2155
Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
  • skorpio7
    Ezt is jó tudni .Most éppen gyűjtöm az infót ADSL ügyben minden honnan .Nem szükséges ugyan a fix IP , de jó tudni , hogy az egyes szolgáltatók milyen plusszal is ajándékoznak?! meg .
  • skorpio7
    Kössz a tippeket .
  • yolika
    Szerintetek, Fehérváron, ha személyesen voltam bent megrendelni (december 13-án),mikorra várható a beszerelés?
  • izb
    Hat megerkezett az ADSL!!
    Nagyon joooooooooooooooooo!!!!!!!
  • Laalee
    pl kinyitod a levelezöprogidat és az alapbeallitasban 10 percenkent megnezi, ha atallitod, akor neked tetszölegesen nezi :) de az irc az icq a messenger stb. ezek mind jok a disconnect kikerülésére
  • skorpio7
    Pl. melyik ?
  • Willy
    Lehetsz fennt többel is, de akkor egy másik drágább konstrukciót kell választanod. Van arra is lehetőség, hogy fix IP-d legyen.
  • Willy
    Így igaz.
  • Guriga
    Ikerre nem teszik fel... és digitális központhoz kell kapcsolódni. De kérheted, hogy tegyenek rá digitális központra, ha olyan helyen lax...
  • Guriga
    Köszi, azt hiszem meg fogom nézni ezt a lehetőséget.
  • Guriga
    Itt van előttem a szerződés, és ezt írják:

"Ha az ADSL hozzáférésen 30 percig nincs adatforgalom, vagy 24 óra elteltével, az Axelero Internet Szolgáltató Rt. bontja a kapcsolatot."

Namost ez akkor érdekes, ha pl ICQ vagy Messenger fut a gépen. Azok mennyi időnként csekkolják a hálót? Esetleg nem fognak látni 31 perc múlva?

Ha egy időben csak egy gépen lehet fent az emeber a neten, akkor minek a netmegosztás? Ez így nem okés...
  • Willy
    Guriga! Egy javítás. Az Axelero ADSL is 24 óra mulva bont csak. Ha a hálózatot úgy konfigurálod bármelyikről fel tudsz lépni. Egy kitétel van csak. Eggyidőben csak 1 géppel lehetsz fent a neten.
  • Laalee
    erre a celra van sok megoldas, pl a dns2go.com fele dns szolgaltatass.
    ez nem szolgaltato fuggö dolog. és nekem igy ment az isdn nel, ami szintugy axeleros volt, most a chelloval ugye ilyen gond nincs
  • Guriga
    "söt a halozatmegoszto programokat is be lehet allitani, hogy automatikusan csatlakozzanak ha net es kerelmed van. adsl nel meg kb 1 mp a login"
    És ezt már kipróbálta valaki az AXelero-nál?
  • Guriga
    A fix ip azért jó, mert ha nem vagyok itthon, akkor elérhetem a gépem...
  • Laalee
    akor mit kell meg ezen kalkulalni minek a fix ip cim? ilyen savszelesseg mellett szervert ugysem lehet futtatni, masnak meg minek... a netmegosztas pont ugyanugy zajlik mint a broadbandnal, leven ez is halokartyan keresztul kommunikal a gepeddel. azt meg kell egy sima dial up program ami automatikusan reconnactal, ha bont a vonal, söt a halozatmegoszto programokat is be lehet allitani, hogy automatikusan csatlakozzanak ha net es kerelmed van. adsl nel meg kb 1 mp a login.
  • Guriga
    Sziasztok!

Pár kérdés merült fel bennem a témával kapcsolatban.
    Nekem broadband netem van jelen pillanatban. Nagyon fontolgatom az áttérést ADSL-re. Elég drága az ADSL-hez képest, és letöltési korlát van. De... fix ip cimem van, nem bontják a kapcsolatot.

Axelero ADSL-nél 30 perc tétlenség után bontják a kapcsolatot és újra be kell jelentkezni. Na erről meséljen valaki lécci... Nekem otthoni hálózatom van, és alapkövetelmény, hogy a többi gépről is tudjak netezni. Ez hogy zajlik? A másik gépről is be tudok jelentkezni? És a többi gépen is menni fog a net?

Datanet ADSL: igaz hogy rohadt olcsó, de 3 év az 3 év. És a Datanet kisebb cég, mint az Axelero. Ilyen olcsó árral, ha megrohanják az ügyfelek, nem fog elfogyni a Datanet sávszélessége egy idő után??? Itt fix ip címet kapsz, és csak 24 óra után bontják a kapcsolatot.

Nem merek belevágni, mert kevés a tapasztalat. Írjatok már a megosztásról és a bejelentkezésről pls. Előre is köszi!

Ja, az Axelero kb 40000 Ft megtakarítást jelent egy évben. A broadbandhoz képest.

Elöre is köszi a válaszokat!

Üdv Guriga (Debrecenből)
  • liquid
    Hölgyekurak, némi személyes véleményre lennék kiváncsi a datanet ADSL-r?l. Erösen gondolkodom az átálláson, joooval kedvezöbb, mint az axelero, kiváncsi lennék, hogy minöségre milyen...
    thnx
  • izb
    "Te azért vettél hitelre gépet, hogy többet fizethess érte (ezt nem tudom mire jó, de biztos ennek is van valamilyen előnye)"
    Szerinted miert vettem igy??Csak azert hogy tobbet fizessek??Nem vagy semmi
    En semmi masrol nem beszeltem,csak arrol,hogy nem art ugy kalkulalando hogy a 3 ev az marha sok,es ez allando kotelezetseggel jar!!Magyaran meg vagy kotve addig!!
    Es nem tudom,hogy te hogy vagy vele,de altalaban ha alairsz egy szerzodest,akkor az 3 evre szol es kicsi az esely arra hogyha magis esnenek az arak,hogy te ebbol profitalj!!
    Mondvan,hogy te ugyis valaltad igy is az arakat!!
    Nezd csak meg jol a szerzodesedet!!Utana kiderul hogy igazam van!!
    Eddig az hogy az ember megkotott egy szerzodest ,soha nem jart azzal,hogy kesobbiekben ezt mas kesobbi akciokban szereplo arakkal osszemostak volna!!
    De ha meg 2 ev mulva lesz Sg,akkor majd kivancsi leszek hogy mi tortent ezzel a dologgal!!
  • Laalee
    igaz hogy szerintem is sok a 3 ev de azert nem kene lefaszozni a masikat...
  • izb
    Hat nem Tokiobol az biztos!!De mar volt vala szamitogepet vennem 2 evre hitelre,es ez is kb ugyanolyan !!Mikozben fizettem a reszleteket,mar a masodik garnitura szamitogepet nyuvasztottam!Tenyleg kurva jo az elkotelezetseg!!Mikozben egy szolgaltatohoz vagy kotve masok kihozzak a jobnal jobb ajanlatokat,te meg fogod a tokodet,hogy milyen hulye voltam hogy alairtam ezt a nyavvadt 3 evet!!
    Csak azert,mert csori voltam pedig az egyszeri bekotes ami az Enternetnel 12000 ft az igazan nem sok es csak 1 ev lekotes van!!

• Pheel
    Interware-t se felejtsétek el. 1 év kötelezettség, 0 belépési díj, legolcsóbb egyéves havidíj, korlátlan email tárhely, 100 mega web...
  • K.András
    szerintem lesz az tiz év is
  • izb
    Enternetnel is nagyon jok a csomagok!!
    Csaladi csomag 1 ev elofizetes es 8500ft honap!!
    Garantalt letoltes!!
    Ha valaki kepes csak azert bevezetni ezt ingyen bekotesert,es 3 evre 1000 olcsobban Datanetnel,az eleg nagy lama!!
    Majd ha masok mar fenykabelen fognak netezni,akkor o meg mindig ezt a szar 3 evet fogja fizetni!!
    Gratula
  • Styleair
    Van valaki aki rendelkezik a XIX. kerületben, Kispesten valamilyen ADSL kapcsolattal?
    Ha igen, akkor melyik utcában?
    (Esetleg Árpád u. környékén?)
  • Willy
    Nincs is, sajnos. Ezért szerződtem én is csak 1 évre. Remélem addigra megszűnik a monopoliuma és a választás lehetősége pedig marad.
  • Laalee
    3 eve meg a 33,6 nak is orultunk...
  • Willy
    Nem mindíg at ár a lényeg, bár az eggyik legfontosabb tényező. Csak tudod van akinek érvényben lévő szerződése van amit nagyon drága lenne felrugni. Az enyém 2 éves volt, Most járt le 1 év. A hátralévő 1 évre csak az átállás lehetősége adott a választásé nemigen. Ahhoz képest, hogy dec. 1-én rendeltem meg, ma már be is kötötték. A Windows letöltőjével a sebesség stabil 50 KB/sec. Simán és stabilan működik a Realtek 8029-es hálókártyával úgy, hogy még a helyi hálózatom is megmaradt. Csak a honlapról letöltött illesztőprogramot/ mármint az ADSL-ét/ kellett feltelepíteni. Most fogm majd kipróbálni kiváncsiság képpen a FlasGet-et.
  • Laalee
    3 evre alairtal? nem sok egy kicsit?
  • skorpio7
    Írj véleményt mielőbb . :)
  • Willy
    Puding próbája az evés. Na holnap délután megmondom milyen az Axeleró ADSL.
  • Willy
    Dec 1-én rendeltem meg az Axelero ADSL-t. Ma hívtak, hogy kedden bekötik. Még mondja valaki, hogy nem elég gyorsak. DIKKMA nekem is 2 éves előfizetésem van, februárban járna le. Ettől még simán áttérhetsz a 1 éves AXELERO-ra. Ha kiszámolod kb. egy 1000-el kell többet fizetni havonta. A gyorsaság szerintem ennyit megér.
  • skorpio7
    MikeO !
    Ez tényleg jó !!! :)))
    Ezer kössz a segítségedért .
  • Styleair
    Úgy tűnik 2 évig ezt kell fizetned.
  • Dikkma
    Mármint az isdn-es két éves szerződés..
  • Dikkma
    Nekem Axelero isdn-em van, ha egy normális szerződést tolnak elém tuti áttérek adsl-re (többet nem fogok fizetni mint most). A Datanet 5900 ft-os ajánlata nem rossz, csak hát 2 éves szerződés..
  • Borg
    A listaár 12900Ft
  • phil-co
    A másik dolog,hogy a Datanet ajánlata sokkal jobb!
    bekötés pl. fele annyi,de a havi díj is jobb
  • phil-co
    arra kell figyelni,hogy csak 1 éves szerződést érdemes aláírni mert 2 éves szerződés esetén 1év után listaárat (18900ft)számláznak
    Ezt azért írom mert én pl. alig vettem észre a szivatást.
  • skorpio7
    Kössz !
    6 oldal ... na mindegy , egyszer csak odaér , bár egy ilyen netes dolgot talán ideálisabb lett volna a neten is intézni és ők telefonáltak volna a bizonyosság kedvéért .Hát ez van .