106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Klemice
    ezt a "szuverén jog" összetételt honnan származtatod?
  • Klemice
    Heat (1995)
    10/10
  • DeerHunter01
    Leon, a profi
    10/10

Összeomlás mellett a másik kedvencem.
  • tigeroo
    nem. ez a post-újszövetség megfilmesítve

(az újszövetség csak az apokalipszisig spoilerezik)
  • plck
    Azért azt nefelejtsük el hogy ez egy film:D
  • Tyler1
    és nem imaxben nézted.
  • tigeroo
    picsbe, lehet álmos voltam!
  • Sir Quno Jedi
    Szerintem nézdd meg még1x. Eli saját maga meséli el, hogy hol hibázott, mi az ő legnagyobb "BŰNE". :D
  • tigeroo
    spoiler >>

és miért kelett rájönnie hogy gyarló? pont hogy a lányt nem áldozta fel és beköpte a könyv helyét, nem? vagy ez miben nyilvánult meg?
    mert azt kurvára nem értem ezt a vonalat amit most írtál
  • Sir Quno Jedi
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ejnye, Isten soha egy pillanatra sem hagyta el (mégis hogyan is tehetné ezt meg), de meg kellett tanulnia MAGÁTÓL a leckét és ez ment is neki, ha nehezen is. Itt nem a többiekről volt szó, neki kellett önerőből megvillágosodnia. Ez az utazás róla szólt, az ő utazása és felnőtté válása, semmi más. Hiába tudta már kívülről a könyvet, még mindig nem értette, mígnem rá nem döbbent önnön gyarlóságára. Nem a könyv a lényeg és mikor képessé vált megválni tőle akkor...

• tigeroo
    spoiler:

vak, csak isten vezette. az első csetepaté során a városban is látszik ez, annál a jelenetnél >>>

1.) mindenkire csípőből lőtt és el is találta őket
    2.) nem tudták eltalálni
    3.) az utolsó faszi akit meghagyott az meg kapott egy jedi mind tricket, és nem ölte meg

ez egyértelmű. amikor elveszik tőle a bibliát és meglövik, utána már furcsán bandzsít, lehet akkor már isten "elhagyta", mivel már

TEÓRIA #1:
    nem volt szüksége rá (az utolsó snittben ugye a csaj átveszi a helyét, ott mondják közben az odavágó idézetet is a próféta utódjáról, mivel meghalt)

Meg is mondta a csajnak, hogy Isten megígérte, míg a könyvet nem juttatja el az útja végére, addig nem esik bántódása. De mivel a lánnyal összefonódott a sorsuk, így már a lány vezethette Isten helyett.
    Így ezáltal egy "vak vezet világtalant" motívum is megjelenik
    (eztis lehet 2x értelmezni, a lány vak mivel nem ismeri az igét, majd megvakul Éli és a lány vezeti a végső cél felé)

szerény véleményem szerint
  • PetruZ
    Akár Isten, akár nem, az elején, amit a házban művel, az egyértelmű. Nem tudom elfogadni, ergo a film sem fog tetszeni? Lehet. Azért persze végignézem majd, mert amit láttam, az tetszett, csak lehet, hogy a magyarázat nem fog bejönni. De azt hiszem, együtt tudok majd élni ezzel a hiányosságommal is. :)
  • Tikal #56046
    baszod, még végig sem nézted de már osztod az észt... ISTEN vezeti, erről szól az a kurva film :D Ha ezt elfogadod akkor mégis mi lehetetlen?!?
  • Seth
    van neki radarlátása. Hébe hóba csattintgat a nyelvével :)
  • Blasta
    Nnnnna, kezdődik megint :))))
  • PetruZ
    Tegnap este futólag belenéztem a Book of Eli elejébe és számomra teljesen nyilvánvaló (eddig), hogy
    nem vak. Vagy az, de akkor van radarlátása is, mert vak ember így nem mozog, cselekszik.
    . :)
    Hamarosan végignézem.
  • xxxpaulxxx
    ok szia
  • zvere
    tnap este láttam a green zone-t matt damon-nal, jó volt, de semmi újat nem mondott ugymond a háborúról. max az amik csodálkoznak rajta, de ők meg összeesküvés elméletnek fogják tartani. Sztem 6/10. Sztem.. :)
  • precision
    tudatlan voltam... kegyelmezz! :)
  • Sir Quno Jedi
    Ejnye, tájékozottabbak már jó pár napja újranézik a sorozatot komplett, meg a 4 DVD filmet is, hogy frissen kapcsolódhassanak be újra a kerékvágásba! Hmmm...
  • precision
    gyáá nem is tudtam, hogy lesz folytatás
    thx az info -t! :)
  • Blasta
    "mintha manapság tucatszám jelennének meg az elgondolkodtató, intellektuális filmek."

Oszt honnan tudod te azt? Fel sem fogod ha olyat raknak eled :))))
  • Blasta
    Nagyon egyszeru agyad van, de az ilyenekre is szukseg van :)))))
  • Sir Quno Jedi
    Futurama s06e01-e02, nézzétek!!! Abszolúte odabax a folytatás és olyan friss és ropogós, hogy még zizeg. Mindemellett tökéletesen tartották magukat az eredeti koncepcióhoz, csak widescreen, mint a Futurama DVD filmek.
  • Tikal #56034

Maradj a szupercsapat szerű filmeknél, hisz a másik két filmnél még a fejed is használni kellett volna hogy értsd miről szól...ez volt a probléma :)
  • Tyler1
    tucatszám nem az igaz, de ha épp jön egy akk azt az emberiség 70%-a nem érti.
  • Grove4
    Nem kell ezt túlragozni, neki nem tetszett, szuverén joga.

Nem írt semmi idótaságot, hogy mások se nézzék meg annyira szar etc.
    Peace van testvírem:D
  • Zoli007
    Na mégegyszer utoljára:
    xxxpaulxxx -
    Dynamic - Azt pontoztam, hogy a film milyen hatással volt rám. Szubjektíven. / Hitler. LOL. Hogy az istenbe hasonlíthatsz össze embereket földönkívüliekkel? / Na látod, ebbe egyetértünk.
    Tyler1 - A barátaim ajánlották. Megnéztem. Nem tetszett, többször nem veszem elő. Mellesleg ezt úgy mondtad, mintha manapság tucatszám jelennének meg az elgondolkodtató, intellektuális filmek.
  • Tyler1
    hát ha neked ennyi jött le, akk tényleg nem érdemes ilyenekkel foglalkoznod. még szerencse h nem a magadfajtáknak készülnek a filmek, mert akk val.szinű még mindig az Ernest filmek lennének a blockbusterek.
  • precision
    Yip Man 2

Az első résznek jobb sztorija volt egy picit, ebben viszont szebbek voltak a harcjelenetek. Jó volt látni Sammo Hung -ot :)

9/10
  • tigeroo
    ja, ezzel énis így vagyok. legfeljebb nem veszem komolyan az értékelését.
  • Grove4
    SPOILER

Nekem nem nagyon jött be az a film. Végig azt éreztem, hogy na most majd valami TÉNYLEG történik, de nem...

Én értem, hogy dráma, de nekem ne szóljon már arról, hogy mennek, meg mennek meg mennek... Valahogy nekem nagyon üres volt a film.
  • Dynamic
    "Moon: 4/10 Unalmas, csak kattingatva tudtam végignézni."

Minek pontozol olyan filmet, amit csak részben láttál?

"Ha én vagyok érte a felelős, 2 perc és kiadom a parancsot tömeges kiirtásukra."

Igen, vannak/voltak ilyen tökös legények. Az egyiket úgy hívták, Adolf Hitler.

Alapvetően nincs baj azzal, hogy olyan pontokat adtál, amilyeneket, max. tudni fogom kinek a véleményét kell átugranom:P
  • CSOCSO
    The Road

uhhhhhhh hat ebbe nagyon bele eltem magam.
    Vegig futott minden gondolat rajtam, hogy mit tennek en ebben a helyzetben... mit szolnek hozza ha a felesegem dontene ugy ahogy... mi lenne (lesz) ha egyszer elvesztem, jelen esetben az anyamat. Hatott ram a film rendesen.. ha nem lenne hajnali 1 meg az anyamat is felhivnam :D
    A book of eli nagyon jo film szvsz mindketo magasan majdnem 10 es kozelben van pontszamilag. De ez a film szvsz egyszer nezos, kotelezo!

A kisgyerek nagyon jol jatszott de sajna a vege nem tetszett.

inkabb mutattak volna, hogy egyedul elsatal vagy hogy elmegy a csakoval es sejtelmesen csinal valamit a csavo amitol osszezavarodnank, hogy akkor most rendes a csako vagy megzabalja majd a gyereket?!?! szoval kicsit dramaibb is lehetett volna!
  • xxxpaulxxx
    Fantasztikusan átérzed a filmek mondanivalóit

Asszem te vagy a tipikus célközönsége a fingós-hányós-füves tinifilmeknek... bár lehet azokat sem értenéd:/
  • Zoli007
    Ki nem sz@rja le, hogy Oscarra lett jelölve? A bombák földjén meg nyert is, és az is hulladék szerintem. Tudod, lehet egyszerű ember vagyok, de a Szupercsapaton jókat röhögtem, akármekkora blődségek voltak benne, mert az egy akcióvígjáték, ami nem akar többnek látszani. A D9 meg, hát hogy is mondjam, marhaság. Mi benne olyan észveszejtő? Az hogy az ufók gettóba élnek? Macskakaját zabálnak, letépik az emberek végtagjait? WTF?! Nem értettem a koncepciót. Ha én vagyok érte a felelős, 2 perc és kiadom a parancsot tömeges kiirtásukra. Persze az nem lenne olyan izgalmas, minthogy megyünk és áttelepítjük őket, oszt az egyik csávó átalakul és az ő oldalukra áll, mert rájön hogy a csúnya bácsik fel akarják darabolni. Na hagyjál már.
  • Zoli007
    Kössz!
  • Tyler1
    moont még elnézem, mert annyira nekem se jött be. de hogy a D9-re ami még oscarra is lett jelölve, no comment kat.-ba sorolod, aztán a szupercsapatot meg az év legjobb filmjének nevezed, hát elég vicces.

sztem messze kerüld el a mozikat, menj a tékába vedd ki az összes a-team évadot és örülj neki h a Föld nem kocka alakú :)
  • Tikal #56020
    supercsapat VS. moon & d9
    :DD
  • xxxpaulxxx
    pffff gratulálok