1096
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1073481175
  • Aquli
    ja most mar latom a listadat. ez mar jo.
  • Aquli
    bazz intelt ne! amd! az a kiraly, mondjuk egy thunderbird, meg abitkt7a alaplap. gf2 mx. ha monitort veszel, akkor nem a meret a lenyeg, hanem hogy sik legyen. nagyjabol ennyi
  • I.C.ram
    es akkor lesz belole kb 230000
  • I.C.ram
    ja a winyot kihagytam :))

HDD SEAGATE ST360021A 60.0GB (7200RPM, ATA100)
  • I.C.ram
    ALAPLAP ASUS A7V266 SOCKETA VIA ATX

CPU AMD K7 THUNDERBIRD SOCKETA 1400MHZ / 266MHZ

BILLENTYŰZET SECTOR MCK-800 M.MÉDIA MAGYAR AT+PS/2

RAM PC800 RD RAM (RAMBUS 800MHZ) 256MB SAMSUNG

MONITOR 19" LG STUDIOWORKS 995E (3 ÉV GARANCIA)

na itt van remelem semmit sem hagytam ki! es ez kerul 280 000 HUF-ba
  • I.C.ram
    hat ja! nekem most egy 1280*1024@75Hz de en 1024*768@85-ben hasznalom de az a baj vele hogy nem sik kepernyos es valamikor regen megserult valahol no meg egy atalakito is kellett hozza ugye mert a csatlakozoja machontoshos volt! ezek miatt a problemak miatt sotet a kepe es kicsit torz is :((( szoval mindenkeppen kell uj monitor.. :(( na megyek osszeallitok egy konfigot es majd leirom neketek pls ertekeljetek majd :))
  • KRi2
    szvsz: A monitoron ne sporolj!
    Az sokkal hosszab idöre szól mint bármi más a gépedben. (sikkép,MPR2,TCO,100hz+)
    2. a szemed sem utolsó dolog:)
  • I.C.ram
    ajanlom neked a www.mistral.hu oldalt!
  • Pheel
    Alaplapot meg procit. Ajánlom a supergamez hardver fórumán található értekezéseket ezzel kapcsolatban. Én ugyan le nem írom megint :)
  • Anee
    mért a PII meg veri a P4et azonos órajelen simán
  • Anee
    wow!
    melyikre célzol?
  • Pheel
    Anee! Végre igazat adok neked :)))
  • Willy
    Szerintem is. Nem véletlen vonták ki a procikat. Bár ennek inkább űzleti célja volt, nem procihiba. Teszteltünk egyszer egy P-III-t és P-II-t egymás mellett. Meg kellett állapítani gyorsaságban semmi különbséget nem lehetett észrevenni.
  • Anee
    hát a PIIImast már szinte ki lehet dobni
  • Willy
    Szerintem az uj procik miatt hamarosan dobhatjuk ki az összes alaplapot P-I-től P-III-ig.
  • Anee
    mintha a socket a elavulna egy ideig
    64bites prockókat is bele akarnak tenni
  • Willy
    a P4 házés alaplap drágasága szerintem relatív. Most drágább, viszon nem kell 1 éven belül fejlesztés miatt cserélni. Így viszont olcsóbb hosszú távon a beruházás.
  • Anee
    :-))))
    Moncsi legyen egy csontolcsó Prodisma 17es 39+áfáért van!!Ha minőség kell akkor 60+áfanál kezdődik
    NEmtom honnanszedted ezt az AMD szart mindenki ezzel jön
    eddig csak AMDm volt s kurvára nem volt semmi baj vele bár jó lapok dohogtal alattuk....netom szerintem semmi baj nem lesz ha AMDt veszel maxximum túl gyors lesz..:-))
    Vinyó Maxtor IBM Western Digi más nem és minimum 3év gari
    Ram: tényleg 512 kell
    ház: ha P4ed lesz akkor drágább ha nem akkor olcsóbb
  • Willy
    Nem teljesen. Ha főképp játékra használod kitünő választás az AMD. Nála gyengébb a Celeron. Az AMD nem csak olcsó hanem jó is. Az AMD-t tuningolni sem érdemes mert a gyártó inkább alulértékeli a proci teljesítményét szemben a celeronnal amely többre értékeli annál mint amit tud. Ezt az ujságokban megjelenő teszteredmények is bizonyítják.
  • I.C.ram
    nem nem! ha mar ennyi minden kell akkor tobb penzt is beleolok! inkabb legyen egy jo gepem mint egy felig jo felig szar majdnem ugyanannyiert! nekem mindig azt mondjak hogy AMD tok szar es hogy ne vegyek mert olcsobb de szarabb is igaz ez?
  • Pheel
    Nos.
    Monitor - egy rendes 17-es 100 alatt nincs meg. Egy gagyibb mondjuk max 80.
    Proci-alaplap - letárgyalva.
    vinyo: 40 vagy 60 inkább 60 gigás maxtor vagy IBM. 5400 vagy 7200 rpm, csak rajtad áll. Ez mondjuk 35-50
    ram: 512 elég bármiből.
    ház: max 20-ért érdemes még venni.
    Ha ennyi mindenre kell 150-et elköltened, akkor vegyél egy AMD-t, mert az olcsóbban méri a teljesítményt. Supported by Anee :)
  • I.C.ram
    na elmondom hogy mit kell mindenkeppen lecserelni! ja es mondom a jelenlegi konfigom is!

ASUS P3B-F alaplap, P3 600B proci @600Mhz, 256mb@133mhz + 64mb@100mhz, ASUS V7700 64MB DDR GTS DELUXE, Sound Blaster Live! Value, 13 GB winchester(quantum), Yamaha CD-RW 24x/8x/4x, Toshiba DVD 5x(24x), Creative 24x CD-ROM (tudom kicsit rohelyes :)), Apple AppleVision 17", tobbi nem lenyeges szerintem...

tehat amit mindenkeppen lecserelnek...

...a monitor mert nagyon sotet es regi emiett torz egy kicsit a kepe de nem lehet ezeken allitani!

...proci+alaplap ezt mar beszeltuk (lassu)

...winyo mert kicsi nagyon

...ramot mert ugye a p4-esekbe uj fajta ramot lehet csak rakni illetve csak azokkal leeht kihozni a dolgokat a gepbol!

...a video kartyara szerintem nem kell csere!

...a hazat is lekene cserelnem mert kicsi! (ATX de kicsi)

ebbol egy jo konfig mennyibe kerulne? es pls irjatok is le hogy TI mit raknatok bele! elore is ksoz a faradozasotokat :))
  • Anee
    na ja:-)
    egfy TH7II + 1.9 mostani P4 +256MB RDRAM jön ki belőle de gondolom 3d is kellene nem?
  • Pheel
    ICram: ha akarod moderáld ki ezt a kis csevejt, haszna úgysem volt :)
  • Anee
    ja vak vagyok:-)
    akkor új P4 semmi más
  • Pheel
    ez a legelső üzenet.
  • Pheel
    "Karacsonyra szeretnek venni egy uj gepet de fogalmam sincs melyiket erdemes venni? Intel-t szeretnek de nem tudom melyik a legjobb es jo aron is beszerezheto.. Kene alaplap meg CPU is olyan 150000 forintos osszeg korul lehetne a ketto egyutt! Kerlek segitsetek"
  • Anee
    sehó se irta hogy intelt szeretne csak nem bízik csontra az AMDben
    Csak nyomjad az Anti-AMD kampányodat:-)
  • Pheel
    Azzal kezdte szegény, hogy Intelt szeretne, de csak nyomod a hülye marketinges dumádat :)
  • Anee
    :-)
    Szerintem 150000ből egy KT266A+ 1700+ XP + GF3 Ti200at vegyél 2*256MB DDR SDRAMMAL s marad is léd
    s korrekt úgy 2-3 évig
  • Pheel
    Na most figyelj! Csalok! Ez azt jelenti, hogy 1500 MHz-es VAGY GYORSABB Intel Pentium 4-es processzor. :-P
  • TheZsenyka
    P4 1500+ ... Pheel... mi az?
  • Pheel
    Mit akarsz lecserélni? Gyakorlatilag a CD/DVD olvasód maradhat. Ha Live!-od van, azt is kár dobni, a ház ha ATX-es és meg vagy vele elégedve maradhat. Monitor, bill, egér, nyomtató ugyancsak. Vinyót sosem kár venni, mindig kevés. Ha min 4x-es íród van, azt is kár eldobni. Tunerkártyát sem érdemes cserélni. Modem, hálókütyü maradhat. Flopper is.
    Tulképpen alaplap, mem, proci, videokártya, vinyó. Ezeket amúgy is cseréled nem?
  • I.C.ram
    azon gondolkodom hogy egy teljesen full gepet veyzek de annyit penzt meg nem adnek erte :( tul sok cuccot kene lecserelnem!
  • I.C.ram
    i850-rd mar kijott? nem ugy volt hogy csak jovore jon ki?
  • Pheel
    150 000 Ft sok egy alaplap-proci-mem combo-ra szerintem. Ebből tényleg lehet bármi. Ha 2-3 évre kell gondolkodni, akkor P4 1500+ és egy DDR-es alaplap plusz fél giga DDR RAM. Az új Intel lapra azt mondják, hogy közel van a RAMBUS-hoz és olcsóbb is.
  • fotel
    icram - a ram nem gyorsít a megaherzeken

figyelj tudod mit vegyél?

p4 1.6 gigahz
    512MB RDRAM

gef 2 ti

ás i850es alaplapot
    ez szakítani fog
  • I.C.ram
    biztos hogy jo az AMD? nem szeretnem elszurni 2-3 evet mert nem hinnem hogy elobb veszek karacsony utan gepet :)) szoval arra a 2-3 evre szeretnek valami jot amin siman mennek a dolgok! de mondjuk semmikeppen nem szeretnek valami idejemult gepet venni mint pl 800-as vagy 900-as min 1.2ghz-sat szeretnek! mertha mar rakoltok egy rakas penzt akkor jo legyen! es valjuk be hogy 1000MHZ alatti gepek mar nem eppen gyorsak kiveve ha veszunk bele 564854324936487 MB ramot haverom vett 800mb ramot a 300-as p2-es gepebe es meg igysem megy olyan jol minden jatek! meg 3d progi mondjuk a videokartyaja is szar :(
  • yolika
    Alaplap+Cpu =150 000 ??
    Ezért szinte mindent megkapsz(nekem 160 e. Ft az egész P4 1500Mhz-es konfig)
    Egyébként tényleg az Amd a legjobb:
    Pl.: Amd Athlon 1300B -- kb. 35 000 Ft
    Asus A7V -- kb. 36 000 Ft
    Ez egész jó kis kombó :)
  • pet
    Vegyél AMD-t mert a legjobb ár/teljesítmény arány. ABIT SL-6-os/i PIII 866 MHz Gf2Mx 3dMark 2000 5600 pont, ABIT KT7-es / Duron 750MHz kb 5100 pont körüli érték. Kicsit meglepődtem mivel a PIII-as procimtól többet vártam, nem hittem, hogy a Duron!!!! közel azonos teljesítményt hoz :(. Ha 3d-s játékhoz kell, akkor az AMD-t tudom ajánlani.