7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • Zsolt01
    Csak üres DVD -t nem látja ?
    Az üres CD -t látja !

Nekem a Nec íróm nem látta az újabb üres DVD -ket, üres CD -ket látta.
    Író Bios frissítés után jó lett !
  • Trickster
    Hy all. Olyan problémám van hogy, van nekem 2 db Iso fájlom ami egy játéknak 1-1 dvd-je lenne. A gond az hogy ezek egyenként 7.1 GB. Milyen dvdre bírnám ezeket kiírni?
  • gordonbass
    Ja még annyit szeretem volna erről írni,nem program hiba.Sem nero,sem dvd dec stb-vel nem tudok írni dvd-re.Kérem segítsen valaki:
  • gordonbass
    Sziasztok.Segítséget kérnék(aki nagyon ért a dvd írókhoz)Van egy OptiracDVD RW AD-5200S-íróm.Cd ír, olvas,DVDt olvas,DE HA ÜRES DVD-tRAKOK BE NEM ISMERI FŐL.NEM TUDOK ÜRES DVD-RE ÍRNI.Már régebben írtam vele dvd-t,ezt mostanában csinálja.(frissítettem is)Kérem aki tud segítsen.(nem a frissítés óta rossz)
  • Csacsa79
    Sziasztok!
    Lehet hogy kicsit bugyuta kérdésem lesz nagyon rég nem másoltam már eredeti dvd-t, de a napokban aktuális lenne.
    Még mindig úgy müxik legjobban és leggyorsabban a dolog mint "anno": dvdDecrypter és utána dvd2one???
  • Met
    A dvd-nek 720x568 a felbontása, mindegy, hogy miből konvertáltad, nyilván azért szedte a hd-t mert van hd vagy hd ready tv-je akkor mit szenvedjen a dvd konvertálással.
    DL-es lemezre ki lehet írni, vagy a film végét levágni esetleg felesleges hangot leszedni
  • luigi62
    Jóval magasabb a képifelbontása, mint egy normál DVD-nek, még a visszakonvertáltnak is, és persze lehet kombinálni a hangokkal is, persze a képminőség rovására.

• Met
    ja, akkor minek a hd?
    Letölthetne egyből dvd-t is...
  • luigi62
    A HD formátumú videót átkell alakitani, konvertálni DVD formátumura.
    Aztán kiírni DVD-re.

• Met
    meg használhatod a válasz erre gombot is
  • bertino
    nem haragszunk, de ez mind pl mehetett volna 1 kommentbe is.
  • luigi62
    Más, ne haragudjatok csak felgyült a mondanivalóm és segiteni szeretnék.
    Ha nem zárjátok le a lemezeket, ne csodálkozzatok azon hogy nem olvassa be az asztalilejátszó és a PC sem mindig. Az írás folyamata általában azzal végződik, hogy zárásként felírja az író a tartalmat a lemezre. Amikor betesszük a lejátszóba ezt keresi elsőként, ha nem találja, nyilván nem tudja beolvasni a lemezt.

• luigi62
    Valaki probált a lezáratlan lemezére újabb adatokat írni. Ez csak Multisesson írás módban megy, akkor is csak akkor, ha beolvastatjuk az előzőleg ráírt adatokat. Szinte mindig ez a hiba, és persze adatvesztés a vége.
  • luigi62
    Veronik00!
    egy kis kiegészités, még mielőtt kikapok;
    A régi NÉRO-k alapból csak 2 GB-ig tudták ISO-ként, tehát egybefüggő adatként kiírni az ISO kiterjesztésü fileket. Az újabbak, 8-as verzió felett, már tudnak nagyobbakat is írni.
  • luigi62
    Általában; Ha DVD shrinkkel leszedtek egy DVD-t, azt próbáljátok már DVDvideóként írni, mert az istennek sem tudják szerencsétlenek használhatóvá írni, pl. ISO írással.
    Tehát csak egy kis figyelem kell a sikerhez.

• luigi62
    Veronik00!
    A 2GB-s ISO fileketcsak az újabb NERO-kkal lehet ISO file-ként kirni, ha a játék prg-t nem ISO-ként akarod kiírni, akkor írás tipust kell váltanod, pl. képkiírást, vagy képfile írást. Tehát korántsem mindegy mit inditasz el.
  • luigi62
    Barny!
    Én nekem jónéhány gépemet liszolgálták az LG Írók, és mindig is csodálkoztam azon hogy a forumokon egyfolytában lehúzták őket. Aki nem tanulja meg a használatukat, annak mindegy milyennel próbálkozik.

• luigi62
    Egyetértek Csabával, ne fikázzátok le a mások által használt cuccokat, úgy gondolom teljesen mindegy mivel próbálkoztok. tanuljátok meg használni. Ahogy az is majdnem mindegy mire írtok, az írók maguktól nem hibáznak, mi is kellünk hozzá. azt hiszem azért inditották a topikot, hogy segitsünk egymásnak. tegyük ezt, mert jó néhány oldalt végig olvasva nem azt tapasztalom, hogy ezt tennétek.
  • gurubefree
    Pioneer ...amiota az eszem tudom ezt hasznaltam.
  • Csaba
    Teljesen jók szerintem az LG dvd-írók. Nekem évek óta LG CD-DVD égetőim vannak, és semmi bajom nincs velük.
  • Barny
    telefonom is LG...LG KE970 Shine...stb....szntem jo marka:)
    de most meghallgatom mi a ti velemyetek:)
  • Barny
    Hi..Nekem van 2 db. LG H55L egetom:D
    sokan aztmondjak,hogy szar meg,h lassu stb...szntem meg sokkal jobb az elozo SAMSUNG DVD RW 20x-es iromnal,sajat tapasztalat:D
    csak kivancsi lennek,h kinek milyen tapasztalatai vannak LG egetokkel:!!:D
  • Tripod
    NEC_DVD_RW ND-3540A íróm van.
    Már régóta nem rendeltetés szerűen működik, mert íráskor nagyonsokszor elrontja a DVDket. Az is előfordul hogy kiírja a DVD-t teljesen hiba nélkül aztán se asztali DVD lejátszó se DVD-ROM nem olvassa be.
    Aztán most olyan probléma lépett fel, hogy Windows leállásnál kékhalál 000000x9C kóddal vagy ha berakok egy DVD-t akkor is ugyanez a képernyő jön elő!
    Mi lehet a probélma? Valaki segítsen! Előre is köszi
  • klaca78
    üdv! pio 216D íróm és a nero cd-dvd speddlemez mínőség tesztelésnél azt irja ki a meghajtó nem támogatja ezt a szolgáltatást 4.7.0.0 verzótól kezdődően. a 4.6.. verziónál még mükszik a dolog, de az ujjabbaknál miért nem??? köszi
  • terencehIII
    üdv
    az lenne a kérdésem hogy van egy 4.85 Gb os HD filmem , azt dvd re ki tudom valahogy írni ???
  • Zsolt01
    Hát, nem tudsz kölcsönkérni 1 DVD írót kipróbálni ?
    Vagy vidd el / másik PC-n próbáld kiírni ami dvd shrink-kel jó és nálad nem lett jó a kiírása.

(Még neked is Abit NF7 van! , Nekem Abit NF7 S2G.)
  • Adi
    Igen.. van olyan, h ami tökéletes dvd shrink-be és kiírom az nem lesz jó.
    És több író progival is ez a helyzet.
    Ügye a filmeket a netről szerzem vmikor.
    Lehet a dvd írom a rossz?
  • Zsolt01
    Ami tökéletes a DVD shrink-be és azt kiíród akkor se jó az írás ?

És akkor több író progival is az a helyzet ?
    Pl: DVD shrink-kel is lehet írni.

Én különben ha egy DVD filmet gépre másolok akkor nem Képfájlként, hanem csak simán TC -be és Nero Dvd video fájlok kiírása ... és OK
    De gondolom ezeket mástól kaptad / netről.
    Pl. aki felmásolhatta azt a " DVD shrink-be betettem az egyik dvd-t és 96% kiírta azt a hibát, h adat hiba (CRC) és nem olvasható tovább. "
    Ez valószínű, olvasási hibás lemez másolat lehet, hibákat átugrotta-kihagyta amivel mentették. Ez tipp.
  • Adi
    jah.. de milyen gond?:)
  • Zsolt01
    Na akkor pl. az már gond.
  • Lteebee
    Szerintem te adatként próbálod a lemezre archiválni a filet.
    Úgy meg csak UDF módban hajlandó 2 gigásnál nagyobbat felírni.
  • Adi
    De nincs 1.29-esnél újabb fw. És nekem az van rajta..
  • Adi
    DVD shrink-be betettem az egyik dvd-t és 96% kiírta azt a hibát, h adat hiba (CRC) és nem olvasható tovább.
  • Met
    akkor FW frissítés és játszás az írási sebességgel
  • Adi
    kipróbálom akkor a dvd shrink-et.
    Nem mindegyik dvd film kiírásánál van gond. Van olyan amit soha nem tudok normálisan kiírni van olyan ami elsőre jó..
    véletlenszerű a dolog. És például volt a holiday c. film elsőnek neroba írtam ki. Elindulni se akart. Aztán IMGBURN-be kiírtam és tökéletes lett. De volt olyan film ami se imgburn se nero alatt nem tudott normálisan kiíródni.
    A lemezek amúgy VERBATIM dvd-R és japánból jött közvetlen... azt mondták. Tehát nem hamisítvány hulladék. De ami érdekes, h a divx filmeket isoba hibátlanul kitudom írni. Már mint mikor berendezem őket mappába ügye. Ahogy a divx filmeket szokták kiírni:). A Másik: elvileg az 1.29-es frissítésnél nincs újabb.
  • Met
    Milyen lemez? Image írásra használj Img Burn-t és nem feltétlenül a 4x-es sebesség kell neki.
    Esetleg FW frissítés.
  • Zsolt01
    Ja igen és Több író progival is próbáltad, igaz ! ?
  • Zsolt01
    Pl. DVD filmeket ellenőrizheted a DVD Shrink 3.2 (magyar is van) végig futtatod benne a DVD filmet (gyors végig pörgeti 1 kis ablakba és ha gond van, akkor meglátod). Ha iso akkor pl. daemon tools-ba és ... DVD Shrink.

Ha szinte mindegyik DVD film kiírásánál gond, akkor más lehet, de 1 próbát megér.
  • Adi
    Sziasztok!
    Nem tudnátok segíteni nekem esetleg abban, h van egy PIO 111D-m. A DVD DL, a CD, és a DVD-t(divx filmeket) tökéletesen kiírja. De mikor rendes DVD filmet szeretnék kiírni akkor szinte az összeset elrontja. Nem tudja lejátszani se a pio író, se más pc, se dvd lejátszó. Vagy elindul és kifagy..
    NERO-ba szoktam írni, a következő kép: kép fáj megnyitása a .iso-t és azt 4x-sen kiírom. Ez a leglassabb. És így is elrontja. Esetleg vkinek vmi tip?
    1.29-es firmware van a dvd íron.
    még vmi.: ha daemon tools-sal indítom el az iso-t akkor tökéletesen bejön a film. Gondolom akkor nem az iso-val van a gond. Ezért gyanakszom a dvd íróra. És azt se értem mér csak dvd filmnél csinálja.
  • Puhos
    Csá!

Próbáld meg úgy, hogy a total commanderban megkeresed az iso filét jobb gomb társítás, kiválasztod a nerot, és kiírod.