844
Tvtuner
-
ez ki van pipálva? -
triAz #83 Nem lehet minden csatornánál mas régiót választani??Mert Oroszországnál (PAL-B) bejon és jó is,csak ott meg a többi nem jön be.... -
#82 Nekem most annyi a szitu hogy hang van,nem recseg (PAL B,Kábel,Malaysia) de a kép nagyon szemetes -
triAz #81 Német,Lengyel meg minden régiót szinta megpróbáltam,volt olyan ahol csak az RTL club jott be, de mas nem :D !Amugy PAL b\D re van állitva vagyis mindkettot fogja... -
triAz #80 Szia!
Hat megpróbáltammind a kettővel, de nem lett jobb! Antennan és Cabelen is ugyanug bejon minden,szép meg jo a hang és a kép is jó,kivéve RTL CLUB hangja szar!amugy Pécsi vagyok és nem hiszem h itt nincs RTL Club(amugy a sima TV-n tökéletesen bejön).Vmi más tipp?? -
#79 PAL B vagy PAL G van beállítva? Ezekkel még lehet szórakozni, valamint esetleg más régiókódot válassz ki, mert nem biztos, hogy az a jó, amit használsz... -
#78 Szia!
Nekem is volt Leadtek winfast 2000 xp tv-tunner kártyám. Mikor az adókat keresed kilehet választani, hogy ANTENNA vagy KÁBEL csatlakozás lehetőség van. Nem mindeggy hogy melyik módban keresed az adókat. Az egyik fajtánál piros kis embléma lesz a csatorna frkijénél a másiknál viszont kék. Próbáld meg mind a két keresési módban!!! Remélem jó lesz. Sok sikert -
triAz #77 Hellosztok!!
Vettem egy Leadtek WinFast 2000 XP típusú tv-tunnert,amivel van egy kis gondom!
Rendesen fel van rakva hozzá minden van is vagy 25 csatornám tökéletes képpel és hanggal,nincs is velük gond.
VISZONT:
Az RTL Clubnak a képe szép, de a hangja csak sistergés...nem tok vele mit csinalni,már régiót is állitottam meg minden ,de semmi.
Nem tudna vki segiteni az ugyben hogy hogyan lehetne jobb a hangja az emlitett csatornának???!!!
PLS HELP....
Előre is THX!
triAz^ -
varrogyula #76 Nem mindegy hogy milyen az az elosztó.Nálunk a UPC szerelte be.A bejövő kábelre egy kétutas szűrőt tettek. Az egyik kimenetről a TV-k üzemelnek. A másik kimenetről pedig az internet. A TV kimenetnél viszont még beiktattak egy másik kis csőalakú szűrőt is. Ezt azért hogy visszafele még véletlenül se menjenek zavaró jelek. Lehet hogy ez az oka a problémádnak. A bejövő szűrő típusa a kővetkező:
IN
PCT-1000-2W
2 WAY SPLITTER
5-1000Mhz 130dB RFI
OUT 3.5dB OUT 3.5dB
INTERNET TV Előtte a következő szűrő EZHP 88/65 atőbbit nem látom
-
#75 Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom hogy egy kábelen meg lehet-e osztani az internetet és a kábeltévét?
Ugyanis a falból kijövő kábelre rátettem egy T-elosztót,az elosztóból megy ki az egyik kábel a tunerbe a másik a kábelmodembe.
De: ha igy van összekötve a modem kivillogja a cabel lámpát folyamatosan és se net,se TV..
Valaki tud megoldást? -
izb #74 szerintem ne a pc ből oszt meg a jelet.
legyen mindenki külön külön
az erősítő csak akkor hasznos,ha a jel önmagában jó,de ha már a pc-ből gyengén jön ki,akkor nem éppen hasznos. -
DJviolin #73 Esetleg lepke antenna erősítővel segítene valamit? Egyéltalán milyen antennával tudnák jó vételt elérni?
Nálunk valamiért az mtv1 kiváló képminőségű (ősrégi magyar antenna), az rtl klub, és a tv2 hangyás (2 antenna), és a kecskeméti tv nagyon rossz (Kint a tetőn egy antenna). -
izb #72 elviekben megy,de a jel erősségétől is függ -
DJviolin #71 Sziasztok!
Majd lesz egy Hauppauge WinTV PVR-150-es tv tunerem. Én a következőt szeretném:
A padlásról lejön a koax, belerakok egy T elosztót, egy fél méteres koax elmegy a tunerhez, a maradék pedig egynesen megy a tv-hez. A kérdés: Így használhatom-e a tv-t másodlagos kijelzőnek? Mert így megspórolnák vagy 2-3 méternyi koaxot, hogy nem kellene külön tv - számgép közötti koaxot húzni, hanem egyenesen menne a koax az antenna - számgép - tv útvonalon. A kérdés az, hogy így működne-e a tv másodlagos kijelzőnek?
Üdv:
Lanti -
#70 Lenne egy nagyon sürgős kérdésem!!!
Adott egy ATi X-800XT All-in-Wonder VGA kártya, amiben benne van a TV-tuner is. De mivel amcsiból jönne a dolog, ezért NTSC rendszerű. A kérdésem a következő: Meglehet valahogy oldani, hogy az NTSC-ből PAL-t csinálják, vagy tudjak vele fogni magyar adásokat, azaz PAL szabványú adókat?
Nagyon fontos ,de főleg sürgős a kérdés, mert sürgősen lekéne adnom a rendelést, szorít az idő! -
viktor744 #69 Sziasztok!
Nekem Pinnacle PCTV Stereo kártyám van, és a gond az, hogy a PCTV Vision-nel elég gáz a felvétel minősége. Letöltöttem a DScaler v4.1.11-et, aminek nagyon jó képminősége van, viszont csak sistergést hallani. Biztosan nem a progival van a gond, mert 1 ismerősöm is onnan töltötte le, és neki jó. A másik érdekesség, hogy a PCTV Vision programmal nem tudom a hangerőt szabályozni, csak a Volume Control-ban, és ott is a CD Player-nél. Ez biztos hogy egészséges???
Légyszi segítsetek!!! -
vadmotoros #68 Na megoldódott a hangproblémám, csak az országot kellett átálítanom Szlvákiára. Most már mindent tudok vele csinálni.
Elvileg a Pinnacle 110i Mpeg2-be kódol hardveresen, de nekem felvételnél 80-90%-os a proci kihasználása, szóval én azt hiszem hogy inkább szoftveresen -
DJviolin #67 Köszi. Sokat segítettél. Azthiszem én is ilyen hauppauge kártyát veszek. -
_xT #66 A kartya hardveresen mpg2 ben rogzit ha avi-t akarsz akkor at kell konvertalnod.Csak azert irom mert most lattam az #53 hozzaszolasod. -
DJviolin #65 Köszi. Sokat segítettél. -
_xT #64 A tv nezes es a felvetel kozott semmi kulonbseg sincs a processzor hasznalata kozott.Nalad valoszinu magasabb lesz az ertek mint nalam de nem fog szaggatni mivel a minimum gep amit ajanlanak hozza Pentium® III processor 1.2GHz , 128MB RAM .Az alaplapra integralt hangkartyaval se kell oszekotni kiprobaltam (Realtek AC97).Kulonben nem is taltam semilyen csatolofeluletet rajta amivel oszekothettem volna es a dobozaban se volt semilyen ehez hasonlo kabel. -
DJviolin #63 Nem. Hivatalos neve ez:
Intel Pentium 4 1,7 Ghz
Hogy ez Celeron lenne? Nem tudom. Lehet. -
izb #62 az a P4 az celeron? -
DJviolin #61 Én is ilyen kártyára gondoltam.
Nekem:
P4 1,7 Ghz + 256mb sdram + gf2 mx400 32mb + alaplapra integrált ac97-es hangkari.
Tudom. Nem egy mai gép. Szerinted mennyi az esély, hogy felvétel közben beszaggatna? -
_xT #60 Nekem pont ilyen Tv tunerem van (Hauppauge WinTv-PVR-150).Nem kellet osszekotnom a hangkartyaval siman van hangom SB Audigy 2ZS-vel.Felvetel kozben nem fogja a gepet 8-17%-ot hasznal a CPU-bol tevenezes es felvetelkeszites alatt is(P4 3.2 HT+1giga ram).Taviranyiton keresztul nagyon jol vezerelheto es barmilyen szogbol veszi a jelet nem kell az erzekelo fele erolkodnod ha csatornat akarsz valtani vagy a felvetelt elinditani.A record gomb lenyomasa utan 3s utan kezdi a felvetelt.Mas kartyakkal nincs tapasztalatom.
-
DJviolin #59 Ennél a Hauppauge WinTv-PVR-150-es kártyánál azt írják, hogy kell neki hangkártya. Egy kérdés: Nekem csak alaplapra integrált ac97-esem van. Össze tudom hozni vele? -
DJviolin #58 Megnéztem, és nincs rajta analóg videóbemenet. Pedig nekem kellene. És nekem olyan kártya kellene, ami hardversen kódol, hogy a procimat ne terhelje, és ne nagyon szaggassanak a filmek a felvételnél.
Erről a Hauppauge WinTV PVR 150-ről mi a véleményetek? Ez hardveresen kódol, és a Prohardveren dicsérték.
A Pinnacle tunerektől félek, mert itt olvastam, hogy a 110i milyen hibát csinál, meg nem tudom róluk, hogy hardveresen kódolnak-e?
Üdv:
DJviolin -
#57 pinnacle 400i -
#56 Tudom hogy ez nem ide tartozik de nem találtam más topicot ahol megkérdeztehetem bocs az offért !
segítsetek !!!
telefonon jött egy kérdés:
az ismerős vett egy tv-t rákötötte a dvd-t és nem jön be kép a tv-n át nyomta av-re és ezt irja ki neki nincs jel nem érzékeli a dvd-t minden ötlet jól jönne please help Fontos lenne ! -
DJviolin #55 Üdv!
Ajánljatok nekem egy nagyon jó piacon lévő tv-tunert. -
izb #54 erre az összes ma piacon kapható Tv tuner kártya képes,de a program a lényeg.
De a fő tényező az a géped erőpotenciálja... -
DJviolin #53 Sziasztok!
Ajánljatok nekem olyan MINŐSÉGI, KIVÁLÓ KÉPMINŐSÉGŰ, OLCSÓ, KIVÁLÓ FELVÉTELT KÉSZÍTŐ tv-tuner kártyát, amelynek a felvételnél bármilyen kodekhez hozzá tudom társítani. Tehát mondjuk xvid codechez hozzátársítom a felvételt, és megadom mondjuk hogy 1500 kbit-el tömörítse avi-ba. Tehát direktmentéssel már xvid-be mentse, és ne kelljen utána egy 1 gigabájtos mpeg-et áttömöríteni 350 megás xvid-be. -
#52 Üdv.
Van egy félig kézileg barkácsolt ősrégi AIMS Lab Video Highway Xtreme (VHX) tvkártyám.
Driverek xp alatt kissebb szenvedés után rendben.
DScaler nevü univerzális progival be is jönnek az adások,de sajna bármelyik verziót rakom fel, mindenhol bugos a program.A régebbi verziónál egy idő után elkezd bufferelni, az új verziónál nem bufferel, hanem csatornaváltásoknál random lefagy.
Tud valaki ajánlani egy másik szoftot, vagy esetleg további linket adni?
köszönöm. -
vadmotoros #51 Igen ám, de sulinetre ezen kívűl csak olyanok voltak amiket nem tudtam volna megvenni. De egy nagyon jó ebben a tunerben: A videóról nagyon jó képet csinál Virtualdubbal. -
#50 Nekem is ez van és ugyan ez a problémám!
Kínylódtam vele kb 2 hetet,majd rájöttem -szarok bele- béna vagyok és kész!
Kicsit kényelmetlen,de meg tudok vele mindent igy is csinálni
-
izb #49 látod látod.
Mielött megvetted volna érdeklődni kellet volna.
Most szívás van...... -
vadmotoros #48 Helló!
Én is nemrég vettem egy Pinnacle Mediacenter 110i-t
Van ami nem tetszett benne:
A felvett adásokat ha aviba szeretném átkonvertálni, akkor csak a Studio 9-el tudom, ami néha elég furcsán működik (Pl aviba szeretném konvertálni 300!!! Kb/s a kép 128 Kb/s-os a hang és így is 1 órás film több mint 1 giga!).
Ha esetleg a VirtualDub-al próbálok felvenni akkor kép van, hang meg csak súgás, hiába állítom a hangnormát.
A rádió csatornákat nem lehet hangolni, amit megtalál azt kell hallgatni.
Az tetszett hogy a hozzá adott progival lehet minden formátumú filmet nézni, mivel ha a tv-re kirakom a képet, nem kell állandóan odafáradnom a géphez ha hangosítani akarok. De ha DVD-t nézek az soha nem szól 5.1-ben. Ja és a felvétel igencsak prcesszorigényes, mivel én a 2200-as Sempron procival csak DVD-LP leggyengébb képminőségben tudok rögzíteni. -
#47 Az enyém AGP-s...
-
izb #46 sima Pci ami az AGP alatt van .
Tudod amiben benne van a hangkari,meg egyebek.
-
DJviolin #45 http://www.kepfeltoltes.hu/051128/HPIM0763_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Lefotóztam az alaplapom. Ha jól veszem ki, akkor a videókarim egy agp foglalatban van, a másik 3 pedig üres. Az a 3 üres foglalat szerintem PCI, tehát abba dughatnám a majdani tv-tunert. Javítsatok ki ha tévednék.