844
Tvtuner
  • oliverspy
    Nem TVTuner-rel bár de akit érdekel itt egy leírás az HBO kábeltvs dekódolásáról:
    http://hbo.try.hu
    Nem tom kicsinálta de nálam működik. Meg is köszöntem neki. 1000 x kattintottam a hirdetésére! :D
  • norbre
    Üdv!

egy ismerősöm most vett egy LifeView TVR-t, ill azt írja hogy "A LifeView TVR mellett még Schedule Recording fület is találtam"

namost az lenne a kérdésem hogy hogyan lehet egy TV adást a legegyszerűbben dvd-re felvenni ezzel a cuccossal? Aki tudja az pls minél részletesebben írja már le, mert én nem ismerem se a gépet se ezt a kütyüt.

Előre is köszi a segítséget...
  • oliverspy
    akkor veszek egy ilyet. remélem nem lesz gond és meglehet oldani. Vagy ha esetleg tudtok jobb megoldást hasonló árfekvésben akkor mondjátok. Kösz
  • dara
    Megoldható a VDub-os felvétel, de sok értelme nincs. A gyári programok (főleg a DTV) kitűnőek felvételre.

Ez egy analóg tuner, tehát csak analóg jelet tud fogadni. Ha a beltéridnek van S-Video vagy Composit kimenete, akkor azt rá tudod kötni a kártya megfelelő bemenetére. Ha sima koax kimenete is van, az mehet a tunerre.
  • oliverspy
    Szeretnék venni egy Leadtek Winfast TV2000 XP Expert kártyát. 15.000 FT -ért tudnám megvenni.
    Főleg felvételre kéne. Kérdéseim:
    Lehet-e vele VirtualDub-al felvenni?
    és a fontosabb: Nem kábelTV-t kötnék bele, hanem egy DigiTV beltérit. Azt meg lehet oldani?? Talán úgy a minőség is jobb lenne. Mondjatok el mindent.

Ja és ha van esetleg jobb ebben az árkategóriában akkor mondjátok már meg. Csak augusztus végén akarok venni.
  • gabber_saviola
    nincs mit

de igen ott kell kiválasztani, egy országot kijelőlsz a könyrékről, mivel pl. Németország is PAL BG
  • Chrystopher
    Köszi!

Már szedem is a linkelt cuccokat.
    Arra már rájöttem hogy a Source Selectorban kell csatornákat konfigurálni, de hogy? Nincs Magyarország a listában és nemtudom mit adjak meg.
  • gabber_saviola
    az elöző kártyával ezt nem lehet összehasonlítani mivel a PCTV Pro az a maga kategoriájában a legjobb volt, a másik meg egy újabb gyártmány
  • gabber_saviola
    nem rossz, és már a DivXet és Xvidet is kezel
  • gabber_saviola
    ott van , hogy egy Hauppauge tunert vettél ami conexant 881-es chippel rendelkezik, és ahogy látom leírtad, hogy rádio is van benne szal ez:

alaphelyzetben teljesen jó a driver amit adtak hozzá, de a legújabb driveren javítottak a digaitalizálláson és a képe is szebb lett vmivel, jah és az egyik legjobb analog kártya a piacon.

PCI products driver/application CD-ROM
    Updated: July, 2006
    LINK

Software for WinTV 881-based PCI boards
    LINK

"Indítom a WINTV2K.EXE-t. Puff kék háttér fehér szöveggel"
    akkor talán mehetne egy csatornakeresés, mert bekonfigurálni aért ezt is kell , mint egy rendes tv-t

ez egy szabvány méretü kártya, szal nem a kártya hibálya, hogy nem tudtad beszerelni :)
  • GyPeter
    és ez 15 000é?
    Pinnacle System PCTV Analog Pro PCI
    me én beépítettet akarok és nem tom h van e jobb ami nem olyan drága
  • Inquisitor
    Ha alap analóg tunert akartál, esetleg kicsit felveszegetni akkor igen.
  • GyPeter
    Pinnacle System PCTV 50i ez jó? 12.000be kerül
  • Chrystopher
    Megvolt. Egy 2004-es driver a legfrissebb.

Közben sikerült összehoznom a dolgot. EGY DScaler nevü progival nagynehezen beállítottam. Lesanneltem a csatikat, de más a név mint ami a csati. Van név amelyik fake, tehát nem tartozik hozzá csatorna. Ezzel lesz még 1 köröm...
    Aztán sokat szarakodtam a hangal. Végül a hangkártya mikrofon bemenetén jön be a tv-tunerből a hang mert ilyen szar Audigy hangkareszom van és nincsenek rajta nevek, csak idiót jalzések..

Végül most meg. TV2-t lesem. A minőség kicsit gagyi... Azért sajnálom hogy a rendes progival nem megy :( Buktam a távirányítót.
  • izb
    keress hozzá újjabb drivert.első lépésben
  • Chrystopher
    Senki?
  • Chrystopher
    Sziasztok!

Vásároltam egy Hauppauge TV-Tuner kártyát. Vicces, de nemtalálom se a dobozon, se a papírján hogy milyen kártya. Az Everest szerint ilyen:

Behelyeztem a gépbe kis barkáscsolással(nem volt teljesen szabvány és kikellett hajlítani a gépházat, de ez nem lényeg) aztán feltettem a drivert ezt is kicsit nehézkesen . Feltelípetettem mindent(mindent pipáltam a setup menüben). Sikerült minden. Elsőnek elindítottam a rádiót. Beírtam a sávot és megy. Indítom a WINTV2K.EXE-t. Puff kék háttér fehér szöveggel. Oké reset. Go másik progi WINTV32.exe. Elindít kisképernyő tölt majd monitor elfeketedik és leáll(mint amikor kikapcsolom a gépet) elhalkul a gép(gondolom leállnak a hdd-k stb..). Teljesen megvagyok lőve. Vmit. hangolni kell? Rosszul csináltam vmit?
  • teamwork100
    A lenti probléma miatt elcserélném ezt a 0 kilóméteres kártyát egy hasonló kondíciójú USB-s megoldásra. Privátba: [email protected]
  • teamwork100
    CSao.
    Van egy GF 6600 GT kártyám és egy leadtek winfast tv2000 expert tv tuner karim. de valamiért a két kártya összeakad és boot után csak 640*480-ban hajlandó menni a GF 6600. volt már valakinek ilyen problémája?
    Üdv.
  • jbal
    sziasztok.
    a TV Tunert rá kell kötni a TV-re vagy van hozzá antenna?és az az antenna mennyire jó mit tud fogni?
  • bepi
    Én ezt ugy oldottam meg,hogy vettem egy Samsung DVD-VR300E készüléket.Belerakom az egyik oldalon a VHS kazettát aztán szépen megirja DVD-re.Igaz tavaly 90000 volt az ára.Talán most már olcsóbb.
  • matta
    Aki WinFast Programot használ, meg tudná mondani, hogy hogyan lehet az összes csatornát kitörölni, hogy egy se maradjon?
  • matta
    Kösz EVID az infót.
    Silent én csak egy egyszerű TVtunert akartam, szóval a Leadtek nagyon megérte és sokat tud az árához képest. Szeretem a beállításokat, mert saját igényem szerint tudom használni attól függően, hogy mire kell, csak nem tudok egyelőre mindent.
  • izb
    Méretben biztos...
  • izb
    Vegyél,és legalább mindent egyben találsz rajta,nem kell szívnod a szoftverekkel.
    40.000ft ért tudszt venni már egy Yamada 6800-ast
  • evid
    Constant bitrate: állandó bitarány. A tömörített anyag minden képkockája tartalmának összetettségétől függetlenül ugyanannyi bitet foglal el.
    Variable bitrate: változó bitarány. A CBR ellentéte. A képileg eseménytelenebb szakaszok kisebb helyet foglalnak, így a VBR helytakarékosabb.
    Target data rate: Itt a nagyobb érték jobb minőséget eredményez. Ezt egy DVD-nél 5000kbps alá nem veném.
  • evid
    talán erre lesz szükséged: PCTV WinXP SP2, ez egy javítás a SP2-höz.
  • kakó ági
    Sziasztok!

Egy másik témában már feltettem a kérdésem, de nem sok választ kaptam. Családi vhs videókazikat szeretnék valahogy dvd-re "menteni". Azon őrlődöm, hogy vegyek inkább egy asztali dvd-írót, vagy van lehetőség egyszerű módon megoldani a problémát pc-vel is. Sajna a gépem elég gyengus, 1200 Mh, 40 Gb, 256 Ram, 64 Mb videokártya. Valaki olyat mondott, hogy elég egy tv tuner, amivel összekötöm a tévével, majd a média playerrel kikeresem a videócsatornát, aztán indulhat is a másolás a vinyóra, s onnan tudom majd dvd-re kimenteni a cuccot. Nekem valami marha egyszerű módszer kellene, mellesleg az sem lenne rossz, ha nem kerülne 20 ezernél többe, a minőséget sem kellene feljavítani, a lényeg hogy megmaradjanak a felvételek. Aki tud ilyet az légyszi írjon. Egyszerű nyelvezeten, mert a felét sem értem a szakszövegnek.
    Köszike!
  • matta
    Az MPEG-2 Bitrate Mode Variable Bitrate v. constant a jobb?
    target data rate(Kbps): melyik a jobb 1000 v. 6000?
    A gépen nem nagyon látszik a különbség, a TV-n igen?
  • dara
    driverek
  • quato
    Egy Pinnacle PCTV Pro TV tuner kártyával rendelkezem, melynek telepítésével problémáim adódtak.
    A terméket már több, mint 1 éve használom, de korábban nem merült fel olyan probléma, melyet most felvázolok.

A számítógépem rövid időre meghibásodott (a processzoron hűtőt kellett cserélni, mert mindig túlhevült, és lekapcsolt) bő 1 héttel ezelőtt, melyet követően - miután az megjavításra került - a Windows XP operációs rendszerem (akkor még SP2 nélküli) új hardverként (multimédiás videovezérlőként) ismerte fel a TV tuner kártyámat, mintha az nem lett volna feltelepítve, pedig korábban hibátlanul működött. A szoftverekhez sem korábban, sem később nem lett hozzányúlva, semmilyen beavatkozás nem történt.
    Mivel úgyis újratelepítettem a Windows XP-t (most már SP2-vel együtt), nem foglalkoztam a problémával.
    Az újratelepítés után (előtte a Winchester leformázásra került) a probléma továbbra is fent áll, azaz:
    Új hardverként, multimédiás videovezérlőt talál a windows. Az illesztőprogramot sem a saját install CD-jén, sem máshol nem találja, és kiírja, hogy "nem lehet telepíteni ezt a hardvert". Ezt még úgysem találja, hogy a direkt kézileg kijelölöm neki a CD driver könyvtárát, ahol az illesztőprogram van.
    Természetesen ezek után hiába telepítem fel a TV szoftvert, a teszt futásának első lépésében olyan hibát ír, hogy nincs TV tuner kártya a számítógépben.
    Minden helyesen van bekötve, próbáltam más PCI slotba is áttenni a kártyát, de minden kísérlet hiábavaló. A próbálkozások is teljesen szűz XP alatt történtek, tehát csak az alapvető hardver driverek kerültek feltelepítésre.

A rendszerem felépítése a következő:
    Soltek SL 75 DRV 5 alaplap
    Athlon XP 1800+ CPU
    ATI Radeon 9600XT VGA
    512 Mb 333MHz DDR Ram
    NEC 2510A DVD RW
    SB Live 5.1 hangkártya
    120+200 Gb Maxtor HDD
    Windows XP Professional oprendszer SP1 és SP2-vel felvértezve.

Tehát a kérdésem: Mi lehet a probléma, és mi lehet a megoldás rá?

• matta
    Szia macleo! Szerintem a Leadtek WinFast DV2000 TVkártya az árához képest nagyon megéri, a hozzá adott program is nagyon sokat tud. Én ezt választottam és nem bántam meg.
  • macleod2005
    Császtok.Én egy Leadtek WinFast DV2000-et szeretnék venni, mi a véleményetek róla ?
  • Tyson86
    sziasztok vetem egy pinnacle pctv110i tunner kártyát és azt mondom müködöt 2-napig tökéletesen és utána nem tudtam rajta helyi adokat fogni ujra telepitetem de semmi a beálitásokat is probáltam de semmi szintén mi lehet ezel a tehendö vissza a boltba elöre is köszönöm.
  • BituMan21
    Császtok!Nem akartam ezzel a témával kapcsolatban nyitni egy új témát mivel már volt ilyen ezzel kapcsolatban csak sajna elég ritkán irogatnak bele,azért irtam ide hátha valaki tud segiteni.Na szóval az után érdeklődnék , milyen tapasztalataitok vannak a szoftveres dekoder programokkal.(Használ közületek esetleg valaki ilyet?)Ezekkel elvileg belehet fogni olyan tv adókat, amiket a szolgáltatók kódoltan sugároznak.A fórumozók kettő programot említettek:Ronny CableCrypt decoder-t és a DekoCrypt-et.Van olyan aki használja valamelyik progit vagy hasonlót? Köszi a választ előre!
  • kovy79
    Nekem is ilyen kártyám van, nálam tökéletes.
    Sógornak viszont uez a baj (az általad felsoroltak közül az első) és nem tudtam én sem rájönni a titok nyitjára.
    Ha valaki tud választ, az engem is nagyon érdekel!
  • steweee
    ti melyik tévét vennétek? mindegyik 70-72 cm-es

JVC 100hz - 95.000
    Philips - 67.000
    Sony - 110.000
    Panasonic - 72.000

egyedül a philipsnek láttam kicsit gyengébbnek a képminőségét, a többieké egyformán jónak mondható, síkképcsövesek. az ár számít, de nem döntő tényező ha a meghibásodási esély a magasabb ár mellé alacsonyabb. a 100 herzes valyon szebb képet produkál monitornak használva, mert azért (is) veszem? a garanciákat nem tudom, jó lenne a három év, de metróból valószínűleg mindegyikre csak egy lesz. én személy szerint a panasonickal eddig meg voltam elégedve van ilyen tévém csak kisebb, és az ára is egész jó. de várom a véleményeket, és bocs ha kissé offtopic
  • reaper4
    azért lesz kék a kép mer visszarakja ntsc-re. mint mondtam az előbb sajna nemtom, h lett jó , de nálam azé volt
  • reaper4
    nekem is csinálta , de már a rák tuggya sajnos ,h lett jó :(. viszont ha 1x jó lesz akkor másoljátok ki a winfast könyvtárat vhova és win telepítésnél csak másoljátok rá és nem kell keresgélni meg állítgatni.
  • The Fugitive
    Hali!
    ugy látszik ez a Winfast Tv2000XP expert nem egy jó széria! nekem is ezzel lenne gond!
    én is próbálkoztam már többféleképpen, most tőletek várok ötleteket!
    szóval Pal-B- kerestetem a csatornákat, kábelen, igy kb 26 adót megtalál, de kb 7et kihagy. köztük Rtl Klub, sport 2, music tv, bbc world, viasat history...
    hozzá kell tennem, hogy igy találja meg a legtöbb adót a választható opciók közül.
    ha Adaptív keresést csinálok, és még hozzápipálom a finomhangolást (mint alant a kép), akkor viszont megtalálja az összes adót! mindenki happy és boldog lenne!, mert ha kikapcsolom a Winfast Pvr progit, és visszakapcsolom, egyszerűen nincs adás, csak kék szinű kép, néhol pedig hangyák. A boltba visszavittem, készségesen kicserélték, de ezzel is ugyanaz a helyzet. ott hivatkoztak még esetleg divx-re vagy valamilyen kodekre. egy teljesen ujan megformázott és friss windózzal ellátott gépem van most, és ugyanez a helyzet. Ha adaptív keresést csinálok és kikapcsolom a programot, az elfelejti az adókat, pedig a frekvencia ott van!
    a másik érdekes dolog az, hogy nektek is van "clear all" gomb igaz? nektek hogy működik? mert nekem csak kiveszi a pipát az adók elől, de ugyanugy van adás, még akkor is, ha kikapcsolom a gépet, majd vissza. pedig elvileg a kézikönyve azt irja, hogy törli az összes adót, és nincs nézhető tv csatorna. A harmadik ilyen dolog az, hogy ha adaptív keresést csinálok, akkor elvileg a már meglévő adókhoz kellene hozzáadnia a csatornákat, és igy lenne olyan adó, ami többször is előfordul (legalábbis a kézikönyv szerint). Nos, ha én adaptív keresést csinálok, az összes adóm eltűnik, és azok lesznek helyette, amit ugy megkeres. és az ezzel levő problemámat meg már fentebb taglaltam!
    lécci segítsen aki tud!
    thx
    hali