög a vér, tele van akcióval még akár egy jól összerakott film is lehet az új Rambo. Ki tudja. A 3. rész egy nagy rakás sz*r volt az tény, de talán majd a ráncos Stallone megmutatja.

ui.: Ha nem lesz benne rámbókés tiltakozni fogok az andrássy úton
  • sadvagabond
    good luck chuck
    8/10

szerintem jó film,attól,h sokan lehúzták.én pl kurva sokat röhögtem rajta.

az előzőt priviben akartam,bocs.csak már kicsit kómás vagyok...
  • sadvagabond
    itt?
    http://torrents.to/search/209/Rec.html
  • Dant0r
    Szóval ilyen 5perces megy-a-makett-az-űrben-szimfonikus-zenei-betéttel-részek vannak minden 10. percben?:D
  • Kandurex
    Gone Baby Gone

Összeségében nézhető, inkább elgondolkodtató, mint sem szórakoztató, morális döntéseket feszeget a törvénnyel szembe, egy átlagos unalmas hétköznapon elmegy. Moziként kerülendő.

10 / 6
  • PetruZ
    Mivel tudtommal még nincs DVD kiadása, egyelőre sehol. (Persze ilyen-olyan helyeken már fent van ilyen-olyan verzióban...)
  • Lipi1980
    SEGÍTSÉG!!!!
    Honnan tudnám megszerezni EZT A FILMET???

Nagyon kíváncsi lennék rá, de sehol sem találom!
  • Loál János #35287
    "Rambo? Az egy buzi."

• Bandew
    Ez igaz, de még az első Ramboban áll a legközelebb a könyv karakteréhez. Sőt nekem igazából bajom sem volt ilyen téren.
  • PetruZ
    A könyvben egészen máshogy jön le a Rambo-stílus, minden a helyén van, és szvsz hihetőbb, mint a filmek. Rambo nincs túlheroizálva, sokkal inkább hidegvérű gyilkos, akit kifacsart és géppé tett Vietnam.
    Az első két részt írta David Morrell, a harmadik már Stallone munkája. :) Mondjuk a Morrell-regények kérdése is trükkös, mert az eredeti első részben, olyan befejezés van, ami kizárja a folytatást (majdnem ugyanaz, mint az Alternate Ending-ben). A második részt Morrell már a film után írta meg, annak a forgatókönyvéből.
  • Kmarha
    ráadásul nem is rossz könyv :D egy vonat/busz utazásra tökéletesen megfelel
  • rcstuning
    Izlések és pofonok... :)
  • Seten

Mivel abból készült a film, ajánlom elolvasásra.

• LuckyXX
    Tudom nekem írta csak nem jó az a módszer se.
  • Sephi
    AAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHH

SPOILER A #35279 !!!!!!!!!!!!!!!!

BOCS!
  • Sephi
    Ohh hagyjanak mar... eddig minden rész végen volt valami jó kis csattanó... ennek mi volt? Mert ok hogy Hoffman cinkos de... ahh szar volt.
  • Z
    Korábban már írta Seth.
  • LuckyXX
    Valaki nek van valami ötlete még a Domplayer kiiktatására a filmeknél??
  • Bandew
    Ez nagyon súlyos! Látom magam előtt, ahogy a kellékes kihúzza a gránátfejet egy madzaggal.
  • Bandew
    Nem, csak tudom mi van a könyvben. De amúgy mindenképp el fogom olvasni. Ez szerinted "lol"?
  • Bandew
    Igen-igen, tudom.
  • LuckyXX
    Nézte már valaki az Elizabeth: The golden age-et szerintem elég unalmas.
  • Seth
    SAW 5 novemberben? :D
  • Sephi
    Igen? Es te erre miből jöttél rá?
  • sz4bolcs
    lol te olvastad a Rambot könyvben???? :D:D::DD:
  • Seten

Azért nem pont így végződik.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ott azért tűzharcban lövi szét a fejét.

• Z
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, ezt találtam még ott mellette...

Török Rambo

Ilyet én is tudnék csinálni. A gránátvetőből hogy jön már ki a gránát...
  • Z
    Na nekem az ilyenek szoktak tetszeni... :D
  • Loál János #35266
    >:-D!
  • Bandew
    2x írtam az ijesztőt LY-nal? Gratulálok magamnak...
  • Bandew
    Igen, én a Terminátor 2 -vel voltam így. Állandóan rágtam szegény apám fülét.