3931
Kinek, mi a kedvence?
-
ja ja itt figyel 2 a polcomon :) -
Ali #677 Itt van a kedvenc söröm:
www.goldochsen.de -
mert finom :) és mert scak az van itthon (mindig calsber) bár ha kocsmába megyek akkor diekirch et iszom... -
azt mért ? -
én csak Carlsberget iszok -
Ma Dreher Lager és Tuborg gold volt soron. -
Ali #672 Ha úszni akarok, akkor én is, de inni....
-
Nekem meg ma 2 soproni :) -
Tegnap legurult 2 házi mister meg 2 aranyászok. -
Na te sem vagy normális :)) -
De hogy ne offoljak, tegnap kicsit besoproniztam a csapolt fajtából. Éhgyomorra marha jó volt, most meg másnapos vagyok. -
Gondolom a forró, csendes, rettenetes fajtából :)))
Rám egyébként nincs ilyen hatással, ellenben a magyaros pizza jó hagymásan, na az az igazi :) -
Ali #665 Még szerencse, hogy sokáig tartott az út hazafelé. Így a családot megkímélhettem a mellékhatásoktól. -
de alul is :D -
Sárkánylehellet? -
Ali #662 Tegnap este megünnepeltük, hogy a havernak lánya született. Pilsner Urquell hegyek gurultak le a torkunkon. Én egy kis hagymalevest ettem hozzá (buciban). Képzelhetitek a hatást... -
Misterben ma dobtunk 1 házi sört. -
Éppen a jól megérdemelt 1 üveg Guiness-emet kortyolgatom.
Szolid itthoni ünneplés :D -
LYUKASÓRÁBAN MI IS MEGITTUNK FEJENKÉNT 4 JUPILERT... -
Ali #658 Megfájdult a torkom a tegnap esti Budvaroktól. -
ma 2xAszok, 1xTalleros, 1xKanizsai ... Foxpro eloadas helyett:] -
A Süsüben Pilsner urquell promó volt szombaton,így lett egy gyönyörű poharam. -
Ali #655 És ami még jobb: nálunk vendégeskedtek az ulmi barátaink. Nem felejtették el, hogy mi az én kedvencem és hoztak magukkal hat doboz GOLD OCHSEN-t. Ebből 3 világos, 3 pedig búzasör. Ez Ulm városának büszkesége. Isteni...
Kaptam még két söröskorsót és egy réz sörnyitót is a fenti márka emblémájával. Ez ám a boldogság.
-
Ali #654 A hét végén volt alkalmam legurítani egy Oberdolfert. Nem csodálom, hogy ennyire rajongsz érte...
-
Este megittam egy drehert otthon. -
Ali #652 Kelt tényleg finom. Csatos üveg rulez... -
És most leállok!
Legalábbis 1 időre...napi 1,5 liter sör már azért... -
És még most este 2 ilyet :

-
Most épp ezeket :

úgyis oly ritkán vannak itten képek. -
Mennymá azokkal a pancsolt vackokkal ;) -
vik3d #647 nna akkor most mindenkit üdvözölnek itt a felvidéki magyarok,remélem az unió eljöttével ti is részesülhettek a cseh és szlovák sörök áldásából.slukk(KELT) -
Azért mondom, cirka 1 hónap múlva, ha eljutsz odáig :o) -
Várjál, még mézet kell szereznem, és fingom sincs hol árulnak olyan légdugót :) -
akkor várjuk a jelentést 1 hónap múlva ;)
reméljük eljutsz odáig. -
Ennyit csak megtudok csinálni :)) -
Mézsör
(kelta nászi ital)
1,5 kg méz (lehetõleg világos legyen)
1 citrom
1 narancs
1 késhegynyi citromsav
2-3 csepp csersav vagy 1 csipet élesztõ
Öntsd a mézet nagy fazékba, öntsd fel 3-4 l forró vízzel, kevergesd, amíg a méz fel nem oldódik. Kb. 5 percig melegítsd, enyhe forrásig. Add hozzá a citromot, narancsot, a csersavat és citromsavat. Öntsd át egy erjesztõedénybe*, tedd meleg helyre, vattával dugaszold be a tetejét. Négy napig hagyd így állni. Ekkor erõsen zárd le a tetejét. Kb. 3-5 nap múlva, amikor már nem forr, sterilizált tartályba csapold át, adj hozzá egy Campden-tablettát és zárd le légdugóval a tartályt. Addig hagyd így állni, amíg teljesen ki nem tisztul, ekkor csapold át sterilizált üvegekbe, adj hozzá 1 teáskanál cukrot 750 ml-nként és zárd le a tetejét. Két hét múlva fogyasztható.
* Erjesztõedény: bármilyen üveg megfelel, csak elég nagy legyen. Tetejét gumi- vagy mûanyagdugóval zárd le, a dugót lyukaszd ki. Vegyél egy légdugót (amilyet a sörgyártásnál használnak), ezzel zárd le.
-
Habazz :D
Majd tudosíts (cs), hogy hogyan sikerült :D
Ha jól akkor jöhet a recept, meg hogy mit hogyan :D -
Megpróbálok. -
Jobb helyeken úgy hívják :DD
Majd egyszer nézd meg jobban a cinkéjét és megérted :) -
csinálsz otthon mézsört ? :D