106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha
    What Happened to Monday
    Hét Nővér

Egy érdekesnek ígérkező jövőkép, valószerűtlen világrenddel és még kevésbé hihető konfliktus helyzettel. Annyit a magyar cím is elárul, hogy hét nővér körül zajlik a történet. Egy olyan jövőben járunk, ahol a túlnépesedés kétségbeesett rend szabályozást követel meg világ szerte. Egy családnak, törvényileg, csak egy gyermeke lehet, a testvérek lefagyasztásra kerülnek. Egy ilyen világba születik bele hét nővér, kik apjuk segítsége révén, egy közös személy azonosság mögé bújva élik le életüket úgy, hogy mindegyik a hétnek csak egy, a nevének megegyező napján hagyhatja el a házat, felöltve a közös álcát, melyen nővéreivel osztozkodik. Csak hogy egy nap, egyikőjük nem tér haza.

A sci-fi vagy dísztópia stílus elégé a háttérben marad, ez inkább egy kisebb költségvetésű, de annál korrektebb akció jelenetekkel és kamera kezeléssel rendelkező, végi szórakoztató B kategóriás akció film. Keveset ül le, a története sem merül szociológiai-filozofikus mélységekbe. A kötelezően kitalálható csavarra még lép egy meglepőt és meghatót, a lezárása pedig nagyjából az amire a film felétől kezdve számítunk. Ettől függetlenül, vagy inkább ezek mellett is, nem lehet kifogásom, nem bántam meg ezt a két órát.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.05.04. 18:30:45
  • Jim Morrison
    Cold Pursuit

Azt hittem szokásos Liam film, kis esti filmnek jó lesz. Kellemeset csalódtam, jól szórakoztam rajta.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A humor jól állt neki, kicsit Fargo-s lett
  • Zephyr Retiring
    Könnyű kitaposott úton járni.
    Ezt az utat Henry már végigjárta :)

Egyébként tökéletességgel filmen nemigen találkozni...de a közelében akad pár alkotás.
  • LasDen #102078
    Nem nekem kell jobban csinálni. Én nem vagyok operatőr...
    Számomra ebben a kategóriában a The Villainess nyitó jelenete sokkal emlékezetesebb, mint bármi amit a Henryben láttam. Pedig ez is messze van a tökéletestől...
  • gombabácsi
    a hardcore henry marhára nem csak az fps nézet miatt egyedi, teli van tök ötletes dolgokkal, meg hát ügye sharlto copley itt is olyan zseniális mint a d9-ben.
  • Zephyr Retiring
    Nézőpont kérdése.
    A mű (függetlenül attól, hogy te vagy én mit gondolunk róla) abszolút stílusteremtő a mozivásznon. Előtte senki sem csinált hasonló "egész estés" akció filmet.
    Kamera meg olyan amilyen. Fogj egyet magad is a kezedbe, ugrálj át pár tetőn, aztán majd meglátjuk te mennyivel csinálod jobban :D
  • BenedekFeco
    Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Tetszett. Akinek bejönnek az ilyen bíróságos-tárgyalálos filmek, annak szerintem kötelező.

8/10
  • LasDen #102074
    Vagy fél óra alatt készre sült a süti és a többi csak máz, ami mögött nincs semmi értékelhető. A kamerakezelés röhej, az FPS nézet gyorsan elveszti újdonság érzetét és unalomba fullad. Szerintem ez filmen nem működik, max 1-2 jelenet erejéig... ¯\_(ツ)_/¯
  • Zephyr Retiring
    Mindenki sosem fogja belátni.
    Ezt a filmet rengetegen ki nem állhatják.
  • Zephyr Retiring
    Na igen.
    Ehető a félig megsült süti is..
  • LasDen #102071
    nekem úgy fél óra után elég volt. Amit nyújtani tud, az abban a 30 percben ki is merül...
  • Zephyr Retiring
    Végre itt van, hozzám is megérkezett, az első és egyetlen Hardcore Henry :)

Egyszerre látványorgia és brutalitás a köbön.
    Valahogy kora ifjúságom számítógépes Doom játékát idézte fel ez a zseniálisan kreatív remekmű.
    Elérzékenyültem..nincsenek is rá szavak mennyire.....na jó, annyira azért nem..

De az tényleg nem semmi, ahogy ezt összehozták továrisék. Az imdb szerint sci-fi, szerintem inkább egy vendetta-horror, abból is a betegebb fajta.
    A telekinetikus albínószerű ipse (kivégzése) meg már csak hab a tortán.
    Nálam egészen biztosan többször nézős lesz.

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.05.03. 18:54:46
  • vérpocok
    Hiába, a mester az tud. De a jelenkori ember szemléletmódja még nem elég érett hozzá, hogy lássa a filmjeiben levő zsenialitást és értékeket. Még legalább 100 évnek el kell telni, mire mindenki belátja ezt.
  • Bokafix2
    Far Cry (2008)

Lekjob.

felbecsülhetetlen/10
  • DantesHUN
    Sztálin halála.

Na ez jó volt. Voltak vicces jelenetei, bár messze nem ér fel szatírában a Tanu-hoz. Nem olyan vicces, nincsenek idézhető beszólások. De nagyon jók a színészek. És a valóságot -bár az eseményeket összetömörítve több hónapról pár napra - keveri a humorral szatírával.
    És igen a humor mögött ott van, hogy ez nem vicc, még a leggroteszkebb dolog sem vicc, hanem a véres valóság, sőt valóság még groteszkebb volt. Mint ahogy a Tanu-ban is volt bár ott ez sokkal jobban működik

Jó volt ez, sokkal többet ér mint a lánctapas városok szintű baromság
  • Jim Morrison
    Cube

Érdekes volt, a végén
    a szokásos inkább itt maradok a kockában hülyeség

annyira nem, de azért jó volt, egyszer meg lehet nézni.
  • Tikal #102065
    Snowden

háát, ez elég nyálas lett. Végig olyan érzésem volt mintha valami tv-re irt filmet néznék, nagyon gyenge írás és rendezés Stone-tól, pedig a témában lett volna potenciál, de eléggé egy oldalról lett bemutatva az egész sztori...

6/10
  • SzinesGeza
    Na látod, azokra több esély van.
  • BaliBoy
    Ne b@sz! Komolyan? :DDD
    De ugye az X-wingek léteznek? :DDDDD
  • SzinesGeza
  • ximix #102061
    "Hogy jut el Asgardra,.....?"
  • DantesHUN
    ráadásul lánctalpakon. Mindegy. szar.
  • SzinesGeza
    Egy ilyen komplett város, lánctalpakra szerelve(!) meg sem tudna mozdulni.
  • BaliBoy
    Ha komplett városok fenn tudtak maradni (úgy ahogy) akkor egy napszemcsi miért ne tudott volna? :)
  • Sequoyah
    Game Night (2018)

Tavalyi ev legjobb vigjateka lehet ez a film. Az elso fordulat eleg nyilvanvalo es kiszamithato ugyan, de ez meg mindig csak az alaphelyzet, es az utana kovetkezo tortenesek tovabbra is fordulatosak es erdekesek.
    A humora jo nagyon a filmnek, eleg otletes es nem sablonos. A karakterek is jok. Jason Batemannek ugyan unalmas feje van, de ez illik a karakterhez amit jatszik, szoval nem zavart kulonosebben:)
    Es aki az akciot szereti, az sem fog unatkozni:)

Mindenkepp ajanlott.

8/10
  • DantesHUN
    Ragadozó Városok. Ez valami...különösen ostoba szar volt. Szóval..lehetne elemezni hogy mennyire logikátlan és mennyi hülyeség van benne, de csak annyit mondok több száz vagy ezer évvel civilizáció elpusztulta után , a ázsiai menő szereplőnek megmaradt a menő napszemcsije. Jó jó nem ez a legnagyobb baj, de mutatja mennyire buta film. Pedig sok mindent kilehetett volna hozni a világból az élőhalott robottal meg járkáló meg nem járkáló városokkal.

Testvérlövészek. Ez viszont jó volt. Meglepett, azt hittem rosszabb lesz , de jó volt ez. Főleg hogy végén számítottam valami drámára, vagy nagy katarzisra, leszámolásra, de végülis jó volt így.
  • Zephyr Retiring
    Couples Retreat (Páros mellékhatás)

Rég szórakoztam ilyen jól :)

Egyik legjobb jelenet: fazon épp tutujgatni készül a jancsiját,fogja a krémet és a papírzsepit amikor a szobapincér benyit.
    Fazon:
    - ...ööö...csak egy kicsit leégtem. Ez a krém jó az égésre?
    Szobapincér:
    - Ekkora égésre nem... :D

Korrekt vígjáték, jó poénokkal.
    10/8.
  • extra sensory
    Egyetértek.
  • BaliBoy
    Most erre mit mondjak?! Ha szerinted minden rendben volt, akkor örülj neki!
    Amúgy sem más filmekhez hasonlítottam... nincs is rá szükség mert a film saját magának is ellentmond. De ennél jobban tényleg nem akarok belemenni mert mint írtam, ez csak egy seb a sok közül.
  • davidka003
    Avengers 4

Egynek elment de túl van hypeolva. Végtelen háború 8/10 akkor erre 6/10-nél jobbat nem tudok adni.
  • SzinesGeza
    Logikátlan kavarás?
    Nézőpont kérdése. Szerintem a régebbi filmek (Terminátor, Vissza a jövőbe, stb) tézisei voltak logikátlanok.
  • Jim Morrison
    Halloween - 2018

Nekem tetszett, persze ilyenkor a hülyeségeket nem szabad figyelembe venni, mert pár teljesen logikátlan jelenet mindig kerülnie kell az ilyen típusú filmekbe.

Arctic

Mads Mikkelsen / 10
  • BaliBoy
    Avengers 4

Hááát... sztem a négy Avengers film közül ennek volt a leggyengébb a sztorija. De legalább is ennek volt legrosszabbul összerakva.
    Rengeteg sebből vérzik, de inkább bele sem kezdek.
    És ebből a rengetegből az idővel való logikátlan kavarás csak az egyik

A történet vezetése is elég vontatott sztem.

Összességében továbbra is megmaradt egy sablonos popcorn múvinak.
    Szívem szerint 6-os értékelést adnék neki, de azt olyan filmekre szoktam adni, amik ugyan nem voltak annyira rosszak, de egynél többször nem vágyom a megtekintésükre. Ezt viszont biztos meg fogom még 1-2x nézni.
    Szóval csak emiatt:

7/10
    Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2019.05.01. 20:27:29
  • Synchronous

A varázslőnő mondta, hogy azért kell visszavinni a köveket a helyükre, hogy ne legyenek alternatív idővonalak. Különben ez fenyegtést jelenthet. Ha nem törlődtek a vonalak a kövek visszahelyezésével, akkor mi értelme volt visszavinni őket?
  • Sequoyah
    Deadpool 2 (2018)

Akinek tetszett az elso resz az ezt is szeretni fogja. A tortenet kozepes, a karakterek viszont nagyon jok. A latvany altalaban jo, de nehol eleg gyenge lett a CGI, mintha sporoltak volna rajta...
    De ezt a filmet fokent a poenok adjak el, amik altalaban jok, bar neha farasztoak...

A vegefocim utani jelenetek onmagaban megernek +1 pontot az ertekelesben:D

8/10

• Prof William
    Végülis Thor isten. Neki mehet így. :) Tonynak meg biztos volt egy beépített WC rendszer a páncéljában. :)
  • tigeroo
    miért törlődne? csak körbeér a hurok, mint egy möbius szalag. a képregényekben is az ilyen ágazások után jönnek létre az alternatív idővonalak. de a miénk ment tovább, amint a kapitány visszavitte őket.
  • hapi
    Cold pursuit

Ezt meg minek kellet? Szuper jó kis bosszú film, szeretem is a bosszúfilmeket, de hát képkockáról képkockára lemásoltak, egy régebbi skandináv filmet. Néhol még a párbeszéd is egy az egyben ment le. Egyetlen egy különbséget vettem észre a filmben, a régiben mikor a főgonosz felesége épp picsáskodik kap egy irdatlan nagy pofont. Ez már túl sok volt hollywoodnak nem merték "bevállalni"? szóval az újban a csaj elkapja a pasi kezét, a másik kezével meg a golyóit. Nem tudom értékelni, a régi jobban tetszett, de annyira ugyan az a két film, hogy lehet csak azért mert azt láttam előbb...
  • Kongy
    Ha már itt tartunk, akkor miért nem megy el kb az összes film alatt egyik szereplő sem wc-re? hogy bírják annyi ideig visszatartani?
  • CSOCSO
    Endgame

9/10

Felesleges veszekedni meg filozofalni. Egyikotok sem tudja %100 osra a lentebb emlitett es teljesen kifarasztott temat.
    nem tunt hosszunak a 3 ora. Egyetlen egyszer ereztem vontatottnak mikor Kapitany meg Natasha beszelget mielott antman becsonget. Sajnos az idiotak rengetegszer bekiabaltak meg wohhoo-ztak mikor valami komolyabb tortent. Nomeg a tapsolasok minden 5 percben... Agyam eldobom. Ruhellek moziba jarni.
    Ettol fuggetlenul szep es jo lezarasa volt az egesznek.

termeszetesen, hogy Tonynak kellett meghalni. Elore lathato volt mert a csettintes utan kb o volt az egyetlen akinek az elete javult