106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Zephyr Retiring
    És a lényeget ki sem szúrtad:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    3D-ben csak magyarul nézhető

Bár ez nekem így pont megfelel...
  • vérpocok
    Úgy lenne praktikus, hogy ilyen hosszú filmeknél a mozi félidőben beiktat egy 10 perces szünetet, azalatt mindenki elmenne kicsavarni a gőtét, aztán nyugodtan nézhetné a filmet tovább. Ha jelen esetben a Bosszúállókat vesszük, a legtöbb tesztvetítésen nem bírta ki végig a közönség, hanem 2 óra után elkezdtek kiszállingózni a retyóra.
    Amúgy hiába nem iszik sokat közben, az nem segít, én pl. anno tudatosan nem ittam semmit a Gyűrűk Ura 3 alatt, sőt még előtte sem, de ez idő alatt mégis összegyűlt annyi vizelet, amennyi már diszkomfort érzetet okozott és kellemetlenné tudta tenni a filmnézést. A szervezetnek mindig van egy kis tartaléka és előkaparja valahonnan. Ha ittam volna, akkor meg tuti végig sem tudom ülni a játékidőt.
  • SzinesGeza
    Ne igyál túl sokat közben. Én maximum két sört szoktam.
  • BaliBoy
  • Prof William
    Akármilyen sikeres is lesz az Endgame, az nem létezik hogy valaha volt legjobb Marvel filmet überelni tudja... :)

• Bokafix2
    :D
  • hiper KOCKA
    3 óra? Uh. Milyen ruha szívja fel legjobban a folyadékot?
  • extra sensory
    A Sötét Lovag kezdett anno 9,7-el, és 9-nél állt meg... akkor ebből kiindulva az Avengers is megállhatna egy 8,7-nél...
  • MrAndree
    Nem feltétlen, a megnézés nélkül gyűlölkődő "egypontozók" is ilyenkor szavaznak le, a Captain Marvel például nagyon alacsonyan kezdett, aztán inkább felfele indult és beállt egy szintre. Persze Endgame esetén ilyenekből valószínűleg jelentéktelen mennyiségű akad a rajongókhoz képest, így ez magasan kezdett és lefele fog menni.
    Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2019.04.24. 17:49:43
  • Jim Morrison
    mindig ilyen magasról kezd nem? elvégre nem a kételkedők mennek első napokban.
  • mégvadabbdisznó
    A trailerek vontatott depresszív hangulatát látva nem bíztam benne túlzottan, de úgy néz ki nagyot rittyentettek megint. (Remélem).
  • desigo
    Ez se semmi.Aréna csak a vasárnapi vetítések :

• Synchronous
    Mi a pi...

Oké, én tudom hogy fog még lejjebb menni, de ez akkor is bazi jó kezdés.
  • extra sensory
    Mondjuk ez se tűnik rossznak, de én a Lángoló fiút várom nagyon, aki hasonlóan pszichopata mint ez a gyerek, csak mellette Superman erejével rendelkezik. Gyakorlatilag felfogható egy új eredet sztorinak is, mert hát ugye mi a biztosíték rá, hogy csak jóság érkezhet az űrből?
  • Bokafix2
    The Prodigy (2019)

Szerencsére sikerült egy feszült atmoszférát megteremteni, szinte egyáltalán nem dolgozik jumpscare-ekkel a film, talán egyszer, ha elsütik... stílusában az Omenre hasonlít, csak persze más sztorival. A gonosz kisgyereknek az a legfőbb előnye, hogy kevesen gyanakszanak rá. És ezt ügyesen ki is használja másokkal szemben.

7/10
  • BaliBoy
    Igen, a Bohém rapszódia kiemelkedő, de mondjuk nekem azért nem is jutott az eszembe most mert az nem musical. A mamma mia sem volt rossz, bár nekem az is elég volt egyszer. De az is valószínűleg azért tetszett, mert a zenei betéteket ugyebár már kívülről fújja az ember. Tehát a zenei betétek, önmagukban, zeneileg is kiemelkednek. Míg sem a Kaliforniai álomból sem a Marry poppins-ból nem emelkednek ki a zenei betétek, egyszerűen laposak.
    Amik szerintem tényleg jó filmes musical-ek, az a Hair és a Grease. Azóta nem készültek kiemelkedő alkotások szerintem. (vagy csak nem ismerem őket)
  • Sequoyah
    The Silence (2019)

Nem mondom hogy "A Quiet Place" koppintas, mert a tortenete elegge eltero. De az alapotletet teljesen egyertelmuen onnan vettek.

Viszont ezen az alapotleten fejlesztettek is sokat, sokkal valosagosabb lett az egesz. Nem csak egy lathatatlan rejtelyes valami, ami maximum a film vegen vizualizalodik, de semmit nem tudunk roluk. Valodi, kezzelfoghato, es realisztikus hatterrel rendelkezo "szornyek". Es igy hogy nem teljesen fantazia szulottei, hanem vannak valos alapjai, szamomra sokkal felelmetesebbek.

Szoval az alaphelyzet jobb mint a Quite Place, de a tortenete aztan sokkal gyengebb, klises es osszecsapott, foleg a vege. A szineszek jok, es a gyartasi minosege is jo, szoval igazan megerte volna meg egy kis befektetes a forgatokonyvbe es tortenetbe...

De ha valaki egy szornyes filmet keres, es a Netflix epp keznel van, akkor igazabol egyaltalan nem rossz valasztas.

6/10
  • LasDen #101905
    Okja

Egy egyszerre szép, humoros, aranyos és szomorú mese a mai valóságunkról...

7/10
  • davidka003
    A bohém rapszódia jó. Plusz a Mamma Mia első része is jó volt. De a 2. rész amiről most szó van az nagyon hulladék.
    Kaliforniai álom nekem totál nem jött be. Mary Poppins is gagyi volt, 10 éves gyerekek viszont élvezték ismerősi körben.
  • Zephyr Retiring
    Azért talán akadnak kivételek. A Bohém rapszódiát és a Sose hagyjuk ABBA! filmeket most rendeltem meg bluray-en.
    Azok is zenés filmek.
    Remélem nem feleslegesen jönnek :D
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.04.23. 10:26:27
  • BaliBoy
    Igen, emlékszem, neked sem jött be a Kaliforniai álom. Ez egy fokkal talán jobb, de még így is szörnyen untam a zenés részeket. Laposak, a történethez nem tesznek semmit. Ráadásul maga a történet és vezetése is komolyabb sebekből vérzik.
  • Zephyr Retiring
    Akkor ezt én is kihagyom majd. Kösz az infót.
  • BaliBoy
    Mary Poppins Returns

Majdnem olyan rossz mint a Kaliforniai álom. Nem nekem valók ezek a táncikálós, éneklős filmek. Pedig színházban szerettem a musical-eket.
    Mivel végignéztem:

5/10
  • Jim Morrison
    Glass

Jó lassú, alig történik valami. A végén lévő

miről is volt szó pontosan + csavar

tetszett, de ez levés, hogy jó legyen. Sajnálom, mert fasza is lehetett volna. Csak egy kicsit erősebben kellett volna nekifeszülni. Bár lehet azért lett olyan amilyen, mert zsebpénzből készült.
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2019.04.22. 18:58:51
  • extra sensory
    Ketten voltak. De volt még több szereplő is, csak azokat 1-1 pillanatra láthattuk.
  • Sequoyah
    It Comes at Night (2017)

"Horror, Mystery"-kent reklamozzak, de se horror, se valodi rejtely nincs benne. Ez bizony egy thriller, ahol a foszereplok feszultek es paranoiasok, es ez adja a tortenet lenyeget.

Nincs rejtely, nincsen szorny, nincsen felelmetes ellenseg, nincsen valodi ismeretlen sem. Persze az "rejtely" hogy mi okozta a katasztrofat, de van ra egy egeszen nyilvanvalo valasz: egy jarvany. Bar igencsak halalosnak tunik, nem felelmetes jarvany horrorfilmes nezopontbol, nem valtoznak zombiva a fertozottek, nem foldonkivuli, "csak" meghalnak. Kvazi egy ujabb bubopestis.
    Beletettek ugyan vagy ket jelenetet ami horror/rejtely szeru, de ez igazabol semmiben nem valtoztat a filmen, semmivel nem lenne mas ha kivagnak belole.

Gyengeje a filmnek hogy a tortenete az nagyon egyszeru, es fordulatmentes, egy mondatban leirhato. Kulonosen nem tetszett hogy a film elso feleben a felelmetesseget a szokasos zene es a hangeffektek adjak, es ha lecserelnenk sitcomos alanevetesre, akkor akar vigjatek, vagy csaladi film is lehetne.
    A gyenge tortenetbol viszont filmtechnikailag kihoztak a maximumot. A kepi vilag jo, a szineszek is jok, es az egyes jelenetek is jok, amik megmentik a filmet.

6/10
  • BenedekFeco
    Arctic

Tipikus 1(?) szereplős túlélős film. Egynek jó volt.

6/10
  • Zephyr Retiring
    Ez így már korrekt. Lassan tisztul a kép, sok sört ittam tegnap este amikor néztem..
  • Dynamic
    " Ha lehetne is klónunk, az tutira egy más személyiség lenne mint mi magunk. "
    Valamit nagyon félreértettél. Pont azt magyarázza a nő Jacknek, hogy minden, még az emlékeik is ugyanazok, tehát ő (a klón) ugyanaz az ember. Nyilván a az emlékek "klónozódása" miatt kereste minden klón a nőt, hiszen korábban együtt volt a nő az eredeti Jackkel.
  • Dynamic
    Ki lett volna 52? A másik klón, akivel találkozott és összeverekedtek. A másik klón aztán évekig kereste a nőt, és a végén megtalálta. Mi ebben olyan bonyolult?
  • Malakai
    Nem rendelkezett az emlékeivel, de ugyanaz a személy, így a az, hogy mire gondolhatott, arra azért lehetett egy jó tippje. :)
    Mindegyik klón érdeklődött a régi világ iránt, tudat alatt próbálta felidézni az emlékeit, ha jól rémlik valami utalás volt, amikor 49-es felmegy a másik klón házába. A 49-es nem volt különleges, csak rajta vették ezt észre a túlélők, így ő került a események középpontjába.
    A kunyhó helyére sem emlékezett, hisz évekig telt, mire megtalálta, csak sejthette, hogy létezik, lehet ő is épített már egyet, csak máshol (mert más területekre volt beosztva ugye).
  • Zephyr Retiring
    Oké. Akkor ki a végén "52"-es?
    Ugyanis az újra emlékezni kezdő klón az felrobbant...mégis ott állt a nő előtt az az "52"-es aki "egész életében" kutatott s végre rátalált a feleségére.
    Baromság. "52"-es nem tudhatta, hogy mi zajlik le a "49"-es (felrobbant) klón fejében a klónozás utáni idők tekintetében..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.04.22. 07:57:11
  • BaliBoy
    He?
    Pedig annyira nem volt egy bonyolult története. Jött a naprendszerbe az a Tet cucc... Tom Cruise meg a legénysége elébe mentek, elrabolta majd lekopizta őket a "Tet", valamilyen úton-módon majdnem sikerült teljesen kiirtani az emberiséget és a klónok segítségével elkezdte felélni a bolygó vízkészletét. That's all. Nincs semmiféle időhurok, klónok vannak. A klónozási technológiát meg nem mutatják, nem ismerjük, de szerintem feltételezni lehet, hogy nem "nyers" klónokat csinált, hanem tökéletes másolatot, ami vitte a tudatot is, bár lehet nem szándékosan. Ezt a részt ugyebár a szereplők szemszögéből látjuk, akik szintén nem tudják, hogy a klónozás miként történt.
  • Zephyr Retiring
    mr. Right (Gyilkos páros)

Szemtanúi lehetünk, hogyan is lesz egy majdnem teljesen átlagos csajsziból egy hibbant gyilkos páros egyik fele. Na jó: érthetőek az okok amik motiválják, de azért lássuk be: aki embert öl, bármilyen szándék is vezérelje: hibbant..

Akárcsak a néhanap piros orr mögé bújó gyilkos páros másik fele. Na ott is vannak lelki gondok rendesen.
    De humorérzékük az van, meg kell hagyni :)
    Legyen hát 10/7.
  • Zephyr Retiring
    Oblivion (Feledés)

Ez meg mi a frász volt?
    A végefelé kezdett kitisztulni a kép, hogy mi miért történt, aztán megint káosz :)

Amikor összetalálkozott "önmagával" az olyasmi volt, mintha egy időhurokba került volna, amiben megváltoztathatja a történteket...aztán jött a pillanat, amikor a bombával beutazott az ellenséghez és bumm. Erre mit látunk a végén? :D

Ez egy logikátlan kulimájsz, ami sehová sem vezet. Az ezt követő filmje (ami viszont egy valódi időhurkot mutat be) ha fizikailag ugyan baromság is, de legalább volt logika. Ugyanis ott legalább volt egy pont, amit ha elér, kikerül az időhurokból. Oké. De itt? Ha ez meg nem időhurok, akkor minek csinált mindent ugyanúgy minden klón-pár, mint a többi? Gyakorlatilag a klón is emlékezni kezd. Hisz: "mind ugyanazok vagyunk".
    Egy frászt. Ha lehetne is klónunk, az tutira egy más személyiség lenne mint mi magunk. 1000%.
  • Bokafix2
    7 Days in Entebbe (2018)

A 70-es évek második felében egy vakbuzgó palesztin népfelszabadító mozgalom eltérít egy francia utasszálító gépet és az ugandai Entebbe repülőterén teszik le, hogy nyomást gyakoroljanak az izraeli kormányra a politikai foglyok szabadon bocsátása érdekében. Ha nem teljesülnek a követelések, vér fog folyni.
    Az izraeli kabinet nagyrésze politikai öngyilkosságként értékeli a terroristák követeléseinek teljesítését. Ezért hát kommandósok százait küldik rájuk. A készítőknek sikerült egy elég jó tempójú, feszült thrillert megalkotniuk, miközben a történelmi hűséghez is ragaszkodnak. A fő szerepekben Daniel Brühl és Rosamund Pike, és külön megjegyzendő hogy a hölgy nagyot alakít a filmben.
    Feltűnik Idi Amin is, Uganda emberevő diktátora, aki a terroristák pártját fogja, tovább növelve a feszültséget és a nyomást az izraeli kormányon.

7/10
  • LasDen #101885
    Vice

Mint film nagyszerű. Adam McKay egy fantasztikus rendező, aki egy ilyen témát ilyen szórakoztatóan tud tálalni. De ezt korábban a Big Shortban is bizonyította már. Negatívumként annyi, hogy egy 15-20 perccel rövidebbre lehetett volna fogni a dolgot...

7/10
  • LasDen #101884
    Adolf Hilter néven éldegél...
  • Synchronous
    True. És éppen szervezi a 3-dik véhát.
  • Zephyr Retiring
    Bizony! És épp ma lett 130 éves :D
    Lassan utoléri (korban) Elvist. Hisz ő is él...t.

Na én léptem inkább mozizni.
    Lassan kezdődik a Varázslótanonc Cage-el..