2155
Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
-
Willy #40 Igen. Kitöltöd és elküldöd a címre, vagy elfaxolod. Azért nincs más megoldás, mert egy példányt visszakapsz miután aláírták. Tény, hogy ez az ügyintézés lehető leglassúb /kőkorszaki/ módja, de valamiből a postának is élnie kell. Én ajánlva küldtem, nehogy azt mondják nem kapták meg. Biztos ami biztos. -
#39 Zerg !
Úgy látom , hogy "egy húron pendülünk" a mostani kábeles netszolgáltatónk eddigi korrekt ??? szolgáltatását értékelve . -
#38 Talán az e-mail-es formát jobban tudnám értékelni .A nyáron még meg lehetett online rendelni az oldalon , gondolom , hogy ezeket feldolgozva döntöttek , hogy mely városokban indítják el elsőként az ADSL szolgáltatást .
Szóval nincs más , mint a kinyomtatás , kitöltés , elküldés ( postai úton ) .
Hát akkor ez van . -
#37 na most ebbol mit nem ertesz ?:)
kuld el postan vagy faxolj egyet :) -
Zerg #36 Skorpio7!
Telibetalaltad :)
En szandekosan fogalmaztam igy, mivel Anee, picit furan valaszolt malac kerdesere. Magam is meglepodtem, amikor azt irta "az elobbi", amelybol az kopvetkezett, hogy kbit/sec. Mivel en csak egy remenyebeli ADSL-es vagyok, ezert nem tudtam mire velni. En ertelmezem rosszul, vagy Anee. Tok mindegy lenyeg, hogy gyors legyen. Picit fura erzesem volna egy Kabel-net utan (BP-iek TVnet-jehez hasonlo) egy hagyomanyos telfonvonallal vetekedo ADSL. Viszont a helyi kabelTV-s intenetszolgaltato kritikan aluli. Na nem sebessegben, bar..., na jo ez nem ide tartozik. Szoval egy mai szemmel nezve igen alacsony MB (nem GB) limitet szabott meg egy honapra, szamszerusitve 400. :( . Hat ezert is dontottem en is ugy , hogy nyomas az ADSL. Ott ugye nuku ido es MB korlat. Na ez mar tetszik. A sebesege valoszinuleg kisebb lesz mint a mostanim (de azert akkor hal istennek az ADSL sem 48-50 kbit, inkabb kbyte/sec), de legalabb nem kell sporolnom a Kbyte-okkal.
Na csa!
Remelem most nem voltam komolytalan :) .
Koszi megegyszer a segitseged! -
#34 Ennyit találtam .:
A kitöltött megrendelőlapot az Axelero Rt.
1364 Budapest Pf. 204 címre, vagy a
06 80 41 00 41 faxszámra várjuk. -
#33 Egy láma kérdés .
Mit is kell csinálni ezzel az .doc kiterjesztésű szerződés file-lal ?
Ki kell nyomtatni és úgy elküldeni a postacímére ?
Vagy elég megnyitni a word-dal és úgy kitölteni , majd csatolt állományként elküldeni egy címre .De milyen e-mail-re is ?
Willy !
Te hogy csináltad ? Mondjuk a legegyszerűbb a telefonos módja a dolognak . -
#32 Zerg !
Ne komolytalankodj már !? Szerinted komolyan lenne itt majd 3 topic is az ADSL-ről , ha egy közel modemes sebességű akcióról lenne szó , ezt azért te sem gondolhatod komolyan !!!
Szóval 384 kbit/sec = 48 kbyte/sec sebességgel .
Így már tiszta ? -
#31 kbit? ez a fogalom a modemmel egyutt kihalt :) -
Zerg #30 Hali!
Ha az a 48-50 kb/sec az kbit/sec, akkor eleg siralmas a sebesseg az ADSL-nekl, mivel az ugy 6 kbyte/sec, amelynel meg egy szimpla ISDN is jobb.
Ez tenyleg komoly, hogy kbit/sec-es ertekeket irtatok?
Zerg -
Anee #29 aham ok -
Anee #28 előbbi -
Willy #26 Én is kitöltöttem a szerződést. Mindeggy mikor kötik be abból a szempontból, hogy a rajta lévő dátumot veszik alapul amit ráírtál. Tehát onnan számít. -
Anee #25 lényegtelen lehet bevezettetem....
és ha most előfizetek rá s csak 1 hónap mulva lesz 1átalán akkor csak január végétől él a szerződés vagy már megy szépen???? -
Willy #24 Láttam. Most olvastam el még egyszer. Nagy tetük. Tegnap még áfás árakat írtak. Ma már áfa nélkülit mert így jobban hangzik. -
Anee #23 +áfa -
Willy #22 Bocsi, de ezt a 6800, Ft-ot honnan vetted? Az Axelero honlapján és a szerződésben is az 1 évesre 10 500, HUF a 2 évesre 8500, HUF az első évben van leírva. Az egyszeri belépési dij 14 950 HUF. -
#21 jaja asszem 8800 HUF/HO :)) szerintem nagyon megeri -
#20 Anee !
Most ebben a hónapban van nálatok is akció !!!
Küldd el mielőbb te is a szerződést , amit nekem is küldtek .
"...2001 december 4.
Januárig harmadával nő az ország ADSL-lefedettsége
December végéig kedvezményes Axelero ADSL és nyolc új város a szolgáltatásban
Január végéig nyolc újabb város - Debrecen, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Sopron, Szekszárd, Szombathely, Tatabánya - bekapcsolásával 13-ra nő azon nagyvárosok száma, ahol az Axelero ADSL szolgáltatása megrendelhető. Ezzel a felnőtt magyar lakosság egyharmada számára válik elérhetővé a korlátlan, nagysebességű internetezést lehetővé tevő technológia használata. A korszerű hozzáférés terjedését decemberben árakcióval is támogatja a piacvezető internetszolgáltató.
Az év utolsó hónapjában a nyolc újabb város bekapcsolásán túl kedvezményes előfizetést is kínál az Axelero: az ADSL-t most megrendelők az első évben nettó 6800 Ft-os havidíjért használhatják a jelenleg elérhető legkorszerűbb internet-hozzáférési formát. Ilyen áron már mindazok számára megéri váltani, akik eddig korlátlan vagy az esti órákban korlátlan modemes hozzáférést használtak, vagy a havi húsz órás csomag legalább felét, 10 órát a kedvezményes időszakokon kívül (azaz napközben) vették igénybe. Figyelembe véve, hogy az átlagos magyar internetező húszegynéhány órát tölt az interneten havonta, szinte mindenki számára értékes alternatívát kínál a decemberi ADSL akció..."
MEGRENDELÉS MENETE
A SZERZŐDÉST MEG INNEN LETÖLTENI -
Anee #19 egész olcsó
debrecenbe mikorra várható nem tudjátok? -
Willy #18 Az 15 000 HUF. egyszeri díj. -
#17 Csak azért gondoltam , hogy nem lehet egyszerre telefonálni illetve netezni , mivel az ISDN2-nél ismertem azt a megoldást , hogy az egyik szálon nyugodtan folyhat a netletöltés , míg a másikon közben folyhat akár a "csevegés" is .Amint láthatod , telefonos netezés ügyben 0-a az ismeretem és tapasztalatom .Így jár az , aki kábellel kezd és utánna vált át .De sajnos szükség van rá . -
Styleair #16 A helyzet az hogy tudsz telefonálni és netezni is egyidőben. Az ADSL a telfon kábel réz ikerpárját használja, míg a telefon nem. Úgyhogy nem kell semilyen hókuszpók progi.
Ha van még kérdés, írjál!
(egyébként nézzél be a masik fórumba is, van ott is néhány hasznos info: ADSL vs TVNet vs Chello) -
#15 Egy kérdésem azért még lenne .Mivel nekünk analóg vonalon jön a telefon ( inkább úgy mondanám , hogy 1 szálon ) , gondolom egyszerre nem lehet telefonálni illetve netezni is .De valamilyen program vagy megoldás van-e , hogyha netezek és közben keres valaki , akkor jelezze ezt nekem valami ( pl. egy program , persze ha van ilyen ) . -
#14 szuksegtelen. -
#13 Csak egy egyszerű kérdés .
Szükséges az ISDN vonal a jó ADSL-kapcsolathoz vagy sem ?
Tudom , hogy analóg vonalon is megy az ADSL kapcsolat , de nem mindegy ( gondolom ) , hogy milyen is ennek a minősége .Szóval ezért is érdekelne .Amúgy van itt olyan , akinek ISDN vonalon működik az ADSL szolgáltatása ? -
Anee #12 és a bekötés mennyi? -
#11 modemet ugyanolyat adnak mindenhova, hiszen a matáv köti be -
laja2 #10 Nekem Axelero (Matávnet) ADSL-em van fél éve, és szerintem nagyon jó. Mindig működik, állandó 48 Kb/s letöltés. Igaz, sokára tartott, mig beszerelték (az első közt voltam), és az első modemük egy nap alatt megadta magát, de azonnal kicserélték. -
#9 datanet ára most jobb
ha gond van az általában matávos az mindenkit érint
sebesség le 51k
fel 14k
modemből egyféle van csak, siemens, de az fasza
meg splitterből is
lankártya meg annyira mindegy milyen csak 10mbit UTP és kész
az axeleronál havi 8500
datanetnél meg 7500 -
schlosszer #8 És mindez mennyit kóstál havonta? -
Willy #7 Köszi. -
#6 na akkor mondom a dolgokat a letoltes nekem olyan 48-50 kb/sec feltoltes meg olyan 14-17 kb/sec a feltoltes szerintem eleg jo mert viszonylag nem olyan draga es megbizhato -
Willy #5 Megbizhatóság, letöltési és feltöltési tényleges sebesség, melyik modem a jó, ilyesmi. Most fogom beköttetni és kiváncsi vagyok az igazságra. -
Willy #3 Biztos van. A térképeken láttam, hogy már több megyében müködik. -
#2 Ez engem is érdekelne. Van egyáltalán ilyen ember kishazánkban? -
Willy #1 Srácok! Akinek Axeleros ADSL-je van legyen olyan rendes, hogy megosztja velünk a jó és rossz tapasztalatait, mint a szolgálltatással, mint a hardver és softver környezettel kapcsolatban.