BIOS frissítés

Oldal 1 / 6Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jakuza001
Lehet, de lehet rossz BIOS beallitas is, ezert probalj elobb ki egy clear CMOS-t is.

Ha kicserélem a procit és nem indul a gép, akkor lehet rossz a proci?
a BIOS verzió szerint az 1803-tól támogatott a CPU, nekem 2001-es a BIOS verzióm van, de nem indul el a gép sörét marad. Érdemes lenne frissíteni a 2002-es BIOS-ra?
Tatyla
sziasztok gigabyte P35-DS3L alaplapom szeretném frissiteni de win7 64bit-es verziónál nem engedi a flash telepítést,valaki ötlet?

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Hello van egy régebbi gépem(kicsit még attól is régebbi) award bios van bene szeretnék biost frissíteni mert nem ismeri fel a HDD muszaj lelimitálni 32GB-ra. Az lenne a kérdésem hogy ezt hogyan tehetem meg?
Válaszokat elõre köszi....
üdv.Zoli

tudna valaki segíteni Msi k9ngm alaplappal rendelkezem és biost kellne frissíteni.
az msi live -ból kiderült hogy a 3.7-es verzió a legújabb viszont letölteni már nem tudta.
mind1 is, megszereztem ms7252v37.rar nevû állományt, kitömörítettem és találtam egy A7252NMS.360
és egy A7252NMS.370 nevû fájlt.
Hogyan tovább????

pxxl
hát ha a hivatalos oldalon F8 az uccsó akkor az az uccsó. F9 meg béta azt ne rakd fel.

All hail the double x!

Rag Oil
nekem egy compaq desk pro en pc-m van és aba szeretnék hekelt biost. amivel fel tudom huzni stb...

hw:Compaq 610 core2duo 2ghz 4gb ram os:windows 7 & ubuntu studio

Pls nezzen mar valaki utanna hogy a Gigabyte GA-EP43-DS3L alaplaphoz F8-e a legujabb bios mert itt csak az van ami nem beta.. F8-at mar felraktam de hibernalaskor csak kekhalal van!

GA-EP43-DS3L | Intel Dual Core E5200 | 2x2 GB Ram 800Mhz | Shapire HD 4830 http://lokerz.try.hu/ Ha ingyen akarsz dolgokat szerezni!

Sziasztok!
Nekem MSI alaplapom van. Van egy Liveupdate program a telepítõ cd-n.
Akadozott és lassúlt a gépem win xp telepítés után is.
Jobbat szerettem volna, de frissítés közben hibát írt és menteni sem tudtam a biost, hogy azzal visszaállítsam. Azóta nem indúl a gépem.
Az msi.com -on nemtalálok semmilyen frissítést, csak liveupdate-t.
Hogyan tudom újra elinditani?
Minden segítséget köszönök: gombocda
Giga lapod van, elvileg dual BIOS-os. Válts át a másik BIOS-ra.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Sziasztok!
Problémám egy MSI PM8M3-V alaplappal van. Bios frissítés közben hibát jelzett.
Windowsból MSI Liveupdate programmal internetrõl csinálta ezt, majd sajnos újraindúlt.
A gép nem indúlt el, hanem ezt írja:

Award Boot Block Bios v. 1.0
Copyright (c) 2000, Award software, Inc

Bios Rom Checksum Error

Detecting Floppy Drive A Media
Drive A Error
System Halt

Ha kell veszek floppyt mert nincs a gépemben. Az msi.com -on megtaláltam az alaplap leírását csak nincs semmilyen fájl amit letölthetnék, mert liveupdate van ott is.
Hogyan tudom helyrehozni esetleg cd-rõl is lehet?
Hol találok olyan frissítést amit telepíteni tudok cd-rõl vagy floppíról.
Elöször csinálok ilyet, köszönök minden segítséget.
Üdv: gombocda
rvn
próbáltam semmi... de megoldottam régi cpu ki uj be és láss csodát elidnult...lehet az ujabb bos nem támogatta a régi procit...ez nekem fura:D

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

Solten
C-mos clear. Kikapod az elemet, meg a c-mos clear jumpert par mp-re (reszletek: Read The Funny Manual)

Saor Alba

rvn
hello! Gondban vagyok valaki segitse pls feltettem a biost eg ujta és a gép nem idnul azóta.

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

RBJ
most csináltam bios frissitést pendrivrol muszik minden akkor eredményes volt ?
pedig most néztem utánna pár persz alatt lebonyolitottam.

Linux Mint 13 Cinnamon

kutijani
<#confused>

Ez jó kérdés.

De vigyáz el ne b..d.
kutijani
sziasztok van 1 IBM gép Phoenix biossal.

hogytudnám biost frissiteni ?

köszi segitséget elöre<#worship><#wave>

HY.

Véletlenül nem GA M750SLI-DS4 alaplapot alkartár írni.

Nekem is ilyen van és 9950 porcit raktam bele, de ahhoz F6 BIOS kelet így hát biost frissítettem.
De valami gebasz lett.

A elbasztam mert miután frissitettem nem helyeztem a bioszt alap állapotba vagy egyszerûen meg halt a gép.

A végeredmény: Most a boltban van és próbálnak életet lehelni bele.
Anyi a szerencsém hogy azonnal ezzel kezdtem mikor meg vetem a gépet így 3 napos csere ragin belül vagyok + a biosz hiba miatt semmit nem csinál a gép.
Így jó esésjel lesz új alaplapom.

De érdeklõdve várom a további fejleményeket.

Sziasztok!van egy kis gondom-azt gyanítom h bios-frissítés kell.alaplapom régi!MSI 6453 Mas (MS-6547E v 2.0 egyszerüen nem találok hozzá való biosfrissitést!Legegyszerûbb lehetõség érdekelne-windowson keresztül,ha lehetséges-mivel no flopy.Kéne egy kis utmutató h mit tegyek-esetleg egy link ahol az alaplaphoz paszolo bios frissitést találok--ha tudtok segítstek,mert nem nagyon vágom.ergo még nem csináltam-----a tünet amugy h szarozott a gép-new win xp-és ha biosba belépek-olyan mintha fagyna-billentyûzettel néha tudok lépkedni-néha nem--2éves a biosom--sajna régi alaplap-nem találok.segítségeteket elõre is köszönöm!meg kéne oldanom...

Üdvözlet!

Sziasztok! Van egy Gigabyte GA-m57SLI-S4 alaplapom és valószínûleg rossz biost pakoltam fel, mert semmit sem csinál indításkor. A ventillátorok stb.. mûködnek tehát megy a gép, de semmi mûveletet nem hajt végre, a monitor ledje villog, kép nincs. Házilag ki lehet javítani vagy szerviz?
Nos, de jó ugyanis én szúrtam el. Ugyanis az alaplapom: GA-73PVM-S2 csakhogy...van GA-73PVM-S2 de van GA-73PVM-S2H ...ami nem ugyan az...de még idejében rá jöttem...a fene...de hülye vagyok.

Solten
Nem. Gondoltam nem találja meg a szerverrõl...

Gigabyte honlap -> töltsd le a legújabbat, és add meg neki az elérési útvonalat ahová letöltötted.

Saor Alba

Azért egy értek valamennyire hozzá, csak pont BIOS-t nem frissítettem még...de ezenkívül össze rakom szét-szedem...akármit csak hát biztosra megyek nem akarom elrontani, és még ilyet nem csináltam.

Na most akkor rá megyek hogy Update, és a F4B verzióra frissítene...de ügye nem az a legújabb. Akkor ez úgy van, hogy sorban megy...egymás után lehet a következõ verziókra?

Solten
Ja. Indítsd el, pofonegyszerû. De ha ennyire nem vágod, hozzáértõ személlyel csináltasd.

Saor Alba

Köszi...de melyiket töltsem le? A @BIOS nevû cuccot? És azt hogy kell kezelni?

Solten
Hi.: link Ez a program letölti a legújabbat (azért csekkold a lapod honlapját, nem mindig a legújabbat tölti le), és flasheli. Ha nem találná meg a legújabb BIOS-t, akkor ugye meg kell adnod neki "manuálisan" a letöltött bios file-t.

Saor Alba

Üdv..(inkább itt kérdem meg) szóval a BIOS-t akarnám frissíteni, GA-73PVM alaplapom van, és rajta F3 verziójú BIOS...ügye a legújabbra akarnám frissíteni.

Nos, olvastam hogy floppy-ról...nekem nincs floppy meghajtóm...ez kilõve.

Van valami program is hozzá a BIOS frissítéshez...de mégis mit és hogy kellene csinálnom?

Sziasztok!
Nekem bios frissítõ programra lenne szükségem!
Alaplap: MS6117 Intel csipszet/ chipset
Sem az MSI sem az Intel oldalán nem találtam.
Tud valaki ilyen programot?
+igény: Dos alatt futtathatót!!!!!
Elõre is köszönöm!
Hali!Tudna nekem segiteni valaki BIOS frissitésben?Kezdö vagyok!Elöre is köszi.A gépem adatai.ASUS P5N-SLI,NVIDIANforce 650isli,Intel Core 2 Quad Q6600 @2.4GHz,BIOS-EZ Flash2, OCZ 1G Ram*4 OP rendszer WIN Vista Ultimate.
Prince23
Van egy gondom:

Ezt a hibaüzit találom 25 percenként inditáskor.

H/W Monitor Status Abnormal***
pls enter the setup to check Voltage, Fan Speed or temperature STATUS.

ma volt BIOS frissítés. És kb 25-30 perc után kikapcsol a gép magától, és a fennt leírt problémát ír ki
Pls segítsetek

Sikerünt, és lehet a problémát is megoldotta a frissítés.
thx a segítséget

mycso
Melyik tipusú bios van a lapodon a 4 közül????

Illetve win vagy dos alól szeretnéd használni...tök egyértelmû --> kiválasztod azt a csoportot, amilyen biosod van majd letöltöd azt a flash-t amelyik szimpibb dos/win/usb...

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

A progi megvan, de nem tudom használni.

flash utilityt
csak ezt találtam, de nem tudom, hogy melyiket töltsem le.
Itt mit válasszak ki???
thx

Solten
?

Saor Alba

Tsá!!
Nem tudná vki pontosan leírni hogy kell a BIOS-ba leformázni a vinyót??
Fontos!!
Elõre is köszi!
Ezt nem értem.
Mit csináljak???
A tc-t még értem(Total Comader), de a többit nem.

reaper4
ha tc-bõl próbálod akkor csináld úgy, h mind2 ablak pl a c-n van és jobbklikk az a: ra. stb. nekem úgy megy.

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

így jó<#vigyor3>

http://www.kiss68laci.extra.hu/images/hiba.JPG
nem engedi, hogy létrehozzak rendszerinditó lemezt.
még csak formázni se negedi.
szerintem semmi nem fut, ami zavarhatná.
HELP

mycso
Frissítsd az alaplapi chipset drivert!

Hello!
Ujratelepitettem a Windowst, azota nem megy egyik USB se, teljesen kétségbe vagyok esve? Mit tudok tenni??
Légyszi segítsetek!
Solten
Csõ. Hozz létre egy rendszerlemezt (bootable system disk). Letöltöd a honlapjukról a flash utilityt és a bios file-t. Rámásolod ezeket a rendszerlemezre. Boot a lemezrõl és A:\ -nál índítsd a flash utilityt.
A file name to program szövegdobozba rd be az új bios nevét (tehát amit a lemezre másoltál).

Saor Alba

Solten
A Gigabyenak van egy win alatt mûködõ programja (q-flash?). Ez megkeresi online az új bios-t, flasheli. Mindössze gombokat kell nyomogatnod. Elõtte azért lépj be a biosba és válaszd a 'load optimized defaults'-ot.

Saor Alba

Hi all
Nekem is bios frissitésrõl lenne szó.
Adott egy Elitegroup L4VXA2
Frissiteni szeretném.
Ilyen progikat találtam:
(1.40-es VIA 4in1)
Találtam egy hibajavítást a BIOS-ban:
BIOS Name BIOS for L4VXA2(PCB:1.0A) / L4VXA2(PCB:1.0C)
Version 1.1e
Release Date 2003/11/20
Update Description BIOS CheckSum:4E00h 1.Patch Nvida 440 AGP card compatibility

Tehát VGA-t cseréltem,( ATI 9550 ==>Ati x1650Pro) és az bezavarja a DVD meghajtót(Hibásan olvas), és ezért ellen frissiteni a bioszt.

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Downloads...=82&LanID=0

http://www.drivers.hu/drv_dwnload.php?id=21398

itt van a 2 progi amit találtam, és ahoz kérnék segitséget, hogy miképpen tegyem fel.
THX

Hello!! Vki segitene bios frissitésben..?mert semmit nem értek hozzá..:P Szal ha vkinek lenne egy kis kedve h elmagyarázza mire figyeljek és h h csináljam akkor plsss vki.. :D elõre is thhxx
Sziasztok!
Nekem olyan gondom szokott lenni néha,hogy bekapcsoloma gépet és nem a windows töltõképernyõ jön be,hanem az a csökkentett üzemmódú képernyõ,ahol ki lehet választani,ha például rosszul kapcsolod ki a gépet.Itt nem reagál semmire a billentyûzet/amúgy semmi gond a bill-lel./Aztán fekete képernyõ.Na most,az a vicc az egészben,hogy mindig szabályosan kapcsolom ki a gépemet./start menü-leállítás/Nagyon ritkán reagál a képernyõnél a bill és akkor ki tudom választan a legutolsó helyes windows indítást.Ez miért lehet?Állítólag Bios frissítést kéne csinálnom.Most vettem a gépem és Gigabyte alaplap van benne.Kérlek segítsetek,mert már tényleg nem tudom mi van.
Elõre is köszi
Üdv!

Hát, valami hasonló van, inkább keresek egy embert akinek ilyet karija van, te esetleg nem iskersz valakit

mycso
Azé ennél bonyolultabb..

Ha tuti megvan a jó x550 bios file (és tuti, hogy a vga x550, akkor INNEN letöltöd az atiflash programot, és dos alól (boot flopy, stb...) indítod, a használatához kis segítség:

Utasítások:
- i - információ az ATi VGA kártyákról *-al jelölve az éppen aktív (bootolt), AGP a 0-s
- v - verziók flashelõ, kártya, BIOS
- s - egység BIOS-ának írása állományba
- p - állomány írása a egység BIOS-ába

- r - újraindítás az utasítás elvégzése után
- f - FORCE flash - más p/n és ID számos BIOS-ok ráerõltetése hasznos lehet
- loading - leindul az aktuális könyvtárban található fájlok között és az elsõ olyan BIOS filet beírja minek a P/N-je megfelel a kártya BIOS-ában lévõnek
- load505 - hasonló az elõzõhöz de konkréta az 113-50501-102 P/N-ekre keres
- flashrom további kapcsolója a -l ,amivel le lehet olvasni hogy a BIOS le van-e zárva

BIOS lementése:
atiflash -s 0 biosneve.bin
- s - BIOS lementése
- 0 - VGA egység sorszáma (ha nincs benn még egy VGA akkor 0, elvileg ez mutat az AGP-re de aki nem hiszi az a -i opcióval megnézheti melyik kártyája is a flashelendõ Radeon)

új BIOS feltöltése:
atiflash -f 0 biosneve.bin (-r)
- p - BIOS beírása
- f - flashelést kikényszeríti hibás checksum és védelem ellenére is
- 0 - VGA egység sorszáma
- r - opcionális, ha odaírjuk, akkor a flashelés után automatikusan újraindítja a rendszert

forrás: prohardver

Oldal 1 / 6Következő →