2155
Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
-
#147 A véleményetekre vagyok kíváncsi! :)
Szóval...
Elhatároztam, hogy beszeretném köttetni az ADSLt itthonra! De havi 15000-et fizessek? Nem sok egy kicsit érte? Szerintetek nem lesz olcsóbb?
Az ADSL-el bármikor NETezhetek ugye, és korlátlanul tudok letölteni?
Köszi a segítséget! -
#146 A Download Acceleratorral az a gáz, hogy CRC-s fájlokat csinál(KB5-6 CD-met baszta el....])
.... Sajna szar az összeillesztő algoritmusa... Inkább uj Godzilla. Az is van olyan yo..... -
#145 interware>> 1ora/180Mb -
t. Füly #143 Figyusz tölsd le a download accelator-t és mindjárt megugrik 10-20-sszal....... www.speedbit.com -
#142 Halleluja, végre van adsl-em:))). Már vagy 1 hónapja bekötötték, de kiderült, hogy a matáv központban van vmi gubanc, ezért nem ment. Ma hívtak, hogy már egy hete kijavították, működik-e? Kipróbáltam, nem működik :( Erre feltettem újra a windsl-t, ami egyébként nem is kellene(win xp)és egy sima(modem vagy isdn) kapcsolatot létesítettem, modemnek pedig windsl-t tettem be, mire láss csodát működik :)) Nagyon király, tiszta felüdülés, modem után (56k brrrr:)) )a supergamezen a ping átlagosan 26, letöltés pedig,(bár néha csak több file-al együtt) kb. 45-50 kbyte/s.
Gondoltam leírom, hátha másnak is van ilyen problémája. -
Borg #141 +1 LAN kártya a gépedbe, amire faterodtol jön a kábel, proxyt telepitesz és már kész is.
Amugy az a probléma nem normális, legalábbis nálam nincs ilyen... -
Borg #140 Nem, ez az átlag volt, amire a letöltés végén leátlagolja a windoz a kis download ablakban.. -
Tibi78 #139 Sziasztok! Bekötötték az Axelero ADSL-t nálunk még január elején. Már régen gondolkodtam, hogy az apám gépét összekötöm hálózatba az egyémmel, de megvárom a bekötést és szeretnék Tőletek tanácsot kérni hogyan lehet megosztani a két gép között a kapcsolatot. A Siemens doboz az én gépem közelében van. Kell valamilyen hub vagy mi? Köszönöm előre is! Plussz még 1 kérdés: akinek ADSL-e van tapasztalta-e azt, hogy a böngészőben ha beírsz egy címet, entert nyomsz nem jön adat rá, de mindeközben mondjuk a flashgettel töltesz le. Ez akkor is jelentkezik, ha nem töltök le semmit. Csak tudni szeretném ez normális-e. -
Borg #136 A szerzödés csak háztartáson kivüli LANt nem enged.
Itthon is meg van osztva LANra az ADSL, van még egy LAN kártya a gépembe, azt hawaii.
(analogX proxy) -
Rosep #135 Srácok! Erre kérnék választ:
Úgy gondoltuk a szomszéddal (panelban), hogy előfizetünk egy ADSL-t. Ha veszünk egy ADSL router-t + hozzá egy LAN hub-ot, akkor ki tudják-e szűrni, hogy egy kapcsolatot nem egy előfizető használ? -
Borg #134 Érdekes én már 59-62kbyte/s-al is töltöttem le... Akkor most hol is van a határ? -
#132 Te olvasod, mi használjuk.
ÉS a 15k az 128kbit ;) -
Styleair #131 Én ugyan Interware-es vagyok nem Axeleros, de ezt olvastam.
Forrás: Axelero homepage
https://www.axelero.hu/internetezni_jo/adsl.shtml
"Az ADSL Otthon szolgáltatás tartalma
Matáv ADSL alapszolgáltatás (a szolgáltatás a Matáv ADSL kiépítését, üzemeltetését és díjait is tartalmazza)
384 kbit/s maximális letöltési sebesség
64 kbit/s maximális feltöltési sebesség
4 db e-mail postafiók (postafiókonként 10 MB tárhellyel)
10 MB webtárhely
korlátlan internet-hozzáférés
a hozzáféréshez egy számítógép csatlakoztatható, üzleti vagy háztartáson kívüli LAN hálózaton történő megosztás, illetve szerverüzemeltetés nem megengedett, a szolgáltatáscsomag egy időben egy bejelentkezést tesz lehetővé
PPP over Ethernet kliens szoftver" -
Borg #130 Axelero ADSLen a feltöltés 128kbps, nem 64. (nekem is 14.5kb/s a feltöltés) -
Styleair #129 Bocsi MadMag. Nem kötekedni akarok, csak pontosítani.
ADSL letöltés max.384 kbit/sec min.128 kbit/sec.
ADSL feltöltés max.64 kbit/sec min.64 kbit/sec. -
t. Füly #127 Menyivel is szedd az ADSL???? -
#126 Tapasztalat: Néha lecsapja a matáv a szervert, de amúgy megbízható és gyors -
#125 HWSW
2002. február 27.
Júniusig további kilenc városban lesz ADSL
írta: ratonyi, idő: 16:04
[HWSW] Még idén júniusig további kilenc településen válik elérhetővé az ADSL. Ezek: Dombóvár, Eger, Hajdúszoboszló, Komárom, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Oroszlány és Paks. A Matáv fejlesztési programját az Axelero adta közre, ám a bekötések pontos ütemezéséről részletes információt nem közöltek.
A fenti kilenc településsel együtt június végére az ország 31 városában érhető el a szélessávú ADSL-hozzáférés, ebből 7 a Monortel, 3 a Vivendi és 21 pedig a Matáv területén található.
Hát ez nem igaz ... már ( majdnem ) minden Broadband-es ( Miskolc , Debrecen , Nagykanizsa , Nyíregyháza ) városban lesz ADSL , csak SZOLNOK-on nem !!!
Szóval Nagykanizsai és Nyíregyházi sorstársak , nektek szerencsétek lesz és kívánom , hogy minnél többen lépjetek át az ADSL-re , hogy végre a fejéhez kapjon a szar üzletpolitikája miatt a UPC ! -
Laci #124 Jó szöveggel álltak elő: Az egy dolog, hogy nem említették előre, hogy az árak ÁFA nélküliek, ezt gondoltam róluk, de amikor kitalálták, hogy a telefon cégnéven van meg mittomén, akkor mingyárt 8000-ből 12000Ft lett a havidíj. Ez már kurva sok és nem szeressük, ha évezredek óta alkalmazott "óhéber" szöveggel és különböző trükkökkel át akarják baszni a fejünket. A mATÁV nem érdemli meg a felhasználóit... -
Guriga #121 XP alá is kell a PPPoE protokoll. Azt külön kell feltenni. -
#120 Mivel akartak átbaszni?
Had okosodjak :)) -
Laci #119 Én azért jártam úgy mint te, mert a mATÁV át akarta baszni a fejünket és gyorsan visszamondtuk az egészet. Maradt a sux modem még egy 10 évre... -
#118 egy picit sok lett a felhívás :)) -
#117 Jaja, már én is rájöttem(3 óra tartalmas beszélgetés után az axelerósokkal) De komolyan mondom, én már teljesen letettem arról, hogy lesz .:( Most ott tartok, hogy generáltak nekem vagy 5 jelszót, én is megváltoztattam vagy 2-t és mindenki be tud jelentkezni az én jelszavammal, csak én nem:) Az axelero azt mondja, hogy a matáv hibája, a matáv pedig az axeleróra keni. Mindegyik azt mondja, hogy 1-2 óra után felhívnak, aztán kb 4 óra után felhívok egy másikat, elmesélem neki megint a bajt, ugyanazt elmondja, és megy az egész elölről. A legutolsó állomás az hogy egy matávos(aki elvileg hétre jött volna{mit gondoltok eljött??:)) } ) Felhívott, hogy most éppen egy hasonló problémával foglalkozik és ha meg lesz a megoldás felhív, de szerinte nme lesz belőle semmi:))
Pedig már úgy beleéltem az 45-50 kbs-be, de úgy látszik marad a 2-3 :(
Na mind1, remélem, kitalálnak valamit -
#116 Ejj, ejj - nem mondták nekedh ogy XP alá nem kell semmi?
Mert ténylegn em kell - ne tölts le semmit inkább hasznőáld az eszed - internet connection wizard ha máshogy nem megy
ott broadband felhasználónévm eg jelszó megadása és megy is - bazz:)))
Egyébként suxxelero nagyon segítőkész - szarnak rád kb -
#115 Mar van Debrecenben ADSL 1 embernek biztos :)))
Amugy januar 25 dike ota van es november 22 diken rendeltem meg. A UPCrol tertem at eddig megerte.
Udv Emery -
#114 Van valakinek axeleros adsl-je, windows xp-n?
Ha igen plíz jelntkezzen, és mondja el, hogyan tudta telepíteni, mert, habár bekötötték, itt hagytak, hogy tegyem fel én a gépre, ez már nem a matáv, hanem az axelero dolga:(((((((( Én meg nem tudom! Leszedtem az ax. oldaláról a szükséges fájlokat, de hiába, megy le hibátlanul a telepítés, nem tudom kiválasztani, azt amit kellene. Megpróbáltam az enternetről leszedett progival, de az habár megy, az azonosítómat és a jelszavamat nem fogadja el.lehet, hogy ez csak az enternet hálozatára jó? mert sehol nem lehet állítani semmit sem. Vagy csak még nem műxik a jelszavam? Vagy mi a halál gond van vele? Légyszíves valaki segítsen, mert már fogalmam sincs, mit kéne tennem. -
Laci #113 akkor várhatok még 1,5 évet gondolom... -
Laci #111 Én is Sopronban vagyok és két nappal az akció lemondása után gondolom nagybeszarva küldtek egy levelet, hogy a matáv most mégis akciót szervez. Ez gyanús, de én már elfaxoltam a szerződést. Remélem nem szívtam meg... -
Borg #110 Én eddig annyit tapasztaltam hogy ez a retek matáv megint eltolta egy hónappal az ADSL kötést Sopronban... ezért nincs még Axeleros ADSLem, amire már novemberben elöjegyeztem... -
Invictus #109 Nekem tvnet adsl van és jó! -
#108 Tudod ... Nagykanizsa , Debrecen , Nyíregyháza , Szolnok egy cipőben járnak .A UPC korlátozott netje szívja(ta) a vérünket .Én a legutóbbi városban lakok és az axeleró igérete szerint , februártól itt is lesz ADSL .Remélem , hogy valóban így is lesz . -
Guriga #107 Hol lax Skorpio??? Te is debreceni vagy? -
Guriga #106 Namost nem tudom máshol hogy van, de Debrecenben most szereleik a központokat. Ha egy területen sok előrendelés van, akkor nyilván ott építik ki leghamarabb. Potenciálisan jó helyen laknak a tócóskertiek. Szerintem itt fognak elöször nyomulni. Úgy saccolják, január közepe táján fogják bekötni ezt a részt ahol lakom. (nem hivatalos info) -
Willy #105 Yolika. Amikor nálam bekötötték 1,5 hét után kérdeztem az ipsét mitől függ. Ő azt mondta, hogy ahol ISDN van nem kell mérni mert az jó. Nálad az ő tájékoztatása alapján még mérni is fognak. Az ő véleménye szerint ez 1-1,5 hónap. Persze attól is függ mikor adják át a MATÁV-nak a munkamegrendelőt és mennyi dolga van az ipsének. Szerintem, ahogy elnéztem hamar ki fog menni. Kérdés, hogy a két ünnep között dolgoznak-e. -
#104 Alig fél km-re lakom a központtól. (egyébként pont a két center fedésében) és sima analóg vonalam volt eddig. Az a másfél hónap komoly?? -
Willy #103 Ja! Bocs! Attól is függ, hogy a város melyik részén laksz. Nézd meg az Axelero honlapján a térképet. -
Willy #102 Több mindentől függ. Ha elötte volt ISDN-ed akkor másfél két hét. Ha nem akkor 1 vagy 1,5 hónap. -
#101 Látom te is hasonló cipőben jársz , mint én .Broadband ... ezért akarok váltani én is , de nálunk február előtt nem lesz semmi a dologból és akkor is csak remélhetem , hogy igen . -
Guriga #100 Na, megrendeltem én is az ADSL-t a Datanetnél. Ezek fix ip-t adnak. Egy évre, 6000 Ft-os beugróval. Még így is olcsóbb, mint a broadband. Debrecenbe január közepe felé építik ki. Már szerelik fel a központokat. Türelmetlenül várom... A Datanetnél viszont a HOME csomagnál nincs webtárhely! És csak 3 emilcimet adnak.