106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha
    Thanosos spoiler válasz
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Egyrészt a logikát a forgatókönyv író csapat határozta meg, nem a természet/Thanos.
    Másrészt, ha mégis belemegyünk a film világának logikájába, Thanos az általa elképzelt egyensúlyra törekszik. Drax népe kihalt, ő dacol csak egyedül a sorsával, nincs helye az univerzumban. Tehát mennie kell.

A többiek lásd első megjegyzésem, kétlem hogy a nagy lila szörny válogatott :)
    - szerintem -

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.08.06. 09:07:38
  • Kojiro
    Thanos-os csettintős gondolatok:

Sztem a Thanos csettintés részrehajló, nem véletlen. Egyrészt, gyakorlatilag az összes eredeti (első rész) Avengers megmaradt és mindenki más meghalt. Másrészt, azt hivatott szolgálni a csettintés, hogy egy-egy adott civilizációban/bolygón a népességet lefelezze. De akkor hogy hallhat meg Drax? Ő az utolsó a fajtájából, ha jól tudom, minden más hozzá hasonló meghalt. Ugyanez igaz Grootra is. Sőt félig ember - félig isten sincs több, csak StarLord. Harmadrészt, az univerzum végtelen, végtelen számú galaxisokkal és végtelen számú értelmes élettel. Nem felezheted meg a végtelent. Ez már első nézésnél is zavart, hogy vagy rosszul volt kontextusba helyezve ez a képesség, vagy nem gondolták eléggé át.
    Szóval, minden Avengers életben marad, ez nem véletlen. Thasos elmondja, mennyire tiszteli Vasembert és a Strange sagítségével életben is marad. De attól még a csettintésnél ugyanúgy meghalhatna... de nem hal meg, sőt, egyik Avengers sem.
    A következő Avengerek maradtak meg: Iron-Man, Thor, Hulk, Black Widow és Hawkeye (az első filmből mindenki) + Ant-Man, Wasp, Valkyre, Captan Marvel és WarMachine (a képregényes Avengersek közül mindenki), tehát gyakorlatilag minden Avengers az eddigi MCU filmekből.
    Matematikailag, annak az esélye, hogy az eredeti 5 filmes megmaradjon: kb. 1/7-ed esély van, ahhoz, hogy minden Avengers megmaradjon, és ez történt: kevesebb mint 1/200-ad.
    Úgyhogy ezt Thanos manipulálja, és a második részben majd megtudjuk, miért.
  • Zephyr Retiring
    Én utoljára az Igazság ligáját vettem meg kékben 3D-ben.
    Legközelebb a Jumanji 2-t fogom. Azt sem láttam még 3D-ben eddig..
    Titkon abban reménykedem, hogy idővel csökken majd valamelyest az áruk.
    Ha mondjuk a dvd-hez viszonyítunk, még mindig elég drága egy kék borítós kék lemez..
  • Synchronous
    Spoilerhez: én azt hittem, hogy a Kapitány itt Dr. Strange-re gondol.
  • TBTPumpa
    Én is. Ami eddig tetszett azt beszereztem kéken, sajnos az Avanzsálók 2-t és Polgárháborút még nem sikerült legális forrásból beszerezni. Hátha most majd a Végtelen háború hazai megjelenésénél változni fog a paletta (a román ProVideo megerőlteti magát).
  • Zephyr Retiring
    Torrenttel én sem foglalkozom. Ami érdekel, már meg van lemezeken.
    Zenék cd-n, bakeliton és audio dvd-n, filmek vhs-en, dvd-n és ami kijön 3D bluray-en szinkronosan és érdekel is, az 3DBD-n..
    Régimódi vagyok
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.08.05. 20:33:42
  • TBTPumpa
    Én csak DVD-t találok a boltokban. Torrent nem érdekel. :)
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.08.05. 20:26:49
  • Zephyr Retiring
    Ultron kora 3D bluray-en már rég kijött, Polgárháború 3D bluray most jön, mindkettő szinkronosan, a Végtelen háború is sanszos, hogy lesz majd kékben, erről még nincs infóm..
  • Tikal #100627
    ? Mi az hogy nem lesz beszerezhető bluray-en csak dvd-n? Miért tenne ilyet a forgalmazó? Ennyi erővel VHS-re is kiadhatná...
  • TBTPumpa
    Elizabeth Olsen mindig jó. Mivel még csak 28 éves (pont akkor született, mint én lol), ez egy darabig még így is marad.

Azért a karakterek közötti respekt megvan:

Baby cry:
    Csak azt sajnálom, hogy az Infinity War sem lesz beszerezhető idehaza már kékben, kizárólag DVD formátumban, ahogy az Ultron kora vagy a Polgárháború. Angol Amazonról be tudnám húzni olcsón, de nekem kellene legalább a magyar felirat. És a szinkront sem utálom. Persze, a fordítás néha nem mindig sikerül a legjobban, de mivel emberek készítik, így nem is várom el a tökéletességet. A szinkronhangjaink viszont nagyon jók, azokért nagy kár.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.08.05. 19:30:22
  • Kmarha
    Avengers - Infinity War

Röviden:
    Elizabeth Olsen fűzőben és bőrszerkóban/10

Kicsit hosszabban: látványos (igen-igen-igen látványos) akciómozi. Gondolom akik mélyebben belehabarodtak a szériában, nekik egész hátborzongató, újfajta élményt nyújtott, de nekem, kicsit távol állónak is tökéletesen megfelelt.. Nem mondom, meg is lepett párszor, és még úgy is tesztett, hogy biztos vagyok benne, hogy a következő részben úgyis vissza fordítják az egészet. De ha csak ezt a részt nézzük, akkor igen, így kell bátran "lezárni" egy ezer éve elkezdett és felépített franchise-t.

Mindenki kap szerepet az eddigi filmekből, mindenkinek van egy kis saját története, saját sorsa. Még a töltelék történet szállak is jól működnek, bár Star Lord nekem sok volt, viszont a "nyuszi" és villám kalandjai, bár a legkilógóbb részek egyike volt, a két szereplő alig túltolt vagánysága (köztük meg a nézők felé sugárzó kémiája) bőven nézhetővé tette.

Külön tetszett, hogy a főgonosz, akiről a legkevésbé hittem volna, kapott némi réteget, és nem csak egy egyszerű film végi boss volt. A film nagy része róla, a motivációjáról, érzelmeiről szólt, már már majdnem ember közelivé tették (majdnem). Adott egy kis plusz ízt az történésekhez.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.08.05. 18:34:40
  • Tikal #100624
    miután elolvastam amit írtál, na mondom letöltöm már, mert jónak hangzik.... aztán leesett hogy ez a starship troopers
  • LasDen #100623
    Csillagközi Invázió

7/10

Szeretne többet tudni?

Vasárnapi sziesztára valami régen látottra vágytam. Ahhoz képest, hogy már 20 éves, még mindig jól néznek ki az effektek. Kevés olyan háborús filmre emlékszem, ahol a lokális harcok mellett a globális, nagy kép is erősebben jelen van. Az ilyen inváziós scifik, ahol két relatíve egyenlő fél harcol egymás ellen, jobban érdekelnének, mint az n+1. "űristen a semmiből megjelentek a leigázó idegenek, most mi lesz" film...
  • Jim Morrison
    Game night

Egyszer nézhető kis könnyed vígjáték.

5.5/10
  • extra sensory
    Asszem a képregényben így volt... hogy csak az időkő maradt meg, a többi elpusztult.
  • CSOCSO
    Avengers szpojler:
    Nem tudom honnet veszed, hogy csak az ido ko marad meg de igazabol csak ennek a szenarionak lenne ertelme es akkor valszeg Nebula tenyleg ellopja az apja kesztyujet, hogy visszaforgassa az idot = mindenki megmenekul
  • Zephyr Retiring
    The Truth About Love (Játszik még a szív) 2005 IMDb

Feleség még csak nem is gyanakszik, hogy megcsalja a férje. Aztán csak rájön egy véletlen folytán, amit egy Valentin napi üdvözlőlap okoz.
    Ami a férj barátjától jött, csak a feleség ekkor ezt még nem tudja..

Tetszett anonimus szerepe, szerintem ilyennel bármikor feldobható lenne a legtöbb évek alatt ellaposodott és kihűlt házasság.
    A kicsit "zs" kategóriás filmérzet azért erősen jelen volt itt is, pedig JLH nem egy ismeretlen senki. Sőt a barátot megszemélyesítő DS sem épp kezdő színész már. Talán csak a rendező nem volt toppon, vagy elterelte figyelmét hősnőnk bája, ezért lett olyan amilyen. Kicsi bohókás, kicsit kiszámítható, kicsit lapos. Mármint a film..
    10/4. Egyszer nézős nálam.
  • Zephyr Retiring
    Ja, vágom. Bár igazából nagyon én sem tudnám szavakba önteni, hogy mondjuk nekem miért nem tetszett a La La Land például...
    Az elég smafu magyarázat lenne, hogy nem komálom a dzsesszt, azé'
  • LasDen #100617
    A kövek nem öntudattal rendelkező lények. Csak nagy hatalmú kövek. A tett erejét a kövek egy pontban való összpontosulása (Thanosban) adta. Ennek eredményeképpen a csettintés úgy öl, ahogy azt Thanos elképzeli. Ha Thanos azt gondolta, hogy haljon ki az univerzum fele minden kivételezés nélkül, akkor ezt tették a kövek. Thanos maga azért nem tűnt el, mert egy ő nem akarta, kettő mert Thanosból indult ki az egész.

A Halál szinte biztos, hogy nem fog szerepelni. Ha így lenne, akkor már a mostani filmben is emlegették volna, lévén, hogy Thanos képregényes motivációja hozzá kötődik.
    Spoileres teória a Hangya 2 és egyéb forgatási képek alapján a 4-ben:[spoiler]Scott és a mikroverzum segítségével valahogy tudnak majd a dimenziók között utazni hőseink. A forgatási képeken lehetett látni a Kapitányék kezén valamiféle ketyerét. Ezek alapján az a sztori jön ki nekem, hogy ide-oda ugrálva szerzik be a köveket és Thanos meg a nyomukban, hogy megakadályozza...
    [/spoiler]
  • extra sensory
    Látom elég sokan vágják itt az Avengers univerzumot. Nekem van pár kérdésem:

A "csettintés" gyakorlatilag random öl...? Thanos elmondta, hogy amikor kézileg irtották a lakosságot, arra törekedtek, hogy mindenféle etnikumú, hátterű, és társadalmi rétegből való ember egyaránt részesüljön a genocídiumban, azaz ne legyen részrehajlás: fehér, fekete, szegény, gazdag, tehát minden csoportból legyenek áldozatok.

A kövekkel is ez a helyzet? Ők is véletlenszerűen törölnek? Ha igen, akkor Thanos miért lehetett biztos abban hogy ő megússza, és nem tűnik el? Megvédték a kövek?
    Na és ebből a kérdésből jön egy másik kérdés. A kesztyű eléggé tropára ment a csettintés után, és elvileg a képregényben is az van, hogy minden kő használhatatlanná vált, kivéve az időkövet.

Halál Úrnő feltűnik a 4-dik részben, mint főellenfél? Mert a sebesült, bicegő, feladatát elvégzett Thanosnak már tuti nincs motivációja a föld hősei ellen, hiszen elérte amit akart... ő már csak döglik a fotelében a teraszon, és nézi a napkeltét, meg kerti munkákat végez.
    Esetleg azt tudnám elképzelni, hogy hőseink időutaznak, és ezáltal újra megküzdenek Thanossal... de ez már erősen ismétlés lenne, hiszen a 3-dik részben kaptunk elég sok Thanos harcot... én személy szerint örülnék neki, ha az Úrnő lenne az új főgonosz, elvégre a létezés új síkját képviseli, és a Marvel filmekben eleddig nem szerepeltek még metafizikai karakterek, mindegyikük a mi univerzumunk szülötte volt, beleértve a gonoszokat is.
  • Kandurex
    Impászibül forsz legutóbbi kalandjai:

Elment. A vége felé még izgultam is.
  • Dynamic
    Ugye világos, hogy nem az a baj, ha valakinek nem tetszik egy film. Mindössze arról van szó, hogy enyhén szólva komolytalan, az a "vélemény", ami csak annyit mond, hogy a Keresztapa szar film, majd amikor rákérdeznek miért, ő azt feleli önérzetesen, hogy "csak"!
  • Jim Morrison
    igen, visszakerestem a képet, amiben volt, és... ja, spoileres :D
  • TBTPumpa
    Sok minden nem derül ki, csak egy utalás, ami alapján már következtethető, hogy kire gondoltak a készítők. Az Avanzsálók 4-be pedig már tuti, hogy benne lesz.
  • Jim Morrison
    bazz, meg szoktam nézni, most kikapcsoltam a pi... ahogy vége lett. Pedig mintha valami promóképen láttam is volna. Mivel nem ismerem a karaktert...gondolom majd meglátom 1 év múlva.
  • TBTPumpa
    Stáblista utáni jelenet megvolt? Jövő márciusban fog kapni saját filmet, aki az egyik legerősebb karakter a Marvel univerzumban. Még a Scarlet Witch-nél is brokenebb a karakter.
  • Jim Morrison

tudom nagyon jól, hogy tök ugyanaz a nóta minden egyes filmben, de itt volt a hype meg ez más mint a többi, és mégsem lett más mint a többi :(

most így ezeket le is írtam, 7 a plafon amit adnék rá (popcorn factor), inkább 6ot érdemel :/
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.08.04. 14:49:33
  • Tikal #100608
    hát isten hozott a képregény filmek világában, tét az nincs, mindig mindenki túléli a harcokat. sokkal tökösebb lett volna kinyírni a Vasembert, ha ott van vége a mozinak akkor az egyik legjobb marvel mozi lehetett volna
  • Jim Morrison

Láttam milyen Marvel filmek jönnek, szóval... Csak ugye azzal van a bajom, hogy most akkor még két és fél óra után, valszeg ugyanott fogunk tartani, mint pl Ragnarok legvégén, amit valamennyire kétlek, de jó nagy kibaszás lenne : D lényegében tét nélküli ugribugri harc. Csak most 2 részre osztva.
  • Tikal #100606
    Gondolod kiírták SpiderMan-t, Black Panther-t stb? :)
  • Jim Morrison

Na, ha visszahoznák a szereplőket csak úgy, az elég szar ügy lenne (szerintem), eddig minden Marvel film azért (is) volt súlytalan, mert bármi van a főhős túléli (az összes), és csak random emberkék haltak meg. Most meg ha a kövi filmben jönnének vissza /mindent visszacsinál, akkor ugyanott tartunk mint eddig, semmi erőlépés, nagy 0 az egész. Galaxis örzői 2 is erről szólt, kiderült, hogy valami titán, erre film végére megint sima halandó. bumm..
  • tigeroo
    mindenki blamálja Star Lordot hogy mit tett, de szerintem
    Dr Strange nem hülye, látta mind a 14 millió lehetőséget. Lehet hogy azokban buktak el, ahol végül letudták róla szedni róla a kesztyűt, itt pedig ezért hagyta hogy minden úgy történjen, ami a győzelemhez szükséges. A Vormiron amikor megszerzi a követ, vagy a csettintése után egyből beszélget a kislány Gamorrával. Szerintem a lélekkőbe kerülnek a meghalt lelkek, így hozzák majd vissza őket. Lehet hogy belátja Thanos hogy a lánya nélkül értelmetlen az élet, egyre többet beszélget vele a kőben míg nem visszacsinál mindent...
  • Jim Morrison
    The Autopsy of Jane Doe

Gyorsan elillant az a majd másfél óra. Sose gondoltam volna, hogy boncolásos filmet fogok nézni. Ahogy elnézem 6,5 az átlagpontszám, ami teljesen jó. Nem tudom, hogy kategóriáját tekintve krimi-horror vagy mi, de szerintem egyszer nézhető, legalábbis az elején a rejtély oka érdekelt, ez bőven elég volt arra, hogy végignézzem.
  • Jim Morrison
    Avengers: Infinity war

Mindenki szerencséjére nem fekete párduc szintű trágyadomb lett. Jobbik Marvel filmek közé tenném (a saját kis listámon). Az előző részeknek köszönhetően a felépítés is kb 0 volt, nem is volt rá szükség, elég szépen összekapcsolták a különböző filmeket.
    A főgonosz
    Mai problémát/megoldást hajkurászik és igazából teljesen érthető mit miért csinál, annyira talán nem is sorolnám a gonoszok közé.

Persze itt is voltak dolgok amiket nem értek, pl
    pl, mikor Thanos álomba merül, és próbálják leszedni róla a kesztyűk, akkor Strange miért nem fogja vissza Quillt? Mert nem csinált semmi, miután Iron man és spidermen elkezdték lehúzni a kesztyűt. Vagy nyitott száján keresztül lövi fejbe. Ilyesmi.

Amitől félek, hogy

A jelenlegi hősök akik 'elszálltak', azok még visszatértek, mivel lesz új Poukembör is, kissráccal.

Ha pontoznom kéne, akkor egy erős 7es (7.5) a 10ből. Ezt azt túltolták, de nagyon korrekt kis összejövetel lett. JL-el ugye meg az is probléma volt, hogy arra a filmre maradt a karakterek bemutatása is. Itt ezzel nem volt gond,
  • Zephyr Retiring
    Aki lepontoz egy mások által kedvelt filmet az troll?
    [kínjábanfalatkaparja]

Nem fogom védeni Imykét, nem szorul rá. De tudod néha megesik, ha hárman a kútba ugranak, a negyedik már nem teszi.
    Ő keres egy kötelet vagy láncot valahonnét, egyik végét egy fához köti a másik végét meg leereszti a kútba a többieknek...
    Hátha valaki meggondolja magát.
    Vagyis nem vagyunk egyformák. Szerencsére..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.08.04. 07:01:18
  • CSOCSO
    Miert sertodtem volna meg? Szerintetek azert mert nem ertunk 1-et ezert meg kene sertodnom?
    Elegge irrealisan lehuztad a filmet. Mintha valami bajod lenne. Esetleg a thor-os alsogatyad meghuzta az egyik kukiszorodet vagy nemtom mibajod lehet :D

Elnezest he nem baromaztalak le meg nem anyazok.
  • SzinesGeza
    Az a baj egy trollal, hogy mindig etetitek, ezért van itt mindig. ;)
  • Kongy
    Hát én sem tudok rá 9-10 pontokat adni, azok a filmek nálam sem itt kezdődnek. Meg nyilván nem más, komolyabb filmekhez kell hasonlítani, de bárhogy is nézzük a 3 pont azért akkor is túlzás, még a klasszikusokhoz viszonyítva is. Én 3 pontot asylum filmekre adok, meg legutóbb asszem az Insidious új részére, olyan filmekre, amik közben elgondolkozok, hogy minek is nézem egyáltalán... Ha én tudom, hogy egy Marvel film nem köt le, nem szórakoztat, akkor elengedem. Minek kínozzam magam? És ha kínzom is magam ilyenekkel, minek osztom meg a neten, hogy ez szar, ha úgyis tudom, hogy a többség meg imádja? :D Én sem állok neki a Nolan-fikázásnak azért mert szerintem a filmjei vontatottak, mert úgyis tudom, hogy senkit sem érdekel. Ebben nem látom a logikát, max azzal tudom magyarázni, hogy ez hipszterkedés.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.08.03. 14:12:22
  • Kojiro
    Érdekes továbbá, hogy közegtől függ, hogy mennyi pontot adok egy filmre. Mert mást értenek az emberek 8 ponton itt a fórumon, meg mást ért 8 ponton egy filmes haverom, akivel filmekről beszélgetünk. Magamnak az imdb-n is ezért tök máshogy pontozok.
    Ha itt fórumon beírom, hogy "kurvajó film volt 7/10", akkor elküldenek az anyámba :), úgyhogy inkább beírom, hogy 9/10 és akkor mindenki megérti én meg pontozom magamnak 7/10-re imdbn :)
  • Kojiro
    Nagyon jók a Marvel filmek, nagyon szeretem őket és többször nézősek nálam mind. Mindet láttam egynél többször, a Winter Soldiert vagy 5x legalább. De, ha őszinte akarok lenni és filmként pontozni őket, és mondjuk összehasonlítani egy nem szuperhősös filmmel és úgy adni rá pontot, akkor bizony ezeket az alkotásokat nem lehet 9-10 pontra értékelni, semmilyen szempontból.
    Nálam egy Farkasokkal táncoló, Vérző olaj, Adaptáció, Split, Copland, Shutter Island... stb... a 9-10 pontos filmek. A Winter Soldierre a legjobb jóindulattal tudok adni 7-et, ha ezekhez a filmkhez viszonyítom és egy film minden aspektusából pontozom. És a többi mind alatta van.
    Inkább ilyen "bűnös élvezetek" kategóriába számítom őket.