34
HELP
-
PiGonE #34 Bár XP-n nem használtam, de a helyzet a következő volt anno W98-as hálónál:
Adott ugye egy gazda gép, meg pl. 1 kliens gép.
A gazda gépen külön van egy internetes kapcsolatra beállított IP-címed, amit a modemes kapcsolatra használ. Továbbá van egy intranetes IP-címed, amit a belső hálózati azonosításra kell. Tehát KÉT címed van! Az egyik hibalehetőség ez lehet, tehát nem stimmelnek az IP-címek! A másik, Win98 netmegosztás CSAK ABBAN az esetben mükszik, ha CSAK a gazdagépen van fix IP-cím (pl. 192.168.0.1), a kliens dinamikus címzést használ! Ha fix címet adsz meg a kliensnek, látni látja egymást a hálóban, de se tárcsázni, se csatlakozni nem fog! Tudom, én is szívtam annak idején vele. XP alatt talán már jobb a helyzet, nem tudom. Azért érdemes kipróbálni! Sok szerencsét! :) -
Feketekéz #33 Most volt LAN nálam és neten játszottunk. 4 gép volt és duállal mentem fel, de a ping elfogadható volt: átlag 70-90.
A Sygate nevü progit használtuk, ami az alapbeállítással simán ment, csak az IPket állítottuk be a gépeken és már ment is a net tökéletesen. -
Willy #31 Tedd fel a WinGate prg-ot. Én is azt használom. Igaz, hogy csak 30 napos verzió de működik szuperul. A crackot meg majdcsak megszerzi az ember. -
#30 Köszi! Sokat segitettél! -
#29 nincs:) de xp alatt tenyleg megy nagyon jol a netmegosztas. -
#28 Hali!
Új probléma:
Adott egy gép (szerver), és egy másik(kliens)
A szerver kint van a neten, fix ip-vel(mert a szolgáltató adja ), és mindkét gépen XP van.
A két gép helyi háloban van kötve, és látják is egymást.
A szerverben 2 hálókártya kell hogy figyeljen.
Egyiknek ugye fix adatai vannak( a szolgáltatótol), ip, mask, dns, átjáró,.
De mi legyen a másikkal?
A két gép látja egymást, de csak a szerver látja a netet, és ha a két gép összekapcsolodik akkor a szerver sem látja a netet!
Nos!?
Ötleteket várok!
Thnx. -
#27 Na akkor mi nagyon elrontottunk valamit, mert itt fix mind a két gép lan-os IP-je, plusz a netes gépnek van egy változó, a szolgáltató által kiosztott IP-je is és megy. Erre varrjál gombot! -
#24 De lessz 1-2 elvarázsolt proggi ami valszeg nem fog működni pl. ftp letöltés nem a szabvány porton, icq is lehet zűrös lessz. -
#22 Köszi Guriga ,ezt a megoldást is próbáltam már, de semmi eredmény. Rákérdez az ip-re, majd nem kap választ (az oldal nem jeleníthető meg...).
Egyenlőre marad a proxi plus nevű program. Talán az ünnepek alatt több időm lesz bűvészkedni és rájövök, hogy hol a hiba. -
Guriga #21 Az Xp-ben teljesen jó a netmegosztás.
A másik gépen állítsd be az átjárót (a netes gép ip cime legyen) műxeni fog. Nem kell hozzá semmi floppy meg bűvészkedés. -
#20 Köszi.
Igazából az xp adta lehtőséget szerettem volna kihasználni, de ezekszerint nem megy. :( -
#19 Kapcsold ki a net megosztást az xp-ben és telepíts fel egy erre a célra szakosodott progit.
Pl.: Allegrosurf, ez 3 user-ig ingyenes.
müxik minden: ftp, icq, eudora, csé, stb. -
#18 Senkinek semmi ötlete? -
#17 Hali.
Kellene a segítségetek. Feltettem a win xp-t. A netmegosztásnál csináltam egy flopy-t, amit a másik gépbe berak,majd indít. MInden ok, de amikor a gép újra indul azt írja, hogy nincs hálókártya a gépben! Akkor az a Genius lan akármi csak dísznek van ott?
Amúgy win 98-al proxi-n keresztül tökéletesen működött.
Szóval mi lehet a hiba?
Segítsetek, Yas. -
Willy #15 Kérdés: Milyen interneted van? ADSL, ISDN stb. Ha ADSL Axelero akkor ugyanazon hálókártyával mindkettő nem fog menni. -
#13 Kliens gépeken: (a többi gép amielyikről el szeretnéd érni a külvilágot)
1. A hálozati tulajdonságoknál, a hálókártya ip-jnél jelöld be: "IP cím automatikus megállapítása" -t
Jobban jársz, ha fix ip-t adsz, mert akkor a helyi hálód is használható marad és bármelyik gép képes elérni bármelyik másikat. Mondjuk add meg IP-nek sorban a 192.168.0.x-et, ahol 1 kisebb x kisebb 256 (nem engedi ez a szar a csibecsőröket, azt hiszi, hogy HTML TAG) és minden gépen különbözik a szám, tehát egyedi. -
#12 Kliens gépeken: (a többi gép amielyikről el szeretnéd érni a külvilágot)
1. A hálozati tulajdonságoknál, a hálókártya ip-jnél jelöld be: "IP cím automatikus megállapítása" -t
Jobban jársz, ha fix ip-t adsz, mert akkor a helyi hálód is használható marad és bármelyik gép képes elérni bármelyik másikat. Mondjuk add meg IP-nek sorban a 192.168.0.x-et, ahol 1 -
EnRoX #11 Legegyszerübb net megosztás Windows 9x/me alá:
A serveren (amelyikkel majd a netre csatlakozol)a beállítások:
1. Telepíts az "Internet kapcsolat megosztás" programot.
2. A hálozati tulajdonságnál a hálozati kártya ipjének adj egy ip-t (pl: 192.168.0.1) és netmaskot: 255.255.255.0
3. Engedélyezd a kapcsolat megosztást
Kliens gépeken: (a többi gép amielyikről el szeretnéd érni a külvilágot)
Elvileg ennek így müködnie kell. Egyébbként ha sehogy sem megy, akkor próbáljátok ki a SyGate progit! Nagyon egyszerű tepíteni (talán ennél is könyebb)
Ezenkivül a Computer Panoráma -nak most jelent meg egy "Hálozatok" című kölönszáma (595ft), amelyben bővebben fogllakoznak a témaval... -
Lujoe #10 A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet a "gépnek" és "hálókártyának" ip címet adni? Különbözik a kettő egyáltalán? Én eddig egy beállítási helyet találtam, és mindent itt állítottam be:
Én eddig így tettem:
Hálózatok>Jobb gomb>Tulajdonságok>TcpIP-Realtek 8139
Itt az ip címeket és stb-ket töltöttem ki! Itt kell mindent megadni? -
Pace #9 calibra_
és vajon minek neki átjáró, ha megy anélkül is? -
Pace #6 tény, hogy nem árt, de nem is kell, feltétlenül.és, mint írtam, ha a windows saját internetmegosztását használod, nem is műxik fix ip-el. -
Pace #4 Ha windowsos internetmegosztást próbálod, akkor ne adj fix ip-t, sem dns-t, se semmit, magának adja a dolgokat, és műxik.
-
#2 Átjárót állíts be (mindegy melyik gép ip-jét adod meg)
Netmegosztásra ajánlom a Sygate Home Networkot (www.sygate.com) -
calibra #1 Átjáró:üresen
Szóval minden rendesen be van állítva, mégsem megy:
Server: Win98 SE
IP:192.168.0.1
Netmask:255.255.255.0
Név: Server
Átjáró:üresen
Dns:
Gazda:Server
Tartomány:üresen
Dns kiszolgáló keresési sorrendje:192.168.0.1
Cliens:
IP:192.168.0.x
Netmask:255.255.255.0
Név:Clientx
Átjáró:192.168.0.1
Dns:
Gazda:Clientx
Tartomány:üresen
Dns kiszolgáló keresési sorrendje:192.168.0.1
Amiben nem vagyok biztos:
-ISDN vonalat osztok meg, és mire kell mutatnia az internet csatlakozásnak? A modem nevére, vagy a Telefonos Hálózati Csatolóra? (egyik esetén sem megy)
-A Dns-t egyáltalán kell engedélyezni a Servernél, és a Cliensnél is?
Ezekkel a beállításokkal nekem már megy egy megosztás(2 gép), de egy másik hálóban (4 gép) nem akar működni! :((( Arra gondoltam: minden protokollt, modemet, hálókártyát leszedek, majd újrainstall minden. Az install sorrend is fontos lehet!