106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
"az amerikaiak egzotikus országnak tartanak"
Aha, most már látom. Alapvető szövegértései problémáid vannak. Én különleges és egzotikus NYELVNEK mondtam a magyart. Olvass vissza!
Tévedés ne essék: az, hogy elkezdted nyomni a sztereotípiákat és én reagáltam rá, az egy külön történet, de a franc se gondolta hogy mindezt azért tetted, mert nem tudtál egy egyszerű mondatot dekódolni.
"az én gyenge érv készletemre te egy érvet sem tudtál"
Ez már tényleg vicc. Sehol nem érveltél. Folyton azt szajkózod, mit adomázott a francia ismerősöd. Ezt nem tudom komolyan venni, főleg annak tudatában, hogy anno egy ismerősöm mindenféle hülyének elmondta az angolokat, íreket, akik nem tudják még a kenyérpirítót sem bekapcsolni, de amikor kint laktam, akkor valahogy sosem tapasztaltam azt a nagy szellemi posványt. -
lol ez akkora sztereotipia mint hat másik. Én akárhányszor voltam nyugaton, sosem hitte azt senki, hogy itt fűszoknyában szaladgálunk, meg köpőcsővel lőjük le a fehér embereket, meg jurtában lakunk, meg ehhez hasonló gyökérségeket. Az, hogy van egy-két okostojás, akik azt sem tudják, Magyarország Európában vagy Ázsiában van, az még nem jelent semmit. Én Londonban ausztrálokkal, amerikaiakkal, indiaiakkal, arabokkal beszélgettem, és meglepően sokat tudtak Magyarországról. Nem ilyen az országimázs. Az amerikai filmekben pedig azért divat magyarul beszélni (Drag Me To Hell, Iron Man, Blade Runner, The Usual Suspects, és még rengeteg másik film), mert a magyar egy elég nehéz, egyedi hangzású, ezáltal egzotikus nyelv. -
hát persze h komolytalan! nem létezik francia ismerős, nincsenek filmes példák, nincs országimázs film sem! mindent kitaláltam h a Drag me to Hellen lehessen vitatkozni 

neked lehet igazad, az amerikaiak egzotikus országnak tartanak! múltkor meg is állított egy h holvannak a fűszoknyás lányok...
azt hiszel amit akarsz, engem most ez a vita, nem fog depresszióba taszítani, főleg mert az én gyenge érv készletemre te egy érvet sem tudtál mondani de mind1 :D Legyen igazad!
-
Csak én érzem, azt hogy enyhén szólva gyenge lábakon áll az érv készleted? Semmit nem tudsz cáfolni(pl. filmes példák, miért jönnek ide a turisták stb.), csupán a számomra ködös francia ismerősöd az egyedüli fegyvered.
Igazad van, tényleg hagyjuk is, mert ez így már nagyon komolytalan.
Mellesleg nekem meg az amerikai nagybátyám (is) mondta, amit lentebb írtam. Na, most akkor egálban vagyunk? -
Ironman pedig azt, hogy terroristák vagyunk XD
ki nem hiszi, pörgessen 00:33:00-ra -
"Már eleve, honnan tudod hogy külföldön hogyan reklámoznak bennünket?"
ház ezen most majdnem besírtam
sztem itt hagyhatjuk is a vitát! azt meg ott mit gondolnak, azt pont egy francia mesélte...ennyi!
-
jó hát ez főként az ottani oktatási rendszernek tudható be :) nem csak velünk vannak igy hanem egész Európa nekik egy külön világnak tűnik(érdemes nézni ilyen amcsi kvízműsorokat, nevetséges h mennyire buták). De hát mi sem tudunk semmit mondjuk Trinidadról, mert nem tanítják, ezért csak közhelyesen gondoljuk azt h ott kókuszvadász benszülöttek élnek :D -
Már eleve, honnan tudod hogy külföldön hogyan reklámoznak bennünket? De tételezzük fel, hogy így van. Komolyan elhiszed, hogy - adott esetben a franciák - magyarországi ismerete annyi, hogy egyszer láttak a tv-ben 10 másodperces mo-i utazási reklámot? Tényleg azért jön ide a "pusztába" a sok turista, mert gulásht akarnak zabálni meg szőrén megülni a lovat? Ne már...
"jah és bocs most nem nézegetek filmadatbázisokat magyar nyelvű faszságért sry"
Vagyis eddig csak a Drag me to Hell-el tudta alátámasztani, hogy Hollywoodban a magyar=cigány. Akkor miről beszélünk? Kb. mintha azt mondanám, Hollywood szerint az összes albán drogos, emberrabló, csak mert a Takenben is ez volt. -
ez volt a cél, nem egy unalomig ismert szépfiú, vagy egy macsó alakját rajzolták most, hanem egy teljesen unszinpatikus figuráét(legalábbis az elején)aki a film végére szimpatikussá válik...ezért is tetszett a film, mert először én is tartózkodtam a főszereplőtől, furcsa érzésem is volt, de hát ez a film attól jó hogy végig furcsa érzéssel tölt el hogy nem minden a megszokott kerékvágásban forog... -
Lepa Sela Lepo Gore
Szerb-horvát háború két barát szemszögéből, akik: szerb és horvát)))
Azoknak akik szeretik a balkáni hangulatú filmeket.
10/7 blasta. -
az amcsik amúgy is furák))
nekik az indiánok nem benszülöttek csak első bevándorlók, azaz : húzzatok indigók a [moderálva].... -
"a figura antipatikus volt. Számomra nagyon tenyérbemászó alak"
pont ezt akarták elérni!
azért szép, hogy végre megint kapunk egy filmet, amiben van karakterfejlődés (jelen esetben pálfordulás), és a legtöbb néző ezt is fikázza. tudom én, hogy a legtöbben hozzá vannak szokva a fakocka értelmi szintjét kívánó történethez (amiben mindent az ember szájába rágnak), a papírmasé karakterekhez, akiknek a tettei totál súlytalanok, nem is ők viszik előbbre a (fos) sztorit, csak rohangálnak a kamera előtt, benyögnek valami szar poént és kész
ha ma jönne ki a Taxisofőr, mindenféle változtatás nélkül, akkorát bukna, mint ide Lacháza. szerintem még a kritikusok is csak fintorognának. na nem mondom, hogy a változás alapvetően rossz, sőt! de a filmek esetén az iránya az! -
inkább az a vicces h el is hiszed amit te leírsz! de persze hát az amcsi magyarok hülyék, a franciák meg csigaevők, nem tudnak ezek semmit...
csak megkérdezem láttál-e már országimázs filmet, mert akkor tudnád h általában azzal reklámozzuk elsősorban magunkat h szalonna, csikóslegények, szürkemarha meg hortobágy. minden további infrastrukturális, és városi fejlődés csak másodrangú.
jah és bocs most nem nézegetek filmadatbázisokat magyar nyelvű faszságért sry.(Sztívün Szegál filmet is láttam ezret, de egynek nem tudom a címét). De mind1 ha ez jól esik, akkor nincs ilyen film, sőt hajaj... -
"te honnan veszel ilyen hülyeséget h egzotikus nyelvnek veszik a magyart??"
Igen, az ő fülüknek a magyar nyelv nagyon különleges és egyedi. Ezt is konkrétan az amerikaiak mondták(és több európai náció, de ez most lényegtelen), nem én találtam ki! Az meg, hogy a franciák azt gondolják, hogy buckalakók vagyunk... nem baj ha ezen most hangosan nevetek és azt mondom marhaság? Amerikától messze vagyunk még oké... de ne gondoljuk már a franciákról is, akiktől mellesleg 2 kis ország választ el, hogy az iskoláikban csak a békacomb készítés fortélyait oktatják. Amúgy is már rohadt unalmas, hogy az ilyen vitáknak mindig az a kicsengése, hogy az összes nemzet buta mint seprűnyél, csak a magyar az atyaúristen, ő tudja egyedül, hogy hol van az Északi-sark és hol kel a Nap.
De továbbra is várom azon amerikai filmek listáját, amelyekben magyarul beszélő cigányokat láttál. -
+1 -
engem már eleve az idegesített h bajszos, félrenyalt hajú, irodamoly kinézete van, aztán a végére meg ő lesz a lövöldözős hős megmentő(bajusz nélkül csak borostásan mint rambo!!!!!!!). ez nekem alapból unszimpatikus egy filmben! tiszta olyan hatása volt mint Sikolyban a zsarunak, az is kis bajszos uzsidoboz volt, aztán a végére meg ő lett a MAN! -
de ha beleéled magad a szerepébe, te sem szeretnéd az alieneket -
Hoz_Hun #49012 A szinészi játéka jó volt, de a figura antipatikus volt. Számomra nagyon tenyérbemászó alak. Ahogy röhögve az alienek tojásait is felgyújtotta ("...mint a popkorn... hahaha")... nekem nem volt szimpatikus. -
ba32107 #49011 Fura, nekem a főszereplő több volt mint szimpatikus, teljesen átéltem a történetet, jó volt a színészi játék is, szerintem nagyon jó volt. -
Hoz_Hun #49010 Ja ez kimaradt...
District 9
Egyszer nézhetős film. Teljesen antipatikus főszereplő. Csomó minden nincs megmagyarázva. Nem tetszett, hogy ilyen "dokumentum" film jellegű volt a kamerázás, meg úgy az egész.
6/10 -
Hoz_Hun #49009 Coraline
Ez az animációs film nagyon bejött, rögtön meg is vettem DVDn. Nem tudom igazándiból miért. Tiszta Tim Burton... pedig nem is az.
10/9
Inglorious Basterds
Tarantinó hozta a formáját. Nekem bejött. Pont azt kaptam amire számítottam.
7/10
Pokolba taszítva/Drag me to Hell
Ettől többet vártam. Nem rossz film, bár inkább gusztustalan mint ilyesztő. Annyira kiszámítható volt a vége, hogy szinte fájt. Amúgy a főszereplő kiscsajt nem sajnáltam. Na nem mindha egy ilyan kuncsorgó cigánynak be kellet volna dölnie és tovább hitelezgetni, de azért elég törtető volt. (Az meg hogy magyarul átkozodik nekem kifejezetten tetszik hehe, amugy egy roma a halotti toron mintha oroszul hablatyolt volna, szóval ilyen vegyes cigányfelvágott lehetett a family.)
6/10 (kis jóindulattal) -
Hoz_Hun #49008 Ez király!
-
igen, micimmackó 10/10, benne van nálam is a "vinnem kell ha világvége" csomagomban)))) -
Légyszi hagyjátok abba a topikhoz közvetetten se kapcsolódó flémgerjesztő és értelmetlen vitát. -
jah csak azért nekünk van olyan történelmünk, h azért minimum tudni kéne holvan ez a fos ország! de persze h sehol nem tanítják, mert mért is kéne ezt tudni... olyan téves kép alakult ki mára rólunk más országok szemében, hogy az nevetséges. És ne mondja senki h kit érdekel, mer ha vkit tévesen ítélnek meg akk az sem fog örülni neki.
na de ez már nagyon off úgy hogy ON:
Micimackó - nagyon jó mese
10/10
-
miért is érdekelne bárkit hogy hol van magyarország?
mi se vágjuk hol van miaó köztársaság....
elég légypiszok vagyunk a térképen(((
Viszont igenis méltatják hogy rengeteg magyar harcolt a polgárháborúban, vannak szobraik meg magyar nyelvű sajtó, tévé....
Ha így nézzük mi nem törödűnk a saját hőseinkel annyit mint az amcsik(((( -
Rundstedt17 #49003 
-
Na mer kit izgat, hogy a sok mekitahó mit gondol odaki?!?! Rajtam múlna, lenne újra vasfüggöny, csak most nem a kimenés ellen védene, hanem befelé nem jöhetne senki sem! :D -
"mikor 70%-uk azt sem tudja hol van magyarország"
Na ezért veszik egzotikusnak. Azt hiszik, hogy itt sárkányok laknak. :DDD -
te honnan veszel ilyen hülyeséget h egzotikus nyelvnek veszik a magyart?? mikor 70%-uk azt sem tudja hol van magyarország, a maradék 30, meg kalapos inges, hegedűs prímásnak gondol minket! ezt amerikában élő magyarok mondták nekem! de van francia ismerősöm is aki szokta mesélni h milyen sokk éri a francia turistákat, mikor ide jönnek és nem azt látják h a puszta közepén hegedülünk. -
Inquisitor #48999 "Egyébként az sem titok, hogy az amerikaiak egzotikus nyelvnek találják a magyart, ..."
Legalább is a Bladerunner és E.J.Olmos szaki nyomán. :D -
Csocso?!
Mehet a fejlécbe a banner? -
John McLane #48997 Hali!
Nemrég néztem meg a The Fall. Nagyon szép kis mese volt, az álomvilág képei és színei egész eszméletlenek voltak, a narancsszedő fogatlan mehikói kislány aranyos volt. Nekem a vége nem tetszett, kicsit túl hepiendesre sikerült(najó nem mindenkinek), szerintem azt eltúlozták, mindettől függetlenül, egy szép film, ami teljesen lebírt kötni.
9/10 -
"talán mert nem egy filmben kapcsolódik egymáshoz a kettő! "
Melyik filmben még?? Nekem egy sem jut eszembe, viszont rengeteg film eszembe jut amiben magyar vagy cigány van(Blöff, Sorvadj el, Watchmen, Közönséges bűnözők, Az angol beteg stb.), de sehol nem kapcsolódik össze a két fogalom. Egyébként az sem titok, hogy az amerikaiak egzotikus nyelvnek találják a magyart, szóval ez sokkal valószínűbb magyarázat, mint a magyar=cigány elmélet. -
Gamer
Ezt az "ember irányít embert" szitut még mindíg nem tudják emészthető formába önteni,ennek okán tele van sok hülyeséggel,de van benne egy pár egész komoly jelenet.A csaták közben rohadt jó az a szűrő,amit használnak.
A film első fele még türhető,aztán átmegy "hóttunalomba meg töksablonba".
Meg amúgyis,valahogy nem komálom Ludacris-t filmekben.
Egyszer nézhető 10/6 -
talán mert nem egy filmben kapcsolódik egymáshoz a kettő! persze én is láttam olyan filmet amiben egy terrorista nem arab, de azért hálivúdban az arab akkor is sztereotíp módon terrorista marad! egyébként nem furcsálod h épp mért magyarul nyökög a vénpicsa?? mondhatná románul is, vagy spanyolul is vagy szlovákul, lengyelül stb... -
Ja igen, a babelt egyszer megnéztem felirat nélkül. Életem egyik legrosszabb filmélménye volt :DDDDD -
Inglorious Basterds
Nos. .. Nos.. Hát izé. Jó volt, jó volt, csak kicsit olyan furcsán jó. Vannak nagyon emlékezetes jelenetei, meg nagyon nagy alakításai, meg úgy tök frankó is, de valahogy nem tudott annyira lenyűgözni (nyilván mivel 2 napja majdnem behugyoztam a D9 okán a gyönyörtől, ezt nem is vártam.)
A többnyelvűség csodálatos volt például, ennyire bátran használva még nem láttam (hála istennek csak a franciához vagyok tök hülye.. Na meg az olaszhoz, de szerencsére abból csak kevés volt..). A főgenyó náci tag valami félelmetesen jó, a pincés-kocsmás jelent is örök. Meg a moziablakos. Meg a baseballütős.. Meg blablabla
8-9/10 (inább nyolc - nekem) -
Jaj ne már. Minden második ember ezzel a magyar=cigány kérdéskörrel hozakodik elő a film kapcsán. DE MIÉRT? Számtalan hollywood-i filmet láttam amiben volt magyar és egyik sem volt cigány, illetve számtalan filmet láttam amiben volt cigány és egyik sem beszélt magyarul. Komolyan nem értem miért kell ezt. -
Pokolba taszítva/Drag me to Hell
Hát ez mi a faszom? Aszittem horror filmet fogok nézni, erre egy kibaszott komédiát láttam. Paródiának meg nagyon szar volt. Ilyen tipikus régi horro filmekre hasonlít, ötvözve pár Préri farkas és Gyalog Kakukk hatással. Tipikusan az a film, amitől nem félsz, nem nevetsz, nem köt le, hanem fogod a fejed, hogy "Istenem megint mit nézek..."!
jah bocs egyetlen jelenet volt ahol jót röhögtem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mikor a cigánynő magyarul átkozza el a csajt XD ennyi! Hálivúdban a magyar=cigány xDDDDDDD
3/10
A dolgok állása/State of Play
röviden:
Tök unalmas nyomozósdi, szálakat kibogozós, politikáva keveredős, 2 órás maratoni szar! 10 perc egy évnek tűnt ebből a filmből! Russel Crowe meg már egyre szarabb szerepeket kap(és a haja is botrányos xD)
4-5/10