17
AT ház -----> ATX alaplap
  • PeTTi
    #17
    Sziasztok én már többször csináltam ilyen mütétet,nincs benne semmi különös.
    - kipakolni a házat csontra
    - beleprobálni a deszkát ,rögtön látszik hol kell a házat kiherélni (flex,lemez olló stb)
    - alapos takarítás a sorjáktol (speekert is!!)
    - a táp gond nélkül be fér a régi helyére
    - a poweron a resetre
    - vagy a turbo gombot kell szétszedni és a kapcsolóbol nyomógombot csinálni és rákötni resetre,vagy a keylockot használni resetnek kulcsal.
    Szerintem egy nagytorony háznál van csak értelme,mert kisebbe nem fér be az ATX alaplap.(talán a desktop házba beférhet de a tápot már lehet hogy át kell helyezni.
  • tomcs
    #16
    de ez a bele tudtam rakni dolog engem jobban erdekel..szal milyen alaplapod van? en meg nem lattam olyan atx lapot (olyan mai darabot persze nem is nagyon tudok elkepzelni) amit barkacsolas nelkul be tudnek rakni at hazba..van valakinek olyan atx lapja amin nem a beforrasztott csatlakozok vannak, vagy volt mar ilyen at-ben is es a vegefele ilyen at hazakat csinaltak? vegulis el lehet kepzelni, most neztem meg, az en hazamban is benne van az a muanyag pocok amibe anno az ipari meretu bovitokartyak veget lehetett beilleszteni hogy ne szakadjon meg a sulyatol, de utoljara olyat hogy ez ki lett volna hasznalva mar igen regen lattam
  • Pheel
    #15
    Hááááát, inkább a power gomb :)
  • tomcs
    #13
    bocs..be tudtad rakni a hazadba..mire vegigolvastam elfelejtodott..akkor viszont szereld nyugodtan, ha jo neked az a haz akkor tenyleg csak a tapot kell kicserelned meg a kapcsolot, bar tenyleg eleg lehet ha kiberheled belole a pockot....
  • tomcs
    #12
    hulyek.... az a lenyeg hogy az atx-hez mindenkepp kell 1 kapcsolo meg 1 reset es mindketto pillanatkapcsolo azaz addig zar amig nyomva tartod. igy gyakorlatilag nem a kapcsolo a zarja a 230-at, hanem az egesz cucc a tapban van. igy lehetove valik pl a gep idozitett kikapcsolasa, bekapcsolasa stb. vagy pl masok is valtoztak, de annyira nem veszes, led kijelzo meg kulcs pl mar nincs atxben, de nem fogsz belehalni ha ezek epp nincsenek. a nagyobbik problema az, hogy a mai OSSZES atx alaplap szepen beforrasztott csatlakozokkal keszul, nem am ugy kabelen ficegnek mint az at-k. meg talan a rogzitocsavarok helyei sem stimmelnek pontosan, szoval szerintem ha el akarsz kerulni fel ev furast-fureszelest-anyazast akkor adj ki annyi pluszt egy rendes atx hazert. nem tudom mennyibe kerulnek most az atx hazak, de szerintem meg sokaig ezek lesznek ugyhogy hidd el megeri
  • supervisor
    #11
    Na ugye. A rutin meg az évek...
  • Pheel
    #10
    Ha már be van szerelve, akkor fogod a reset gomb kábelét és rádugod az alaplap power switch csatlakozójára. A resetre nem teszel semmit és kész is. Innentől az AT reset gomb az ATX power gombja. Reseted meg nem lesz és kész. Ha fagysz, akkor kikapcs-bekapcs.
  • Pheel
    #9
    A turbo gomb is kétállású, mint a bekapcs. Pont ez a gond.
  • hungi
    #7
    semmi kreativitás nincs bennetek? NE A RESETre kösd hanem a TURBO gombra :-)
  • pilóta
    #5
    Csak akkor nem tudsz majd resetelni. De ha egy kis fusimunkával kiveszed a pöcköt a bekapcsológombból, és átírod resetre, akkor már kész is
  • supervisor
    #4
    Ne szarj be!Vegyél egy ATX tápot,(5100+fa)dugd rá az alaplapra.A reset kapcsolot ne a reset gombra dugd rá hanem a POWERON tuskepárra. ÉS KÉSZ!!
    EZ MÉGCSAK nem is FUSIMUNKA!!
    Üdv..
  • Atus01
    #3
    De igen, teljesen más rendszerű. ATX táp mindenképp kell, bár a bekapcsológombot kicsit meg kell buherálni (ki kell venni belőle a pöcköt).
  • Gerzson
    #1
    Vettem egy ATX-es új alaplapot, be is tudtam rakni a régi házamba, és ekkor jött a gond, hogy a tábkábel nem jó hozzá. De én nem akarom lecserélni a nagy toronymechanikámat, mert abban legalább minden elfél, meg különben sem adnék ki érte pénzt.

    Azt mondták nekem, hogy ha ATX-es tápot raknék a régi táp helyére akkor sem menne, mert nem olyan a bekapcsoló gomb-ja, bár nekem nem lenne érdekes, ha nem kapcsolna ki magától.

    Létezik valamilyen átalakító?

    Gerzson