18
  • Imree
    Predator_: Az nVidia játék listáját én is láttam anno. Én ugyan nem játszom mindenel ami a listán volt vagy lesz, de amivel igen ott nem látom a T&L hatásait. Ráadásul ahol szükséges lenne ott pedig néha semmi nincs (pl.: Quake 3, Unreal Tournament).

Amugy kiváncsi lennék rá, hogy miért vagyok lámer? Ha lehet ezt fejsd ki bővebben, csak hogy értsem mire gondolsz.
  • Imree
    Engem egyetlen dolog izgat leginkább?!
    Hiába van a gépedben egy GF2 GTS, vagy GF3 a DVD filmet akkor is szofverel kell nézned!
    Miért csak most jött rá az nVidia, hogy MPEG-2 decoding-ot tegyen a chip-be?
    Hiszen, az ATi és a Matrox már évek óta minden chip-ébe benne van.

A többi újítás a chipek-ben inkább a Fillrate növelésről szól (Pro, Ultra...).
    Nemsok egyéb dolog van amit kihasználnak a programok akár játékról akár munkáról legyen szó.

Például: a T&L azt hiszem két kezemen megtudom számolni az elmúlt 1-2 évben megjelent programot ami támogatja a funkciót.
  • Anee
    haha...
    pojén ezeket mondták a standard gf3ról még tavaly ilyenkor.....s mi lett:-)most néztem meg egy akkori pc****ban
    szóval ezek csak prletykák ad 1
    és szerintem ha az nvidia kártyákon lesz 600MHzes ram akkor az ODMek rányomják az ATikra is....:-)
    Amúgy minden új kártyának szar a drivere egy ideig emiatt nem kell izgulni....
    Anno az R300-as pletykák érdekesebbek voltak..magba integrált ram..... 8 pipeline,szóval kb 40%a fog ennek teljesülni
  • Inquisitor
    Azért a Radeon8500 annyira még se szar ... és tud egy pár trükköt mutatni amita GF3 NEM tud :)
    Meg mondjuk ha lesz végre sok poligont használó game (értsd. részletes 3D) akkor az a 9 millió háromszög VS 3 milló háromszóg még át is billentheti azt a sebességmérleget "kicsit", nem???
    Ja és MPEG1-2-4 HW felvételt/lejátszást is támogat ...
    És akkor még ott van a relytéjes tavaszi ATI kártya.
  • Dikkma
    Ez nem lesz rossz, de egy Radeon8500 szerintem nem olyannagyon gyors.. amikor kijott mindenki orult hogy kiforratlan driverekkel is gyorsabb mint GF3 csak azota van Ti500 es bizony nem gyorsabb. Nemregen jott ki uj driver hozza, az lenditett rajt 10-20%ot, es meg fog is szerintem legalabb ennyit noni a R8500 teljesitmenye.
    Amugy a feleves termekciklusrol annyit csak, hogy nem nagyon tudtak tartani a GF3 kiadasanal, es nezzuk meg, ma hany embernek van GF3-a? Nem tul nagy arany. Tobb nem is lesz mert mar Ti500at vesz aki vesz, de manapsag meg (es nem is csak MOn) ritka a gf3as kartya.
    Szoval tenyleg csak a konkurenciaharc miatt kell az nv25, de hogy minek, azt nem tudom, szerintem a gf3 aranak leszoritasaval sokkal tobb eredmenyt erhetne el az nvidia eladasokban, mintha felevente uj kartyat hoz ki..
  • Laalee
    nem encode rol volt szo hanem decode... kb mintha lenne egy h+ a gepedben, a masik pedig az hogy ezt a szofvereknek is kell tamogatni nem csak a kartyanak.