48
Windows ME vagy Windows 98??
  • JetiRulez
    Akkor inkább feldobom virtuális gépre és csinálok egy hálózatot.
  • lck
    Szerintem új P4-es alaplapokra gondolt.
    Pl. nekem 98 már fel sem megy - a telepítése egy laza kékhalállal zárul.
    Millenium meg telepítés után nem látja a dvd meghajtót.
    A 98 valószínüleg nem fogja látni az XP-s partíciót mert szinte 100 % hogy az NTFS-re van formázva.
  • JetiRulez
    Hát nem nagyon értem, hogy ezzel mire célzol Greenpeace.
    Ja és mégvalami. Ha 1 merevlemezre telepítem a 98-at az XP mellé 2 külön partícióra, akkor a 98 látni fogja az XP partícióját?
    Kösz.
  • NeoMaN
    Mostani lapokhoz nincs driver....
  • JetiRulez
    Akkor inkább a 98-at választom 2 okból is: 1.te mondtad, hogy jobb 2.csak az van meg+az xp.
    Másik fórumon azt mondták, hogy 40Gb-nál nagyobb winyót nem tud kezelni, ezér partícionálnom kell (80Gb-osom van) és hogyha 1Gb-nál több ram van a gépben, már nem indul. Most ott a probléma, hogy nyáron tuningolom a gépem és többek közt 2giga ramot tervezek bele. Talán az lesz a megoldás, hogy virtuális gépre teszem fel.
    És még hallottam valahonnan, hogy nem 1 internetbarát oprendszer a 98. Nem tom ez mennyire igaz.
    Kösz.
  • lck
    A win 98 gyorsabb, stabilabb minden szempontból, viszont ha nagyon új hardverre akarod feltenni, felismerés szempontjából milleneummal kevesebb a szívás.
  • JetiRulez
    Helló!
    A kérdés adott. Csak annyi érdekelne, hogy netezésre és jáccásra melyik a legjobb és melyik a gyorsabb, illetve stabilabb.
    Kösz.
  • Mihail
    Mivel lehet win98-at jól karbantartani?
  • danesz
    A Win98 nekem naponta 5-10x fagyott és egy hónap után összeomlott a rendszer... Most WinMe-m van, ami nem túl gyors, de lényegesen stabilabb, hetente talán 1x fagy le, viszont kompatibilitási problémái vannak a tv kártyámmal... de van benne pár okos dolog is... de a sajátgépet felejtsétek el! az káosz! Az intéző is! Használjatok Windows Commander 5.0-t!
  • petee
    Hi! Neked meg van a 98lite? Küldd már el lécci forumba hogy honnan szedted! Mert a prewiew verzio az szar! Vagy egyaltalan tudja valaki honnan lehet letolteni a full verzios 98lite-t?
  • [Walaki]D`Lair
    most nem azért de miért nem tudják azt a szar F-secure-t normálisan programozni?

Kib.Lovag: Az megoldás ha magadnak átbuherálod az oprendszert? Nemááá ennyi pénzért csinálja már ezt meg a misrosoft!!!
  • RelakS
    Barom!

Ez a Supergamez fóruma

(sorry )
  • KiberLovag
    Barom!

Kapcsold ki a restore-t... ha már a pcworld fórumában írsz, valamelyik számban benne volt, hogy kell ezt ME alatt cisnálni... :) De talán majd megkeresem neked... meg kellett asszem túrni a reg-et... :)

Üdv:
    KL
  • RelakS
    Jó neked!
    F-secure telepitése után kikapcsoláskor: Általános védelmi hiba. A rendszer leállt
  • Taranov
    A válaszom a címre: Win98

Nekem már mindekttő fél évig volt, és bár a WinMe-t nem lehet elrontani, sokkal jobban bejött a Win98, mert van dos, stabilabb, és mindig újra lehet telepíteni egy telepítő CD segítségével.
  • Laalee
    pl felraksz egy oprendszert :D
    1 esevel shareled a konyvtarakat akkor kulon kulon allithatod a jogokat.
  • KK-n is csomó
    A WinME-ben nincs config.sys!!!!! Bill Gates úgy gondolta, felesleges!(ez le van írva a helpben)Az olyan DOS felhasználások, ill. driverek amiket a config.sys -be kellet tölteni nem futtathatók. Az angol verzió patchelhetö és akkor nem vágja haza a config.sys, de ez valóban foltozás. A WinME egy tévedés. Én 98 2stEdition -t és win2k használok jól meg vagyok velük.
  • Gejzu
    WinME-m van, meg vagyok vele elégedve, de ha dos-os ablakban akarok valamit futtatni nincs ékezetes betükiosztásom(szar). Ha valaki tud megoldást kérem segítsen!!!! Köszike. Ja kisviku tegyel fel valami turboram progit...
  • szat
    Srácok egy serial kellene 98SE-hez!
  • Pheel
    98SE mindenre elég, de a ME a 98SE bugfixelt változatának tekinthető, amibe beleépítettek pár új funkciót, amik elvileg stabilabbá teszik a rendszert. Ha ezeket kikapcsolod, akkor az ME egy kevesebb hibát tartalmazó 98-nak felel meg.
  • Pheel
    Szóval még nem láttál oprendszert :-P
  • Break
    mé, lefagyott az XP?? hát'z tök jó!!
  • Willy
    Hiába. A windows még mindíg hozza a formáját, úgy ahogy azt Bill bácsi e bemutatón bemutatta. Ott sem csak a hangulat volt fagyos..
  • agyhalál
    Az igaz, hogy ME távlatából a 98 nagyon fapados, de viszont nem zabálja meg a memóriádat fél óra netezés után, azért egy próbát mindenképpen megér, hátha több sikerrel jársz, mint én.
    Egy alkalommal net miatt XP helyett újraraktam MEt és felszórtam az alapvető utilokat (ACDSee, ICQ, Wincommander, GetRight, QucikTime, RealPlayer,Winamp, Where is it?), plussz a drivereket, mindezt nagyjából másfél óra alatt, a lehető legkevesebb újraindítással.
    A végleges újraindításkor merevre fagyott az egész, történt mindez egy frissen formázott winchesteren.
    Bár ilyen hibák szinte minden windowsnál előfordulnak.
    Az az igazság, hogy minél többet használom az XP-t (pedig angol), egyre kevésbé merem ajánlani a haverjaimnak is, eddig pedig azt tettem.
    Tegnap történt, hogy 6 óra netezés alatt semmi gondom nem volt, (igaz, hogy nem is terheltem le a gépet) kicsit Wolfensteinnel játszottam, aztán mikor megnéztem volna a www.linkinpark.com-ot, a Flash oldalnál lefagyott. Érdekes módon a Return to Castle Wolfenstein weblapjának Flash verziójánál is fagyott.
    Szerencsére olyannal még nem találkoztam, hogy elfogyott volna a rendszererőforrás, elképzelhető, hogy addig nem is jut el, inkább csak simán lefagy:).
    Ezekszerint a tökéletes OPrendszer és a Windows nem egy összeeggyeztethető dolog:).
    :(((
  • Tomcat
    Mondjuk az is igaz, hogy 98SE, az azé mégsem teljesen egyenlő ME vel. Szal ha már elintézted, hogy meglegyen, akkor ne csináld vissza. Szvsz nem lesze vele bajod. Jó tulajdonsága, hogy olyan helyzetekből is vissza lehet hozni a rendszert, ahol a win98 már elkapálta magát
  • Kft.
    nekem ME van cel 333 192 Mb RAM-mal és ebböl szabad kb 110 Mb és elég gyors.
    amugy meg az ME-ben van egy csomo ötletes ujitás ami szerintem sokkal jobbá teszi mint a 98SE. Egyébként nekem a 98SE volt fent az ME előtt kb 1 évig miután felraktam az ME-t aszt mondtam hogy többé látni sem akarom a 98-at.
  • Pace
    Me-nek mind1, hogy mennyi rama van...nem tudja kiüríteni. havernak 512 RAM-ját lezabálja 5 perc alatt, és nem adja vissza, szal ezért nem érdemes ME-t használni. Viszont nekem ettől függetlenebbül stabilabb volt, mint a 98.
  • Break
    most kértem a haveromtól ,hogy írja rá nekem cd-re. akkor most sürgősen mondjam vissza?? (szerintem még úgysem csinálta meg, mert nagyon tetü a csávó)
  • Willy
    Így igaz. De amikor megnéztem a szabad memóriát, kiderült, hogy olyan jóformán nincs is.
  • Tomcat
    nemtom, 400-as cele+128MB, szinte fickándozott ME. Semmi baja nem volt. Amúgy meg memeóriakezelése szvsz jobb mint 98-é.
    Továbba 98SE az már majdnem ME...
  • Willy
    A 128 RAM pont az ME alapkövetelménye. Mikor feltettem alig maradt pár mega. Vissza is tértem gyorsan a 98-hoz. Az ME tulságosan memóriaigényes. Nekem a 700- as celeronomat is megdolgoztatta rendesen.
  • Break
    agyhalál: egy 300A-s celeronra, 128 mega rammal melyiket javaslod. jelenleg 98se van
  • agyhalál
    Annyit még hozzáfűznék, hogy 98ról MEre, csak akkor tértem át, amikor már a magyar is megvolt, (holott az angolt előbb megszereztem) míg az XPnél már az angol van a gépemen már 2 hónapja.
    Ez azért jelent valamit, legalábbis az én szememben.
  • agyhalál
    Talán a 98 SE.
    Számomra a 98 satbilabbnak tünt, mint a ME. Azt mindig is úgy kezeltem, mint átmenet a 98 és a mostani XP között. Igaz, hogy elég sokat kell vacakolni a 98al, mire upgradeled a jelenlegi szintre, de már csak azért is megéri, mert kevesebb rendszererőforrást zabál.
  • Break
    Ez egy nagyon gyakran feszegetett kérdés. Kiváncsi vagyok, mi jön ki a dologból!!