3771
Gothic 1
  • lwb
    Igen, FO az fallout. Az 1 és 2 ilyen felülnézetes játék volt, körökre osztott harcrendszerrel. Kb mint ma a bg3, csak ugye 1997-ből. Ha a FO3 bejött, akkor javaslom a Fallout New Vegas-t: sokkal jobb minden téren.
    Klausztrofóbia sajnos adni fogja magát ebben a franchise-ban. Elvégre földalatti atombunkerek vannak az egész központjában.
  • Plata
    Hát ha jól gondolom az FO alatt a fallout-ot értitek.
    Én hárommal és néggyel játszottam,bár lehet egyiket sem vittem végig,a négyhez már vagy féléve nem nyúltam hozzá pedig fent van.
    Asszem GOG verzió.
    Nekem a három jobban bejött,azt hiszem azt végig játszottam,a negyedik sem rossz,de nem tudtam végig tolni.
    Az a problémám hogy ebben a játékban a föld alatti részeken szarul érzem magam,klausztorfóbbiám van és ciki de a Fallout játékokban a földalatti részeknél bizony előjön. Skyrimmel nem volt ilyen gondom vagy Morrowind-el,pedig ott is van sok barlang meg egyéb szutyok.Sem egyéb játékban nincs ilyen gondom.
    De például Fallout 4-ben volt egy gyár ahonnan ki kellett pucolnom valami rosszarcúakat,azt sok nap alatt tudtam megcsinálni,egyszerűen ott rosszul lettem,vagy volt valami talán vonatos föld alatti rész,ott is pocsékul lettem.
    Plusz balkezes vagyok és ha átállítom az irányítást akkor nem tudok építkezés közben mozogni. Így meg játszhatatlan.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2026.02.11. 10:40:00
  • lwb
    Egy rakás dolog jöhetne, de ezek speciel tuti nem fognak. Eleve nem is a Bethesda csinálta őket, az eredeti alkotók meg már ezerfelé szétmentek (inXile, Obsidian, de van aki visszavonult) és a sorozat átütő sikerét sem ez hozta meg, hanem a FO3, a belső nézetes játék. Én is jobban szerettem, főleg az 1-et mindennél, ami azóta kijött, ideértve a FNV-t is, de ezekre nulla esély van.

FO3 meg FNV remaster viszont témába is vág a sorozatok miatt. Apukát kereső gyerek, New Vegas ... adja magát. És vannak erős belsős infok is.
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2026.02.11. 09:01:38
  • militavia
    OFF

Egy FO1 és FO2 remake jöhetne a Wasteland 3 motorjával. Instant megvenném. A régiek motorja és minden olyan avíttas, hogy számomra már 10 éve is játszhatatlan volt.

ON
  • lwb
    Nem tudom, de akkor lesz a summer game fest, szóval egy rakás shadowdrop (khm... fallout remaster?) jöhet. De nem hiszem, hogy a Gothicnak ezekkel versenyeznie kéne. Egész más ennek a játéknak a közönsége.
  • militavia
    Ki tudja. Amikor 0-ról shadowdroppolnak fejlesztéseket, akkor lehet, hogy március elején közlik, hogy kijön hústév előtt, mondjuk 27-én. Persze erre sok esélyt nem látok, de Q1 végén simán mondhatnak olyat, hogy akkor nyár közepén kijön. Akkor legalább lehet, hogy nem is kéne semmivel versenyre kelnie. Milyen más nagy játék megjelenés van nyárra belőlve?
  • lwb
    Az meg lényegében kizárt, hogy tartható.
  • Botond #3764
    Egyébként az eredetihez képest sokkal jobban néz ki, még a switch1 verzió is. :D
  • Plata
    Játszd Pc-n,nem is értem hogy normális grafika után hogy lehet beérni egy switch verzióval. :O
    Az olyan mintha az eredetit játszanád újra.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2026.02.09. 19:27:28
  • Botond #3762
    Beígérték az eredeti trilógia konzol portjait, arról sincs semmit hír azóta.
    Az eredeti első két részt kiadták switch1re, arra is ráférne egy switch2 patch, minimum felbontás emelés, mégcsak ígéret szintjén sincs ilyesmiről szó.
    Folyamatos csalódás éri a rajongókat. :(
  • militavia
    Nem, még mindig a Q1 van kint.
  • lwb
    Én meg abban bízom, hogy egyáltalán kiadják valaha ... Annyi ideje húzzák már és még mindig nincs semmi konkrét megjelenési időpont, csak annyi, hogy 2026.
  • militavia
    21. most wished a Steamen. Azért az elég magas.
    Azt már korábban mondták, hogy ha sikeres lesz, akkor a G2-őt is megcsinálják. Csak ezzel a tempóval...
  • kjozsef056
    Abban bízom, hogy a költségvetése nagyon kevés és mondjuk ilyen 1 millió db eladás is majd világsikernek számít és lesz G2 Remake is :)
    Mert ha ez most bukik azaz nem termel a thq szerint annyi pénzt hogy érdemes legyen foglalkozni az IP-vel akkor sajnos a Gothic címnek örökre búcsút inthetünk majd
  • militavia
    Attól tartok, hogy ez így még a Q2-ben sem fog érkezni...
  • lwb
    Még egy hónap van ebből a Q1-ből hátra ...
  • Plata
  • lwb
    Nekem jobb lenne 2025 Q4, de kiegyezek ezzel is, ha nem tolják tovább.
  • militavia
    Nekem tökéletesen megfelel 2026 Q1
  • lwb
    Early 2026 a remake és a klasszik trilógia konzolon meg valamikor 2026. Eh, ez elég kevéske így. Pláne, hogy tolhatják is még.
  • militavia
  • Botond #3750
    Bécsből hozattam day1 a játékot! Az se tegnap volt!
  • Plata
    Az a lényeg hogy jó legyen,ne olyan szar mint amik mostanában jönnek ki,ha szépen fut gond nélkül bánom is én ha jövőre jön.
  • militavia
    Szép és jó, de akkora csend van a release date táján, hogy én már arra saccolok, hogy a végén jövőre jön a német (?) 25 éves évfordulóra. Vagy végén a US/EU-sra... XD
  • kjozsef056
    Gothic 1 Remake | Making Of 3 Art Vision

Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.07.09. 20:08:47
  • kjozsef056
    Ja kb mindig ugyanazokat.Demo meg nagyon kicsi és rövid volt ráadásul kb semmi nem volt benne. Én hiányoltam a bemutatokról. Főleg hogy pl a pc game show az olyan undorítóan szar volt hogy az már rendesen kínzás volt végignézni.
    Állítom a reklámokat amiket a live közben feldobott a Youtube jobban élveztem
  • militavia
    Játszható demó volt belőle. Korábban mutattak részeket arénából és másból. De tényleg egyre kevésbé valószínű az idei megjelenés.

Bár amúgy elég érdekes, hogy egy csomó fejlesztés, amiről eddig azt sem tudhattuk, hogy van 3-6 hónappal későbbi kiadási dátumot kapott. Persze azokat bármikor tolhatják.

Lehet, hogy 3-4 hét múlva simán egyszer csak kiteszik, hogy jön az idei ünnepi szezonban. Ha már GTA VI úgysem jön idén...
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2025.06.10. 09:37:57
  • kjozsef056
    Érdekes hogy a game egyik showcase-en sem volt...Ok hogy nem lett volna már "world premier" ,de azért valamit mutogathattak volna még belőle
  • militavia
    De. Az, hogy nagyon sok ember adna érte instant pénzt. Pl én is. Hogy érezd a kontrasztot. 2016 óta kb. kettő játékot vettem meg day 1... Ez lenne a harmadik.

A YT videók alatti kommentek többsége is pozitív visszajelzést adott a demóra.
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2025.04.19. 13:17:59
  • kjozsef056
    Ez sajnos semmit nem jelent.
  • militavia
    A TOP20 steam wishlist közelében van. A maga korához képest a remake nagyobb érdeklődést vált ki, mint akkor. Európán kívül anno a Gothic a rétegjáték rétegjátéka volt...

Már a 20. helyen. Pár hete ez még "csak" a 26. volt.
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2025.04.18. 14:53:09
  • kjozsef056
    Nekem tetszik. Főleg az hogy pl azt a suta karaktermozgást is 1az1-be átültették a régiből....De amit látok, hogy sajnos a Gothic IP-t nem ez fogja felvírágoztatni azaz szerintem nem lesz akkora siker, hogy majd jöjjön pl a 2 rész remake-je is ,, De ne legyen igazam
  • lwb
    Azért volt benne igazság, az amd kártyák híresek voltak a magas temp-jükről. De szerintem mostanában tényleg a cpu-k a legrosszabbak ezen a téren, nem véletlen kell vízhűtés egy rakás csúcsmodellhez, sőt, már egy szinttel lejjebb is. Nekem az i7-13700-am kétféle léghűtéssel is leszabályozott a cpu stressz teszt alatt a magas hő miatt, AIO vízhűtést kellett vegyek, hogy 90 fok alá tudjam nyomni magas terhelés alatt.
  • Plata
    Én meg szimplán csak poénkodtam. XD
    Sok kávét ittam reggel.
  • lwb
    Hát azért a 4080-am is fűt szépen, de manapság, amikor a processzorok tűzforróak, akkor a gpu-melegedés már nem akkora szempont. És ebben az intel meg az amd is erősen érintett.

Inkább arra gondoltam, hogy 8 gb ram szerintem ma már elég kevés egy rakás új játékhoz és ebben az árkategóriában (150-220e) ott van a 7700xt is, ami 12 gb rammal kb másfélszer olyan gyors, mint a 4060 nem ti. Iponnál látom, hogy 4060 8 gb van már 130 ezertől is, míg 7700xt 150 ezernél kezdődik, de szerintem 20 ezer forintot +40% teljesítmény bőven megér még akkor is, ha mindenhol a legolcsóbb modellt vesszük.
  • Plata
    Amd?
    Szentségtörés. XD

Különben is AMd télen kell,mikor jön a fűtési szezon. :D
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.04.16. 09:12:24
  • lwb
    Én AMD karit vettem volna a helyedben. Szerintem a 4060 túlárazott, ray tracingben jobb, de nem elég jó, hogy érdemes legyen bekapcsolni, viszont minden másban találsz azonos áron jobbat a másik csapatnál.
  • Plata
  • militavia
    Na, meg van a ASUS GeForce RTX 4060 8GB Dual EVO VGA. Eddig 1440p-ben a minden HIGH beállításon sem volt meg a 30 FPS. Most ezzel 4-5 szintre (Gothic és eggyel felette) van minden és 40-45 FPS-t biztos tud, mert folyamatosnak látom a mozgást. A karakterek hajánál vannak gondok, de táj és ruhák textúrája nagyon szép. Szerintem. Főleg a táj.
  • lwb
    A GTA-kban általában lineáris a történet és a 3-ban még statod se volt, azt a GTA SA hozta be először. A GTA3-nak egy vége volt csak, döntési lehetőséged sem volt, max annyi, hogy pár opcionális küldetést nem csináltál meg, de a főszálat végig kellett vigyed és az mindig ugyanaz volt.
    A GTA3 nem az első 3d open world, amikor ilyenek már a 80-as években is voltak. Inkább abban volt első a gta3, hogy azt a technikai szintet meg azokat a ma már unalmas - klisés játékmechanikai megoldásokat, amelyekkel tele minden mai 3d open world játék, azt a gta csinálta meg először.