106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • desigo
    Én is megnéztem.
    Jó volt együtt látni a régi akciófilmek sztárjait együtt.
    A történet semmi extra csak a színészek miatt kuriózum a film.
    Schwarzi meg Bruce Willis kb teljesen fölöslegesen szerepelt benne arra a kis időre.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A végén meg Dolph Lundgren visszatérése és mosolyogva a többiekkel bandázása kifejezetten nem tetszett
  • soo277
    Én megnéztem az The Expendables,hatalmas, a legjobbb, vissz mindent szerintem
    10/10
  • tigeroo
    kúrvanagy ökörség lesz a machete, de tuti hogy megnézem moziban :D
  • desigo
  • Jim Morrison
    akkor én nyertem?
  • PetruZ
    Ong Bak 3 (2010)
    Kész, Tony Jaa-nak vége, mindent lerombolt magáról, amit felépített az első (nemzetközi) filmjeivel. Az OB3 egyszerűen rossz és élvezhetetlen, csak így egyszerűen. Láthatóan az agyára ment az a magányos remetés buddhista misztikus baromság, ami már az OB2 forgatását is hátráltatta, de most már totál elment az esze. A film nagy része (a másfél órából kb. 80 (!) perc) dögunalmas maszlag, és az a kevéske harcjelenet is borzasztó rossz (talán csak egyet kivéve: a hollóembert (?) játszó Dan Chupong jelenete, amikor a király embereit kifekteti; kár, hogy a végén, amikor már Jaa-val küzd, mennyire elrontották az egészet). Unalmas, kínkeserves lassú, semmitmondó, egyáltalán nem ajánlott. 2/10
  • xxxpaulxxx
    Elcserélt életek

Aztamindenit! Végre egy film, amiben jót alakít Angelina:D
    Egyébként nagyon meghökkentő volt az egész... amilyen lassan és altatósan indult a film, úgy vettem észre pár perc múlva, hogy nem vagyok képes abba hagyni és már végig is néztem 2 és fél órát. Bár a végén voltak benne már olyan részek, amik nem kellettek volna és sokkal drámaibban is le lehetett volna zárni, de tekintve, hogy megtörtént események alapján készült... talán kellettek ezek bele:)
    Nagyszerű film, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a kicsit melankolikusabb filmeket.
    9/10
  • Dean Winchester
    a link :D
    megvan_a_the_expendables_magyar_cime_es_premierdatuma
  • Tyler1
    a címet a magyar forgalmazó stúdió dönti el, nem 1 db ember aki pénz kap érte. az eredeti cím még maradhatott is volna ha az emberek 50%-a kitudná mondani, de sajnos nem tudja!
  • Reg5
    Egyrészt azért mert nem 2Ft-ot kapott érte a fordító (legalábbis gondolom) a szótárat pedig mindenki ki tudja nyitni, másrészt számomra az Expendables mint eredeti cím sokkal tökösebben hangzik, mint a "Feláldozhatók" tehát hangzásban is valami hasonló felütésű cím lett volna jó.

De mint mondtam nekem mindegy. És ha lehet ezzel lezárnám ezt a gondolatmenetet, tehát nem várok választ.
  • MrSpock
    De miért baj,ha az a címe? Mit bonyolítsák? Biztos én vagyok a hülye a faék agyammal nem tudom felfogni ezt!:-)Keresve sem találnának találóbb címet neki. Hisz zsoldosok,szinte senkinek nem hiányoznak ha fűbe harapnak. Nem kell mindent magyarítani szerintem,vagy megfelelőt keresni rá.
  • Tyler1
    nincs gond az eredeti címmel, de ha lefordítják az már nem jó. ezt nem értem...
  • Reg5
    Nem az eredeti címmel van a gond (annak örülünk), hanem a faék egyszerűségű címfordítással.
  • Reg5
    Szerintem többnyire egy cím alapján el lehet dönteni, hogy alap szinten érdekel e az adott film. Aztán van aki utána néz jobban, valaki meg beül rá.
  • Shep
    Most nem tudom de szerintetek mit jelent az ágyútöltelék szó ha úgy gondoljátok nem jó az expendables magyar címének?
  • MrSpock
    Végre egy film ami eredeti címén kerül moziba,és most sokan kiakadnak!
    Én ezt nem értem,ebből is látszik sokan kákán is csomót keresnek.
    Itt nem a hangzáson van a súly hanem ez a címe és kész. Vagy már megszoktátok,hogy mindenféle szar névvel ellátják a kreatív emberkék a filmeket,és már kivagytok éhezve,hogy lehessen fikázni. Ez tipikus nyuszi esete a sapkával!
    Eredeti cím,plusz mellé a jelentése miért nem jó ez? Mindenki tudja miről van szó,megnézik a plakátot aki véletlenül nem ismerné és ugyanúgy beül rá. Ennyi!!
  • Tyler1
    csak cím alapján nekem szembe nem jutna megnézni semmit, mert egy c kategóriás filmnek is lehet szupercímet adni.
  • Reg5
    Ez rendben van, de nem hiszem hogy csak ezzel az 1 szóval lehet tükrözni az eredeti jelentését. Én pl ha gőzöm nem lenne mi ez a film, csak a cím alapján eszembe nem jutna megnézni. De mindegy, majd a kasszáknál kiderül.
  • Tyler1
    mást meg nem adhattak neki. ez most nem csengésre megy hanem jelentésre.
  • Reg5
    Attól, hogy tükörben azt jelenti még nem cseng jobban.
  • tommygear
    felejtsétek már el ezt az Ágyútöltelékeket :D
    azt csak egy amatőr fordító találta ki
  • Tyler1
    pont hogy azt jelenti az eredeti h feláldozhatók.
    az ágyútöltelékek meg szájberlegenda volt csak, h vmi izomszagú címet találjanak ki, de filmhez köze sincs és még nevetséges is ráadásul.
  • nagy hős
    akkor csapd fel gyorsan a szótárt
  • Dean Winchester
    nekem az ágyútöltelékek is megfele , most miért nem jó a tök nyers fordítás?:S elvégre azt jelenti...
    angoloknak jó a cím , nekünk nem?:S
    faszt érdekel a cím ha a film jó!

most a párizsból szeretettel című filmnek a címét olvasva azt hittem,hogy vmi szar romantikus film :D aztán nézem trailer-t John Travolta -fasza akció jelenetek,poénok :D megnéztem és fasza volt, de cím alapján megse néztem volna XD
    szóval cím tökre lényegtelen sztem :D
    bár ha kurva jó címe van vminek akkor könyebben rávesz h nézzek vmi trailert vagy a filmet.
  • tommygear
    kell!!
  • ProGabe #58240
    bazzzeg! :OOOO
  • tigeroo
    na így legyen ötösöm a lottón
  • Tyler1
    hát sztem az ágyúsnál még a Két vénasszony p*nát cserél is jobban hangzott volna :D
  • Reg5
    Nem mintha ez sokkal jobban hangzana...
  • Tyler1
    ofisöl magyar cím és premier: The Expendables - A feláldozhatók / okt.14.
    hell yeah!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ágyútöltelékek xD
  • Shep
    Létezik amúgy olyan film ami szerinted jó, lehet, hogy én járok ide keveset, de ahányszor benézek te mindig lehúzol egy filmet. :)
  • [HUN]Crassus
    12 éve dolgozom szállodában mondhatni kiba..ott sok amerikaival találkoztam/beszéltem már....,de általánosságban elmondhatom: annyi esze van a 90% nak mint egy marék lepkének! és ezt veheted komolyan! SEMMI,de SEMMI foggggggggalmuk nincs a legalapvetőbb/legáltalánosabb dolgokról!
    Történelmi kérdésben/történetekben ami mondjuk max nem pár éve volt a TÉVÉBEN!!/igen könyvekről ne is beszéljünk/ azokról megint lövetük nincs!

Annyira gáz,hogy épp amerikában "döntik el" melyik film jó és melyik rossz? pffff nevetséges!

és egy kép a szellemi szinvonalról:

• Jakuza001
    Izlesek es izlestelensegek. :D

Pedig egy harmatos film. Az persze senkit nem erdekelnek mit alakitanak egy mitoszon, az mar annal inkabb, hogy 10 evente egy ilyen tortenetrol szazfelekeppen akarjak lehuzni az uj rokabort.
    Itt lehet latni, hogy mennyire szinvonaltalan es otlettelen neha a filmes piac.
    Raadasul az a gond ezzel, hogy az otlettelen tortenetirok azt hiszik, mekkora furmanyos forgatokonyvet keszitettek el az uj megkozelitesnek koszonhetoen.

A szinvonalat kozben terelik szepen lefele, hogy az eredeti regenyt atirjak, valami formedvenyes kusza halmazza.
  • Tyler1
    Juno

Érdektelen de pofás film, Junonak jó beszólásai voltak, Ellen Page jól nyomta.
    5/10
  • Real13
    Robin Hood-hoz: Nekem baromira tetszett a film. Egy szál volt benne felesleges, és a végső csatában nevetséges is sajnos (Marion meg a gyerekek... aki látta tudja). A többi viszont nagyon korrekt. Sok szálon mozog, sok jó alakítással, pontos ritmussal, ha kell humoros, ha kell vérkomoly: hogy mit alakított a Robin Hood mítoszon? Kit érdekel? Mármint ez van, a mítoszok változnak, ahogy halad előre az idő: na persze, ha olyasmi történik, mint szerencsétlen vámpírokkal, hogy csillogó bőrű köcsögök lesznek, az már gáz. Itt ilyen azonban nem történt. Szerintem jó kis kezdőtörténet lett ez, nagyon élveztem, és örülök, hogy nem a szokásos RH sztorit kellett újra végignézni.
  • Jim Morrison
    mer mit csinaltak?
  • Totti5
    "amit levág a kongresszusi meghallgatásán"

az zseniális:)
  • viizo
    persze hogy álca, de rettentően túljátssza, és emiatt nem igazán méltó sajnálatra :(

amit levág a kongresszusi meghallgatásán, vagy előtte az Expo-n, brrrr.
  • Totti5
    "felfuvalkodott pojáca lett, amit a néző csak távolságtartással szemlél."

Szvsz ez csak egy álca kifele, mert belül ő szenved és haldoklik... nem paraszt egyátalán. Lazának laza, de hát ettől jó arc:)
  • viizo
    Iron Man 2

Az első részt túlhypeolt, a közepesnél csak kicsit jobb iparosmunkának tartom, de sajnos a második sem javított a megítélésemen.

Tony Stark első részben még a maga módján szimpatikus volt, a másodikban a forgatókönyvírók sikerrel átlendítették a ló másik oldalára: felfuvalkodott pojáca lett, amit a néző csak távolságtartással szemlél.

A történet és a motivációk is kissé nyögvenyelősre sikerültek, amin az akciók korrekt kidolgozása sem segít túlzottan.

Egyszeri popcorn szórakozásnak megfelel, de egy fél óra múlva már arra sem emlékszik az ember, mit is nézett.

10/5.5