19
Boot utan kb 1 perc mig elindul a tarcsazo progi.
-
Frenzy #19 Szerintem akkor is valami hasonlo dolog lehet a magyarazat, ha nem is pontosan ez, hogy valamire varakozik a halozati kapcsolat. -
#18 Elég körülményesnek tűnik... -
Borg #17 Nekem be volt állitva fix LAN cim, és ugy tollászkodott...
De nekem bejött ez a modszer, h kikapcs elött disablezom a LAN kártyás kapcsolatot (ez 1mp).
Majd ha bekapcsolt (szarakodas nélkül igy) utana enablezom, ami megint csak 1mp, és itt már nem tollászkodik semmit... -
Frenzy #16 Win98 alatt volt egy olyan moka, hogy ha volt halozati kartyad, akkor az elejen mindig vart kb 3 percet, amig IP cimet akart lekerni az automatikus IP cim kiosztotol a lokalis halozatban. Ez a DHCP nevu szolgaltatas, amikor a lokalis halozatba kotott server osztja ki neked az IP cimet.
Win98 eseteben a megoldas, hogy be kell allitani valamilyen IP cimet. Ekkor mar "instant" bootol a gep.
Az en gyanum, hogy valami ilyesmi lehet a problema ebben az esetben is. A halokartyan van beallitva nektek IP cim? Mert ha az van, hogy keresse maganak, akkor azert varakozhat ott (valaszra var). Ezt a lokalis kapcsolat TCP/IP beallitasai kozott lehet megtalalni.
Ha lokalisan nincs internet, akkor a 192.168.0.1 IP cimet ajanlanam beallitani nektek. Ez az a cim, amit a Windows XP bepitett internet kapcsolat megosztoja is beallit, hogyha hasznaljatok, de ezt a cimet interneten at biztos nem akarod majd elerni, es igy nem fog zavarni, ha dialuppal netezel. -
#15 Nekem is NAV szarakszik az elejen, teljesen egyertelmuen. Csak azota van..
ha kikapcsolom, akkor egybol O.K. -
K.András #14 nálam egyik oprendszer alatt sem csinált még ilyet ahogy felált a gép már fent is van semmi pillanat alatt.... -
KOCsi #12 Nálam az XP és a Win2000 is ugyanezt csinálta/csinálja. Muszáj kivárni, amíg "magához tér" a gép. Ez van!
ui: Szerintem is a hálókártya kavarhat be a dologba. Boot után keresi a hálózatot, és ez leeszi az összes erőforrást. Win98-nál ezt azért nem lehetett tapasztalni, mert ott a bootoláskor keresi a hálózatot. -
Mathias #11 Nem hinném hogy ez a gond, nálam nincs is telepítve a NAV -
Blamazs #9 OK! koszi megprobalom! -
Borg #8 Ja a megoldás persze, ezt elfelejtettem:) zümm
Szoval
start>connect to>show all connections> local area connection> disable.
Ez kb 2mp müvelet amig disablezed. Ha igy kapcsolod le a gépet, és inditod el, nem fog szarakodni az elején. Aztán persze enablezheted, akkor már nem gatyázik.
Persze ez azoknak szolt akinek van ethernet is. -
Blamazs #7 Halokartya? igen van a gepben:) -
#6 hálokártya
-
Blamazs #5 Es ha nincs bent? Akkor mit lehet tenni hogy bentlegyen gyorsabban? -
Borg #4 Nagy ritkán nekem is van ilyen (isdn) én azt vettem észre hogy ilyenkor a user loginnel szarakodik, és ami local serviceként fut és nem system, tehát user alatt az nem indul el addig. Amikor igy szarakodik hozzatok be a task managert, ctrl alt delete, aztán ott látni hogy bent van e már a user neved a listában (akár admin) - Persze XP alatt. -
Blamazs #3 Nalam akkor sem indul el sajnos. Varni kell vele aztan egyszercsak elkezd a vinyo dolgozni es elindul. Ha rakattintok az ikonra akkor nem tortenik semmi de kb a perc leteltevel megjelenik a tarcsazo ablak! -
Mathias #2 Hello! ME alatt ugyanez a szitu. Bár ha manuálisan elindítom a tárcsázót(start-settings-Dialup networking-my connect)akkor elindul. -
Blamazs #1 Sziasztok!
Az lenne a gondom az XP-vel (prof) hogy bootolas utan kb 1 perc mig a telefonos halozati kapcsolatot el lehet inditani. Addig hiaba csinalok barmit nem jelenik meg a tarcsazo. A hiba fentall isdn-es es adsl-es csatlakozaskor is. Ha elindult akkor utana mar barmikor pillanatok alatt letre lehet hozni a kapcsolatot! Ha valakinek van otlete kerem ossza meg velem!
Udv: Balazs