BIOS frissítés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a BIOS verzió szerint az 1803-tól támogatott a CPU, nekem 2001-es a BIOS verzióm van, de nem indul el a gép sörét marad. Érdemes lenne frissíteni a 2002-es BIOS-ra?
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
Válaszokat elõre köszi....
üdv.Zoli
tudna valaki segíteni Msi k9ngm alaplappal rendelkezem és biost kellne frissíteni.
az msi live -ból kiderült hogy a 3.7-es verzió a legújabb viszont letölteni már nem tudta.
mind1 is, megszereztem ms7252v37.rar nevû állományt, kitömörítettem és találtam egy A7252NMS.360
és egy A7252NMS.370 nevû fájlt.
Hogyan tovább????
All hail the double x!
hw:Compaq 610 core2duo 2ghz 4gb ram os:windows 7 & ubuntu studio
GA-EP43-DS3L | Intel Dual Core E5200 | 2x2 GB Ram 800Mhz | Shapire HD 4830 http://lokerz.try.hu/ Ha ingyen akarsz dolgokat szerezni!
Nekem MSI alaplapom van. Van egy Liveupdate program a telepítõ cd-n.
Akadozott és lassúlt a gépem win xp telepítés után is.
Jobbat szerettem volna, de frissítés közben hibát írt és menteni sem tudtam a biost, hogy azzal visszaállítsam. Azóta nem indúl a gépem.
Az msi.com -on nemtalálok semmilyen frissítést, csak liveupdate-t.
Hogyan tudom újra elinditani?
Minden segítséget köszönök: gombocda
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Problémám egy MSI PM8M3-V alaplappal van. Bios frissítés közben hibát jelzett.
Windowsból MSI Liveupdate programmal internetrõl csinálta ezt, majd sajnos újraindúlt.
A gép nem indúlt el, hanem ezt írja:
Award Boot Block Bios v. 1.0
Copyright (c) 2000, Award software, Inc
Bios Rom Checksum Error
Detecting Floppy Drive A Media
Drive A Error
System Halt
Ha kell veszek floppyt mert nincs a gépemben. Az msi.com -on megtaláltam az alaplap leírását csak nincs semmilyen fájl amit letölthetnék, mert liveupdate van ott is.
Hogyan tudom helyrehozni esetleg cd-rõl is lehet?
Hol találok olyan frissítést amit telepíteni tudok cd-rõl vagy floppíról.
Elöször csinálok ilyet, köszönök minden segítséget.
Üdv: gombocda
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
Saor Alba
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
pedig most néztem utánna pár persz alatt lebonyolitottam.
Linux Mint 13 Cinnamon
De vigyáz el ne b..d.
hogytudnám biost frissiteni ?
köszi segitséget elöre<#worship>#worship><#wave>#wave>
Véletlenül nem GA M750SLI-DS4 alaplapot alkartár írni.
Nekem is ilyen van és 9950 porcit raktam bele, de ahhoz F6 BIOS kelet így hát biost frissítettem.
De valami gebasz lett.
A elbasztam mert miután frissitettem nem helyeztem a bioszt alap állapotba vagy egyszerûen meg halt a gép.
A végeredmény: Most a boltban van és próbálnak életet lehelni bele.
Anyi a szerencsém hogy azonnal ezzel kezdtem mikor meg vetem a gépet így 3 napos csere ragin belül vagyok + a biosz hiba miatt semmit nem csinál a gép.
Így jó esésjel lesz új alaplapom.
De érdeklõdve várom a további fejleményeket.
Üdvözlet!
Gigabyte honlap -> töltsd le a legújabbat, és add meg neki az elérési útvonalat ahová letöltötted.
Saor Alba
Na most akkor rá megyek hogy Update, és a F4B verzióra frissítene...de ügye nem az a legújabb. Akkor ez úgy van, hogy sorban megy...egymás után lehet a következõ verziókra?
Saor Alba
Saor Alba
Nos, olvastam hogy floppy-ról...nekem nincs floppy meghajtóm...ez kilõve.
Van valami program is hozzá a BIOS frissítéshez...de mégis mit és hogy kellene csinálnom?
Nekem bios frissítõ programra lenne szükségem!
Alaplap: MS6117 Intel csipszet/ chipset
Sem az MSI sem az Intel oldalán nem találtam.
Tud valaki ilyen programot?
+igény: Dos alatt futtathatót!!!!!
Elõre is köszönöm!
Ezt a hibaüzit találom 25 percenként inditáskor.
H/W Monitor Status Abnormal***
pls enter the setup to check Voltage, Fan Speed or temperature STATUS.
ma volt BIOS frissítés. És kb 25-30 perc után kikapcsol a gép magától, és a fennt leírt problémát ír ki
Pls segítsetek
thx a segítséget
Illetve win vagy dos alól szeretnéd használni...tök egyértelmû --> kiválasztod azt a csoportot, amilyen biosod van majd letöltöd azt a flash-t amelyik szimpibb dos/win/usb...
[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol
csak ezt találtam, de nem tudom, hogy melyiket töltsem le.
Itt mit válasszak ki???
thx
Nem tudná vki pontosan leírni hogy kell a BIOS-ba leformázni a vinyót??
Fontos!!
Elõre is köszi!
Mit csináljak???
A tc-t még értem(Total Comader), de a többit nem.
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
nem engedi, hogy létrehozzak rendszerinditó lemezt.
még csak formázni se negedi.
szerintem semmi nem fut, ami zavarhatná.
HELP
Ujratelepitettem a Windowst, azota nem megy egyik USB se, teljesen kétségbe vagyok esve? Mit tudok tenni??
Légyszi segítsetek!
A file name to program szövegdobozba rd be az új bios nevét (tehát amit a lemezre másoltál).
Saor Alba
Saor Alba
Nekem is bios frissitésrõl lenne szó.
Adott egy Elitegroup L4VXA2
Frissiteni szeretném.
Ilyen progikat találtam:
(1.40-es VIA 4in1)
Találtam egy hibajavítást a BIOS-ban:
BIOS Name BIOS for L4VXA2(PCB:1.0A) / L4VXA2(PCB:1.0C)
Version 1.1e
Release Date 2003/11/20
Update Description BIOS CheckSum:4E00h 1.Patch Nvida 440 AGP card compatibility
Tehát VGA-t cseréltem,( ATI 9550 ==>Ati x1650Pro) és az bezavarja a DVD meghajtót(Hibásan olvas), és ezért ellen frissiteni a bioszt.
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Downloads...=82&LanID=0
http://www.drivers.hu/drv_dwnload.php?id=21398
itt van a 2 progi amit találtam, és ahoz kérnék segitséget, hogy miképpen tegyem fel.
THX
Nekem olyan gondom szokott lenni néha,hogy bekapcsoloma gépet és nem a windows töltõképernyõ jön be,hanem az a csökkentett üzemmódú képernyõ,ahol ki lehet választani,ha például rosszul kapcsolod ki a gépet.Itt nem reagál semmire a billentyûzet/amúgy semmi gond a bill-lel./Aztán fekete képernyõ.Na most,az a vicc az egészben,hogy mindig szabályosan kapcsolom ki a gépemet./start menü-leállítás/Nagyon ritkán reagál a képernyõnél a bill és akkor ki tudom választan a legutolsó helyes windows indítást.Ez miért lehet?Állítólag Bios frissítést kéne csinálnom.Most vettem a gépem és Gigabyte alaplap van benne.Kérlek segítsetek,mert már tényleg nem tudom mi van.
Elõre is köszi
Üdv!
Ha tuti megvan a jó x550 bios file (és tuti, hogy a vga x550, akkor INNEN letöltöd az atiflash programot, és dos alól (boot flopy, stb...) indítod, a használatához kis segítség:
Utasítások:
- i - információ az ATi VGA kártyákról *-al jelölve az éppen aktív (bootolt), AGP a 0-s
- v - verziók flashelõ, kártya, BIOS
- s
- p
- r - újraindítás az utasítás elvégzése után
- f - FORCE flash - más p/n és ID számos BIOS-ok ráerõltetése hasznos lehet
- loading - leindul az aktuális könyvtárban található fájlok között és az elsõ olyan BIOS filet beírja minek a P/N-je megfelel a kártya BIOS-ában lévõnek
- load505 - hasonló az elõzõhöz de konkréta az 113-50501-102 P/N-ekre keres
- flashrom további kapcsolója a -l ,amivel le lehet olvasni hogy a BIOS le van-e zárva
BIOS lementése:
atiflash -s 0 biosneve.bin
- s - BIOS lementése
- 0 - VGA egység sorszáma (ha nincs benn még egy VGA akkor 0, elvileg ez mutat az AGP-re de aki nem hiszi az a -i opcióval megnézheti melyik kártyája is a flashelendõ Radeon)
új BIOS feltöltése:
atiflash -f 0 biosneve.bin (-r)
- p - BIOS beírása
- f - flashelést kikényszeríti hibás checksum és védelem ellenére is
- 0 - VGA egység sorszáma
- r - opcionális, ha odaírjuk, akkor a flashelés után automatikusan újraindítja a rendszert
forrás: prohardver