7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • Zsolt01
    #7788
    (Nem írtad, de gondolom AVI filmekről van szó!)
    Tippek:
    - Hallottam annó, hogy valamelyik dvd lejátszó nem szereti a túl hosszú AVI filmeket egyben. Félbe kell vágni és úgy próbálni!
    (vagy)
    - Rossz konvertálás miatt csinálja! Újra kell konvertálni! AVI -ból AVI
    Én is találkozok olyan filmekkel amik rosszul vannak konvertálva, szinkronhangot ráteszik, Számítógép viszi Asztali divix-es dvd lejátszóm elakad felénél kb.
    Újra konvertálom vagy levágok 1-2 másodpercet elejéből és végéből és jó.
  • Feccho86
    #7787
    Sziasztok!

    Lenne nekem olyan problémám, hogy asztali dvd lejátszóval nézem a filmeket amiket ugyebár mindig újraírható lemezre írok ki, majd törlök írok... és így tovább!

    Nos mi az oka annak, hogy pl. egy 3 órás film /keresztapa/ ami legyen mondjuk 168 perc... és számítógépen rendesen azt játssza és annyi játékidőt amennyi... kiírva mégis csak 1 óra 59 perc a film és onnan megszakad.

    Többször előfordul, mit tehetek az elhárítására?
  • Zsolt01
    #7786
    - Lehet a Nerod verziójával van gond. Nero 9 -et használsz, csak ezt!
    Én pl a jó "öreg Nero 6.6", ez tökéletes stabil! Xp alatt jó, de Win7 nem megy oda pl. Nero 7.

    - Újra írható lemezek használata az Én meglátásom szerint:
    3 gyors törlés után 1 lassú, majd 3 gyors törlés után 1 lassú, ...

    - Te nyitva hagyott lemez és úgy rá +cucc, így nemigen használtam, de működnie kéne a dolognak rendesen.

    - Másik író programot | #7785, vagy másik Nero verziót próbálni! Nem mindig, nem minden esetbe jók az újabb programok!

    - Teszt: egy ismerőssel kipróbálni: Te Dvd íródat betenni az Ö gépébe és az Övét a Te gépedbe (Író programot hagyni úgy mindkettőtöknél) és egy darabig mindketten újraírható lemezekkel próbálgatni.

    - Próbáltál több újraírható DVD-t, tehát nem lemez gond lehet. Amúgy meg jó pár újraírásig jó kéne legyen újraírható lemez.

    - Gondolom cuccok hurcolásához használsz újraírható DVD-ket, Vennél 1 usb-s külső kis HDD-t (külső táp nélkülit, kis méretű) és könnyedén el lennél vele.
  • bajgunar
    #7785
    Én még anno ilyen hibák miatt töröltem a NERO-t! És azóta CDBurnerXp-t használok! És (nekem) megszűntek az ilyen jellegű problémáim!
    Újraírható lemezt, meg DVDRAM-ot kb 4-5x tudtam írni, hozzáírni aztán kuka.
    CDBXp-vel nem tapasztaltam ilyen problémát!
    Nero-t megutáltam minden irányból! Még ha fizetnének se tenném fel még1x!
  • mx5 kevin
    #7784
    Köszönöm a segítséget ,Körbenéztem fórumokat hogy meddig bírja egy ilyen DVD-lemez hányszor lehet újraírni,valaki azt írta rengetegszer rálehet írni. De voltak akik azt mondták párszor aztán kuka. Sajnos 5 újraírásnál én nem tudtam ráírni többet egyikre se utána kuka. Lehet hogy a DVD-írom rossz de lehet hogy ez az egész technológia egy elnagyolt gány vacak és a lemezek hibája nem tudom.4 alkalommal írtam az íróval különböző már törölt majd újra formázott DVD-ket hibátlanul megcsinálta. Az 5. alkalommal épp tegnap hozzáraktam egy progit a DVD-n lévő progikhoz CD-írási hiba 4X valahány KB/s és az összes adatnak lőttek. A helyreállító progikkal se megyek semmire búcsút mondhatok a lemezen lévő értékes adatoknak ,legalább 20db program. Döntöttem veszek két darab 1-2 terrás Külső USB-re dugható winchestert (merevlemezt).Ha a CD-t nézem már egy éve meglévő CD-t már milliószor újraírtam és az teljesen jó, a DVD-meg pár írás után kuka siralmas és felháborító+pénkidobás és az értékes elveszett adatok ami tiszta kár és méreg. Most a DVD írom rossz ? Vegyek másikat? Vagy felesleges mert teljesen jól működik és új DVD íróval is ugyan ez lenne a helyzet, mert ez a technológia egyszerűen ilyen vacak és pénzkidobás lenne mert nem az író hibája hanem ez egyszerűen ilyen ez az egész egy elnagyolt trehány mérnöki munka. De ha a DVD írom rossz és akár csomószor újraírható egy dvd és hibátlanul nem ír ki hibaüzeneteket pár újraírás után hanem akár 40X-is újraírhatom és hibátlan akkor lecserélem az írót. Mit tanácsoltok? A számítógépem kicsit régebbi 1 éve vettem használtan de ha lesz pénzem veszek egy újat ezt nem feltétlen tervezem eladni de csak akkor érné meg egy új DVD-írót venni bele ha azzal egy újraírható DVD-t csomószor újraírhatnék minimum 40X és akkor is nem menne a lemez a kukába különben eszetlen pénzkidobás ha egyszerűen ezek ilyen vackok és semmi baj az íróval. Ez természetes hogy egy DVD lemezre párszor írók jó És utána kuka hibaüzenetek adatvesztés? Most ha a CD-t nézem miliószor írok rá és semmi hibaüzenet a DVD-nél 2x-3x törlöm újjat írok rá jó utánna jönnek a gondok.

    firmware frissítés nem segített
    oprendszert 3 havonta újrarakom
    Több márkájú DVD-t próbáltam
    DVD író optriac DVD-RW

    Néro 9-et használok íroprogramnak ha törlöm a DVD-t Sajátgép jobb klikk a meghajtón és és újraírható CD törlése funkció De nem feltétlen egy teljes törlés majd újraírás után vannak a gondok hanem PL amikor meglévő adathoz akarok hozzáírni de ugyan úgy amikor letörlöm és újraírom.Valami oknál fogva párszor hibátlanul újraírom a DVD-ket és utánna jönnek a hibák.De párszor volt már hogy fissen vett DVD volt használhatatlan.Most nem az van hogy letörlök egy DVD-t fel akarok írni vagy hozzárakni és egymás után HIBA HIBA HIBA mert akkor kitudnék valamiből indulni hogy rendszeressen pl törlés után újraírásnál van a gond vagy adat hozzáadásnál de nem ez van mert 5 ből 4x jól megcsinálja jól megírja ugyan azt a DVD-t.utána gyakori ha a lemezt úraírom ha megvolt a hiba újra hibát ír ki.Sőt sokszor van olyan megírok egy lemezt hibát ír ki 4X KB/s legtöbbször uttána rajta van az adat de van hogy minden eltönik berakok egy másik lemezt ugyan az a hiba közvetlen utána.
  • Zsolt01
    #7783
    - esetleg még próbálhatnád DVD írod firmware frissítését.
    - keresni fórumokat a neten ezzel a DVD író típussal (pl.eszközkezelőbe nézheted meg pontos tipus jelzését) kapcsolatba, nem-e ennek a típusnak tipikus betegsége ez.
  • Zsolt01
    #7782
    - Több gyártmányú DVD lemezekkel próbáltad?
    - Több író programmal próbáltad?
    - Új DVD író ez vagy régi? Ha új, lehet hibás, Garanciába vissza vinni.
    - Meghibásodott DVD íród.
    - Át tenni másik gépbe DVD írót és teszt, mert lehet a te gépeddel - Op. rendszeredbe van valami gond. Mondhatnám tegyél új p. rendszert, de ez macerás, ezért egyszerűbb másik gépbe téve teszt!

    Különben külső USB-s hdd jó, Én is használok 2 is cuccaim tárolására.
  • mx5 kevin
    #7781
    Van egy Samsung CD-DVD-íróm olvasóm, a CD-ket kivánlóan írja olvassa.De a DVD-kel sok bajom van.Leggyakoribb hiba hogy amikor felírok egy újraírható DVD-t azt először a legtöbb esetben jól megcsinálja, Nero 9 et használok.Ha ezt letörlöm újraformázom a leg gyakoribb hibaüzenet CD-írási hiba 4X valahány /Kb/S hibaüzeneteket dob ki ezt alap beállításon használom.Második leggyakoribb ráírok és nem olvasható Pl a DVD-n lévő porogramokhoz hozzárakok még egy programot és ez után mehet a kukába mert nem engedi letörölni.Most próbálkozom olyasmivel hogy gyári 4X-es írás helyett 2X esel írom.Ezekkel a DVD-kel túl sok a baj most én csinálok valamit rosszul,vagy ezek a DVD-k egyszerűen ilyen vackok és nem lehet segíteni igazán rajta.Másoknál is ez van? Túl sok a probléma velük és sok gajra ment már.Most ezek ilyen vackok vagy rosszul csinálok valamit? Mert ha ezek ilyenek akkor inkább veszek egy külső hordozható 1-2 terrás Winchestert mert az adataimat kockáztatom és így pénzkidobás a DVD,2x3x ráírok jó utána használhatatlan és kuka ez nem állapot.
  • Zsolt01
    #7780
    SATA:
    Átlag felhasználónak semmi problémája, semmi baja vele, sőt!
  • Zsolt01
    #7779
    Visszarakva gépedbe nem lett jó akkor!
    Te gépedbe próbálj másik DVD írót.

    Asztal Sajátgép ikon / jobb egérgomb tulajdonságok / Hardver fül / Eszközkezelő gomb / listában megkeresni DVD-Cd meghajtók - ezen Bellül a meghajtókra egyénkén jobb egérgomb Eltávolítás! Gép újraindítás és nézni, hogy minek írja ki Sajátgépbe meghajtókat és üres dvd lemez teszt írás.
    Ezt próbáltad és nem?

    Ezt kéne megpróbálnod pedig:
    Asztal Sajátgép ikon / jobb egérgomb tulajdonságok / Hardver fül / Eszközkezelő gomb / listában megkeresni DVD-Cd meghajtók - ezen Bellül a meghajtókra egyénkén jobb egérgomb Eltávolítás!)
    +
    Gép kikapcsolás
    Áramtalanítás
    Lemezmeghajtók adat-táp kábel lehúzás
    Esetleg BIOS kiütés "nullázás" Alaplapi elem kivétele pár percre, majd vissza elem.
    Gép indítás ...
    Gép kikapcs
    Lemezmeghajtók adat-táp kábel vissza tétel!
    Gép indítás
    Nézni, hogy minek írja ki Sajátgépbe meghajtókat és üres dvd lemez teszt.

    Végső megoldás új xp telepítés.
    De ha az alaplapi bios-ba van valami akkor új xp se segít.

    Alaplapi elem kivétele: Alaplapon nagy lapos kör elem, kis fülecske megnyomása (finoman) elem kijön, pár percre kivenni, majd vissza.
  • Ildooka
    #7778
    Másik gépben jó volt...
  • gergely1991
    #7777
    Nem csak tapasztalat kérdése szerintem, de mindegy....
  • Zsolt01
    #7776
    Akkor másik gépbe is kipróbáltad DVD íródat!
    És ott jó volt?

    Esetleg Te gépedbe kipróbálni másik DVD írót.

    (Gondolom van haverod akivel tudnál ilyen teszteket csinálni.)
  • Zsolt01
    #7775
    "Mi a bajod a SATA eszközökkel!"
    csak olvastam:)"

    Ha csak olvastad, akkor nem mond véleményt róla, amíg nem tapasztaltál Sata eszközökkel kapcsolatba, szerintem!
  • Zsolt01
    #7774
    "Ha neked kilistázza az intéző a "írási műveleteket" mikor egy üres dvd-t teszel be akkor lehet hogy az update probléma...."
    Ezt mért is írtad nekem?"
    Ha ezt neked kiírja akkor tényleg nálam van a hiba:)"

    Továbbra se értem, hogy ezt mért írod nekem!
    Nem nincs semmilyen problémám!
  • gergely1991
    #7773
    "Mi a bajod a SATA eszközökkel!"
    csak olvastam:)

    "XP SP3-mat használnál és lehet utána neked is kiírná rendesen a DVD meghajtót DVD-nek."
    Persze ha rendes(ROM) lemezt teszek be akkor jó hogy kiírja:)

    ""Ha neked kilistázza az intéző a "írási műveleteket" mikor egy üres dvd-t teszel be akkor lehet hogy az update probléma...."
    Ezt mért is írtad nekem?"
    Ha ezt neked kiírja akkor tényleg nálam van a hiba:)
  • Ildooka
    #7772
    A jó xp kódot sem tudom hol találom és h kell használni. :/
  • Ildooka
    #7771
    Igen meg,kivéve a BIOS nullázást,mert ahhoz nem értek.
  • Zsolt01
    #7770
    - jó xp kód
    vagy
    - megfelelő "törés"
    (ezek neten megtalálhatók)
    és átmegy eredetiség ellenőrzésen és frissíthető utána automatikus beállítással.

    Ha XP SP3-mad van és így a DVD meghajtódat CD-nek írja, akkor azon az Xp frissítés nem segít asszem.

    Amiket tanácsoltam, mind kipróbáltad már?
  • Zsolt01
    #7769
    Xp SP2! Mért !?
    XP SP3-mat használnál és lehet utána neked is kiírná rendesen a DVD meghajtót DVD-nek.

    "IDE/imapi/ata csatlakozású(ami az XP ügyesen támogat a sata-val ellentétben) :)"
    Mi a bajod a SATA eszközökkel!
    Nekem SATA HDD és semmi gondom. SATA DVD meghajtós gépekkel is találkoztam és semmi probléma nem volt.
    Talán nem árt XP SP3 (rendesen frissítve)!

    "Ha neked kilistázza az intéző a "írási műveleteket" mikor egy üres dvd-t teszel be akkor lehet hogy az update probléma...."
    Ezt mért is írtad nekem?
  • Ildooka
    #7768
    Egyébként nekem XP SP3 van,de nincs frissítve,ha itt az automatikus frissítésekre gondolsz,mert nem tudom tört windowst lehet -e így frissíteni,mert asszem vmi eredetiség ellenőrző is letöltődik. Meg nem tudom h automatikusra,vagy milyenre állítsam a letöltésüket. 1x már beállítottam h telepítse a frissíéáseket,de egy ideig ott van alul az a kis sárga izé ami jelzi a frissítések letöltését de utánna elűtnik és nem tudom nyomon követni,hol jár éppen...
  • gergely1991
    #7767
    SP2-es(Amihez már nincs támogatás!!!)
    IDE/imapi/ata csatlakozású(ami az XP ügyesen támogat a sata-val ellentétben) :)
    Ha neked kilistázza az intéző a "írási műveleteket" mikor egy üres dvd-t teszel be akkor lehet hogy az update probléma....
  • Zsolt01
    #7766
    | #7762
    +
    Azaz Én nem használom ezeket, fel se engedtem tenni őket.
    Ha már fent vannak, hagyd figyelmen kívül őket, ne foglalkozz velük.
  • Zsolt01
    #7765
    + Ildooka: | #7764
  • Zsolt01
    #7764
    Neked is a Sajátgépbe CD-t ír ki DVD-re!

    Még tippek erre:
    - Milyen Operációs rendszert használsz?
    XP?
    SP3 (szerviz pakk 3?
    Rendesen frissítve?
    Nem valami módosított XP telepítővel lett feltéve?
    Talán ezek is okozhatják!
    (Én pl.: XP SP3 Prof. eredeti telepítő lemezt használok)

    - Milyen a DVD meghajtód csatlakozása IDE, vagy SATA - csak tipp SATA lenne és azért CD-nek írná ki, ez csak egy kósza ötlet.
  • Zsolt01
    #7763
    Egyszerre lehet több "pucoló" progid is a gépen, csak ne legyenek állandó "védelmen" a többiek. (De talán feleslegesek, nem tudom, de akár egymás munkáiba belenyúlva problémát is okozhatnak.)
    Advanced SystemCare 4.01 Én ezt használom:
    Felrakás után - Mély vizsgálat! -ot csinálni! Ha mély vizsgálat részeit nézed, látod, hogy milyen jó dolgokat végez el!
    Ha tört változatoz szereztél akkor állandó védelemre állítható és magától karbantart, pucol.
  • Zsolt01
    #7762
    Ezek nem kellenek.
  • Ildooka
    #7761
    Ja és még annyi h az alap programmal együtt települtek ilyenek hogy: Qiuck Care, Game Booster, IObit Malware Fighter és Smart Defrag 2. Ezek közül hasznos valamenyik,vagy amiket ezek tudnak azt tudja az alap progi is?
  • Ildooka
    #7760
    Letöltöttem ezt: Advanced SystemCare 4.01 ,van még a gépemen olyan h Registry Reviver és az Argente pár programja,ezek szükségesek még az általad ajánlott program mellett,vagy törölhetem ezeket és maradjon csak az Advanced SystemCare? Mert ezt így már sok pucoló programnak gondolom. :)
  • gergely1991
    #7759
    Mondjuk nekem is ugyanazt írja ki mind neki, de nero-val tudok írni:)
    Mikor CD-teszek be kiírja a írási feladatokat,mikor DVD-teszek be akkor semmi és nekem is kiírja hogy "CD-meghajtó".
    A Szolgáltatásokban pedig imapi CD-égetőként írja ki mely ami (valószínűleg) csak cd-írására szakosodott.Ezért említettem a "Az XP azt hiszem nem támogatója még a dvd írásnak:)" szöveget, de attól még írhat dvd-t :)
  • Zsolt01
    #7758
    Mi a jó francért próbáltam volna! (már bocsi)
    Ki az aki ott akar írni!
    Nero alap író program!
  • Ildooka
    #7757
    Régebben neroval írtam mindent,de most az sem jó sajnos. :S
  • Ildooka
    #7756
    Holnap kipróbálom valamennyi módszert és utánna írok,hogy mi volt. Köszi a sok tippet. ;)
  • gergely1991
    #7755
    valami lemaradt:
    *Miért próbáltál már Windows XP-ből dvd-t írni?
  • gergely1991
    #7754
    Szerintem jobban jársz egy író progi használatával(pl.:nero)
  • gergely1991
    #7753
    Miért próbáltál már windowsból dvd-t írni?
    Nem külső(nero,burnfree stb) progikra gondolok:)
  • Zsolt01
    #7752
    Elvileg Xp felismeri cd vagy dvd meghajtókat, írókat.
    Ha neked cd meghajtónak írja géped és gondolom tudod/biztos vagy benne, hogy márpedig dvd meghajtód-íród van, igaz?
    Ha így van akkor valami probléma van gépeddel!
    Tippek xp pl.:
    1 Rendszer visszaállítás arra az időre amikor még biztos jó volt!
    2 Tiszta a géped kártevők - vírusok, átnézted jól!
    3 Rendszer sérülés, ez akár segíthet:
    Advanced SystemCare 4.01
    (ingyenes változatot is akár, ha nem találsz hozzá "okosságot")
    Mély vizsgálat!
    Ha komolyabb rendszer sérülés akkor csak lehet új Operációs rendszer telepítés segít.
    Tesztelni tudsz úgy még, ha van Live linux vagy Live Xp cd-d és erről indítva géped, kiírja-e rendesen, hogy DVD meghajtód van.
    4 Asztal Sajátgép ikon / jobb egérgomb tulajdonságok / Hardver fül / Eszközkezelő gomb / listában megkeresni DVD-Cd meghajtók - ezen Bellül a meghajtókra egyénkén jobb egérgomb Eltávolítás! Gép újraindítás és nézni, hogy minek írja ki Sajátgépbe meghajtókat és üres dvd lemez teszt.
    vagy
    (Asztal Sajátgép ikon / jobb egérgomb tulajdonságok / Hardver fül / Eszközkezelő gomb / listában megkeresni DVD-Cd meghajtók - ezen Bellül a meghajtókra egyénkén jobb egérgomb Eltávolítás!)
    +
    Gép kikapcsolás
    Áramtalanítás
    Lemezmeghajtók adat-táp kábel lehúzás
    Esetleg BIOS kiütés "nullázás" Alaplapi elem kivétele pár percre, majd vissza elem.
    Gép indítás ...
    Gép kikapcs
    Lemezmeghajtók adat-táp kábel vissza tétel!
    Gép indítás
    Nézni, hogy minek írja ki Sajátgépbe meghajtókat és üres dvd lemez teszt.

    Amúgy másnál próbáltad ezeket az üres DVD lemezeket és biztos jók, ha nem, akkor próbáld azért!
    Akár másnál ki is próbálhatnád a DVD íródat!

    Ha megoldódik valahogy, jelezd, hogy mi volt a gond!
  • Zsolt01
    #7751
    "Az XP azt hiszem nem támogatója még a dvd írásnak:)"

    Na ne már, gépekkel foglalkozok "kicsit", de ezt így még nem hallottam !!!
  • gergely1991
    #7750
    "Attól hogy CD-meghajtó"-nak írja ki attól még felismerheti:)
    Az XP azt hiszem nem támogatója még a dvd írásnak:)
  • Ildooka
    #7749
    Sziasztok. Lenne egy problémám a DVD írással. Mégpedig az,hogy a gép nem ismeri fel az üres DVD lemezt (2 különböző típusút sem),így nem tudok iírni semmit. :S Csak az olyan lemezt ismeri fel,amin már van vmi,akár én írtam ki,akár bolti cucc van rajta. És a sajátgépben nem tudom,hiba -e,de az E és F meghajtók mellett egyaránt az van h típusa CD meghajtó. Előre is köszönöm a segítséget.