3754
Gothic 1
-
Nekem jobb lenne 2025 Q4, de kiegyezek ezzel is, ha nem tolják tovább. -
militavia #3753 Nekem tökéletesen megfelel 2026 Q1 -
Early 2026 a remake és a klasszik trilógia konzolon meg valamikor 2026. Eh, ez elég kevéske így. Pláne, hogy tolhatják is még. -
militavia #3751 -
Bécsből hozattam day1 a játékot! Az se tegnap volt! -
Plata #3749 Az a lényeg hogy jó legyen,ne olyan szar mint amik mostanában jönnek ki,ha szépen fut gond nélkül bánom is én ha jövőre jön. -
militavia #3748 Szép és jó, de akkora csend van a release date táján, hogy én már arra saccolok, hogy a végén jövőre jön a német (?) 25 éves évfordulóra. Vagy végén a US/EU-sra... XD -
kjozsef056 #3747 Gothic 1 Remake | Making Of 3 Art Vision
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.07.09. 20:08:47 -
kjozsef056 #3746 Ja kb mindig ugyanazokat.Demo meg nagyon kicsi és rövid volt ráadásul kb semmi nem volt benne. Én hiányoltam a bemutatokról. Főleg hogy pl a pc game show az olyan undorítóan szar volt hogy az már rendesen kínzás volt végignézni.
Állítom a reklámokat amiket a live közben feldobott a Youtube jobban élveztem
-
militavia #3745 Játszható demó volt belőle. Korábban mutattak részeket arénából és másból. De tényleg egyre kevésbé valószínű az idei megjelenés.
Bár amúgy elég érdekes, hogy egy csomó fejlesztés, amiről eddig azt sem tudhattuk, hogy van 3-6 hónappal későbbi kiadási dátumot kapott. Persze azokat bármikor tolhatják.
Lehet, hogy 3-4 hét múlva simán egyszer csak kiteszik, hogy jön az idei ünnepi szezonban. Ha már GTA VI úgysem jön idén...
Utoljára szerkesztette: militavia, 2025.06.10. 09:37:57 -
kjozsef056 #3744 Érdekes hogy a game egyik showcase-en sem volt...Ok hogy nem lett volna már "world premier" ,de azért valamit mutogathattak volna még belőle -
militavia #3743 De. Az, hogy nagyon sok ember adna érte instant pénzt. Pl én is. Hogy érezd a kontrasztot. 2016 óta kb. kettő játékot vettem meg day 1... Ez lenne a harmadik.
A YT videók alatti kommentek többsége is pozitív visszajelzést adott a demóra.
Utoljára szerkesztette: militavia, 2025.04.19. 13:17:59 -
kjozsef056 #3742 Ez sajnos semmit nem jelent. -
militavia #3741 A TOP20 steam wishlist közelében van. A maga korához képest a remake nagyobb érdeklődést vált ki, mint akkor. Európán kívül anno a Gothic a rétegjáték rétegjátéka volt...
Már a 20. helyen. Pár hete ez még "csak" a 26. volt.
Utoljára szerkesztette: militavia, 2025.04.18. 14:53:09 -
kjozsef056 #3740 Nekem tetszik. Főleg az hogy pl azt a suta karaktermozgást is 1az1-be átültették a régiből....De amit látok, hogy sajnos a Gothic IP-t nem ez fogja felvírágoztatni azaz szerintem nem lesz akkora siker, hogy majd jöjjön pl a 2 rész remake-je is ,, De ne legyen igazam -
Azért volt benne igazság, az amd kártyák híresek voltak a magas temp-jükről. De szerintem mostanában tényleg a cpu-k a legrosszabbak ezen a téren, nem véletlen kell vízhűtés egy rakás csúcsmodellhez, sőt, már egy szinttel lejjebb is. Nekem az i7-13700-am kétféle léghűtéssel is leszabályozott a cpu stressz teszt alatt a magas hő miatt, AIO vízhűtést kellett vegyek, hogy 90 fok alá tudjam nyomni magas terhelés alatt. -
Plata #3738 Én meg szimplán csak poénkodtam. XD
Sok kávét ittam reggel. -
Hát azért a 4080-am is fűt szépen, de manapság, amikor a processzorok tűzforróak, akkor a gpu-melegedés már nem akkora szempont. És ebben az intel meg az amd is erősen érintett.
Inkább arra gondoltam, hogy 8 gb ram szerintem ma már elég kevés egy rakás új játékhoz és ebben az árkategóriában (150-220e) ott van a 7700xt is, ami 12 gb rammal kb másfélszer olyan gyors, mint a 4060 nem ti. Iponnál látom, hogy 4060 8 gb van már 130 ezertől is, míg 7700xt 150 ezernél kezdődik, de szerintem 20 ezer forintot +40% teljesítmény bőven megér még akkor is, ha mindenhol a legolcsóbb modellt vesszük. -
Plata #3736 Amd?
Szentségtörés. XD
Különben is AMd télen kell,mikor jön a fűtési szezon. :D
Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.04.16. 09:12:24 -
Én AMD karit vettem volna a helyedben. Szerintem a 4060 túlárazott, ray tracingben jobb, de nem elég jó, hogy érdemes legyen bekapcsolni, viszont minden másban találsz azonos áron jobbat a másik csapatnál. -
Plata #3734 -
militavia #3733 Na, meg van a ASUS GeForce RTX 4060 8GB Dual EVO VGA. Eddig 1440p-ben a minden HIGH beállításon sem volt meg a 30 FPS. Most ezzel 4-5 szintre (Gothic és eggyel felette) van minden és 40-45 FPS-t biztos tud, mert folyamatosnak látom a mozgást. A karakterek hajánál vannak gondok, de táj és ruhák textúrája nagyon szép. Szerintem. Főleg a táj. -
A GTA-kban általában lineáris a történet és a 3-ban még statod se volt, azt a GTA SA hozta be először. A GTA3-nak egy vége volt csak, döntési lehetőséged sem volt, max annyi, hogy pár opcionális küldetést nem csináltál meg, de a főszálat végig kellett vigyed és az mindig ugyanaz volt.
A GTA3 nem az első 3d open world, amikor ilyenek már a 80-as években is voltak. Inkább abban volt első a gta3, hogy azt a technikai szintet meg azokat a ma már unalmas - klisés játékmechanikai megoldásokat, amelyekkel tele minden mai 3d open world játék, azt a gta csinálta meg először. -
militavia #3731 Most az, hogy RPG vagy akció, tök mindegy az kb. a leíró statjaidat és a döntési lehetőséget fedi le. Lövésem sincs, hogy hány vége lehetett a GTA III-nak. Ha volt többi is, akkor akció RPG. Az RPG nem azt jelenti, hogy van statod, hanemhogy DÖNTÉSI lehetőséged van, ami n+1 dolgon is alapulhat.
Nemtom hány olyan videót hallottam, ahol lefejeltem azt asztalt, ahol akkora marhaságot mondtak, hogy a GTA III volt az első 3D OW játék. Marhaság. Nem volt az. Még csak close race sem volt. a G1 elképesztően úttörő volt a maga idejében. Mai napig látszik a nyoma minden OW játékon. -
A G1 sokkal szebb az alap GTA3-nál szerintem. Viszont a GTA3 az nem is RPG volt, hanem egy open world akciójáték. -
militavia #3729 Én nekiálltam a Gothic 2 után a TES III-nak és a legjobb szó, ami eszemebe jut róla a sivárság. Nem tudtam végigjátszani kb. 15 óra után feladtam. Emberi útjelzőtáblák, tök üres és feleslegesen nagy térkép, wall of text szövegek kis betűvel. Az, hogy a páncél darabokból volt, az jópofa volt. Grafikai megjelenítés téren fejlettebb volt, mert kis elemekből legózott, de az egész totál semmilyen volt számomra Gothic-hoz képest is. A IV-gyel nem is játszottam. A Nehrim MPD után kipróbáltam ,hogy mennyire élvezetes. 4 órát bírtam... -
militavia #3728 Konkrétan a szénné szopott GTA III előtt jelent meg TPS open world játékként. Fél évvel. -
Zóanagyvarázsló #3727 Csak mondom, hogy mik voltak platformtól függetlenül, mi volt a szint. Nem sok minden volt korszerű 3D-s grafikával és négy világgal, a GTA III is akkor jött még csak PS2-re. Persze nekem az 1999-es Outcast volt a nem RPG előkép, de nyilván az is más szinten volt. -
Plata #3726 Én mind a kettőt nagyon szerettem.
Nekem a Morrowind ma is nagyobb kedvenc mint a Skyrim.
Bár azt hiszem Cs@ modjai nélkül lehet hogy nem játszottam volna vele olyan eszetlen sokat.
Lehet hogy csak azért mert rég volt és rövid a memóriám,de én már nem emlékszem erre. -
Egy evre ra a Morrowind (2002-ben), anno en ugy emlekszem - legalabbis a forumokon - a morrowind vs gothic hiszti votl az altalanos, ami kb akkora szektaharc volt, mint a nvidia vs amd vagy jobb vs bal oldal. Anyazas nelkul ritkan ert veget barmilyen olyan "beszelgetes", ahol egymas utani kommentben meg volt emlitve a ketto, mert akkor mindig konfrontacio lett a vege.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.03.01. 10:04:48 -
A FFX az konzol only volt megjelenéskor, én úgy tudom. A többi viszont grafikailag semmivel sem jobb a G1-nél. Sőt. A G1 akkoriban nagyon rendben volt grafika terén. Full 3d, teljesen open world, 3rd person rpg. Nem nagyon volt ilyen. -
Zóanagyvarázsló #3723 Az Arcanum, a Wizardry 8 és a Final Fantasy X számított új nagy RPG-címnek az évnek, az NWN csak 2002-es, és hát az sem egy grafikai csoda. Ettől függetlenül a karakterek arca elnagyolt volt és animációk sem az igaziak, de nyílt világú játékokkal szemben nem volt lemaradva jelentősen, a napszakváltás és az időjárás változékonysága pedig kifejezetten jó volt akkor. -
militavia #3722 Soha nem vettem zsír újgenerációs kártyát, mert pénzkidobásnak tartom és feleslegesnek. A 960GT-met 2021-ben cseréltem 1660S-re, mert 1440p-ben már nem ment a HZD pl. Az 1660S-sel meg high felbontáson is simán a Dying Light 2 1440p-n. Most a Gothic demo alapján látom, hogy ez már kevés lesz. Mindkét esetben kb. 4-5-6 éves csúszással újítottam be VGA-t. Ehhez képest most nagyon előreszaladok...
Másodlagosan videó render gyorsításre kell. 135k tájából kijön egy új VGA, a mostaninak alig járt le a 3 év garija. Így megéri. Mi a fenének vegyek egy 5xxxx VGA-t 300-400 ezerért majd egyszer, ha esetleg lesz és nem scalperek? Bár félrebeszéltem, mert 4060 lesz.
Ez.
Utoljára szerkesztette: militavia, 2025.02.28. 16:57:43 -
JonasSandor #3721 Nagyon nem vennék már 3060-at, most jelentették be az amd új kártyáit. -
militavia #3720 Hát, én emiatt is veszek 3060-at.. :)ű
Jó lesz másra is. Az 1660S már kevés... -
A grafika oké, nem ez lesz a lényeg a végén. De azzal azért vitatkoznék, hogy a maga idejében a G1 vagy G2 ne lett volna kifejezetten csinos játék. A G1 2001-ben jött ki és nem nézett ki rosszabbul (sőt), mint más játékok. RPG-k terén ebben az évben a full 2D BG2 kiegészítője jelent meg pl, ami zseniális volt, de grafika terén nyilván elmaradt a Gothictól.
A G2-höz meg konkrétan gépet kellett frissítsek, hogy fusson rendesen.
A remake-nél azt hiszem ilyen gondom nem lesz. -
Elsonek csak a tepites gombra kattint mindenki (en is), de ha megnezzuk a Steam adatlapot, konkretan le is van irva mindez, csak hat ki olvas manapsag steam adatlapokat? :D
"Set before the arrival of the Nameless Hero and the beginning of the original Gothic 1 story, this prologue lets you visit legendary locations rebuilt from the ground up in Unreal Engine 5. Discover the handcrafted world of the Valley of the Mines like never before.
Of course, in the full game, you’ll step into the role of the Nameless Hero, embarking on the legendary journey of this iconic RPG." -
A teljes játékban névtelen hősök leszünk, pont ahogy az eredeti játékban, minden úgy lesz, ahogy az eredeti játékban karakterek és történet szempontjából, ezt a Nyálas... izé... Nyras csávót csak a demó kedvéért rittyentették ide.
Amúgy a 4k@max és 4k@max alatt egyel grafika szerintem állejtős. Ha ebbe tudnak kiadásra, vagy kiadás után egy kicsit optimalizálni, akkor ez tökéletes remake lehet.
Az előző demó harc mechanikája szerintem katasztrófa volt, ez a mostani viszont eléggé bejövős. Jó ötlet volt azt a részt nulláról újraírni. -
militavia #3716 A kinézete se zavart. Csak az, hogy van neve. Eleve jópofa poénként beépülhet, hogy névtelen maradsz. :) -
Zóanagyvarázsló #3715 Nyras Prologue a demó alcíme, mert Nyras a karakter neve. Egyébként a korábbi preview-kban is szerepelt, a haja miatt sokan kiakadtak (én is), de már akkor közölték, hogy ő csak a prológus karaktere.