Xp és a net!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem akkor is valami hasonlo dolog lehet a magyarazat, ha nem is pontosan ez, hogy valamire varakozik a halozati kapcsolat.
\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/
Nekem be volt állitva fix LAN cim, és ugy tollászkodott...
De nekem bejött ez a modszer, h kikapcs elött disablezom a LAN kártyás kapcsolatot (ez 1mp).
Majd ha bekapcsolt (szarakodas nélkül igy) utana enablezom, ami megint csak 1mp, és itt már nem tollászkodik semmit...
De nekem bejött ez a modszer, h kikapcs elött disablezom a LAN kártyás kapcsolatot (ez 1mp).
Majd ha bekapcsolt (szarakodas nélkül igy) utana enablezom, ami megint csak 1mp, és itt már nem tollászkodik semmit...
Win98 alatt volt egy olyan moka, hogy ha volt halozati kartyad, akkor az elejen mindig vart kb 3 percet, amig IP cimet akart lekerni az automatikus IP cim kiosztotol a lokalis halozatban. Ez a DHCP nevu szolgaltatas, amikor a lokalis halozatba kotott server osztja ki neked az IP cimet.
Win98 eseteben a megoldas, hogy be kell allitani valamilyen IP cimet. Ekkor mar "instant" bootol a gep.
Az en gyanum, hogy valami ilyesmi lehet a problema ebben az esetben is. A halokartyan van beallitva nektek IP cim? Mert ha az van, hogy keresse maganak, akkor azert varakozhat ott (valaszra var). Ezt a lokalis kapcsolat TCP/IP beallitasai kozott lehet megtalalni.
Ha lokalisan nincs internet, akkor a 192.168.0.1 IP cimet ajanlanam beallitani nektek. Ez az a cim, amit a Windows XP bepitett internet kapcsolat megosztoja is beallit, hogyha hasznaljatok, de ezt a cimet interneten at biztos nem akarod majd elerni, es igy nem fog zavarni, ha dialuppal netezel.
Win98 eseteben a megoldas, hogy be kell allitani valamilyen IP cimet. Ekkor mar "instant" bootol a gep.
Az en gyanum, hogy valami ilyesmi lehet a problema ebben az esetben is. A halokartyan van beallitva nektek IP cim? Mert ha az van, hogy keresse maganak, akkor azert varakozhat ott (valaszra var). Ezt a lokalis kapcsolat TCP/IP beallitasai kozott lehet megtalalni.
Ha lokalisan nincs internet, akkor a 192.168.0.1 IP cimet ajanlanam beallitani nektek. Ez az a cim, amit a Windows XP bepitett internet kapcsolat megosztoja is beallit, hogyha hasznaljatok, de ezt a cimet interneten at biztos nem akarod majd elerni, es igy nem fog zavarni, ha dialuppal netezel.
\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/
Nekem is NAV szarakszik az elejen, teljesen egyertelmuen. Csak azota van..
ha kikapcsolom, akkor egybol O.K.
ha kikapcsolom, akkor egybol O.K.
nálam egyik oprendszer alatt sem csinált még ilyet ahogy felált a gép már fent is van semmi pillanat alatt....
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Nálam az XP és a Win2000 is ugyanezt csinálta/csinálja. Muszáj kivárni, amíg "magához tér" a gép. Ez van!
ui: Szerintem is a hálókártya kavarhat be a dologba. Boot után keresi a hálózatot, és ez leeszi az összes erőforrást. Win98-nál ezt azért nem lehetett tapasztalni, mert ott a bootoláskor keresi a hálózatot.
ui: Szerintem is a hálókártya kavarhat be a dologba. Boot után keresi a hálózatot, és ez leeszi az összes erőforrást. Win98-nál ezt azért nem lehetett tapasztalni, mert ott a bootoláskor keresi a hálózatot.
Nem hinném hogy ez a gond, nálam nincs is telepítve a NAV
OK! koszi megprobalom!
Ja a megoldás persze, ezt elfelejtettem😊 zümm
Szoval
start>connect to>show all connections> local area connection> disable.
Ez kb 2mp müvelet amig disablezed. Ha igy kapcsolod le a gépet, és inditod el, nem fog szarakodni az elején. Aztán persze enablezheted, akkor már nem gatyázik.
Persze ez azoknak szolt akinek van ethernet is.
Szoval
start>connect to>show all connections> local area connection> disable.
Ez kb 2mp müvelet amig disablezed. Ha igy kapcsolod le a gépet, és inditod el, nem fog szarakodni az elején. Aztán persze enablezheted, akkor már nem gatyázik.
Persze ez azoknak szolt akinek van ethernet is.
Halokartya? igen van a gepben😊
Es ha nincs bent? Akkor mit lehet tenni hogy bentlegyen gyorsabban?
Nagy ritkán nekem is van ilyen (isdn) én azt vettem észre hogy ilyenkor a user loginnel szarakodik, és ami local serviceként fut és nem system, tehát user alatt az nem indul el addig. Amikor igy szarakodik hozzatok be a task managert, ctrl alt delete, aztán ott látni hogy bent van e már a user neved a listában (akár admin) - Persze XP alatt.
Nalam akkor sem indul el sajnos. Varni kell vele aztan egyszercsak elkezd a vinyo dolgozni es elindul. Ha rakattintok az ikonra akkor nem tortenik semmi de kb a perc leteltevel megjelenik a tarcsazo ablak!

Hello! ME alatt ugyanez a szitu. Bár ha manuálisan elindítom a tárcsázót(start-settings-Dialup networking-my connect)akkor elindul.
Sziasztok!
Az lenne a gondom az XP-vel (prof) hogy bootolas utan kb 1 perc mig a telefonos halozati kapcsolatot el lehet inditani. Addig hiaba csinalok barmit nem jelenik meg a tarcsazo. A hiba fentall isdn-es es adsl-es csatlakozaskor is. Ha elindult akkor utana mar barmikor pillanatok alatt letre lehet hozni a kapcsolatot! Ha valakinek van otlete kerem ossza meg velem!
Udv: Balazs
Az lenne a gondom az XP-vel (prof) hogy bootolas utan kb 1 perc mig a telefonos halozati kapcsolatot el lehet inditani. Addig hiaba csinalok barmit nem jelenik meg a tarcsazo. A hiba fentall isdn-es es adsl-es csatlakozaskor is. Ha elindult akkor utana mar barmikor pillanatok alatt letre lehet hozni a kapcsolatot! Ha valakinek van otlete kerem ossza meg velem!
Udv: Balazs