A SÖR
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyik ismerõsömnek pedig volt szerencséje a pécsi sörfõzdében dolgoznia egy nyár erejéig, mint diák... mûszak végére mindig be volt csiccsentve... :)
A Heineken én is szeretem egyébként. :) De ne nézzetek butának, a Heineken az nem német sör? Nincs elõttem egy üveggel sem, nem tudom honnan származik... :)
Egy Heineken gyárat is szívesen meglátogatnék, fõleg Hollandiában <#nevetes1>#nevetes1> Nagyon nagy élmény lehet az tuti. Inni is imádom a sört, de érdekel az is, hogy hogyan készítik.
Kedvenceim: Heineken, Borsodi, barna sörök
9% <#finom>#finom>
ennek ellenére a kedvenc söreim túlnyomó része nem hazai gyártmány. persze-persze, pl. a Carlsberget, ami 190 forintért szerintem simán a legjobb, Szerbiából hozzák hazánkba. :D
De pl. a Paulaner, meg a hasonló szûretlen búzák nagy része az eredeti hazájából érkezik, viszont nem is olcsó. de finom. meg a kisüveges méregdrága belgák... :)
meg is kívántam.
Hajrá Magyarország!
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
Ellenben nem rossz! Más, de nem rossz. Iszom nap mint nap: a fisfos import söröket. ÉS JÓK!
Viccet félretéve, mert sörrel nem viccelünk!!!!!!!!!!!, COOLancs-nak nyilván nem fejlõdött még ki rendesen a sörkultúrája és azért állít ilyeneket, meg az is egy érdekes kérdés hogy egy sör mitõl lesz import egy sör esetében mi számít, a recept, vagy hogy hol gyártják, számít az is, hogy a komló az import-e? Vagy sorolhatnám még... Egy sört ne az alapján ítéljünk már meg, hogy honnan jött vagy hogy hol gyártják... Sokkal inkább az íze alapján... vagyis szerintem... Ha nagyon kategorizálni akarjuk, akkor meg inkább a gyártási eljárása szerint, pilsner, búza, barna stb. de hogy import-e.... Ez vicces...
fry day fry day sálálálláláá
Szeretem a Drehert, kellemes pils típusú sör.
De vannak olyan import sörök amelyeket nem lehet összehasonlítani a Dreherrel. Egyszerûen azért mert más fajtájúak.
Tehát nem jelenteném ki ilyen határozottan, hogy "az import söröknél jobbat hugyozok".
Itthon nem gyártanak olyan barna söröket mint Belgiumban, nincs ale, stout, és búza sörünk sem. Nincs olyan alt sörünk mint a Diebels.
Soroljam még?
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztõ is.\"

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
általában ha van annyi pénzem általában külföldi sört veszek, hó végére meg marad a jó kõbányai, és az ászok :-) a sopronit effektíve nem szeretem (attól függetlenül hogy általában jók a heineken gyár sörei) és jobb a kategóriában. hamár van lóvé akkor a zlaty és heineken...
De azért van nála jobb is kb hasonló árban! :)
Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit
Ahogy látom ezt is a Heineken Sörgyárak készíti. Azért az itthoni érdekeltségeibe tartozó márkák sem rosszak szerencsére.
Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit
Imádom az ír söröket, kár, hogy itthon ilyeneket nem lehet kapni <#gonosz3>#gonosz3> Pedig akkor azt hiszem függõ lennék <#worship>#worship> A holland sörök a másik nagy kedvenceim, nem is kell mondanom a nagy márkákat, ott kint annyiféle van, hogy nem is tûnik ki a világszerte ismert holland sör. Inkább azokat isszák a hollandok is amiknek nincs akkora piaca, csak Hollandiában kaphatók pl. ilyen a grosch.
A kukorica sörök is bejönnek, de azokat nem bírja a pénztárcám sajnos <#fejvakaras>#fejvakaras>
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Szerencsére nem olyanok, mint az utólag aromásított citromos sörök, hanem eleve így fõzik õket. A Meggyes az eredeti alap íz, de van sok más is (nekem az almás jött be leginkább).
Nálunk nem nagyon kapható, de szerintem ez egy igazi különlegesség! <#wink>#wink> Persze ezen térség más, "hétköznapibb" sörei is simán prémium kategóriásak, akárcsak a jó Cseh sörök és szerencsére nálunk is kaphatók.
Forza vecchio cuore rossoneri!
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkõzés.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkõzés.
az olcsóbb, ~3%-os alkoholtartalmú sörökben is van, de azok, hát ... nem a legjobbak, most viszont ami van itthon Spaten és Krügler, szintén nem drága sörök, 4,2-4,5%-osak, van bennük kukoricadara, de finomak.
eredendõen a költségcsökkentés miatt használják a kukoricát.
TALÁLTAM is egy érdekes cikket, nemcsak a kukoricázásról, hanem úgy általában sörrõl, olcsó sörrõl.
Hajrá Magyarország!
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
Hajrá Magyarország!
Egy újabb üveg a gyûjteménybe<#vigyor3>#vigyor3>
Én karácsonyra kaptam egy Salitos tequilás sört:
És egy igen finom szûretlen búzasört, a Blanche de Bruxelles-t a "pisilõ kisfiúval" :P
Hajrá Magyarország!
Hajrá Magyarország!
Ajánlom figyelmedbe a világos Leffét is!
Kaptam egy Heineken Beertender hordót karácsonyra, viszont készülékem nincs hozzá... Anélkül meg lehet oldani a sör kiöntését? Valaki járt már hasonló cipõben? Szilveszterkor jó lenne, ha sikerülne kiüríteni a tartalmát! :-)
Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tûnik a fehér?
Söríze = 0, szar vízízû valami :D
Positive Mental Attitude
Positive Mental Attitude