3817
Kinek, mi a kedvence?
-
opcsi78 #3177 Hello!
Nemrég olvastam erről az amerikai sörről: Left Hand Introvert IPA
Hogyan lehetne hozzájutni ehhez? Forgalmazzák ezt Európában? Honnan lehetne rendelni? Valami tipp vagy ötlet? Ajándéknak is szánom. Köszi.
Utoljára szerkesztette: opcsi78, 2019.07.26. 20:22:50 -
#3176 Első péntek esti ajándékba kapott, második ma reggeli saját:
Ami érdekes, mindkettőnek valódi sör íze volt. A gyömbért még nyomokban sem érezni rajtuk.. -
#3175 Kesernyés, erős sörök ha azt az ízvilágot kedveled. -
#3174 egy ideje figyelem a faxe söröket.
1 liter ára 500 ft
nem tudom milyen lehet... -
#3173 meggyes meg szilvás sört ittam már én is, mindkettő ízlett -
#3172 Na kérem, megfogadtam a saját tanácsom és vettem pár liter sört..
Egész pontosan 3,81 litert:
A szilvásra leszek kíváncsi és a mézes gyömbéres sörre első-sör-ben
A többit meg csak megszokásból az íze miatt fogom elfogyasztani... -
#3171 Néha van ilyen- :) kisdobozos carlsberget a penny ben láttam mostanában.
Én a két pasi és egy kicsiben láttom hogy mindig üveges radebergert isznak. -
#3170 Egy régebbi ismerősöm nagy kedvence a búzasör. Nagy ritkán beugrom hozzá és viszek neki ajándékba valamilyen márkát, amit épp kapok. Jó "gyerek" és példás családapa egyébként, talán csak a búzasör az egyetlen gyengéje, aminek sosem tud ellenállni.
Idén nyáron is biztos megyek még hozzá, majd dobok egy fotót, hogy épp milyen búzasört viszek neki...
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.07.15. 23:32:24 -
#3169 Hogy lehet nem venni sört?
Ez a momentum részemről kizárólag csak akkor képzelhető el, ha nincs idehaza abszolút semmilyen sör. Persze ha ilyesmi elő is fordul netán egyszer egyszer, az az időszak legfeljebb csak másnapig tart...
Most egy 0,33-as Carlsberg által forgalmazott Budweiser Budvart kortyolgatok, s azon elmélkedem, hogy '12-ben Kanadában is ez a márka volt a fav, de 0,33-ast én ott hírből sem láttam.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.07.15. 23:26:09 -
#3168 Úgy tűnik telítődtem búzasörrel. Az elmúlt két évben nagyon ment, az idén alig tudtam letolni a torkomon néhányat. -
#3167 mostanában nem vettem sört, pedig a szalon sör múltkor kifejezetten tetszett.
arany ászok pedig pláne. :) -
#3166 Ezek meg a múlt héten az én itthoni kedvenceim voltak...
Mind német itóka, a középső szett az oettingeni Oettinger teméke, a két szélső pedig Lidl cucc.
Apropó Lidl....mától akciós egy rakás ilyen-olyan kézműves sör ha valakit érdekel.
Én biztos benézek majd holnap... -
kutyakiki81 #3165 Homér kedvence :) -
#3164 Reggeli utáni kísérőnek ajánlok egy müncheni sörkülönlegességet:
Kellemesre behűtve, pont ahogy szeretem. -
#3163 Ja. Mint két tojás. Ezért is vagyok dobozpárti. Azok legalább különbözőek javarészt..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.07.13. 19:21:04 -
#3162 mármint kinézetre (üvegforma) + a név is arra enged következtetni
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2019.07.13. 19:13:57 -
#3161 Passz. Lengyel cucc, árpamaláta, komló, kukorica és rizs jelenlétében. Édeskés, részemről iható kategória. -
#3160 ez valami Corona extra koppincs -
#3159 -
#3158 Grat a jogsihoz!!!
Jobb későn, mint soha:) -
#3157 Ez valamivel olcsóbb volt, talán egyharmada a cimbidének, viszont egész kellemes volt:
Kivételesen most üveges verzió -
#3156 cimborám multkor a zing burgerben pesten ivott egy 3 dl es ipa sört 1200 ft. volt
még szerencse hogy lehet kapni :D -
#3155 Vettem ma egy akciós 1%-os szettet:
..meg persze egy picit erősebb "korsót" is:
-
#3154 Egy hideg "Karcsi" mindig jólesik! 'gésségetekre!
-
#3153 Tegnap megittunk a cimborámmal kettő doboz Dreher hideg komlós sört.
annak nagyon jó íze volt!! -
#3152 Szerintem senki sem azért iszik, hogy elkapják.
Inkább csak szomjasak vagyunk. A sör pedig az egyik legjobb szomjoltó nedű.
Itt jön képbe az, hogy ki hajlandó kompromisszumra és ki nem. Én pl. simán benyakalom a jéghideg 0,0%-os alkoholmentest is ha épp vezetni fogok. Nem igazi sör mert nincs benne alkohol, de ugyanakkor a sör minden egyéb összetevője jelen van benne. Plusz mégsem kell vizet innom, mint a marháknak a legelőn.
Csak vicc volt. Én a vizet is szeretem. Anélkül ugyanis nem létezhetne a sör sem... -
#3151 Ez a lényeg!
Ne azért ne igyunk mert elkap a rendőr.
Pennyben volt kis dobozos carlsberg.
Egy ideje próbálják ezeket a söröket népszerűsíteni ezzel a kiszereléssel. -
#3150 Arról nem is beszélve, hogy mindenkire másképp hat, sőt minden embernél ugyanazon alkoholmennyiség hatása is számtalan körülmény tekintetében változó. Egyetlen jó megoldás a nulla alkohol a vérben vezetés esetén. De ezt minden egyes embernek fel kéne érni ésszel és betartatni önmagával. Nem azért, mert fél, hogy elkapja a rendőr ... -
#3149 Tegyük fel hogy mondanák a tv ben hogy lehet inni Magyarországon. a megengedett mennyiség egy sör.
akkor egyből jönnének a trükkök
- én ugy tudtam kis üveg, és úgy tudom, egy pohár, nagy pohár vagy kispohár, azt gondoltam kettő pohárt sem fogja kimutatni a szonda, esküszöm csak egyet ittam
stb...
jönne mindenki a jobbnál jobb ötleteivel , hogy tudjon ittasan vezetne, és hogyan tudjon még több alkohollal a vérébe ittasan vezetni.
Mo.-n erre semm szükség nincsen.
Azt se tartják be hogy nem lehet ittasan vezetni.
mi lenne ha lehetne némileg ittasan vezetni ?! :D -
KaBuTo666 #3148 Spoilerbe raktam mert nem teljesen a témához illik.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Szerintem a zéró tolerancia f*szság, 1-2 sörtől még nem fogsz vezetésképtelen lenni.
Oroszországban pár évig volt zéró tolerancia, aztán visszavették, mert rájöttek hogy semmit nem ért.
Bár én 1 sört se iszok ha vezetek, mivel nem szeretném kockáztatni a jogosítványomat, munkaeszköz az autó számomra és meglőnének ha nem vezethetném.
A magyar mentalitással van a probléma (tisztelet a kivételnek). Hiába szigorúbb a büntetés, a több szondáztatás, a rengeteg baleset, amíg az megy a fejbe hogy "lesz*rom", "nem érdekel", "megtehetem", "úgy sem lesz baj", "any*dat", addig...
Nézzük meg a németeket és a japánokat. (mind a 2 országba járok folyamatosan, ottani ismerősökkel is beszélgetek). Nincs zéró tolerancia. Viszont a közlekedési kultúrájuknak és a mentalitásuknak hála csekély az ittas vezető és csekély a balesetek száma. (odafigyelnek egymásra, betartják a szabályokat, nem b*sznak ki a másikkal) Beléjük van már rég óta nevelve, és tiszteletbe tartják.
Persze vannak országok ahol durvább a helyzet mint nálunk, pl. Thaiföld, Isztambul.
Másik példa a gyorshajtás. Telepítették a Védákat hogy visszafogják a gyorshajtókat. Ér valamit? Igen, jó pénzt behajtanak vele, de aki nem hülye...lassít, átmegy rajta és újra nyomja neki.
És persze mi az új hír több év elteltével mióta a védák és a komolyabb traffik megjelentek?
"Még mindig rengeteg a gyorshajtás miatti baleset."
Puff.
u.i.: Azért este én is beverek már pár sört itthon. :-)
-
#3147 Akkor mi a megoldás? Engedni kéne? -
KaBuTo666 #3146 Ugyebár nálunk szigorúan veszik az ittas vezetést, zéró tolerancia lett bevezetve pár éve.
Megkérdeztem a rendőr ismerősöket, hogy ez miatt jobb lett a helyzet? Egyből rávágták, hogy rengeteg ittas vezetőt kapnak el a mai napig. Nem csökkent a számuk. -
#3145 Én nem bírom a bort. Nekem durván savat csinál.
Érdekes, hogy a sör meg nem. Biztos ennek valami ph érték arány összefüggése lehet alkohol kontra gyomorsav kapcsán. Vagy valami más az ok, ki tudja.
Pezsgő vagy habzó bor is csak valami különleges esemény kapcsán megy le a gigámon, de ha van rá mód, akkor már inkább a sör.
Ma két üveg Arany Fácán csúszott le a kollégákkal most este meló után. Amúgy péntek lett volna a sörözős nap, de szombat reggel még vezetnem kell. Kár lenne másnaposan...
Ami pedig az ittas vezetés kontra etikett véleményed illeti....hát sajnos nem minden sofőrnek az. -
#3144 Ittasan nem vezetünk, ez alap dolog!
Üveges sör kicsit macerás, pakolgatni az üreset, meg csörög zörög, a doboz meg kényelmesebb.
Pénteken megyek boltba, nézek valami finom sört. :)
Kár hogy nincs boros topik!! :D
-
#3143 Te is ellenzed (mint sokan mások), de én nem. Csak hát a tradíció nagy úr.
Tudod: ha a többiek a kútba ugranak, én sem lehetek gyáva..
De van egy határ a gyávaság és a hülyeség közt, ami konkrétan így néz ki:
Ez már most jó hideg, de nem gyávaságból nem iszom még meg (csak majd este 11 után), hanem azért mert az esetleges közúti ellenőrzéskor a rend őreinek úgysem tudnám megmagyarázni, hogy 1 sör még nem sör.
Meg aztán az is visszatartó erő, hogy a "B"-s jogsit egy minutum alatt bevonják végleg, aztán ülhetek újra be a kresz tanfolyamra a 18 éves suttyók mellé, nem is beszélve arról, hogy a gyakorlati oktatáson idősebb lennék mint az oktatóm, aki hiába az évek meg a rutin, mégiscsak ő fog mellettem ülni vizsgakor, hátul meg a vizsgabiztos biztos megbuktat majd már csak heccből is.. -
#3142 Nem visznek vissza üres üveget a boltba, mert már nem vesznek. :D
Én is ellenzem a dobozos sört -
#3141 Mármint sörösüvegekkel a kezükben nem járkálnak, vagy már nem vesznek üveges söröket?
Mi a kollégákkak ragaszkodunk a régi hagyományokhoz és vagy sörösüvegből iszunk, vagy korsóból csapoltat. Mikor milyen a társaság ugyebár...
Én a dobozos sör mániámat javarészt csak idehaza gyakorlom. -
#3140 Az üveges nekem a régi időket idézi!
Jó ár visszagondolni.
Emberek szerintem már már nem is nagyon járnak üressörös üvegekkel a boltban.
mint ahogy szóda patronnal sem.
coop pedig áfész volt. -
#3139 Tegnap beugrott egy régi ismerősöm a párjával. Ezer éve nem láttam, nem beszéltünk így azt sem tudtam, hogy most van egy párja..
A lényeg, hogy beugrott, jót dumáltunk, valamennyire megismertük a párját is....és természetesen bontottunk egy egy sört.
Sajna ez volt az utolsó...2 sör a hűtőben...
..így, bár mára aktív pihenést terveztem, kénytelen vagyok elugrani valamerre pár doboz pótlásért.. -
#3138 A Szent István a Coop hivatalos söre, ennek megfelelően olyan a minősége is, mint az egyéb Coop-os termékeké.
Hogy az pontosan milyen is, döntse el mindenki saját maga. Nekem néhanap végszükség esetén megteszi, de akkor nagyon szomjasnak kell hozzá lennem..
Ez ugyan tegnapi fotó, hazafelé lőttem egy útszéli kricsmiben, de...
..mivel a mai délutánom is hazafelé pont ugyanúgy történt, ezen a téren azóta így változás nem történt.
Vagyis ma is ugyanúgy mint ahogy tegnap is, úgy esett az eset, hogy legurult egy ugyanilyen jéghideg nedű a torkomon..
Egészségemre!