1056
The Lord of the Rings
-
#44 en csak azert megyek arra rá, mert azt akaorm hogy kis szaros harrynel nagyobb kassza legyen, hatha akkor talan tobb figyelmet kap itthon is. -
#43 Majd kiderül .Jan. 10.-e már nincs messze . -
#42 Én is nagyon bírtam örülni annak, hogy netről letöltött változatban (2 CD) láttam! Mondhatom, még jól is jártam, mert az eredeti hangok még mindig jobbak voltak (lehettek), mint mondjuk a szinkronok.
Sajna a Shrek-et így szúrták el... De ez már off-topic, bocs...
Nagyon remélem, hogy a "Lord of The Rings"-t jól fogják szinkronizálni! Bár az igazat megvallva, szerintem a feliratozás sokkal jobb megoldás lenne!!!
i2k = IMYke2000 - - 2001 -
#41 Teljesen egyetértek veled .Én ennél többet vártam , tele volt amerikai , nyálas sablonnal , szóval ha ezért moziba kellett volna mennem , bizony utólagosan sajnáltam volna a rá kiadott pénzt .Talán a vasárnapi mozis gyerek matinéban elmegy , de főidőben , mint esti elfoglaltság , már nem . -
#40 A Dungeons & Dragons bizonyt remekül elszúrták...! Én ilyen förmedvényt még nem láttam! Az egyetlen normális 10 percet (amikor főtolvajunk megszerzi a gyémántot vagy mit) kivéve szinte minden fos volt.
A sárkányok jól voltak animálva, de ezért nem kellett volna több, mint másfél évig készülnie! Hiszen a színészek munkája egy magyar vidéki kisszínház produktuma alatt volt, kábé olyan mélyen, mint a Bányász Törpök a Lorien-i Tündék alatt! :)
A Lord of The Rings felnőtt mese. A Harry Potter pedig sajnálatos módon gyerek.agyakat mosó biznisz-fogás. Ez van. Ezen nincs mit vitatkozni.
MÁr attól hányingerem van, hogy a köteteket író nő, kezdetben nem merte bevallani, hogy NŐ - mondván, félt attól, hogy a világ férfi társadalmában (ez is mutatja, hogy egy feminista dögről van szó!) nem fogadná szívesen a hírnevességét...! "Pfuj! Köpni kell!"*
* (A.E. Bizottság "Szerelem" c. dal)
#38 ugy tudom a feliratosat meg decemberben, nekem az is jo,csak jojjon mááá:) -
#37 aha,egyébként csak jan 10.-én mutatják be nálunk!
(ld.:29-es hozzászólás) -
#36 LOTR MOVIE RULEZZZZ!!!! Remelem tobb bevetelt hoz mint ovi herri... amit az egyhaz is ellenez:)))))))
Egyszeruen teljesen elter a ket film, a LOTR monumentalis lesz, mig a herri, egy olyan poemon szeru felkapott ovis orulet (az is szar volt, megis mennyien imadjak ) -
#35 nem tudja megszerezni az első helyet!!! -
#34 rohadjanak meg a büdös parasztok!!!
pedi haverokkal már készültünk a film megtekintésére! -
#33 Amennyiben lányok is vannak köztünk,elnézést kérek az előző megszólításért -
#32 Srácok.
Egyre megkérek mindenkit:
Ez a topic ne arról szóljon,hogy ki mennyire utálja vagy szereti-ahogy észre vettem az előző dominál-Harry-t.Egyrészt ez a két műfaj teljesen elüt egymástól,másrészt nem ua-nak a korosztálynak szól.Amennyiben megengeditek lezárnám ezt a témát azzal,hogy nekem tetszett a HP,de mint élmény a LOTR messze felülmulta azt.A hibás valoban én voltam az összehasonlítgatások elkezdésében,mivel a "topicnyitó"-ban megjegyeztem: bár ismét tarol Harry Potter.Ha visszaolvassátok meglátjátok,hogy ezt a könyv eladási példányszámra értettem.Nektek is akik annyira gyűlölitek Pottert el kell ismernetek,hogy a 8-15 évesek körében HP nagyon népszerü,olyannyira,hogy aki csak most hallott róla elöször,is megkéri a szülöket hogy a Karácsonyfa alá neki is helyezzenek el egy varázslatos fiúról szóló könyvet.Tehát a HP lehet hogy megremegteti a LOTR trónját,de reményeink szerint ledönteni már nem sikerül neki.csak ennyi
flipendo(asszem ezt mondja) -
#31 Igazán nem bántani akarlak! De: itt most "A Gyűrűk ura" című monstre könyvről van szó, nem pedig egy több százezer címszavas kódexről!!!!! Ha "A kódexek" lenne a címe a topicnak, akkor bizonyára helytálló, és egyhangúlag elfogadott véleményed lehetne, de sajnos - és hála Istnennek (na és yellowcab-nek) - nem az unalmas kódexekről szól ez a fórumrész!
A hozzászólásommal pedig azt akartam sugallni, hogy a jó minőség és a gyengébb minőség közti preferálás az egyén dolga, de én inkább veszek egy remekül, szépen összefűzött könyvet, semmint az olvasás alatt már feslő, és végül néhány olvasás, vagy olvasói kéz után a kukába dobás legyen a sorsa egy remek történetnek...!
"A Gyűrűk ura" egykötetes (és sok más komoly, jó könyv) szerintem megéri a többletköltséget, és azt minőséggel hálálja meg... Hangsúlyozom: ebben a változatban gyönyörű illusztrációk (nem Lolka és Bolka! ) vannak!
Gabo #30 Bocs a vigyor helyet inkább ez akart lenni: :o( -
Gabo #29 Félig off...
Hallottátok, hogy a filmet idén Dec. 20.-án nálunk nem fogják bemutatni?
A hazai forgalmazó cég német anyaválalata pénzügyi nehézségei miatt másik céggel kötött szerződést az amerikai forgalmazó. Az új partner pedig csak Jan. 10-re vállalta a vetítés megkezdését. De állítólag akkorra lesz normális szinkron is. -
#27 Akkor azért 5900 Ft-ot kell leperkálnod! Mit kapsz? Egy majdnem 1200 oldalas szuper történetet, kemény fedélben, és "díszkötésben", gyönyörű illusztrációkkal (festmények).
Ha a bóvlibb (olcsóbb) változatot veszed meg, akkor kapsz: 3 db gyenge papírra nyomott, félkemény fedelű könyvet, illusztrációk nélkül.
A történet mindkettőben ugyanaz, de valahogy az embernek mégis differenciáltásg-érzése támad, nekem az egykötetes jött be. A döntés a tied.
Vaker #24 Azt én sem értem, hogy miért szidjátok a HP-t. A kettőnek mi köze egymáshoz? Eleve nem ugyanannak a korosztálynak szól. Ha jól tudom nem a HP miatt késik a film, hanem vmi forgalmazó-váltás volt és az okozza a késedelmet. Különben meg, ha tudtunk várni X évet a megfilmestésre, akkor ez a pár hét mit számít? -
Ramza #23 Én imádom a Gyűrűk Urát. Imádom a Baldur's Gate-et.
De könyörgöm, a GyU-ból ne csináljanak BG típusú játékot! Egyébként nem is tudom, hogy milyen játékot lehetne belőle csinálni. Szerintem semmilyet! -
#22 Nem értem mér mongyátok hogy a H. potter szar. Szerintem qrva jo mind a 4 konyv, talán a gyuruk ura jobb valamennyivel szal:
HP rulez
GYU RUULEZZZZ :) -
#21 nah,akkor el lett baszva!
slágertermék lesz ebből a csodás alkotásból!
:((((( -
#18 sajnos teljesen más lesz a film!! -
#17 Hál'Istennek Gyűrünk(gyűlünk-aki az ilyet nem szereti ne szoljon le.Az tény hogy a könyvben vannak kissebb hibák,de az is igaz hogy aki olvasás közben ezt észre tudja venni az nem éli bele magát,márpedig véleményem szerint ezt nem lehet másképp élvezni.Aki már valaha is olvasta v. leült jáccani,térképet rajzolni stb,az biztos nagyon várja a filmet,hogy olyan lesz e a táj mint amit ö a rajzok,térképek kitalálásánál elképzelt.Ezt biztos mindenki várja(én is)és biztos lesznek csalódottak,de a többség azért élvezni fogja amit lát. -
#16 nem tudják majd olyan jól megcsinálni,mint a könyvetmegyébként fatertól kezdve a haverokig mindenki meg akarja nézni a filmet! -
#14 Ha megvan a könyv, akkor olvashatod a "Függelékek"-ben a TELJES kronológiát. (Nekem a most kiadott 1200 oldalas utánnyomás van meg, de hiszem, hogy semmit sem változtattak Göncz Árpád 1985-ös fordítása óta, illetve szegény Tolkien bácsi már nem is teheti... Isten nyugosztalja!)
Amúgy Tolkien a Prológusban közli, hogy az első kiadás után cirka 10-20 évben számos hibára felhívták a figyelmét, illetve egyszer ő is neki durálta magát, újraolvasta és kijavította a hibákat...
Szóval: szerintem ez A TÖRTÉNET ÍGY TÖKÉLETES, AHOGY VAN!
Sőt, a véleményemet azért is hangsúlyozom, mert tudva tudom, hogy a filmadaptáció bizony gyatrább, a szerelmi szálra lesz kiélezve, illetve a rendező szentségtörő módon egy a valódi történetben nem is szereplő karit is betesz a movie-ba! Szerintem megpróbál még több humort csempészni a dologba, nem mintha szükség lenne rá!
Na mindegy! Ezért a filmet csak azoknak ajánlanám, akik már legalább egyszer elolvasták a hatalmas és mégis oly' rövid mesét! Messze van még 2002 május, addig olvasni bőszen! A könyv pedig megéri az árát! (Én az illusztrált változatot vettem meg újra - a régit elfelejtették visszaadni! - és nem sajnáltam rá az 5900 Ft-ot! Akinek ez sok, az vegye meg a három könyvre darabolt változatot 3900 Ft-ért, képek nélkül, gyenge kötésben, papíron...
Na csá!
zord #12 Én nagy kedvencem is Tolkien, szóval írok ebbe a topikba....
A Babó, meg a Gyűrűk Ura a kedvenc könyveim. (meg Clive Barker Korbács-a is) Évente egyszer elolvasom őket.
A Szilmarilok kicsit nehéz olvasmány, azt már csak megrögzött gyűrűkurásoknak ajánlom.
A többi Tolkien könyv már inkább gyerekeknek szól szerintem.
Meg aztán, ha meg tudod szerezni, ajánlom mindenkinek a BBC rádiójátékát is (mindkettőt feldolgozták), ez is nagyon jó, ha tudsz angolul.
Mp3-ban gyakran előfordul ftp-ken...
Van egy kérdésem is:
Olvastam, hogy a Gyűrűk Ura-ban van valami hiba, Tolkien bácsi csinálta bele véletlenül, valami időrendi baki. Valaki tud erről valamit?
Üdv minden fannak:
zord
-
KH #11 most szinte mindenhol meg lehet venni
ha nagyon májer vagy, is elszánt, megszerezheted díszkötésben 5.900 Ft-ért, vagy csak simán talán 3.200 Ft-ért (úgy emlékszem tavaly karácsonyra adták ki megint)
elég borsos ára van, na
és megjelent a szilmarilok is díszkötésben, nagyon szép könyv
szvsz a babót is megtalálod a nagyobb könyvesvoltokban
meg teli van minden most Tolkien könyvekkel (gyerekmesék, ilyesmik) -
#9 Ti alig tudtátok letenni a könyvet,mikor olvastátok? Én rosszabb helyzetben vagyok.16 éves koromban olvastam először.Most múltam 32.És még nem raktam le! Most is bármikor újra elkezdem akármelyik előzményét vagy a központi regényt.A film tuti lesz,mindegyik bemutató megvan és az összes kép is belőle.Pont eltalálták azt a képi világot,amit olvasás közben elképzeltem(nagyjából). -
Tomcat #8 Emlékszem mkor olvastam a trilógiát, alig bírtam letenni! :) Már nagyon várom a filmet is, bár nem lesz ugyanaz persze mind olvasva, de sebaj. Játék verzió annyira nem izgat, majd azé megnézem persze :)
Harry Potter? Hümm az meg ki? :) -
#7 én még csak 15 vagyok,de mind a Babót,a Szilmarilokot,illetve a trilógiát is legalább 3szor elolvastam!!
ja,amúgy harry potter suxxx
nem ismerek olyat(na jó egy csajt),aki elolvasta volna mind az istentuggya hány könyvet abból a szarból! -
#6 Mondjuk en nem olvastam mind a 3 konyvet sot meg csak az elsot sem nagyon de azert beleolvastam :)) ja es mielott felre ertene mindenki nem a FAZEKAS HARRY konyvekrol beszelek hanem a Gyuruk-rol en nagyon varom a filmet mert nagyon szeretem a fantasy vilagot es a szerepjatekokat is! de sajna kesik a kocsog Harry Potter miatt! :(( -
#5 Harry Pottert nem kerjuk :)) -
#4 Tolkien power! :)) -
#3 En is!!!!!!
Nagyon nagy lesz Harry p egy nagy rakas szar ehhez kepest, egyebkent en mind a 4 harry-t olvastam, es szerintem nem is rossz, sot nekem tettszenek, de a Gyuruk Ura-hoz kepest fosok!!! -
#2 nagyon njol tetted, hogy letrehoztad, bennem is megfogant mar a gondolat.:)
Remelem a foldbe dongolo a Harryt ez a mozi.... jajj de varom en mar -
#1 Sziasztok.
Elég sokáig vártam hátha valaki végre megnyitja ezt a témát is,de mindhiába.Mostanra úgy érzem épp elég közeli mind a film,mind a játék várt megjelenési ideje,tehát szentelhetnénk mi is egy kis figyelmet az eseménynek.Aki olvasta a könyvet biztos tudja,hogy ez minden idök legnagyobb példányszámban eladott alkotása-bár ismét tarol Harry Potter-a LOTR valószinűleg az is marad.A filmesek és a játékírok közösen több évvel ezelött nekiláttak a könyv feldolgozásának.Mivel ezek a munkálatok eléggé egybefonodtak nem meglepö,hogy a film 3 részre tagolását követik a játék fejlesztöi is.A megjenések 2002 elejétöl 2004 végéig várhatóak.
Ennyit szántam inditonak.Remélem,minnél többen csatlakoztok hasznos infokkal.Sziasztok.
A könyvre csak annyiban térnék vissza,hogy ha jól tudom ez minden fantasy játék,könyv szülőanyja.Tehát akik papirra vetve nyomták a szerepjátékokat,és az rpg örültek biztos fogják értékelni a megjelenéseket.
P.S.:
http://www.apple.com/trailers/newline/fellowship_of_the_ring/
-a trailer letöltéshez a cím