106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Számodra lehet. Másoknak (többek között nekem) pedig kihagyhatatlan klasszikus, 10/10. -
Jó kis lista, ezzel nem lehet bukni :)
Bár A Hazafi és Az Életben Maradtak kilóg a sorból... -
Jaja, szvsz. nézzétek meg okulásul a 2012-t!
Összefoglalnám röviden (nem is spoiler): Maroknyi zsíros "tudjukki" menekül meg és sok-sok kis kínai/tibeti rabszolga, mert valakinek melózni is kell. Mindenki mást hagynak kínok között megdegleni, ahogy szokták! SNITT!
Végülis reális vaze, csak a szokásos mindennapok! -
Jimboo23 #50999 2012:
gyönyörű látványvilág, felejthető történet. katasztrófa filmtől mondjuk nagyjából ezt lehet elvárni, nem?.. -
sry a hibakert, meg nem szoktam meg az angol bill-t -
Baze, leirom ay 50973-ban hogy ez mekkora baromsag, mert ujabb flame meg vita forrasa lehet csak, erre egybol kezditek nzomni a listakat meg a vitatkozast. Agyam dobom el.

-
Gamer
Végre valami jó akció film, erre vártam már a Shoot'em Up! óta, mert ez végre nem ilyen 10 éves taknyok is nézhessék besorolású pukkantgatós akció film, meg a Wolverine féle disznó ölő pengéket benyomok a tagba és csak úgy elnyelődik a testében a fém tipusú null gyermetegség, hanem normális lövöldözős régi idők akció filmjeit idéző alkotás. A "beteg" részek elég gázosak azon nagyon nem hiányoztak bele, de mivel szerencsére nem vitték őket túlzásba ezért belefért. Az akciók nagyon jók, a történet szódával elmegy, meg ez a surrogates-bedrótozva-gamer trió nagyon egy időben jött és nagyon hasonló a történet úgyhogy már csak emiatt sem lehet igazán objektíven megítélni a story szálat.
8/10 -
amik nekem 10/10 de kimaradtak
Die Hard 1-3
Kiss Kiss Bang Bang
The Last Boy Scout
The Shawshank Redemption
One Flew Over the Cuckoo's Nest
Nekem ezek a leges-leg kedvencebbek. De természetesen az alattam felsoroltakat is nagyon szeretem. :) (1-2 kivéve) -
SAW VI.
Jigsaw visszatért! Engem speciel taszít a nyers és kendőzetlen brutalitás, de mégis voltak a sorozatnak olyan elemei ami miatt szívesen néztem. Sajnálom, hogy a készítők tudatosan a trancsírra mennek rá és a kétségtelenül ötletes gyilokgépek helyett, nem a történet írásra fordítják kreativitásukat.
A történet felépítése a szokásos (szerintem nem SPOILER, mert konkrét dolgot nem írok), vagyis nem valami eredeti. Nyitókép két szerencsétlennel, akik egy ördögi csapdában vergődnek, a folytatásban több szálon futó esemény amiben a főszerencsétlennek x idő alatt próbákat kell teljesíteni, eközben nyomozók kavarása a háttérben. Majd a végére a szokásos csavar... jönne, ami ráadásul érthetetlen okból elmarad! Vagy csak nekem nem tűnt fel, hogy az előzőekhez képest, ingerszegény befejezés egy csattanó akar lenni? Nem tudom.
Ettől függetlenül bőven nézhető a film, sőt tuti jobb, mint az előző rész.
A folytatás nyilvánvaló. Kíváncsi vagyok, hogy a hetedik részre mernek-e végre újítani vagy maradnak a "mindig ugyanaz, csak máshogy" dramaturgiai elemeknél.
5/10
-
karajjj #50993 az Ink-et nézte már valaki? túlvagyok a felén de valahogy nagyon nem bejövős :S -
ja van film még ami eszembe jutott hogy kötelező))
Annie Hall
Hair -
A pár éves filmek még nem értek be eléggé xD -
Mind három megvan!
-
Szárnyas fejvadász
és van két film amit én mindenképp ajánlok
Büszkeség és balítélet (ha voltál már szerelmes)
Tüskevár (ha voltál gyerek)
-
"csak 2000 előtti filmek legyenek"
Aztán miért is?
"A Titanic meg egy vicc..."
Mivel mondtam ,írtam hogy "szerintem"
Számomra ezek a kihagyhatatlan filmek.
Én meg ennyi erővel mondhatnám az Apolló 13-ra hogy egy vicc.
De nem teszem mert nekem is megvan.
Az én felsorolásomban benne lenne a Powder is .
Mert számomra az is kihagyhatatlan.
Sokan viszont még csak nem is hallottak róla.
Mindenki tartsa tiszteletben a mások favoritjaitill ajánlatait.
Aztán majd mindenki eldönti saját maga hogy a felsorolásból mit tart érdemesnek megnézni.
-
jó lehet a Két tűz között látványfilm, de sztem alap akciófilm. És ez a látványfilm szó, csak egy most bejött divatszó, mikor mindenki száz millós látványfilmeket csinál, történet nélkül. Cameron csinált egy kurvajó akciófilmet ami még látványos is lett, mindezt 15 éve. -
Értelek én, és nagyon helyes, hogy nemet mondasz a drogra már ilyen formában is. Az a helyzet, hogy azt a filmet inkább azoknak kell megnéznie, akik használják a drogot, mert egy jó kis morális lecke arról, hogy hová vezethet a használatuk. Akik nem drogosok, azoknak pedig a "de jól döntöttem, hogy nemet mondtam" érzés miatt kell látniuk. Nem egy hű de alapmű szerintem, de rossznak nem rossz, és a zenéje egészen jól sikerült. -
kellene akkor egy évszám,hogy pl csak 2000 előtti filmek legyenek
La vita è bella
Die Hard
Heat
Scarface
Aliens
Ben-Hur
Das Boot
Dr. Strangelove
Apollo 13
The Terminator
One Flew Over the Cuckoo's Nest
The Big Lebowski
A Titanic meg egy vicc...
-
Silent Night Deadly Night 2 -
ba32107 #50983 Pontosan ezért kéne megnézned. -
Na igen szívem szerint én is beírtam volna ilyeneket mint
Két tűz között
Szikla
Bad Boys
Ál/Arc
De ezek inkább látvány filmek és nagyon megosztja az emberek véleményét. -
jah a és az Amerikai História X nem maradhat ki!!!! -
Rundstedt17 #50980 Drogos film....alapból kiesik így nálam.... -
Na látod ezt például még nem láttam.
De majd pótolom.
-
Harcosok klubbja
Ponyvaregény
Mátrix
Hetedik
Alien
Rocky
Két tűz között
Amerikai szépség
James Bond(régiek)
Gyalog galopp
ennyi jutott hirtelen eszembe még! de ha már T2-t írtad akk a T1 minimum ott legyen :) -
ba32107 #50977 +Rekviem egy álomért -
2012:
Elolvasgattam a hsz-eket,elegge lehuztak sokan.
En azert nagyon vartam,mert a kategoria az egyik kedvencem.Nos,a latvanyvilag sokkolt,en ilyet meg eletemben nem lattam filmben.A szineszi jatek felejtheto,de asszm ez egy katasztrofafilmben teljesen masodlagos dolog.Woody azert odab@sz :D
7,5/10
Gamer:
Szamomra tovabbra sem vilagos mit esznek Butleren a halivudiak,bar ketsegtelenul a 300 nelkule nem lett volna ilyen,azota szinte csak fos filmekben lattam.Engem kimondottan idegesit ez a figura.
Az ugly truth tetszett,de az sem miatta,hanem mert himsovi vagyok es sok kimondott dologban magamra ismertem.Szal a Gamer egyszer(sem) nezos kaki film,bar a foszereplo felesege kimondottan vadito a virtualis vilagban.
3/10 -
"nem létezhet olyan film, hogy "kötelező"
Ez igaz. Viszont ha már ennyien írnak pozitív véleményt egy filmről ( lásd Rettenthetetlen) és mondjuk még nem láttam, akkor már csak megnézem kíváncsiságból is.
Szintén nagyon sok filmet néztem meg, amit itt ajánlottatok és előtte még nem is hallottam róla.
-
"Amúgy betehetnétek egy faq-szerű dolgot a kötelező filmekről."
Az ötlet szerintem is nagyon jó!!!
Adnék is pár ötletet amik szerintem kihagyhatatlanok kezdésnek .
Aztán majd folytatjátok ill.hozzátesztek esetleg elvesztek belőle.
A hazafi
A mélység titka
A remény rabjai
A rettenthetetlen
Ben Hur
Egy becsületbeli ügy
Életben maradtak
Rain Man
Forrest Gump
Halálsoron
Ryan közlegény megmentése
Schindler listája
Star Wars
Szemtöl szembe
Szenvedélyek viharában
Terminator 2
Titanic
Folytassátok
-
Mivel az emberi ízlés mindíg totálisan eltérő, így nem létezhet olyan film, hogy "kötelező".
Az a lista csak újabb flame forrás lenne, plusz eleve összeállítani sem lenne egyszerű, mindenki a maga igazát ajánlgatná.
Szvsz hülyeség. Akkor már az imdb-s top 20 értelmesebb, de azt sem tartom jó ötletnek bannerba tenni. -
Volt még egy, most jutott az eszembe:
Green Street Hooligans: Jó, jó, de valahogy mégsem az igazi. Ilyen drukkerbandás témában szerintem a This Is England ráver, bár az más (korábbi) időszakban is játszódik. Azért jó volt ez is. 7/10
-
Zooey Deschanel játéka a Gigantic-ban nagyon tetszett, az (500) Days of Summer még rátett egy lapáttal, ezért pótoltam pár filmjét..
(500) Days of Summer
10/8
The Go-Getter
10/7
Failure to Launch
Ezt egy kicsit gagyinak tartottam de azért hangulatos..
10/6
Winter Passing
Kicsit művész/független film hangulatú, szerethetős...
10/9
-
Sh*t, valahol elrontottam egy záró tag-et, sorry.
-
No, az elmúlt hétvégén végre volt egy kis szabadidőm, ledaráltam pár filmet, amelyek már egy jó ideje várták az ítéletemet. :)
Up[b]: Az eleje rohadt jó volt, utána so-so, a vége felé már áhhh, aztán a legvége (miután hazaértek) már megint jó volt. Az összhatás hátizé, osztályzat bizony-bizony lefelé görbül, ez nálam csak egy 5/10-re elég.
[b]Gran Torino: Ezt is pótoltam végre és nem is kellett csalódnom. Clint papa olyan, mint az óbor: ahogy öregszik, úgy lesz jobb és jobb. A film végére, a megoldásra, gondolom sokan mást vártak, de nekem lejött, hogy az nem lehet igazán jó anélkül, hogy a főhős le ne rombolná a saját lokál mítoszát. Azért kicsit szomorkás lett a vége. 8/10, de csak a látványosan unatkozó "zipperhead" kölyök miatt lehúzva.
9: Ez a film elbírt volna még vagy 10-15 percet. Valaki írta korábban, hogy összecsapottnak tűnt, meg hiányérzete volt, és én is csak megerősíteni tudom ezt. Az nem lenne baj, ha csupa sablonos dolgot látnánk, de a tempó túl gyors, kapkodó, nincs idő semmire, kábé 15 perc után a néző elveszti az érdeklődését a szereplők iránt és inkább bámészkodik, a látványt figyeli, bár az sem valami húdeodabsz*s, de korrekt. Kár érte. 6/10
The Ugly Truth: Általában kihagyom az ilyen filmeket, ezt csak öcsém ajánlására néztem meg, és végül is bejött, jó volt. Nem egy idiótaság, se nem túl nyálas, olyan kis laza nyári sablonfilm, két jó színésszel. Gerard Butler-nek jól áll minden macsós szerep, legyen az akció, vagy ilyesmi romantikus vígjáték, Heigl nénit meg most láttam először filmen, de nem okozott csalódást (bár nem kifejezetten az esetem, azért megfelelően eyecandy volt). Legyen mondjuk egy masszív 6/10.
Terminator - Salvation: Nem vagyok egy T-b*zi, de azért kedveltem az eddigi részeket (a harmadikat kivéve), és amiket olvastam róla már előzetesen, fel voltam készülve egy újabb tucat-B-filmre, de összességében végülis kellemesen csalódtam. Mondjuk a folytatások érdekesek lesznek egy bizonyos körülmény tekintetében (a végén a "csere"), de üsse kavics, tőlem jöhetnek. 7/10
-
én a pc-s verzióval játszottam is)))
de elég vacak volt((
-
régebben én is sokat olvasgattam, de érted kezdek aggódni 
wazze van így is éppen elég kötelező dolog az életben (könyv, biztosítás, gyereknevelés (beiskoláztatásra gondolok itt a 18 éves korig), és hűség (ha van kihez)..
miért kell ezeket még tetézned is
jah, és csendben megjegyzem soha egyetlen kötelező olvasmányt sem olvastam még ki. de száz szám olvastam magamtól olyat, ami érdekelt is..
bunkó vaok
talán. iskolázatlan, vagy butább másoknál
ezt erősen kétlem..
-
ezért xeretem ezt a totyikot. sokan (köztük én is) innen kapják az infót egy-egy filmről, amit kár lenne kihagyni. kösz csocso és a többiek, akik veszik a fáradtságot és informálnak valamilyen szinten 
gibsontól rossz filmet még eddig nem is láttam. rettenthetetlen, mad max trilogia, mi kell a nőnek, halálos fegyver (4-es fogata) mind-mind még ma is bejönnek naon
-
Jó ötlet, már csak meg kell csinálni. -
azthittem qrvajó film lesz,de nekem is csalódás volt....3/10 -
A rettenthetetlen-t könyvben is olvastam párszor, filmet még annak idején megvettem vhs-en. Viszont mostanra már az a kategória, amit "félek megnézni", mert durva hatással van rám.
Amúgy betehetnétek egy faq-szerű dolgot a kötelező filmekről. Megszavazhatnánk, mik kerüljenek bele. Nem olyankra gondolok, amik az emberekben kötelezőként élnek, hanem a tényleg odavalókat. Mert lehetnek alapművek ismeretlenebb dolgok is.