106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Egyik filmről se állítottam, hogy mély mondanivalója van, nem is dicsértem őket.
Mátrix műfaji besorolása:
"Action | Adventure | Sci-Fi | Thriller"
Vagy akár a "dedós" Transformers:
"Action | Sci-Fi | Thriller"
És még folytathatnám. Széleskörű célközönségnek készültek, de sci-fi (részben!). Nem én nem vagyok képben a fogalmakkal, hanem az, aki szerint nem megy manapság a műfaj a jegypénztárakban:)
Na de téma off. -
erről a témáról hirtelen az ugrott be, mikor a Vasember című filmben a terroristák meglesték a főhőst,és a segédje szól neki, hogy magyarul beszél :D
félig már terroristák is vagyunk az amcsik szemében -
Ezen miért akadnak fel mindenhol? Egy csomó film van amiben még vannak cigányok és érdekes módon egyikben sem beszélnek magyarul. Ebben most véletlenül mondanak 2 magyar mondatot és megy a háborgás, hogy Amerika szerint a cigányok magyarok. Beszélhetett volna románul, szlovákul, lengyelül. Akkor ők háboroghatnának. Most magyarul beszélt, hát istenem. Lehet, hogy azért, mert az amerikaiak számára a magyar nyelv különleges és a misztikus környezetbe jobban beleillett ez az "egzotikus" nyelv, mint pl. a szlovák. Nem kell mindig rémeket látni. -
"Nem tudom ki írta hogy nevetgélt rajta"
Nem én mondtam, de néhány jelenet tényleg morbid volt egy kicsit. Nem mondom, hogy vörösre csapkodtam a térdem a röhögéstől de pl.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!inkább a vicc kategóriához (pejoratív értelemben) közelítettek.a mortal kombat a vénasszonnyal az autóban, a túlzásba vitt testnedvek és arcon hányások, amikor a szellem vénasszony könyékig lenyomja a karját a főszereplő száján stb. -
magyarul? nem is vettem észre...mondjuk nekem valami workprint noir verzióm van, mintha a cigányok inkább oroszul beszéltek volna.
Amúgy a filmhez képest a lakóhelyemen sokkal sötétebb bőrűek a cigányok....
OFF
különben az a baj hogy már sok a félcigány,vegyes házasság. így sokan már fehérbőrűek, de a mentalitásuk, szellemi örökség a cigányságé.
ez most nem rasszizmusból mondom, csak köztudott hogy a cigányság ősei azért vándoroltak ki indiából mert ott is páriák, a legmegvetetteb népfaj voltak. aztán ez a szellemi örökség, az elvetettség generációs átka, örökség náluk sajnos....
Mondjuk olvastam a magyar gárda (új magyar gárda) esküszövegét, teli van maradi és megkövesedett úrhatnám jelképekkel, istenanya, meg szentkorona, turul madaras vallásos zagyvasággal, amiről jóízlésü nyugati szőke árja tényleg azt hiheti hogy balkáni cigányok vagyunk..(((.
ON
-
persze az első három elkészültre gondoltam hogy király)) de hát tudod te))) -
általában igen -
már ugy érted hogy az első három rész a szar és gyermeteg az ugrálo gumi izével, és a 4,5,6 a klasszik, ugye? :) -
Csak tudnám, hogy a cigányasszony miért magyarul káromkodott. Ezek ott nyugaton tényleg azt hiszik cigány = magyar ? -
huh..ez is durva))...
egyszer voltam krematóriumban amúgy, ott láttam fejeket meg szétroncsolt testrészeket testnedvekben meg váladékban tocsogni, na ott sem dolgoznék...
-
Pl az, (egy régi vasút-fan matektanáronmé a sztori), amikor egy öngyilkos ipsét elcsapott a mozdony, és az egész napos keresgélés során nem lelték a fejét, aztán amikor elkezdett lemenni a nap, feltűnt az embereknek, hogy csak az egyik lámpa világít. O_o -
ja hát igen inkább a játék, elragadott a hév meg a nosztalgia....
más.
Drag me to hell
Nagyon jól megcsinált és összerakott filmecske.
Persze örök szabály hogy horrort megfelelő hangulatban, sötétben egyedül és 5.1-ben érdemes nézni.
Nem tudom ki írta hogy nevetgélt rajta, - nyilván orvosi eset - én cseppet sem, inkább kiélveztem minden percét...a lerágott körmeim és a lábamra meglepetésszerűen felugró és ajtón kivágott kismacska megmondhatója hogy beleéltem magam a hangulatba....
Jó film.
megint más.
Tegnapelőtt történt a viharsarki, álmos és eseménytelen kisvárosunkban hogy elszabadult két ló egy hintó elől és elgázoltak, széttapostak egy biciklist. Olyan erővel voltak hogy még egy megvasalt, beton virágtartót is szétrúgtak. A fekete és morbid humor a dologban az hogy az egyik ló nyakában lógó csengőt a biciklis szájában találták meg belepréselődve.
Mi a horror ha ez nem?
-

Bár játékban 10/10 mindegyik. Node filmben... broáfff... -
Wing Commander és "belső tartalom" egy mondatban?
Merész!!!!!
:DDDDDD -
...vagyis úgy értem hogy a starwars 4-ben megláttam a lihegő, szörcsögő, nagy fülű, nyálas-takonyfolyós nyúlszerű valamit, azonnal kikapcsoltam a gépet.
és azóta sem néztem meg. szóval a starwars nálam az első három rész és kész, a többi gyermeteg, hiába a szépség ha gagyi valami.... -
igen,írtam is pár szót róla
1987-ben játszódik jó korabeli zenékkel. dawson creek rajongóknak ajánlott.
ezen kivül átlagos. -
Adventurelandet látta már valaki? :) -
transformers meg matrixot nem venném ezek közé, az első kisgyerekekenek való a másikba meg belekevertek mindenféle vallási zagyvaságot, misztériumot meg okkultizmus. Wall-e meg rajzfilm.
én inkább az utolsó csillag harcos-wing commander-starwars123-pitchblack vonulatra gondoltam, aminek mégis volt valami belső tartalma a látvány mellett. Jedi is szerintem valami hasonlóra gondolt))) -
Bazz, kotelezo darabnak latszik :) -
"A puszta felsorolásod a tények ismeretében önmagában is egy (rossz) vicc."
Maximálisan egyet kell értsek. -
Atya ég!
Ez nagyon gáz, akár Asylum produkció is lehetne.
Sci-fi vagy sem, az ilyet kerülni kell erősen. -
Nézd meg a csóka milyen filmeket és muzakvideókat csinál/t eddig, nem fogsz meglepődni. Félamatőr cuccnak meg elég szépecske. Igaz jobban jártak volna még CGI szereplőkkel is, csak az értékelhető minőségben nagyon drága tud lenni (és hosszadalmas is). Gépeket, űrhajókat, motorizált csatákat baromi könnyű modellezni, de élő, organikus lényeket bazi nehéz, konkrétan szinte lehetetlen még manapság is. Max. elnagyolt akciójelenetekre jók (arnie in T4) a modellező szoftok, mikor érzelmeket és elmélyült beszélgetéseket kéne levágni fözeliben, akkor bedobják a törülközőt, még a legjobbak is.
Az élő szereplők varázsa ez. Ha berakod Gézát a portást és Józsi bácsit az alkesz gázóraleolvasót egy zöld vászon elé, hogy ti most egy űrcsata közepében vagytok ászpilóták ééééés eksön, akkor kb. ezt kapod (Imperium Galactica 1 eniván?!?!? :DDD) -
Milyen érvekről beszélsz?! Olyan szinten nem vagy képben, hogy az értelmes vita lehetősége is ki van zárva. A hároméves pistikével sem állsz neki kvantumfizikáról okoskodni. Nem sértésnek szántam, de tény. A puszta felsorolásod a tények ismeretében önmagában is egy (rossz) vicc.
Megvan a véleményünk a dologról, neked is jogod van hozzá, meg nekem is. Te mész egyik irányba, én másikba, öröm és bódottá! :D -
Humanity's End
.....és a lelkesedésem mind belezsúfolódott a trailerba.
1. túl sterilek és makettszerűek az űrhajós jelenetek, a tíz éves wing commanderben is életszerűbbek voltak.
2. a nem sok akció rész között hőseink csak beszélgetnek és moralizálnak, némi szex, de soha nem izzad meg senki....
3. hőseink egy dombról eszeveszetten lövöldöznek felfele!, miközben a dom alján szaladgál az ellenség, akiket rejtélyes módon mégis eltalálnak. Persze a fegyverek láthatóan műanyagok és soha nem fogy el a lőszer - egyszer mégis)))
4. már megint beugrasztottak hogy jó film lesz, amit sejtettem hogy nem, de reménykedtem hoggy minden hibája ellenére élvezhető lesz a scifiben szükölködő időkben. De nem.
És mit keresnek itt a lépegetők?
5. Tappancs a labradorom végig nézte.....
legnagyobb baj hogy minden színész unalmas és közönyös arcal játszik, egyáltalán nem tünt úgy mintha élveznék amit csinálnak.
talán majd a The dark lurking jobban sikerül, ami az Alien 2 utóérzés))) -
Jaoks, a te érved meggyőzőbb. Nyertél!
-
ez most nagyon fájt -
Mire gondolsz?
- SW Ep 1-3, Star Trek, Trasformers 1-2, I, Robot, Mátrix 1-3, Avatar (?).
- Wall-e
Ez most csak pár film, ami részben v akár teljesen képviseli a sci-fi műfajt, és az évtized (+/- 1-2 év) legsikeresebb / populárisabb filmjei.
Vagy ha régivágású, "ücsörgünk az űrhajón és sok ismeretlen fogalmat használunk, hogy tudományosnak tűnjünk" LÉZER sci-fi-re gondolsz, akkor tényleg száműzött, de ez úgy tudom, hogy nem csak az utóbbi időkben, hanem mindig is így volt. -
most megtöröm a rendet
én egy olyan filmet említek, amit ma kaptam meg, és még csak eztán fogom megnézni: mozdulatlan túsz.
valaki látta már? estére nézem, s ha senki nem reagál, elmesélem mi tetszett, és mi az ami lehetett volna jobb is benne.. -
Mivel az sf erősen száműzött réteg műfaj évtizedek óta (20-30 éve legalább), ezért sajnos be kell érni zs filmekkel és már azokért is hálát rebeghetünk a jóIstennek. Az sf konkrétan halott. Én sf klubbokban nőttem fel és elvakult rajongó voltam mindig is, de sajnos lassan nincs miben elvakulni... :( -
sandor8206 #48320 Eléggé zs-film, de azért majd belenézünk :-) -
Végre! Végre!
Már olyan régen jelent meg egy igazi űrhajós-lövöldözős film...
Most itt van...
Humanity's End -
xxxpaulxxx #48318 jaja teljes mértékben egyet értek!
Semmi bajom nem volt magukkal a zenékkel, az All along the watchtower pl egyik örök kedvencem:) De ezek sem időben, sem jelenetben, sem hangulatban nem illettek oda néhány helyre:D
#48317:
hát azért hideg vérrel
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!megölte Rorschach-ot
és igen... abban az esetben se tehetett mást... -
Na tessék, most belenéztem és király. Mikor A komédiás lelövi a terhes nőt, bizony bővebb beszélgetést folytat a Dokival (pl. Doki nőügyeiről) . Ufff. És már ott figyelmezteti előre a jövőre, ami a filmben már bizony nincs benne.
Amúgy rajzban valahogy sokkal durvább Manhattan, közel sem olyan érzékeny/sérülékeny idealista, mint ahogy néha feltüntetik. Ha belegondolunk, azokban a helyzetekben nem is lehetett volna... -
jefferson83 #48316 Csatlakozom, néha én is felkaptam a fejem, hogy most mi van :) -
Ilyen szempontból a Motion Comic jobban össze van rakva, mert ott a zene a megszokott sötét stílusban marad végig, semmi harsány egyénieskedés. Teljesen más így a hangulata (sokkal lehangolóbb, nyomasztóbb). -
nem a zenével van a baj, hanem télleg nem adott jelenethez illő volt 1-2.
én bírom az ilyen retro zenéket szal nem az a gond h nem szeretem hanem egyszerűen a jelenet hangulatához és lényegéhez nem illett a 99 luftballons vagy a sound of silence. -
Pl. Dr. Manhattan számára az élő és a halott ember épp oly izgalmas és érdekes volt. Ő már az anyag, a tér és az idő szerkezetébe látott, ahol mi almát látunk, ő DNS spirálokat, energiaáramlást és ciklikus fejlődést. Számára nem léteznek az emberi problémák. Egyre jobban eltávolodik az emberi világtól és egyre jobban értelmetlenné válnak számára kaotikus cselekedeteink. Valószínűleg már 1xi tudós korában is nehezen boldogult az emberi érzésekkel, ezen nem igazán segített az, hogy közel isteni hatalmat és rohamosan felnövő intelligenciát kapott hozzá. -
Az abszolút oda nem illő zenék sajna pont odaillettek. Ha nem bírjuk, az már a mi bajunk. :D Néztem olyannal is, aki akkoriban volt fiatal és bizony virult a feje a nosztalgiától. Más kor, más zenék... -
Szarah beavatása (isten az anyám, most néztem, becsszóra, önként vaze)
Nekem tetszett, bár nagyontinicsajoknakvalólánykoleszosboszis. 1xnézhetős, bénavéges. Aki egyetlen báffit is kibírt már, annak ez is menni fog simán. -
szép lenne, pláne h az összes moziban nyomják :D