106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Belenéztem már az elejébe, de az angol felirat olyan szinten f*s, hogy egyelőre hanyagolom. Mindenesetre amit láttam, azok alapján az eddigi legjobb Punisher adaptációnak tűnik. :P
-
Szerk: egyetlen kamerában sem csupán egy illetve két lencse van ám
-
"na szóval Cameron a kamerájában nem egy, hanem két lencse található, melyek az emberi szemekhez hasonlóan képesek a fókusztávolságukat messzebbi, illetve közelebbi tárgyakra irányítani, mint a pupilla."
és ezt még csak most csinálták meg? érdekes. gondoltam már én is, hogy utána kéne olvasnom, mitől fogjuk összefosni magunkat :) -
imax-re gondolsz vagy realD-re???? -
ba32107 #44754 3D-s cucc még csak BP-n van ugye? -
en erre mar nem emlekszem.. marmint hogy milyen volt atallni stereo rol surroundra.
Arra emlekszem, hogy ami nekunk volt rendszerunk az jobban szolt mint anno a mozis. es hangosabban is hallgattuk mint ami a moziban volt.
de ez anno mar 10 eve volt. akkor meg a twister volt uj film :D
-
Punisher War zone 4/10
1x nézős pár jó jelenettel de főleg ZS kategóriással:)
-
hát én emlékszem talán a Mátrixot néztem még Pesten a "fogalmamsincsmelyik" moziban és akkor a térhatású hang elég újszerű volt mindenkinek, szóval mikor szinte melléd potyognak a töltény hüvelyek és keresed a fejed fölött a helikoptert, azért az se volt semmi :D
mindenki már majdnem fedezéket keresett :D -
lehet.. DE:
menj haza.. nezd meg a 72cm es tv den a 3d filmet ugy hogy te es a kep kozott meterek vannak. Menj a moziba, nezd meg a 3d filmet ugy hogy szep nagy a kepernyo de igy is meterek vannak kozted es a vaszon kozott. IMAX ban meg szinte nem is latod a kep szelet csak akkor ha odafordulsz, mivel olyan nagy a vaszon. Ezert olyan kiraly az imax.
emlekszem mikor Becsben neztuk az egyiptomi piramisokat 2D ben, ( igen KETTOBEN!) es megis mikor a repulo elment egy piramis felett vagy a vizeses felett felhuztam a labam. Mindenki amult bamult mert ilyet egyikunk se elt at az ungarise moziplexekben -
Néztem a BoxOfficeMojo listáit, két érdekes dolgot vettem észre:
- Az Oscar várakozás felfuttatta még egyszer a TDK-t, ami így három nappal ezelőtt átlépte az egymilliárd dollárt (ennek fele hazai).
- A Taken már 3. hete benne van a Top3-ban és már közelít a 170 millióhoz (az otthoni 100-hoz már csak 5 millió hiányzik, ez még meglesz). Ahhoz képest, hogy már tavaly kikerült a netre, sztem ez egy kifejezetten jó eredmény, bár az összköltség nem ismert, nem lehet több pár 10 milliónál. Csak ezen felbuzdulva ne akarják folytatni...
-
"viszont Heath Ledgernek örülök a legjobban! méltó befejezés volt ez úgy érzem"
Én is örülök hogy "megkapta".
-
sandor8206 #44747 én is arra céloztam, hogy a "kamerarendszer", tehát persze a mozik maradnak stb. :-) csak a mostani Imax-kamerákat+3D kamerákat dobhatják ki
Amúgy alig várom ,hogy szétfossam már az agyam :-D de sajna messze van még december
kicsit off, nem avatar topik, de egyik ismerősöm ismerőse (jó erőltetett:-P) valami világhíres lantművész arabsrác, itt tanul vagy ilyesmi, lényegtelen! na haverja kint dolgozik Weta-nál is az "nyilatkozot" neki, hogy dolgozott GyűrűkUrán, KingKongon, de Avatarhoz képest lófas*ok:-) remélem igaza lesz! -
nos kicsit utána olvastam ennek, és arról van szó, valóban teljesen új technikát fog alkalmazni, de az imax keretein belül!
azért jelenleg az imaxet nem lehet csak úgy lenyomni főleg mert van egy külön ága, amely szemüveg nélkül full 3d-s képet ad! csak erre még nincs felkészülve a filmesvilág technikailag!
na szóval Cameron a kamerájában nem egy, hanem két lencse található, melyek az emberi szemekhez hasonlóan képesek a fókusztávolságukat messzebbi, illetve közelebbi tárgyakra irányítani, mint a pupilla.
a lényege ugyanaz mint a sima 3d-nek, csak mig ott egy-két rész kapott térbeli szerepet, itt az egész film 3d-ben elénk tárulni! Ja és a szemüveg pedig csak egy átlászó sima szemcsi lesz :D
szóval ez a film is marad IMAX, sőt a RealD is képes lesz a vetítésre, a különbség csak annyi, h ha ez sikerül filmes szempontból is, akk a világ szétfossa az agyát(már bocsánat) :D -
sandor8206 #44745 hát ja majd meglátjuk, de sztem Cameron az aki pont nem a levegőbe beszél, vagyis eddig az élet mindig őt igazolta+11 évig "nem" csinált semmit, nem hiszem hogy beakar égni:-) amúgy csak azért írtam, hogy elég ironikus, hogy most kezdene elterjedni jobban az Imax és a 3D, egyre több film jön ki és akkor lehet, jön ez a volt kamionsofőr és kidobat mindent:-D -
hát de semmiképpen nem imax-ben láttad ha levetted a szemüveget és úgy is nézhetted a filmet...de a piros-kéket csak megemlítettem, h mi volt a 3d régen.
válasz->#44742: azért várjuk ki a végét, sokan akartak már világot megváltó új filmesrendszert létrehozni :D -
már nem azért de a Boltnál sem meg a föld középpontjánál sem piros/kék szemüveget adtak hanem az általad említett polárszűrőset -
sandor8206 #44742 "...de igazából ezek a 3d filmek most kezdenek majd elterjedni(pl Véres Valentin)..." és szépen el is fognak tűnni a süllyesztőben, amikor kijön Cameron az Avatarral és az új kamerarendszerével, pedig amikor kezdett beindulni akkor jön ez a James gyerek:-) -
oh teljesen más a technológia!!! a szemüveg is más!
az imax 3d szinte hologramos hatást kelt, ezért teszi lehetővé már a filmek 3d-s megjelenítését is! míg egy régebbi 3d-s film(cápa srác és láva lány) csak animált 3d megjelenítésére volt képes! És ez nem a piros-kék szemüveges megoldás, ami igazából nem is kezelte jól a 3d-t, és hát élménynek sem volt az elsők között!
az imax polárszűrős 3D-t használ, ami hidd el h brutálisabb, mint a megszokott 3d!
de igazából ezek a 3d filmek most kezdenek majd elterjedni(pl Véres Valentin) -
ok, majd utánaolvasok ha nagyon unatkozom :) -
ebben tévedsz... -
egyáltalán nem értek hozzá, de voltam már IMAX 3D vetítésen többször is, és szerintem ugyanaz a technológia (mármint maga a 3D) mint a nem imaxos filmeknél
ugyanaz a szemüveg, ugyanaz a hatás, persze imaxnál jócskán nagyobb a vászon
pl az imaxos trex és a föld középpontja között nem éreztem különbséget a vászon méretén kívül -
talán annyi h egy IMAX 3d-től összesz@rod magad, annyira durva(persze ez nem ilyen Journey to the Center of the Earth filmre vonatkozik) :D
----------------------------------------------------------------------------
na de az oscar engem is meglepett! azért sajnáltam szegény Benjamin Buttont, annak ellenére, h jobb filmnek tartom a Getto milliomost! azért h 13-ból 3mat kapott csak meg....
viszont Heath Ledgernek örülök a legjobban! méltó befejezés volt ez úgy érzem! és látni azokat a szemeket, a családja beszédénél.... -
sandor8206 #44736 3D és Imax, TELJESEN MÁS dolog, SEMMI köze egymáshoz a kettőnek, semmi összefüggés!! -
néztem pl az utazás a föld középpontja felé c. filmet 3D -ben a Corvinban, ami nyílvánvalóan nem IMAX típusú mozi, mégis teljesen jó volt a 3D -
Lipi1980 #44734 Akkor ez effektíve nem 3D-s mozi...
Valszeg nem IMAX-ben nézted, mert Kecsón is vetítik és ott kötve hiszem, hogy IMAX lenne... -
Bolt 3D
Maga a történet sablonszerű, mondhatni gyerekmese. Alig volt egy-két olyan poén amin elmosolyodtam. Hát nem egy maradandó Disney alkotás maradjunk annyiban.
Viszont a 3D kritikán aluli volt. Nemtom, alig volt az egész rajzfilm alatt kb 2 jelenet, ami ténylegesen, effektíve valóságosan 3D -ben volt megcsinálva, szal az egész film normál rajzolású volt, pici térhatás volt rajta, amolyan kamu 3D. Ha levettem a 3D -s szemüveget, simán nézhető maradt a film a vásznon és asszem ez mindent elárul.
Ha figyelembe veszem a 3D -t akkor 5/10, ha nem akkor 6/10. -
én ennek adtam volna:D -
Valkyrie 8/10 akár 9/10 is lehetett volna ha végig németül beszélnek:)
Slumdog Millionare 8/10
Walking Tall 5/10
Midnight Meat Train 7/10 -
ba32107 #44730 Legyen már fent az Oscar torrenten, szeretném már megnézni :/ -
A legjobb betétdal oscar tényleg durva! :D
Mert ha még az Aaj ki raat-ot jelölik (bár az nem ebben a filmben debütált először, de benne volt a Slumdogban), mert mindenük az indai zene, akkor azt mondom, hogy egye fene, de ez a Jai Ho valami atomszar ... -
egy ilyen film esetébe, amit jelölnek a legfontosabb díjakra is, pont az a legnagyobb pofon, hogy csak a kicsik közül kap párat. meg mégis mit kellett volna jelölni make-upra? egyszerűen nem is volt igazán versenyben más film
Slumdognál kicsit elszaladt a kezük egyébként. legjobb hang? legjobb betétdal? ugyan már! legjobb rendező és legjobb film, azzal egyetértek
lement egy ~4 perces kis szösszenet az év sikervárományosaiból, olyan filmek jeleneteivel is, amikből eddig csak képeket mutattak. pl. sherlock holmes, public enemies (depp vs. bale)
ami nekem meglepő, hogy lesz Amelia Earhart film Hilary Swank-vel! nem is hallottam róla, most meg már nagyon várom :)
/van benne egy-két szarszánalom is, szvsz a legnagyobb közülük pont az, amit berakott a YT képként :D/
-
Na, hát ez elég fura kör volt...
Nem láttam sem a Milket, sem a Wrestlert (utóbbit még, mert hamarosan bepótolom), de a vélemények alapján borítékoltam Mickey szobrát, járna neki, adott volna egy kis lökést az újjáélesztett karrierjének.
A másik meg, hogy bár nekem valamivel jobban tetszett a Slumdog és jobb filmnek is tartom, mégsem tudok örülni az osztatlan sikerének, a CCoBB Hollywood egyik legérettebb filmje, Hollywood egyik legérettebb rendezőjétől. Szóval igazságtalan és szokás szerint elég hülye díjkiosztó volt. -
A győztes Slumdog Millionaire mellesleg egy nagyon jó film. Meg is lepődtem. Bár volt, hogy tetszett indai témájú film (Don), ált. nem bírom az országot.
Amúgy hihetetlenül gyengus lett az Oscar egy ideje. Hol van már 1995, amikor olyan termés volt, hogy csak néztem. 1995ben bármelyik nyerhetett volna, idén meg ... -
;] -
Jaja, ok., egyet értek.
Csak rákerestem a benjamin szóra a keresőben, hogy ki mit írt róla, és a 44026-nál a te neved alatt 10/10-et láttam, de végigolvastam a postot, és láttam, hogy mást idéztél. Szóval most már minden tiszta.
Szerintem jelölni sem kellett volna, de ez saját vélemány ... -
Egyértelműen az a film erőssége, ezen nincs értelme hőbörögni sztem.
LÉNYEGES díjat nem vitt haza, szal idén az igazság ideát van :) -
Mivel szerintem a BB egy borzalmasan gyenge probalkozas volt, ezert csodalkozom, hogy egyaltalan kapott. Bat ugye ART es MAKEUP -ert kapott... talan ez a ketto dolog a film erossege... nem tudom. -
Miért? Mit vártál? Mindenhol nyer? Ugyan már ... -
Benjamin Buttons OSCART kapott. -
de aláírásodból nézve olvasod az alapvetést, ez dícsérendő! :)