Új időszámítás a távközlésben
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ismét egy "értelmiségi" hozzászólás. 😊 Egyébként b te a kettő közül hova sorolod magad. 😄
úgy veszem észre, hogy a távközlésről írni mindíg hálás feladat. mármint a hozzászólások mennyisége miatt. 😊 összegyűlik a sok "fasz", meg a sok kis apuci kedvence. 😊
Ex-TvNet-eseket sajnálom is meg nem is. Az ahogy kicsesztek velük az dühitő, de sajnos a jelenlegi szabályozásba van a hiba, amiről korábban írtam hogy nem is szándoznak megváltoztatni. Jelenlegi állapot szerint nincs olyan hogy kábelnetes internetszolgáltató, már pedig a TvNet csak az. Csak "kábelhálózat tulajdonos" cégek vannak. A jelenlegi törvények szerint maga a kábelhálózat és a rajta elérhető szolgáltatás tulajdonosa nem különíthető el(vagyis elvben elkülöníthető de a tulajdonos nem kötelezhető hogy e szerint cselekedjen) és a kábelrendszer és az internetszolgáltató nem választódik szét. Márpedig a TvNet nem olyan tőkeerős cég hogy saját hálózatot építsen, meg ahhoz új terület is kellene neki, hisz ahol már vannak oda a tulaj nem engedi be, és sejtésem szerint Budapest már elkelt. Egy kiépített kábelrendszer pedig nem lehetne nyereségesen működtetni csak internettel, oda kell a kábelTV is, azt pedig megint szolgáltatni kell. Ezért vannak most ilyen párosok mint UPC-Chello meg fatávkábel-Axelero. És ez már a TvNetnek túl nagy falat lenne, és ők nem is ezt szeretnék csinálni, hanem csak nyetet szolgáltatni. De erre nincsenek törvényi feltételek, tudtommal az EU-ban sincs, igaz ott tervezik a versenyt, de az ottani kábeltulajdonos nagyok is mindent megtesznek hogy ne így legyen és egyenlőre ők állnak az EU-ban is nyerésre.
És hogy miért nem sajnálom őket(mondom ezt mint modemes). Tudom hogy a jót könnyú megszokni, de hidd el a modemhez képest egy Chello is maga a kánaán. Azt hiszem ha a fatávkábel-Axe páros egyszer hozzám is bekötné a kábelnetet, csak kapaszkodnék a karosszékbe a szédítő gyorsaság miatt és lobogna a hajam. Szerintem ki fogod bírni ha egy 2 CD-s DivX RIP Movie nem 2-3 óra alatt fog lejönni, hanem 6-8, ez még elviselhető időmennyiség, különben is modemmel 1 hét lenne. 😞
Egyébként én is így tudom hogy a TvNet ping-je elég ingadozó, ezért a gáma nagyon lagos. A két másik kábelnet ezzel szemben stabilabb. A UPC pingje BIX-re 25-30, az Axelero kábelnetje pedig viszi a primet a maga 8-10ms-jével.(ADSL is 30ms)
Bocs ha túl hosszú voltam.
Ps.: A UPC-t én csak azért utálom, mert nem szolgáltat nekem netet, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
És hogy miért nem sajnálom őket(mondom ezt mint modemes). Tudom hogy a jót könnyú megszokni, de hidd el a modemhez képest egy Chello is maga a kánaán. Azt hiszem ha a fatávkábel-Axe páros egyszer hozzám is bekötné a kábelnetet, csak kapaszkodnék a karosszékbe a szédítő gyorsaság miatt és lobogna a hajam. Szerintem ki fogod bírni ha egy 2 CD-s DivX RIP Movie nem 2-3 óra alatt fog lejönni, hanem 6-8, ez még elviselhető időmennyiség, különben is modemmel 1 hét lenne. 😞
Egyébként én is így tudom hogy a TvNet ping-je elég ingadozó, ezért a gáma nagyon lagos. A két másik kábelnet ezzel szemben stabilabb. A UPC pingje BIX-re 25-30, az Axelero kábelnetje pedig viszi a primet a maga 8-10ms-jével.(ADSL is 30ms)
Bocs ha túl hosszú voltam.
Ps.: A UPC-t én csak azért utálom, mert nem szolgáltat nekem netet, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
Mi van a Chello keretében nyújtott kábeltelefon szolgáltatással?
Bécsben már lehet ktv-hálózaton telefonálni, átlagosan 25 százalékkal olcsóbban, mint a hagyományos telefonhálózaton, de bizonyos esetekben a megtakarítás elérheti a 76%-ot.
Az új szolgáltató szerint Magyarországon is ez a cél.
Bécsben már lehet ktv-hálózaton telefonálni, átlagosan 25 százalékkal olcsóbban, mint a hagyományos telefonhálózaton, de bizonyos esetekben a megtakarítás elérheti a 76%-ot.
Az új szolgáltató szerint Magyarországon is ez a cél.
Ez a korlátlan 12 000-es csomag még mindig van azoknak, akik régebben előfizettek rá, csak újonnan nem lehet már rá előfizetni.
A magam részéröl nagyon-nagyon pesszimista vagyok ezzel a fene nagy liberalizációval kapcsolatban. Imho nem változott/változik semmi. Emlékeztek még arra, amikor bejött a voda a mobilpiacra? Mindenki azt hitte, hogy "hu, qrvajó, itt egy nagy multi, ezek most végre jól letörik a pofátlanul magas percdijakat, és versenyezni fognak" Mi történt? A nagy büdös semmi, minden maradt a régiben, a voda most (talán) egy leheletnyivel olcsóbb, mint a többi, de a földrengés elmaradt...
Szvsz matáv barátunk megmarad nagyhalnak, a többiek meg lelkesen sarcolják (ahogy lentebb már irtátok) a nem-matávos területeket- 50 óra net,10 rongy,mátrix csomag: röhej!
Szvsz matáv barátunk megmarad nagyhalnak, a többiek meg lelkesen sarcolják (ahogy lentebb már irtátok) a nem-matávos területeket- 50 óra net,10 rongy,mátrix csomag: röhej!
Szerintem ne húzd le a Chello-t, jó az, bárcsak lehetne. Szerintem inkább azt rendeld meg, ha tudod, mert ha 8.ker optikai sivatagában leledzel, akkor amiben reménykedsz az hiú ábránd. Ott is ugyanúgy lesz ADSL mint XIII-ban is a III-ban. Sehogy. Egyébként ez a 15GB limit már lerágott csont hogy nem létezik. A Chello userek közül rengetegen töltenek havonta ennél sokkal többet is, és semmi hatás. Mellesleg a Chello pingje is jobb mint az ADSL-é, bár néha hajlamos a kimaradásra, nem minha ez ADSL-nél ez nem fordulna elő. Az ADSL mellett viszont nagy pozitívum a szolgáltatók versenye, ami jótékonyan hat az árakra. Kár hogy ilyen még sok évig nem lesz(ha egyszer lesz) a kábelnet piacon.
shabba - aham, sok senki - azért nézegess dt.comot néha
hol mennyi az annyi
olcsóbb mitn itt
nekik mindenképp
hol mennyi az annyi
olcsóbb mitn itt
nekik mindenképp
Nálunk eddig is Vivendi volt.
Itt ő volt monopol helyzetben.
Mellesleg innen drágább volt telefonálni mint matávos területről, úgyhogy Matávosak kétszer is gondoljátok meg mit csináltok! Én is töprengek kihez fogok igazolni de mejd ha akciók lesznek és tuti hogy a legolcsóbbhoz.
Nagy áresés?: kizárt max 10-15% ha annyival drágább lett volna a monopol matáv mindenki szó nélkül átigazolna.
Itt ő volt monopol helyzetben.
Mellesleg innen drágább volt telefonálni mint matávos területről, úgyhogy Matávosak kétszer is gondoljátok meg mit csináltok! Én is töprengek kihez fogok igazolni de mejd ha akciók lesznek és tuti hogy a legolcsóbbhoz.
Nagy áresés?: kizárt max 10-15% ha annyival drágább lett volna a monopol matáv mindenki szó nélkül átigazolna.
Ami még csípi nagyon a szememet, az a fatáv agyament reklámkampányja, hogy ADSL-t MINDENKINEK. Kár hogy az ország 90%-án ez nincs így. Persze minden hónapban kapom a reklámszóróanyagot tőlük hogy fizessek elő ADSL-re vagy kábelnetre. Persze, hogyan. Kicsit magukba nézhetnének és elgondolkodhatnának miért reklámoznak egy szolgáltatást MINDENKINEK címszó alatt, ha alig valaki juthat hozzá.
Azért látom rajtam kívül sok SENKI látogatja ezt a topicot.
hegylakolaci:
Azt tudom hogy a Vivendinél sem jobb a helyzet, elvégre mindkét szolgáltató úgy királykodik a saját szemétdobján a mi pénzünkel ahogy nem szégyenli.
Laci73:
Szerintem mindenki tudja hogy a vonalas netezés nem éri meg az árát, azért is akarna mindenki váltani, de ha egyszer nincs alternatíva. Nem lakhat mindenki olyan szerencsés helyen mint te. Abban viszont egyetértünk hogy a DUN-ért kb.4000Ft-ot illene kérniük(előfizetés+telszámla), és talán el kéne rugaszkodniuk ettől a du.6 kor kezdődhet csak a net hozzáállástól is.
fotel:
Angliában az átlag Home user ADSL csomag 512/256kbps és 50 fontot kérnek érte, ami a fizetésükhöz képest jónak mondható.
Azért látom rajtam kívül sok SENKI látogatja ezt a topicot.
hegylakolaci:
Azt tudom hogy a Vivendinél sem jobb a helyzet, elvégre mindkét szolgáltató úgy királykodik a saját szemétdobján a mi pénzünkel ahogy nem szégyenli.
Laci73:
Szerintem mindenki tudja hogy a vonalas netezés nem éri meg az árát, azért is akarna mindenki váltani, de ha egyszer nincs alternatíva. Nem lakhat mindenki olyan szerencsés helyen mint te. Abban viszont egyetértünk hogy a DUN-ért kb.4000Ft-ot illene kérniük(előfizetés+telszámla), és talán el kéne rugaszkodniuk ettől a du.6 kor kezdődhet csak a net hozzáállástól is.
fotel:
Angliában az átlag Home user ADSL csomag 512/256kbps és 50 fontot kérnek érte, ami a fizetésükhöz képest jónak mondható.
Azért az is kicsit meredek hgoy 30%al többért adja a fatáv a lassabb DSL-t mint a DT vagy BT pl... NEm ritka ott az 1024 /256os vagy 1500/512es DSL sem
Sajna nekem is analóg "normál" van, majdnem lett ADSL. Itt Zalaegerszegen jan 1-től lesz már. Majd máskor, de eccer úgyis lessz. Amúgy itt "nyugaton" nem OLYAN rossz a helyzet (mondjuk egyedül BP-hez viszonyítva rosszabb valamivel)
igen a vivendis részen még sokkal rosszabb a helyzet mint aki matávon lakik
hun leszel szilv eszterkor?
hun leszel szilv eszterkor?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Nem kell ahhoz vidékinek lenned hogy így legyen. Én pl. Bp. III. kerület közepén lakom egy bazi nagy lakótelepen, mégis se ADSL se kábelnet és nem is várható hogy valaha is lesz. Igérni már igérik őket évek óta, de gyakorlati lépések nem történnek. ADSL nem lehet a hiper szuper XXII.századi optikiai telefonrendszer miatt, mert az ADSL csak rézet szereti, ha meg mégis megoldanák optikán, az baromi drága lenne a fatávnak. Pedig amikor a fatáv updatélt optikára hogy hírdették hogy internet, meg miegymás, aztán később kiderül hogy arra éppen sajnos nem alkalmas(bérelt vonalra nagyon jó, de az meg k..szott drága). A fatávkábel meg nem hajlandó csillagpontosítani a ltp.-en tehát kábelnet sem lesz. Szóval 500 méterre a magyar
"szilicium-völgytől"(A GraphiSoft parkot szokták így hívni) keményen nyomathatom a netet 45kbps-el, de februártól lehet hogy lerakhatom a "lantot", ha percdíj alapú lesz az internetezés.
"szilicium-völgytől"(A GraphiSoft parkot szokták így hívni) keményen nyomathatom a netet 45kbps-el, de februártól lehet hogy lerakhatom a "lantot", ha percdíj alapú lesz az internetezés.
Most is többet fizetsz relatíve ha napközben is fellépsz párszor. Ezt hívják esély egyenlőtlenségnek a vidék és a nagyvárosok között.
PanTel nem foglalkozik a lakossági ügyfelekkel, csak a nagyhalakkal, ez már rögtön csak 6. A kábelnet gyanítom a fatávkábelt takarja, és mivel a fatávkábel, fatáv, fatávcom kvázi egy és ugyanaz ezért már csak 4 marad. Az E-Tel és a Global valami kis szar regionális cég lehet, ha még honlapra sem futja nekik, szerintem kár velük foglakozni. Marad a fatáv és a Vivendi. Ők meg már réges rég felosztották egymás közt a lakossági piacot. Kérdem én, hol lesz itt változás?
"Frischmann Gábor elnök szerint a verseny nem lesz annyira kiélezett a helyi hívások piacán, ezért várhatóan az internetezés költségei nem fognak látványosan csökkenni."
Viszont ha életbe lép a díjmegosztásos rendszer, akkor a fatáv meg fogja szüntetni a 150Ft-os és a 4000-es átalánydíjas kedvezményét. Ergo, az internetezés költségei látványosan növekedni fognak, azok számára akik nincsenek olyan szerencsés helyzetben hogy ADSL-hez vagy kábelnethez jussanak. Márpedig az ország 80-90% ide sorolható. Talán rájuk is kéne gondolni. Nem elég hogy szívunk a szar DUN-al - itt a XXI. században - de még többet is fizessünk majd mint a "szélessávú" netesek.
"Frischmann Gábor elnök szerint a verseny nem lesz annyira kiélezett a helyi hívások piacán, ezért várhatóan az internetezés költségei nem fognak látványosan csökkenni."
Viszont ha életbe lép a díjmegosztásos rendszer, akkor a fatáv meg fogja szüntetni a 150Ft-os és a 4000-es átalánydíjas kedvezményét. Ergo, az internetezés költségei látványosan növekedni fognak, azok számára akik nincsenek olyan szerencsés helyzetben hogy ADSL-hez vagy kábelnethez jussanak. Márpedig az ország 80-90% ide sorolható. Talán rájuk is kéne gondolni. Nem elég hogy szívunk a szar DUN-al - itt a XXI. században - de még többet is fizessünk majd mint a "szélessávú" netesek.