106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • zoliii
    Jah, ez tök szemétség volt, hogy nem az Avatar tarolt!
    A Bombák földjén nem rossz film, de nekem se jött be.
    Most nemrég a Villám filmet néztem meg :D
    The Flash - régi film változat 1990, 91-ben ment, + a sorozat
    New The Flash - Hamarosan! :D
  • kaposi1
    The Hurt Locker
    Hiába volt a jó minőség nálam ez sem segített ezen a filmen.
    Végtelenül unalmas vontatott valami volt ez.
    Nem egészen értem mire a sok Oscar.
    Akkor már inkább az Avatar.
    Az majd bekerül a gyűjteményembe,ez biztos hogy nem.
    10/5 jó indulattal
  • xxxpaulxxx
    Jackie Brown
    Ezzel kimondhatom hogy láttam minden Tarantino filmet:(

A film nem rossz, bár a többi remekmű közül nekem ez tetszett a legkevésbé... de ez nem azt jelenti hogy rossz lenne:P
    Az alapsztori hatalmas, a kavarások Tarantino-sak... a film lassúsága reservoir dog-os... csak ennek a filmnek ez nem állt jól és ez mondható a negatívumának
    A szereplők óriásiak, a zene nagyon ott van mint minden QT filmben:)
    7,5/10
  • xxxpaulxxx
    Tarantino? Neki nem tökéletes minden filmje?:P
  • Tyler1
    arról nem tudok semmit :)
  • Bulykin
  • BlackWolf
    az a baj , hogy nemtudom talan vege lett mert ugyemlekszek mikor az utolso reszt lattam belole a tv-be m1 vagy m2 on akkor nagyon a vegkifejlett fele haladtak .. utana kellene nezni
  • Bulykin
    2 évadot élt meg... van normális lezárása? nemtudom kaszát kapott e vagy csak ennyire volt betervezve...
  • BlackWolf
    En neztem regen nemvolt rossz . bar ez egyeni velemeny
  • Bulykin
    én a sorozatára is kíváncsi vagyok, Dark Angel címmel futott
  • Tyler1
    Cameronnak minden filmje magában hordozott egy új technológiát, ezért hihetetlen ez a faszi. bárcsak negyed ennyi ilyen kaliberű rendező lenne a világon.
  • sandor8206
    eléggé sarkítasz a nindzsákkal. lehet vitatkozni, hogy jó vagy rossz film az avatar DE egyetlen egy dolgon nem lehet, azon hogy a filmtörténelemben egy fontos pont, mérföldkő
  • Totti5
    "alapkoncepció is egy kiemelkedő filmhez"

Avatarnak miért is nincsen alapkoncepciója?
  • Atisz #53995
    Azért a Titanic-ban az iszonyat profi megvalósítás mellé még egy korrekt kis sztorit is oda tudott rakni. A monumentalitás, a hitelesség, az alázat, mind a helyén volt.
    A Terminator akkoriban nagyon jó volt, mind az újdonságnak számító téma (biomechanikus robot az apokaliptikus gépek uralta jövőből), mind pedig a főszereplő - Arnold Schwarzenegger miatt. Az Avatarból a 2. pont máris hiányzik (animált valamint "szürke" színészek), az 1. pedig nem valami ütős (elég nagy ma már a sci-fi kínálat).
  • Dynamic
    Az Amerikai nindzsára is emlékszik mindenki. Szal ezt az okfejtést azért még gondold át újra.
  • Tikal #53993
    Anno a Terminátor 2 is nagy durranás volt technikailag, kb most ugyanez az avatar, Cameron tudja mit csinál, minden filmje siker...
    nem vártam tőle többet mint amennyit kaptam...
  • Atisz #53992
    Én már most sem vágom a bolygó nevét :)

Egyébként pedig persze: igazad van, a Waterworld-re is emlékszik mindenki mert nagy bukta volt, addigi legnagyobb költségvetése miatt azonban mégis megmaradt az emberek emlékezetében (nem mintha az Avatar bukta lenne, épp ellenkezőleg). A hírnév nem minden.
    3, főleg technológia jellegű díjat kapott az Avatar, miért kellett volna még kapnia? A forradalmi látványon kívül tényleg szinte semmi a film.
    Tény, hogy a HL eléggé propaganda izű és simán lehetett volna mást kihozni győztesnek. Valamiért most ez volt soron, kellett már egy oscar-os női rendező.

Az Avatar látványvilágával remek történelmi/fantasy/sci-fi filmeket lehet majd csinálni és ezért jár tisztelet James Cameronnak (remélem, még ő maga is fog egyet csinálni - miután remélhetőleg rájött, hogy a technika nem minden, kell azért egy jó sztori és alapkoncepció is egy kiemelkedő filmhez).
  • Tyler1
    felesleges vitatkozni ezen. a dollár milliárdok, és az oscar oké, de az egész világ tudja mekkora jelentősége is van a filmnek. kritikusok ezreit győzték meg, sok olyan neves szakmabelit, aki nem csak mint filmre tekint az Avatarra. aki meg még mindig ott van leregadva h hülye a sztori, az meg egyszerűen szűk látókörű és nem látja az egész lényegét. sajnos vannak ilyenek, belőlük él meg még pl. az Asylum stúdió :)
  • tigeroo
    és ez hogyan minősíti magát a filmet?:DDDd
  • Totti5
    Pándóra.
  • Kandurex
    Tetszett az Avatar,...de a bolygó nevére már nem emlékszem...:/
  • Notram
    Na ez is igaz, a nagy mérföldkövek mindig emlékezetes maradnak.
  • Notram
  • viizo
    a horrorok száma is exponciálisan növekedett a hetvenes évektől, mégis egy 75'-ös film, Spielberg Cápája az egyik legemlékezetesebb sok-sok korosztály számára... ;)
  • zaki
    jaja, az avatar 2-3 :D
  • Notram
    Na ja, de azt is vegyük figyelembe, hogy az Avatarhoz hasonló látványvilágú, CGI-s filmek száma a technika fejlődésével exponenciálisan növekszik.
    Lehet (sőt biztos), hogy pár év múlva jön megint egy hasonló kaliberű film, ami lepipálja az Avatart, mert bepótolja annak hiányosságait, és gyengeségeit.
  • zaki
    2.6milliárd dodó. sztem meg igenis megváltotta a világot. és qrva jó lesz majd hosszú évek után visszagondolni rá, hogy mekkora királyság volt anno moziban látni.
  • kaposi1
    "Mindenki vágni fogja még a bolygó nevét is."
    Azért erre nem vennék mérget.
    Számomra egy jó film semmi több.
    Megy ez is majd a polcra, de nálam nem váltotta meg a világot.
  • Tatyla
    ez így van...
  • viizo
    roppant egyszerű a dolog, nem is értem miért megy még ez a vita az avatar megérdemli / nem érdemli dologról.

10 év múlva emlékezni fog vki a Bombák Földjénre? A filmőrülteken kívül szinte senki - azok is csak hogy nyert Oscart, meg vmi háborús izé.

És az Avatarra? Mindenki vágni fogja még a bolygó nevét is.

ennyi, egyéb kérdés? :)
  • Bulykin
    "nem volt valami izgalmas, sőt kissé untam is néha, de jobb mint az Avatar. Inkább megérdemli az Oscar-t"

ahha, persze :D
  • Totti5
    "Akkor se értem, hogy mi az a hű de jó az Avatar-ban. Oké, látvány meg technika."

Környzet? élővilág? Navik? az élő bolygó? vagyis az egész helyszín ahol játszódik, amit meg kellett álmodni, ki kellett találni és felépíteni hogy hiteles legyen és varázslatos.
  • Notram
    Bizony, így igaz.
    Személy szerint én jobban élveztem az 1957-es Tizenkét dühös ember című filmet (Oscarra is jelölték anno), mint az Avatart.
    Pedig az előbbi egy fekete-fehér film, ami 90%-ban egy helyszínen játszódik 12 emberrel. De mégis meg volt benne az a bizonyos plusz, ami csak kevés filmben van meg.

Ami a Bombák földjén című filmet illeti, jó film volt, de azt például csodálom, hogy elhappolta a forgatókönyv-Oscart a Becstelen Brigantyk elől. Hogy 2009 legjobb filmje-e? Fene tudja... A Filmakadémia szerint igen.
  • TDantes
    Akkor se értem, hogy mi az a hű de jó az Avatar-ban. Oké, látvány meg technika.

De ez messze nem elég! Vannak fekete-fehér filmek amik sokkal jobbak mint az Avatar!

A látvány, és a technika nem minden, és ezektől eltekintve, csak a közepes a film.

Nos viszont a Bombák Földjén, bár nem volt valami izgalmas, sőt kissé untam is néha, de jobb mint az Avatar. Inkább megérdemli az Oscar-t.
  • Tyler1
    Avatartól függetlenül, T1, T2, Titanic, Alien, stb...
    egyiket sem tartod jó filmnek? más neves rendező egy életen át max. 1 kiemelkedő filmet tud felmutatni, Cameron pedig nem képes hibázni. jó ez ellég szubjektív, de ezek a filmek kultusszá váltak, és azért ez 1 rendezőtől nem olyan rossz.

Avatar: oké mindenki csak a látványfilmet látja benne, de a technológiát nem veszik észre. olyan techológiával készült film, ami forradalom a filmtörténelemben. ez az a film ami képes a blurayek, hd-k, 3d készülékek igazi térhóditására. használni fogja a játékpiac is, a tökéletes realitás jelenlegi képviselője.

szóval lehet az Avatar nem tetszik egyeseknek(szerencsére ők vannak kevesebben), egyéntől függ a dolog, a sztori meg aztán tényleg olyan, h akinek ez a téma idegen, annak a film is az lesz. de sajnos elkell fogadni h új korszak kezdődött el, és a lényeg h LÁSSATOK TÁGABBAN! nem csak az Avatar és Cameron képviseli ezt a technikát hanem innentől akárki.
  • Rundstedt17
    Na világosíts fel mi volt olyan egetrengető a techdemoban, látványon kivül?:D.
  • Rundstedt17
    Vigyázz mert az avatar fanboyok haragja utolér,jah már elkéstem látom utolértek.
  • tigeroo
    ahhoz képest hogy az avatar egy felnőtteknek (is) szóló mese... szerintem teljesen rendben van a története, világa és technikája..
  • Totti5
    Csak látvány és story van egy filmben? mindig tanul az ember valami újat.
  • hapi
    Egyértelmű politika volt az idei oscar, irak és első női rendező ennyi.

Remélem Cameron leszarja, most ha azt mondaná a következő filmjében beszéd helyett csak fingani fognak arra is kapna pénzt...