2155
Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
-
CzKaresz22 #370 512/128 - 7490
1024/128 - 8900
1500/256 - 11990
ÁFÁS árak
S amit az elöbb írtam az persze cég és fönökfüggő......
Sok sikert mindenkinek...
Esetleg Externettől van már valakinek tapasztalata ? -
CzKaresz22 #369 Sziasztok
www.externet.hu
Matáv területeken szolgáltat s az 1536/256 az 11990!!!!!!!!!
Ja s aki olyan helyen dolgozik az kérdezze meg a cégét ugyanis van egy 2003 -as kormányrendelet amely leírja,hogy aki a dolgozóknak fizeti az internetet az adókedvezmény...
Nekem példáúl be kell hoznom a havi csekket s 6000ft kifizetnek belölle így 5990 ft-ért 1536/256-os netem van...
Ez az externet oldalán is le van írva
512/128 - 7490
1024/128 - -
#368 Te olvasni is szoktal a sorok kozott ?
"...."Szerinted" akkor...."
Nekem egyszeru felfogni, de Breki megfogalmazasa kisse ketertelmu, mintha o azt hinne, hogy a lejart szerzodesuekre nem vonatkozik. -
Dns5000 #367 ja es nem tudjatok hol lehet venni splittert, ami levalasztja a telefont. ULR-t pls :P -
Dns5000 #366 mi az hogy egy szamrol?
ugy ertem 2 szamrol csak ugyanazzal a felhasznalo/jelszoval egyszerre, ez nem fog menni?
amugy mind a 2end inviteles korzetben vagyunk. -
#365 Negatív, egy számról csak egy bejelentkezés lehet, legalábbis én így tudom. Tehát azt meg lehet csinálni, hogy másik ISP-hez csatlakozol be, de csak akkor, ha az ISP szerződéses az adott telefonszolgáltatóval. Tehát ha én fogom a Matáv területes Interware csomagomat, elviszem egy Inviteles telefonhoz, onnan nem fogok tudni bejelentkezni... -
#364 Mond, tényleg ennyire nehéz felfogni?!?!
Attól, hogy határozattlan, vagy hűségszerződéses, még kegyetlenül nem befolyásol semmit!!!!
Ha 512kbit-es volt, akkor 1Mbites lesz, határozattlan szerződéssel, hűségszerződéssel, rózsika anyó féle ADSL-el, tök mindegy!!!
A sávemelés egyszeri dolog, és MINDENKIRE vonatkozik, aki matáv területen ADSL kapcsolatot birtokol vagy akar venni!!! -
Dns5000 #363 hmm az kiraly :D
es mi van akkor, ha a haverom vesz maganek egy dsl routert
akkor mind a 2en tudunk egyszerre netezni? -
HITMorpheus #362 bocska --> akkor -
HITMorpheus #361 Ha a haverodnál van kiépítve ADSL (ezt szerintem a szolgáltató honlapján meg lehet nézni) akko szerintem semmi akadálya. -
Dns5000 #360 van egy lama kerdesem :P
ha elviszem a dsl routeremet egy haveromhoz, akkor az o telefon vonalarol be tudok jelnetkezni az en nevem/jelszavammal?
Logikus lenne, hogy korlatozzak, de hallottam valakitol aki hallota valakitol, hogy valakinek ment:D -
#359 Szerinted akkor akinek a szerzodese lejart es hatarozatlan csomagba kerult annak nem is emelik a savszelesseget ? -
#358 igen pont így van ezt az eu szavatolja, illetve kötelezővé teszi
nemtudom miért nem értik meg egyesek........ -
#357 De van valami
ha jól értem neki lejárt a szerződése és határozatlan idejűvé vált.
Namost nekem az ügyfélszolgálatos elmondta hogy felmondás nélkül 1000-al lesz kb olcsóbb csak ugyanaz a csomag illetve a régi csomag sávszélessége.
De erre a részre nem figyeltem mert engem a lentebb leírt érdekel inkább. Szval lehet, hogy nem pontosan írtam. -
#356 Lentebb írták .. pedig reménykedtem .. csak az újaknak van és nem kell kisebbre váltani. -
#355 A sávszélességemelés minden ADSL kapcsolatra vonatkozik. Hányszor kell még leírni? Nincs és nem lesz olyan, hogy "elhúzzák a bekötést", mivel a sávszélességemelést a matáv központokban teszik meg, és minden egyes ADSL kapcsolatra vonatkozik, ISP-től függetlenül.
A másik dolog pedig ugye az, hogy hiába lesz elvileg 1.5Mbited, ha technikailag nem lesz annyi. Lent már leírtam, hogy nekem pl. a vonalam elvi maximuma 925kbit (a bekötéskor ezt elméletileg mindig kimérik), hiába lesz tehát nekem egy másfél megabites ADSL csomagom, valószinüleg 925kbit fölé sose fog menni. Tehát azért arra készülj fel, hogy az a másfél mega csak elméleti szinten másfél mega... -
Borg #354 Konkrétan mitől is csökkenne a 12900Ft? Nem birlak követni.
Az egy dolog, hogy az 512-es net automatikusan 1g lesz, de a díjat nem csökkentik.
Csak akkor csökken a havidijad, ha újból pár évre lekötve magad, kisebb sávszélességű csomagra térsz át. -
Beepee #353 Mit kavartok? Emel minden sávszélt a duplájára a Matác ezellen az axelero nem tud semmit tenni. Én 2 ügyfélszolgáltaossal sis beszéltem és minda2 át akart b****i, az egyik azt mondta hogy csak ideiglenes lesz az emelés, és csak tesztelni, fognak, a másik pedig azt mondta hogy csak magánvonalak emelkednek, e ez is kamu hisz kint van az axelero honlapján is a profi dijcsomagnál. Azt gondoljátok tényleg hogy megtehetik hoyg elhuzzák az uj elöfizetés bekötését decemberig, és akkor már nem lesz sávszél emelés? Akkor én szétba****, mindent, most mondtam le régi 384-emet,m és rendeltem meg az üzleti 768-at 20ért, mert ugye másfél megabit lesz... -
#352 Igen, ha most 512-esed van
Deha lejárt érdemesebb lemondani és újra sztem -
#351 Ha jól értem akkor a jelenlegi Adsl Otthon-nommal (1év hűség után) arra számíthatok hogy:
- csökken a 12900Ft havidíj
- 1024kbit/s nő a sebesség (márha nem invitelen lennék)
Vagy a régi hűségesek akik eltartják a céget magasról.. -
#350 mondjuk ezis érdekes
az axeleronál nem láttam
A 2004. december 20-ig tartó akcióban internetszolgáltató partnereinknél belépési díj nélkül rendelhet ADSL-t! Sőt az akció időtartama alatt történő megrendelés esetén 2005. december 31-ig 25 %-kal alacsonyabb havidíjért internetezhet! -
#349 tom azért volt a P
de ígyios sokkal jobban járunk
csakhát egy hónapig is lehet net nélkül aki vált ugye
az okát had ne mondjam.... -
#348 Rühellem az ilyen '9'-es trükközéseket, az a tíz forint nem számít ilyennél már, tehát számomra a 9990 forint az valójában 10000 forint. Döntse el mindenki, melyik szimpatikusabb... (bár szerintem sokan azért 10 forintért is sírnának :)))) -
#347 igen pontosan így van illetve 10 forinttal ólcsóbb 9900 P -
#346 Hát lehet én nem értem
de most beszéltem az 1234-en a sráccal és direkt újra rákérdeztem
ha most 512-est rendelek az 1024-es lesz
és amúgyis a rendelési idő számít nem a bekötési
és ha befejeződik sávszélbővítés akkor a csomagok nevei változatlanok maradnak de a sávszél duplája lesz
TEhát az otthon csomag 1024- lesz 990-os havidíjjal, ezt garantálják.
Az azért van így mert az eu szabvány előírja és jogosan reklamáltak az únión kívülről
Tehát a konkrét esetben akár a januárban rendel csomag 1024-es lesz ugyanazon a néven ugyanazért az árért.
Ez az EU miatt garantálniuk kell hálisten.
EZt ennél világosabban már nem tudom leírni. :-) -
#345 Jujj.... micsoda kavarások vannak itten...
1.: A sávszélességemelés automatikus, de függ a technikai lehetőségektől. Nekem pl. a bemérés szerint max. 925Kbit/s a letöltési sávszélességem, és eddig 768-as előfizetésem volt. Ez elvileg 1.5Mbit/s lenne, de ennyit már a kapcsolat minősége miatt nem bír el, tehát még 1Mbites sem lesz! Ettől függetlenül nem változik semmi, továbbra is fizetem a 768-as kapcsolat díját - egyes szolgáltatók (pl. Interware) nem is nevezik át a díjcsomagokat, csak az elvi maximális letöltési sebességet megduplázzák.
De még 1x: csak elvi a sávszélességnövekedés! A technikai feltételeknek is adottnak kell lennie, és a szolgáltatónak is képesnek kell lennie kiszolgálni azt!
2.: Az Axelero-nál én úgy tudom, hogy így működik a dolog:
Adsl Hobbi: 384 -> 512kbit, 1 éves hűségnyilatkozattal 8000 Ft havidíj
Adsl Otthon: 512 -> 1024kbit, 1 éves hűségnyilatkozattal 10000 Ft havidíj
Adsl Play: 768 -> 1536kbit, 1 éves hűségnyilatkozattal 14000Ft havidíjjal
A sávszélességnövekedés ez esetben a csomagokkal együtt megy, tehát ha valaki November 30 után vesz Adsl Hobbit, akkor ő már 512-es kapcsolatot kap!!! -
#344 Latom meg mindig nem ertetted meg mirol beszelek.
Amit leirsz az igaz, de a bovitest csak egyszer vegzik el.
Megpedig 16-30 kozott, a meglevo elofizetok kozott. Nem arrol szol a fama, hogy aki majd jovo ev januarjaban egy 512es ADSL-re fizet elo, majd annak is felemelik a ket szep szemeert az elofizeteset 1024es kapcsolatra.
Te most levaltod az ADSL-edet, amihez kikell toltened egy urlapot , ami minimum egy het mig elkuldesre kerul a kozpontba tovabbi egy het amig visszakerul a feladasi helyre, ez mar 14 nap. Es sajnos nem ilyen egyszeruen mukodik minden az Axeleronal.
Javaslom olvasasra neked ezt a tanulsagos olvasmanyt: http://sesblog.hu/matav-axelero-adsl.html
Konnyen elofordulhat, hogy valami hasonloval kell szembesulnod es az atkotes eltart tovabb mint egy honap. Es biza akkor mar regen kiesel a Nov 30-as hataridobol.
Ott fogsz allni egy olcsobb 512es csomaggal es varhatod a kovetkezo savemelest ami 1 evnel hamarabb ugy sem jon majd ismet. -
#343 tehát magyarul ha előfizetsz egy 512-esre 1024-est kapsz -
#342 "az Axelero Internet Matáv-területen nyújtott ADSL-szolgáltatásainak maximális letöltési sávszélessége bővül. A 384 kbit/s sebességű szolgáltatás 512 kbit/s-ra, az 512 kbit/s 1024 kbit/s-ra, a 768 kbit/s 1500 kbit/s-ra, az 1500 kbit/s pedig 3000 kbit/s-ra bővül. A sávszélességek bővítése mind meglévő, mind leendő új ügyfeleinket érinti. "
ezt két helyen is megerősítették
-
#341 Dehogynem.
Az emelest November 30.aig vegzik el.
Amirol te beszelsz az az ADSL Arzuhanas akcio, es annak nem sok koze van a savemeleshez.
Ha nekem nem hiszel, majd a sajat karodon rajossz, hogy ha most kezdesz uj elofizetesi akciot amig azt elvegzik mar reg elfog mulni November 30. es mar regen atallitjak a savszeleket a kozpontokban es lefogsz rola maradni.
Igy igaz olcsobb lesz a neted, de egyaltalan nem lesz 4* gyorsabb, mint ahogy elvarod.
Az cegek se hulyek, valoszinuleg nem veletlenul hallgattak el az emeles tenyet is amig tudtak. Igy kitudjak kerulni azt, hogy a felhasznalok probalkozzanak ilyen okossagokkal. -
#340 1. Az akció A 2004. december 20-ig érvényes
2. A máik dolog sem igaz mert mindenkinél növelik a sávszélleséget
3. szval nem fog maradni -
#339 Csak egyvalamit nem szabad figyelmen kivul hagyni., Hogy az akcioig nem lesz kesz az ujraszerzodesed igy nem lesz 4* nagyobb neted se ezressel olcsobban.
Mire megcsinalod az atallast az 512es olcsobb szerzodesi feltetelekkel, es regisztral az Axelero ugy, addigra mar reg atallitjak az 512es vonalakat.
Szal neked utana maradni fog az 512es ADSL. -
#338 ja de nem ez a hülyeség hanem ezt hogy ezt nem lehet rugalmasan csak ugy ha lemondod és akár több hétig nincs neted
amúgy enyém nem 512-es így 4*-es sebesség lesz ezressel olcsóbban, jóhogy meglépem -
Borg #337 Én is így vagyok most.
Ha nem szólsz be nekik semmit, akkor emelik 1Gbit-re, és változatlan áron kapod tovább.
Ha viszont olcsóbbat akarsz, akkor újra szerződést kell kötnöd, és persze újabb X évre el kell kötelezned magad. Ekkor van lehetsőged arra, hogy pölö továbbra is 512-es neted legyen, de olcsóbban. -
#336 jaja -
#335 na utánnaérdeklődtem
annyi a bibi, hogy a régit le kell mondani és az újat megrendelni -
#334 szerintem olyan hogy olcsóbb szó nem létezik meg csökken csak ennyi a tapasztalatom -
#333 konkrétan melyik része?
a havidíj biztos csökken milel az 512-es 9 990 brutto -
#332 álom -
#331 Én most Axelero-s vagyok, viszont határozatlan idejű mivel lejárt a szerződésem.
Szerintetek ha belépek a mostani akcióba akkor kevesebb lesz a havidíjam és növexik egyből a sávszél?
vagy csak édes álom