1096
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1073481175
  • Punkerwork
    mennyi pénzből? :)
  • dashed_
    udv..
    sry hogy ien regi topicot felhozok de nem akartam ujat nyitni..
    szal a lenyeg hogy hugomnak ossze gene raknom egy gepet karacsonyra de oszinten fogalmam nincs mien gepet rakjak ossze..
    kozelitoleg egy 2 - 3 giga kozotti proci kene min 512 rammal(inkabb 1 g) + vmi jo stabil megbizhato alaplap..
    az a baj hogy pl ieneket nem tudok hogy erdemes e satas alaplapot, vinyot venni es hogyha igen meik alaplapot hozza, + rambol se tudom mit erdemes venni ..
    en inkabb a P4 fele huzok de akar mondhattok amds konfigot is..
    ha barkinek van vmi otlete szivessen veszem es akkor az alapjan utanna jarok de igy hirtelen azt se tudom merre induljak el.. :)
  • Pheel
    jaja. Celeroncshoz az bőven legjobb :)
  • Kft.
    asus TULS2-C vagy ha még lehet kapni akkor ennek a korábbi modelje CUSL2-C ez kijön 30.000 böl és jol lehet vele huzni a celeront
  • I.C.ram
    kapsz tolem 10k-ert egy p3-as ASUS alaplapot 600mhz-t bir :))
  • Anee
    3 testőr?
  • I.C.ram
    :(((((
  • I.C.ram
    nehogy lecsusszon nekem itt ez a topic :))
  • I.C.ram
    vagy buda :)) tehat Budapest kornyeken
  • Anee
    pest?
  • I.C.ram
    pls a boltok nevet ahol beszerezhetem az alabbi konfigok alkatreszeit! :))
  • I.C.ram
    van egy gondom sracok! hogy amiket leirtatok konfigok azok kozul foleg az alaplapokatn nem talalom sehol meg hasonlot sem pls irjatok le a konfigok melle a bolt internet cimet ahol biztosan talalok ilyet! ELORE IS THX!
  • Pheel
    Nekem eddig volt már Motorola, Cyrix, AMD és Intel procim is. Ebből a Motorola és az Intel (az összes, ami a tulajdonomat képezte) volt problémamentes. Ennyit erről. A maradék két márkával csak sz*ptam. Tudom, én vagyok béna.

Valószínűleg így lehet. Az S3-mas videokártyáimmal is ez volt. Vettem egy nVidia-t és minden problémám egy csapásra megszűnt. Én már csak ilyen vagyok. Amiben nem csalódom, azt nem hagyom el pár ezresért.

Egyébként sem kell megvenni a 2 GHz-es PIV-et még egy darabig. Márpedig az Intel palettáján rendkívül sok olcsó processzor is szerepel, ami bőven elegendő teljesítményt nyújt egy mai korszerűnek nevezhető számítógépben.

Te magad mondtad, hogy neked is asszem 800-as Duronod van.

Nagy ívben tojok rá, hogy a jelenlegi csúcsmodellek 2x vagy 3x többet nyújtanak sokkal drágábban, mint amire szükségem van.
  • Anee
    ja majd legközelebb
    csak az a kotta hogy már csak az igazi Intel tetkós márkabuzik hisznek a mesének
    CSAk kell rendes ez rendes az RENDES GYÁRTÓ AKI NEM AD KI CYRIX SZINTŰ PROCIT 200000ért...
    az meg a 0.13as Athlon fogja verni ami márciusban jön.....ha annyira durva lesz
    de ha az alap induló ára 615 dollár akkor csekkold le érte...3 XP-t kapsz azért a ganíért
  • Pheel
    De az többe is kerül, mint a deolcsó 1800-asod. Ráadásul fogja verni, csak kell rendes SSE2 támogatás meg 0.13-as csíkszélesség :-P
  • Anee
    hát az 1900+os xp-t nemveri
  • Anee
    P4 2000
    i850
    R8500 v Ti500
    ez lenne az intel High-end
    az az 500MHz sokat számít
  • I.C.ram
    veszesen kozeledik a karacsony es meg mindig nem birom eldonteni mit vegyek bar nagyon az AMD fele hajlik a merleg :))
  • I.C.ram
    mar 15e-ert kapsz 1ghz max alaplapot is igaz nem a legjobb de jobb mint a semmi!
  • Laalee
    nade azt se felejtsuk el hogy hiaba tetu a p4 azt a tetuseget nagy mhz el ellensulyozza es igy az lesz a leggyorsabb chip mert akarhogy is van egy 1600 mhz es xp tud kb annyit mint egy ddr es p4 és a p4 melle meg vehetsz rd ram ot is, felteve ha rendelkezel iszunyu vastag penztarcaval :)

persze a topic ar/teljesitmenyt ir abban pedig vitathatalanul az amd+ddr a legjobb
  • narumon
    "Má' bocsi, de az Intel sem rosszabb. Ajánlom figyelmedbe az általad odaírt RAMBUS ramot, ami ugye direkt sokkal drágább. Persze a RAMBUS most visszaüt, mert gyorsabb is, mint a DDR-es AMD, de ugye Intel is van DDR-rel és akkor máris nem olyan drága..."

Csakhogy az inel PIV a Rambussal is alig tudja hozni a maga kis sebességét DDR-el még lasabb szegényke.

"Ráadásul ugye Intelhez RAID-es lapot választottál, ami megint nem az olcsósága miatt jó."

Itt megint annyit hogy amit Anee irt árakat abba a Raid is belefér. Pl Gigabyte 7VTXE 29+Áfa plusz egy Raid vezérlő kártyesz 9+Áfa.

"IMHO egy noname R8500 nem jobb, mint egy INNO Ti200."

Viszont árban egyformák.
  • Laalee
    ha letezik hozza biosfrissites akor a 800 ast mar nem, de barmelyik 66mhz est kell hogy vigye. ha nincs uj bios akor pedig marad a ppgas celeron annak asszem 450 volt az utolso darabja
  • Pheel
    Ez mitől high-end?
    Má' bocsi, de az Intel sem rosszabb. Ajánlom figyelmedbe az általad odaírt RAMBUS ramot, ami ugye direkt sokkal drágább. Persze a RAMBUS most visszaüt, mert gyorsabb is, mint a DDR-es AMD, de ugye Intel is van DDR-rel és akkor máris nem olyan drága...
    Ráadásul ugye Intelhez RAID-es lapot választottál, ami megint nem az olcsósága miatt jó.
    IMHO egy noname R8500 nem jobb, mint egy INNO Ti200.

Csak ennyi, de nem kötözködés, csak minden érmének 2 oldala van...
  • I.C.ram
    ok koszi
  • Anee
    leirom őket
    P4 1500MHz S478 53000
    ABIT TH7II 47 RAID
    RDRAM: 2*21000
    INNO3D Ti200 51000
    Vinyó 40
    Moncsi 80

AMD-s confog
    1800+ XP -54000
    KT266A-s lapok: 36/SOLTEK 39/MSI Epox/36
    DDR SDRAM: 12*2 vagy 19
    Noname r8500 -56000
    láthatod hogy az AMDből high-end van annyiért mint amennyiért csak egy felsőkategóriás gépet kapsz Intel részről
  • I.C.ram
    Sajna en nem ertem a kormyanokhoz :))
  • I.C.ram
    nagyon szepen ksozonom majd megnezem holnap az arakat :))
  • Pheel
    Korrekt.
  • Anee
    na jó
    ezek a konfigok majdnem egy árban vannak deirekt erre mendtem:-)
    Intel Pentium 4 1500MHz Socket 478
    Abit TH7-II RAID i850
    2*256MB SAMSUNG RDRAM
    INNOVision GF3 Ti200 64MB DDR TVOUT
    60GB Maxtor v WD vinyó
    LG 995E /80+áfa/

Ez már ma is beszerezhető ellentétben a PHEEL-el által említett Brookdale-D chipsetes lapoktól melyek tömeges elterjedése csak Februárra várható..:-)szal a nem karácsonyi ajándék már

Az AMD-s cinfig

AMD K7 Athlon XP 1800+
    Soltek/MSI/Epox/ KT266A-s alaplap
    2*256MB DDR SDRAM v 1 512es modul
    GF3 Ti200 v Noname RADEON8500
    a vinyó moncsi ugyanaz....

A sima 845ös SDramos chipkészletes lapokat felejsd el ha P4et akarsz illetve az nForce-ot ha AMD felé hajlanál !
  • Pheel
    Első lehetőség:
    P4 1500 MHz vagy több, rajtad áll
    Brookdale DDR-es alaplap i845D chipset
    512 MB DDR SDRAM
    Gef3 Ti200
    60 Gig 5400rpm vagy 7200rpm Maxtor HDD
    LG 795FT vagy MAG 796FD monitor

Második:
    P4 1500 MHz vagy több, rajtad áll
    RDRAM-os lap i850-es chipset
    2x256MB RAMBUS RDRAM
    Gef3 Ti200

Harmadik:
    AMD Athlon XP 1600+ vagy nagyobb
    VIA DDR266A chipsetes lap
    512 MB DDR SDRAM
    Gef3 Ti200

Mi kell még?
  • I.C.ram
    valaki osszeirna nekem egy tuti jo konfigot ami passzol egymashoz? marmint az alkatreszek mert en meg regen ertettem hozza de ma mar lemaradtam :))
  • Anee
    3testőrnél is van xp és van 256MB os ddr is....
    a rambusnak van egy szerződése hogy a teknológiáját csak az intelnek adja
  • KRi2
    mistral.hu,mikland.hu -ban van amdXP
    én ha vennék új procit csakis ilyet.
  • I.C.ram
    ja hogy ATHLON XP-re gondoltal ja ok akkor mar ertem :))
  • I.C.ram
    de en ebbol a rambol (DDR) csak 128mb-os talaltam! ebbol van nagyobb is? melyik a jobb? az RD ram jobb nem?
  • I.C.ram
    de amd XP-t hol kapok?
  • Anee
    az A7V266 az ddr-es alaplap s pc2100as ram való bele
    ne tb 1.4 et vegyél hanem XP 1700+ árban +3
    jha alaplap se a legjobb szerintem mert az a lap 39 s egy kt266a-s lap meg 36/soltek/ 39/msi/ 28/gigabyte/ s mind jobb annál a lapnál...
    amúgy pheelnek van igaza nem a flatség a lényeg hanem a méret és a frissítés..
  • I.C.ram
    hummm akkor melyik ram megy melyik alaplaphoz? ja es a winyobol csak ezt talaltam :(
  • Pheel
    Vinyóból sikerült a 3 ajánlott mellé egy 4.-et válaztani. Minek kértél akkor tanácsot?

Sík képcső meg hülyeség, én inkább a frissítésre mennék rá, mint a síkságra :)
  • Pheel
    CPU AMD K7 THUNDERBIRD SOCKETA 1400MHZ / 266MHZ
    RAM PC800 RD RAM (RAMBUS 800MHZ) 256MB SAMSUNG

Ez így együtt nem megy...