2155
Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
  • Hay
    #2155
    Mindez egyébként azt igazolja, hogy CSAK a trékom ennyire gerinctelen...
  • Hay
    #2154
    Sajnos, nagyon úgy tűnik, igazat kell adjak (a sajnos nem Neked, hanem a törvénynek szól...):

    "Fogyasztóvédők azt tanácsolják, hogy a sárga csekken feltüntetett dátum lejárta előtt legalább két nappal adjuk fel pénzt a postán

    A sárga csekken feltüntetett fizetési határidő lejárata előtt legalább két nappal korábban érdemes befizetni a pénzt a postán, miután 2010. májusában változtak a csekkbefizetéssel kapcsolatos szabályok - hívja fel a figyelmet az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE).

    A civil fogyasztóvédelmi szervezet emlékeztet arra, hogy a 2010. április 30-áig érvényes szabályok szerint a befizetést igazoló postai bélyegzőn szereplő dátum jelentette a teljesítés időpontját. A 2010. május 1-jétől érvényes előírások szerint a befizetés azon a napon teljesül, amikor a pénz a kedvezményezett, azaz a szolgáltató számláján megjelenik.

    A posta részére a jogszabály maximum két napot engedélyez a befizetett összeg címzetthez történő átutalására.

    Az OFE azt kéri a szolgáltatóktól, hogy tanúsítsanak fogyasztóbarát magatartást, a számlákon, a kísérő számlalevelekben szembetűnő módon hívják fel a figyelmet a változásra, és adjanak türelmi időt a változás megszokásához.

    A fogyasztóvédők szerint fogyasztóbarát megoldás lenne, ha a csekkeken a befizetés határnapját tüntetnék fel, nem pedig a pénz beérkezésének határidejét."


    Én így gondolom:
    Ez mekkora buziság! Akkor a csekket kiállító (mindegy mit írok alapon) írjon 2 nappal előbbi dátumot a lejártára, mint határidő... persze nem fognak ebben a nagyszerű gazdasági helyzetben... vagy legalább éljenek azzal, amit a fogyasztóvédők akkor javasoltak:
    "A fogyasztóvédők szerint fogyasztóbarát megoldás lenne, ha a csekkeken a befizetés határnapját tüntetnék fel, nem pedig a pénz beérkezésének határidejét."
  • bojti
    #2153
    Én úgy tudom , hogy ez megváltozott ( fél éve ?) , most már a kijelölt időpontra be kell h érkezzen a mani :S
  • Hay
    #2152
    Szia... hát bocs, de JOGILAG, ha Te a csekken lévő összeget a csekk befizetési határidejének lejárta előtt (sőt, akár az utolsó napon, mert ugye a befizetés határideje van a csekken!) fizeted be postán, akkor TE BEFIZETTED HATÁRIDŐN BELÜL.
    Visszakapod a csekk harmadát a befizetésnél a posta dátum-bélyegzőjével, és ezzel igazolást nyer a Te befizetésed dátuma. Olyan nincs (bár ma MO-n szinte már minden elképzelhető sajna), hogy az összeg hozzájuk történt beérkezése lenne a Te "határidőd". Az már a postára, meg a trékomra tartozik (miszerint a Te befizetésedtől számítva hány nap múlva kapja meg meg a trékom a postától a Te befizetésed...).
    (Olvasd el a számlád, van olyan, hogy a befizetés határideje...)
    Szal, ha ilyen gondod van, irány először az igen körülményes ügyfélszolgálat, majd a nyílt levél, majd az ügyvéd.
  • Solt
    #2151
    Fizesd neten, ott azonnal jóváírják...
  • bojti
    #2150
    Nah én egy szót sem szólhatok . Szombat délben jelentettem be a hibát , vasárnap délben már megcsinálták . Az utca elején lévő elosztó volt berohadva , átnézték a kinti kábelezést is. Most minden rendben . Gyorsak voltak , legalább erre nem lehet panasz . Igaz maga a szolgáltatás pont duplájába kertül mint jobb helyeken , de itt nincs jobb jelenleg :S .
    Más: A múltkor nem fizettem be a csekket rögtön miután kiküldték . Kb a határidő előtt két nappal jutottam postára . De mire a pénz beér hozzájuk az pont 1 hét (ezt lehet követni online ). Rögtön küldtek is egy új számlát plusz 500 ft-al ( mire ideért , már be volt jó pár napja fizetve ). Elég rugalmatlanok ilyen téren , eddig nem volt ilyen gyakorlat , tudtak várni egy hetet . Most meg mint a hiénák , ahogy lejár a határidő aznap küldik az új csekket + 500- al. Persze kétszer nem fizettem be a busás havidíjat , majd a legközelebbi számlához hozzácsapják
  • bajgunar
    #2149
    A Tré-kom (biztos forrásból tudom) direkt basztatja mind a kábeltéve, mind a dsl net vonalat (lásd: tv=csíkos, homályos kép dsl=szakadások, reconnectálások)
    Miért is? Felejtsd el a kábel tv-t, és köttesd (rakasd át magad) digi-re, IP Tv-re!
    DSL Net? Alapból szar a DSL vonal, őskövület a hardvarük, ócska kábelhálózat.
    Köttesd be az optinet-et, vagy IP tv-t és kapásból koax-on jön a net.
    De ha szakadozik, cseszegesd őket nyugodtan! Amíg meg nem oldják.
    Nem ezért fizetsz érte horror összeget. Én is anno kb 2 hónapig szinte többször hívtam fel őket egy nap, mint a "volt" barátnőmet!
    Mire felfogta egy csóka, hogy nekem van igazam és a DSL+ -os modem nem bírja el a 15Mb-os net-et, mert 8Mb a max amit átenged, affölött szakad.
    Képes volt vasárnap reggel fölkelteni és kijönni, kihozni egy DLS2+ -os modemet, ami már (asszem 80Mb-ig) kezeli a sebességet. Mindezért 2 hónapig cseszegettem őket, mire belátták, hogy nem tudnak palira venni, és elhitetni velem, hogy a gépemmel a hiba.
    Nah azóta is kb 2-3 szakadásom volt a ~15 hónap alatt.
  • Solt
    #2148
    Nem akarom elkiabálni, de nálam úgy néz ki megcsinálták... valami házon belül lehetett náluk! Csesztesd őket... ha azt írják megoldották és nem jó, hívd őket egyből újra...
  • bojti
    #2147
    Szia . Nekem is ugyanez a problémám . Pár napja , kb amióta nagy szél van percenként dobál le a Trékomos net :( 4 éve vagyok náluk , eddig semmi panaszom nem volt a minőségre , a Le/Fel sebességem is mindig megvolt . De pár napja ami megy az már katasztrófa ! :S :S
  • Solt
    #2146
    Nekem azt mondta a szerelő, hogy az októberi firmware nem szereti a régebbi ( más a hardver környezet típuson belül ) routereket... Hozott egy újat, de valami nem kóser nekem ezzel a dumával, mert ez is 1.0-s... gondolom, ha a belseje változik, akkor azt számozásban is jelölnék...

    A lényeg az, hogy valami nagy gáz lehet náluk, mert PH-n már külön topik van erre egy ideje, és nem csak cisco routerrel produkálja ezt a hibát. Nálunk a régi Thomson bigyóval csontra ugyanezt a hibát produkálta... ezért is váltottunk... :S
  • Narxis
    #2145
    Jah, nálam is ez a hiba bár nálam inkább ez a cisco modem lehet a hibás, be kéne jelentenem, hogy kicseréljék, de szerencsére ritkán jön elő a hiba.
  • Solt
    #2144
    No, ez a régi előfizetés vissza lett mondva, helyette 25/5-s net + IPTV. Novemberben megint előjött a megszakadós történet... pár nap szarakodás után megoldódott. ( nem tudom, miképpen )

    December végén megint előjött a jelenség. Bejelentettem a hibát, kicserélték a routert, de semmi nem változott. Ugyanúgy akad az IPTV, ledobál a net, stb...

    Azt vettem észre, hogy a szeles idő kezdetével jött elő újra ez az egész... jeleztem a szolgáltatónál, persze kiröhögtek, hogy a szélnek ehhez semmi köze. Szétcsesz már az ideg, mert így az egész használhatatlan...

    Persze itt se digi, se upc nincs... :(( Valakinek valami ötlet? Találkoztatok-e már ilyen hibával?

    (Cisco EPC3925)
  • Jakuza001
    #2143
    Sajnos jogos amit leirsz.
  • bajgunar
    #2142
    Jah elég nagy geciség! Köcsögfejűek elkérnek 6900-at a családi dsl-ért! 15/1-es netre! De optinetnél már 7.5 a feltöltés!
    Múlthéten írattam én is át a szerződést, mert fizettem nekik a 9900-at, mivel nem volt hűségidőm! Persze most meg h.i. nélkül a dsl extra 8550.
    Érdekes!!!!
    De persze a környéken az meg NINCS!!! Mert nem bírja el a vonal! 100 éves vh-s kábelrendszer! Nem tudják lecserélni, meg a "trafóházakat" felújítani!
    Haver bennt melózik telekomnál, lemérte mit bír a vonal!
    (2 házzal arréb lakik)
    Háát ha beköttetném a 25Mb-os dsl-t! Akkor is max 17Mb-al jönne! Ennyit bír a madzag! Ha meg átrakatnám kábelnetre 80Mb-osra, azon meg 25Mb a max letöltés amennyit a madzag elbír! Szal ennyi!
    Be kell érjem a 15Mb-os DSL-el + 1 15Mb-os ADSL-el (Ip tv miatt).
    Grat!
    Haver meg Tata-n az optinetért, a digitévéért telefonért fizetett ~8k-et és 80/40-es NET-je volt, + vagy 60 TV csatorna STB-al! Grat Tré-kom!
    Jah és még egy TV-re át akarom húzni az IP tv-t, csengessek ki 8250-et 1x, aztán meg havonta 840Ft-ot!
    Haver se tudja átokoskodni, mert jelszóval kell belépni és átírni, és randomba ellenőrzik az előfizetőket! És ha kibújik, hogy 5x akkora a net-em, mint amit fizetek egyből látják, hogy ki nyúlt bele a dolgokba!
    Nem kockáztatja az állását!
    Igaz itt megy mellettem kb 30m-re egy "fő ütőér" ami 1.5 Gb-os optikai vonal, már csak 1.5 milla kéne a "dobozra" + 1 szaki, aki 300k-ért beköti! Ellátnám vele a fél kerületet.
    Csipesz
  • berlinboy6329
    #2141
    H all!

    Most akarok váltani T-s ADSL-re...Először örültem,h húú de jó lesz,lesz 7,5MBit feltöltésem..Lófaszt,optineteseknek....

    Mi az,hogy ugyanannyit fizetek Adsl-esként,mint egy optinetes és csoffadt 900kb/s feltöltést adnak az optinetesnek meg 7,5mb-t?

    családi csomag...Mellette ott van az extra(ami nálunk meg már nincs...)

    Ott ADSL-re azt írja,hogy 5MB a feltöltés..Hogy van ez?Miért kap a családi 900kb/s-t az eggyel felette lévő meg egyből 5MB-t?

    Ha lehetne,olyat csinálnék,hogy kérnék 25mb-sat a feltöltés miatt a letöltést meg annyira állítják amennyit elbír a hálózat...De hogy csoffadt 900kb/s,meleltte meg már 5MB...Kéne az az 5 MBit,nem lehet kifurjantoskodni?:P
  • Solt
    #2140
    Megvolt... nettel van a gond! :(( ( Eszembe sem jutott ez, annyira sík ideg vagyok már.. )
  • bertino
    #2139
    ki kell venni routert es egybol kiderul.
  • Solt
    #2138
    Üdv Urak!

    15/1-s n(y)et... pár napja szarakszik... ledobál, drasztikusan ugrál a sávszél, speedteszten nem indul el a feltöltés, stb. Lynksis WRT120N router... Valakinek valami ötlet? Esetleg itt is valami router beállítás lehet a gond?
  • Gabor1990
    #2137
    igen
  • fook
    #2136
    win 7ed van ?
  • Gabor1990
    #2135
    de azt hova kéne beírni?
  • fook
    #2134
    nekem az volt a hiba hogy elb****tam a jelszót :D
  • Gabor1990
    #2133
    Ja ha ez számít Kábelnet-em van.
  • Gabor1990
    #2132
    Nekem is ilyen gondom van:D, valaki esetleg tudja, hogy kell e valahova bejelentkezni, vagy hogy lehet működésre bírni? Előre is köszi
  • fook
    #2131
    Sziasztok! Ma megjött a T-onlinehoz a modem meg minden. Hazajöttem összekötöttem stb. Hogy lehet rá csatlakozni ? a könyv valami telepítő cd-t ír , de a dobozban nem volt ilyen. Megoldás ? Win7em van
  • Narxis
    #2130
    Gyorsan megoldották. :P
  • Carloska
    #2129
    lol most már megy :D
  • Carloska
    #2128
    1 napja nincsen netem remélem hamar megoldják
  • Narxis
    #2127
    Digire szívesen váltanék mert olcsóbb és nagyobb sebességet kapnék, de az sajnos nincs errefele. :(
  • Hay
    #2126
    Akkor Neked is örülök :-D
    Viszont "Belőled" nem sokkal találkoztam :-(
  • Narxis
    #2125
    Nem tom..nekem nincs bajom velük. :D
  • Hay
    #2124
    Én NAGYON örülök, hogy van más választási lehetőségem, és őszintén sajnálom azokat, akik kénytelenek ezekkel szolgáltatni (tapasztalatból mondom - lásd pár évvel ezelőtti hozzászólásaim itt).
  • JB arts
    #2123
    A t-online a János hegy oldalába, a burzsulyok legszentebb helyére nem képesek felvezetni egy olyan kábelt ami bírná a terhelést. 2 megabitre van lekorlátozva a mi kérésünkre, mert fölötte kihagy, lekapcsolódik!
    Rémes...
  • bertino
    #2122
    A Magyar Telekom két hét múlva kapcsol át az IPv6-ra
  • blackparty
    #2121
    Te még a szerencsések közé is tartozol, nekünk is volt 15 Mbites net aztán egy év múlva visszavették 8-ra mivel nem bírta a hálózat :D tiszta vicc visszafele fejlődünk :)
  • piamania
    #2120
    17Mb/s-nek megfelelő sebességgel tudsz letölteni.Nincs semmi probléma.A megabitet 8-al kell osztani és akkor megkapod, hogy mennyivel tudsz letölteni max.
  • tibi206
    #2119
    Az hogy az nem 17 Mbájt/sec hanem 17 Mbit/sec
  • Panzermeyer
    #2118
    Régen működött, hogy két felhasználó ugyanazzal a névvel, kóddal egyszerre volt fent. Ez működik még?
  • TothLaci
    #2117
    Egyébként viccnek szántam, csak mutatom, hogy sikerült általánosan kihoznom valódi 15 Mbitet belőle, illetve ez volt a legjobb "mérési" adat.
  • TothLaci
    #2116
    Sziasztok. Sajnos mivel messze vagyunk a központtól, ezért ilyen ADSL netet tudtunk csak beköttetni.
    ADSL Internet, Elvileg 15 Mbájt/s, de csak 2100 Kb/s-al tudok tölteni, a feltöltésem meg ennél is lassúbb. Mi lehet a baj?