106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • sandor8206
    uhh, ez nagyon jónak nézz ki!!! Bírom az ilyen "idióta" sci-fiket.
  • Blasta
    Fakkk, elnézést a hibáért, késő van.
  • Blasta
    [sppoiler]Nekem csak egyetlen fő problémám volt a D9-cel: Wikus drága 20 év alatt az egyetlen ember, akinek a testébe idegen anyag kerül és ettől átváltozik. Ez az anyag pedig nem más, mint valamiféle üzemanyag... hát nem tudom. Elképzelhető ugyan, de részemről a sztori egyik leggyengébb pontja. A többit már ti is írtátok: 20 éve szabadon hagyták az űrhajót, nem volt kibelezve, védve, elmozdítva valami sivatag fölé, ahol bátran szétcincálhatták volna, ja és ahhoz képest, hogy a hírek is bemondták, hogy Wikus a legkeresettebb ember a világon, csak az MNU 20-30 emberét vetették be ellene. Ja és az irodai patkány Wikus minden vaktában leadott lövése TALÁLT! Pfff... Amúgy király múvi, imádtam. [/spoiler]
  • trident
    The inhabitant island / A lakott sziget

Orosz sci-fi film. Felirattal néztem, így még hangulatosabb volt.

Az egyes elemei nem újak (1984, Equriblium), de összességében még is amit kap a néző valami új. Nekem 7-8 pont. Na jó nyolc. Unikum volt a sok langyos amcsi filmdömpig közepette.

A második rész sajnos kicsit később, ha jól tudom áprilisban.
  • Kojiro
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A valóságban kb az első nap odamenne az amerikai hadsereg valamilyen mondvacsinált jogon és azt mondaná a vezérürü, hogy Einstand :)
  • Sir Quno Jedi

Elvileg ellenőrizték a légteret, így miután a kutatók letakarodtak alien-estűl a hajóról, se ki, se be senki a légtérbe. Mondjuk állandó őrséget hagyhattak volna rajta, hamár felbecsülhetetlen értéket képvisel. A hajó meg a vezérlőmodul (kis hajó, ami levált érkezéskor) nem csinált lószart sem, csak lebegett.

A hajó alatt a district 9 volt és az idegeneket baromira nem zavarta az anyahajójuk :D

Azt, hogy 20 év alatt nem jutottak a kutatásokkal semmire, én sem hinném el senkinek... :D
  • Kojiro
    Sztem meg ez épphogy nem fantázia kérdése, hanem egyszerüen logikátlan.
    És valóban a fantázia maga is logikátlan sokszor, de sztem a szerzők részéről picit átgondolatlan, hogy mekkora vihart kavarna az antigravitációs technnológia hírtelen felbukkanása a Földön.
  • ProGabe #49742
    az a gond, hogy manapság már mindenki csak bambul, ahelyett, hogy használná a fantáziáját

a kérdéseidre kismillió válasz lehetséges: annyi, amennyit mi nézők el tudunk képzelni

ez a fajta megközelítés már kiveszett a filmekből. ha a nézők ilyennel találkoznak, már-már megzavarodnak tőle

manapság már talán egy Alien is megbukna, mert nem fogadná be az emberek gyomra azt, hogy szinte semmi nincs megmagyarázva, és netalántán nekik kéne melléképzelni a háttéruniverzumát a történetnek
  • Kojiro
    D9
    simán 9/10

Én azt az egyet nem értettem csak, hogy ha 20 évig ott lebegett az űrhajó a város fölött, akkor hogyhogy egyszer sem mentek fel emberek? Hogy van az, hogy nem akarták ellopni (pláne hogyhogy nem tudták ellopni) az antigrav technológiát? Hogy lehet az, hogy nem evakuáltak egy város, ami fölött lebeg egy űrhajó, ami ráadásul el van romolva. Hogyhogy nem költöztek el az emberek onnan, ha egyszer árnyékban volt a házuk egész nap + azt is hihették, bármikor lezuhanhat (valljuk be azért elég félelmetes helyzetben voltak.)
    Szóval picit furi volt, a valóságban biztos nem így történne.
    De én mindig suspension of disbelieffel ülök be ilyen filmekre és így bizony erős 9/10
    De ettől még a Watchmen az év filmje, utána meg a Star Trek :)
  • PetruZ
    Amikor az asszony másodszor hívta, az már megrendezett, "bemérős" hívás volt. Másokat meg sztem azért nem hívott, mert senkiben sem bízott (olyan újságcikk után én sem mernék felhívni senkit :) ).
    Az egyedüli gyenge pont a bekapcsolt, de nem használt mobil bemérhetősége, és erre még a technikai hátrány sem lehet mentség a világ 2. legnagyobb fegyvergyártójánál. De lehet, hogy a rákok hajója pusztán a lebegésével olyan interferenciát keltett, ami elnyomta az ilyen kis adásokat, csak full híváskor felébredő nagyobb energiamennyiséget tudták pontosan érzékelni.

• AntiHero
    Hát ja, csak nem bírtam már kivárni:)
  • Tikal #49738
    erre nem emlékeztem, igy már OK
  • Sephi
    Spoiler

Ne fejeltsuk el azt sem, hogy attol meg, hogy a filmben nem mutattak, attol meg lehet felhivtak :D
  • Seth
    Hazatelefonált vele 1x, gondolom simán lekérték a számot
  • ba32107
    A telefon nem a sajátja volt, hanem lenyúlta egy csávótól az utcán. Igaz, biztosan figyelték a rendőrségi híreket, szóval tudniuk kellett, hogy milyen telefon van nála.
  • Sir Quno Jedi

Az idegenek megértették az angolt (megtanulták megérteni), az emberek meg megtanulták az ő nyelvüket (érteni, mert így "beszélni" az nekik sem megy). 20 év bővensok ehhez.

Jah, telón bemérték volna, ha nem beszél rajta, akkor is, kb. fél perc alatt. Én eldobtam volna, mert van amit kikapcsolt állapotában is be tudnak mérni, míg van aksipova.

Aláírni azért kellett mert a kitelepítés a lágerbe így volt "hivatalos" és törvényes, az ENSZ, meg a jogvédők figyeltek. Jónéhány embercsoporttal megtették ezt már így, akár manapság is. Ha aláírta, legalizálta az egészet, így lesz hivatalos a népírtás.

• Tikal #49733
    District 9
    év legjobb filmje eddig, nagyon jó kis történet, a megvalositás előtt le a kalappal, nagyon jol megcsinálták ilyen kevés pénzből, bay meg tizszer ennyiből se tudott normális filmet forgatni és nem is fog soha... egy két butaságot leszámitva nagyon tuti film

épphogy 9/10

nem tudtam rájönni hogyan értették meg egymást az űrlényekkel, ez lehet csak nekem maradt ki.

nem értettem azt se ha a faszinál ott volt a mobil teloja miért csak az aszony hivogatta rajta? a katonáknak meg elég sok időbe telt amig rájöttek telefon alapján be lehetne mérni a pasit...nem is probáltak vele beszélni...
    nekem ez a házrol házra járás is olyan megfoghatatlan volt, hogy aláiratni veluk egy papirt, mert holnap költözés :)
  • Montanosz
    nekem külön öröm hogy BSG utóérzés)))
  • Sir Quno Jedi
    Csakis! Epic!
  • Totti5
    G-Force

Története nagyon nem tetszett, de a karakterek jók voltak és volt pár röhögős poén is, de többet is kihozhattak volna belőle...

5-6 ponty
  • dartonita
    Azt nemtom,nekem csak muanyag gijoe katonaim voltak.
  • Sephi
    9 -et amugy lehet erdemesebb lenne moziba nezni... nem?
  • BaliBoy
    +1 :)
  • BaliBoy
    Főleg, hogy a G.I. Joe-ból is készült tudtommal képregény. :)
  • dartonita
    GI Joe.

Nem vartam elozetesen semmit a filmtol,csak masfel-ket ora onfeledt emberolest.Kicsit die hard erzesem volt kozben,tipikus popkornmuvi de nem volt rossz.Lehet hogy a kepregenyfanok fanyalognak,de klasszisokkal szorakoztatobb film mint barmelyik transformers.

5.5/10
  • AntiHero
    9

Hangulatos volt meg nagyon szép is. Történetileg viszont nem nagyon tetszett, vagyis olyan semilyen érzést keltett. De azért tetszet.

8/10
  • sadvagabond
    "semmi szarság,azt rühellem.nehogy valami szarsággal gyertek.világos?minket nem lehet valami szarral megetetni...egy nagy szart...stb"
    ez ugrott be az utolsó sorodról :)
    meg is nézem...
  • CSOCSO
    Surrogates

nemtom miert huztatok le paran. Szvsz nagyon zsir volt a film! Egyetlen hibanak azt tudtnam felhozni hogy nem 3 oras volt!
    Nem voltak benne hihetetlenul borzalmasan jo fordulatok de szvsz jo film volt. minimum 8/10!

az SG keresoje pedig teljesen beszart.. hasznalhatatlan szar... vagy esetleg a firefoxom szaraxik???????
  • Totti5
    Ez egy életérzés:) Csk1 az zseniális, Atlantis pedig kiváló volt, ez egyenlőre csak jó, majd meglátjuk mit hoznak ki belőle.
  • Bulykin
    nekem is bejön, tetszik ez a kicsit darkos fíling:)
    nem voltam SG van, nem is nagyon érdekelt eddig, de sok részt láttam az atlantisból meg a simából is, mert tesóm imádja:D
  • Sir Quno Jedi
    StarGate Universe nyitóeppáros

Jó volt!

6-7/10
  • Bulykin
    pm ment
  • ba32107
    Tudsz adni priviben egy nyílt linket? Csak halott torrenteket találtam.
  • precision
    megkövezünk :)
  • Sir Quno Jedi
    A szurrogátumok lázadása 2009
    (avagy Brutális Vilmos élő nőt akar...)

Gyjó volt! Rövid (89perc), némi üresjáratokkal, sok-sok logikátlansággal, de ettől függetlenül korrekt volt. Itt elsősorban az emberi érzelmekről (mégha bugyuta módon) kaphattunk körképet és így afféle családi drámaként is felfogható. Amúgy egy átlagos, előre kiszámítható krimi sf beütéssel. Teljesen korrekt, semmi extra (azé van benne egy-két jópofa ötlet és azok közepes megvalósítása). Színészek jók, bár a főszereplőkön kívül nem volt sok eljátszani való, nagyon rájuk épül az egész (ami ne baj). Sokkal többet ki lehetett vón hozni ebből a témából, de elmegy. Jó iparosmunka azér.

6/10 (nekem 7 mer azé jóak kis "scifi")

(barátom megegyezte, hogy MÉR nem voltak 250 kilósak az operátorok, de mér nem... IGAZA VÓT, sok IRL WoW bezony megárt!)
  • Jim Morrison
  • Montanosz
    ...vagy skalpoljanak meg))))
  • Rundstedt17
    speciel egyetértek,de vannak akiknek nagyon bejött
  • thomassvk
    Nem tudom láttátok-e már, de ha nem, érdemes .. nagyon rövid kisfilm van rajta, egz híres amerikai reklámnak a magyar változata, szerintem jobb is. Van, aki felismeri a reklámot? :)
    A link:
    http://zomg.atw.hu/
  • Bulykin
    9.R5.LiNE.XviD-DEViSE